Nyt ei kannata kenenkään valehdella että Puola ei auttaisi

Katsokaa vaikka MTV:n uutisointi, Puola pistää suoraan tehtävissä olleita Mig-29 hävittäjiä Ukrainalle ja lisää on tulossa heti huoltojen jälkeen. Jos joku väittää että sinne pistetään huoltamattomia paskoja niin sellainenen tyyppi joutaa Venäjälle, minä kustannan lipun sinne. Takaisin ei ole tulemista.

 

42 vastausta artikkeliin “Nyt ei kannata kenenkään valehdella että Puola ei auttaisi”

 1. Mitä tekee mm Suomi,,,menee Sanna Marin lupaamaan että annetaan hävittäjiä …mistä ja millon…ei voida antaa edes koulutusta kun sekin tietotaito tarvitaan Suomeen…kun F-35 kalusto tulee niin jo nyt kouluttajat harjottelevat sen kouluttamista. Mistä näitä vedetään Ukrainaan ja vielä antamaan kalustoa. Täysin lapsellista edes moista miettiä.

 2. NATO vaatii että meillä on SUOMESSA kyky vastata meidän maata kohdistuvaan hyökkäykseen tai muuhun toimintaan omassa maassamme. Emme voi tuosta vaan pistää vaikka 35 Leopardia ja 30 Hornettia Ukrainaan.

  Se on niiden isompien maiden tehtävä.

  Jos joku on vielä niin lapsellinen että moista miettii niin kieltäydyn sellaisten kanssa keskustelusta täysin.

 3. Suomen puolustukseen ne hävittäjät ja panssarit on hankittu
  Mutta jos kaikki euu maat antaa viis hävittäjää
  Hävittäjiä olisi silloin n 150 samoin olisi panssarien kanssa lukema 150
  viis panssaria ja hävittäjää euu mailta saatte luvun joka ei sitten olekkaan kovin pieni terv tepivaari

 4. Nuot balttimaat heillä ei taida olla kalustoa edes itselle eivät he voi antaa kumpiakaan muille terv tepivaari

 5. No kun en tiennyt euu maiden lukuja kerroin 30 nuot luvut viisi
  Mutta maita ei ole kun 27 kertokaa sillä lukema mutta ottakaa luvuista pois kolme balttimaata eli maiden luvuksi tulee 24 ketaa viis tekee 120 kumopaakin

 6. Marko voit poistaa nuot kaksi ekaa kommenttia niissä on väärät luvut kappaleina alin on oikea lukumäärä
  Ja yksikään maa ei joudu antaan viimeisiään kellekkään mutta noinkin asia menisi eteenpäin
  Ja ne maat jotka lahjoittaa vaikka enemmän se on pienemiltä mailta aleneva
  Suuri määrä tuo kuitenkin on lahjoituksina luku on oikein 120 kpl kumpaakin terv tepivaari

 7. Puola on nyt LUVANNUT peräti neljä MiGiä Ukrainalle – juhlitaan sitten kun ne ovat Ukrainassa Ukrainan ilmavoimien käytössä.

  Jotkut ovat vaahdonneet ”kymmenistä” MiGeistä Ukrainalle.

  Sosialisti Biden sanoo edelleen EI, ensimmäisellekään F-16 hävittäjälle ja myös ukrainalaisten koulutukselle F-16 hävittäjille.

  1. Kyllä Puola niitä enemmän lähettää:

   ”Puola lähettää yli kymmenen hävittäjää Ukrainaan
   Puolan presidentti Andrzej Duda kertoi eilen, että hänen maansa aikoo antaa noin tusinan verran MiG-29-hävittäjiä Ukrainalle. Reutersin mukaan presidentin käyttämä puolankielinen sana tarkoittaa mitä tahansa 11-19:n välillä.

   Duda kertoi eilen, että lähipäivinä Ukrainaan toimitetaan neljä ensimmäistä ja loput ovat vielä huollettavana.

   Puolasta tulee näillä näkymin ensimmäinen Nato-maa, joka lähettää hävittäjiä Ukrainaan. Se oli myös ensimmäinen Nato-maa, joka toimitti Ukrainalle saksalaisvalmisteisia Leopard 2- tankkeja.

   Tanskan pääministeri Mette Fredriksen sanoi TV2:lle The Guardianin mukaan, että lentokoneiden lähettämisestä keskustellaan Ukrainan liittolaisten keskuudessa. Hänen mukaansa Tanska oli ”avoin” ajatukselle, että Ukrainalle toimitettaisiin hävittäjiä.

   – En sulje pois sitä, että jossain vaiheessa voi olla tarpeen tarkastella hävittäjien lähettämistä, virkaa tekevä puolustusministeri Troels Lund Poulsen sanoi.” (IS)

   1. Puolan pääministerin mukaan korkeintaan 14 – ja aikataulu on täysin auki. Sen ensimmäisen neljänkin suhteen aikataulu on auki – toivottavasti nopeasti.

   1. Puola on muuten NATO maista eniten ajan hermolla. Taitaa WWII aikainen historia ja sen jälkeinen orjana olo Neuvostoliiton pihdeissä olla mielessä…

   2. Samalla kun ”sosialistinen Biden” tukee Ukrainaa niin jostain kumman syystä SINUN kannattamat republikaanit tekee näin ?

    ”USA:n presidenttisuosikki: Ukrainan tukeminen ei ole tärkeää”

    ”Ron DeSantisia on pidetty ex-presidentti Donald Trumpin kovimpana vastustajana republikaanipuolueen seuraavaksi presidenttiehdokkaaksi.”

    Lähde:

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/575c416d-3df9-4fa3-a29a-5c55838325ed

    Eli vain Trump ei olekaan ”magahörhöineen” (jotka yritti jopa vallankaappausta demokraattisesti valittua hallitusta vastaan) ainut joka tätä ajaa vaan KOKO republikaaninen puolue taitaa olla Ukrainan avustamista vastaan ja näin Putinin 5. kolonna…🤔

  1. Ei todellakaan ole millään perusteella mariinin ansiota.
   Puola on puhunut asiasta jo pidemmän aikaa ennen mariinin möläystä.

 8. Myös Slovakia laittaa MiG-29 hävittäjiä Ukrainaan jotka voi laittaa HETI taisteluun. Ei tarvitse kouluttaa yhtä vuotta länsikoneiden pilotiksi, se olisi liian myöhäistä eikä realistista juuri nyt.

  ”The Slovak government just decided to send Slovakia’s all 13 MiG-29 fighter jets to Ukraine!”
  (Visegrad 24)

 9. Eli nyt lähetetään Ukrainaan KYMMENIÄ MiG-29 hävittäjiä.

  Toisin kuin eräs sanoi:

  ”Jotkut ovat vaahdonneet ”kymmenistä” MiGeistä Ukrainalle.”

 10. Tänään oli pääotsikko iltalehdessä (tai ilta-sanomissa , en muista kummassa), että Venäjällä valtavat tappiot itärintamalla ja siksi hyökkäys hyytymässä. HYVÄ UKRAINA!!

  1. Kaikki apu NYT Ukrainaan on tärkeää alkaen vaikka villasukasta lähtien. Hyvä Ukraina 🇺🇦👍

 11. Slovakia on antamassa 13 Mig-29 koneet vaan lisääntyy terv tepivaari

 12. Slovakia antaa 13 MiG-29 hävittäjää. Puola antaa 11-19 MiG-29 hävittäjää (nyt jo 4 menossa Ukrainaan HETI)

  Jos tässä vain jossitellaan ja eletään mielikuvituksessa jossa ainoastaan Yhdysvaltojen F-16 hävittäjiä VAADITAAN Eurooppaan eli Ukrainaan ,niin kyllä käy odottajan aika pitkäksi ja se meinaa että Ukraina olisi enemmän kusessa.

  Sekä on näitä ”Sanna Marineita” jotka valehtelee että Suomi lahjoittaa Hornettinsa tuosta vaan.

  Todellisuudessa mm Suomi ei pysty edes antamaan kouluttajia F-18 Hornetteihin saatikka että voisimme niitä Hornetteja edes ikinä antaa.

  Nyt on vain hyvä että realistiset asiat toteutuu nyt kuten näiden MiG-29 hävittäjien antaminen NYT eikä joskus kymmenen vuoden päästä.

 13. Slovakia pisti kaikki MiGinsä viime kesänä lentokieltoon, kun ei ole varaosia, eikä koneita kyetty enää huoltamaan venäläisten mekaanikkojen poistuttua Slovakiasta.

  Saapas nähdä miten ja milloin niitä saadaan Ukrainaan.

  1. Missään ei kerrota että Slovakian kalusto on paskaa. Minusta tuntuu että Ukrainalle kelpaa kaikenlainen lentävä hävittäjäkalusto millä ne voi pistää hanttiin roistojoukko Venäjälle:

   ”Slovakia lahjoittaa 13 MiG-29-hävittäjää Ukrainalle. Asiasta kertoi Slovakian pääministeri Eduard Heger perjantaina.

   Slovakiasta tulee samalla toinen sotilasliitto Naton jäsenmaa, joka lahjoittaa kyseisiä hävittäjiä Ukrainalle. Puolan presidentti Andrzej Duda ilmoitti torstaina Puolan lähettävän Ukrainalle lähipäivinä MiG-29-hävittäjiä.

   – Luovutamme 13 MiG-19-hävittäjäämme Ukrainalle, Slovakian pääministeri sanoi perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan lisäten, että Slovakia aikoo toimittaa Ukrainan avuksi myös Kub-ilmapuolustusjärjestelmän.” (IL 17.3.2023)

   Sekä on tärkeää että OIKEASTI joku luovuttaa hävittäjiä eikä juttele lämpimikseen jotain tai kuvittele että Yhdysvaltojen tehtävä on lahjoittaa vaikka kuu taivaalta ja jos eivät lahjoita niin haukutaan Bideniä ihan syyttä.

  2. Koneet ei ole lentokiellossa Slovakiassa vaan ne on jo viime vuoden syksyllä olleet varalla jotta ne siirretään Ukrainaan. Nyt se siirto toteutuu.

   ”Slovakian ilmavoimat on lopettanut MiG-29-hävittäjien käytön. Asiasta kertovan The Aviationist -verkkojulkaisun mukaan.”
   ”Slovakian MiG-29:t eläkkeelle, kalusto ehkä Ukrainaan” (Tekniikka ja Talous 5.9.2022)

  3. ”Torstaina kerrottiin, että Puola aikoo toimittaa ensimmäiset hävittäjänsä lähipäivinä.” (IS 17.3.2023) Eli kyllä heillä näyttää olevan prosessi hyvin menossa…

  4. No Ukrainalla on lentokoneisiin taitoa tehdä itse varaosia ja se ei ole siellä kovin suuri onkelma
   Onhan he tehneet maailman suurimman lentokoneenkin vaikka nimi onkin Antonow
   Maailman suurin lentävä ihme terv tepivaari

 14. Belgia pistää myös kalustoa Ukrainaan:

  Ukrainalle jättilahjoitus: Belgian asevoimien 400 Volvosta yli puolet lähtee nyt suoraan rintamalle
  https://www.is.fi/autot/art-2000009459909.html

  ”Lahjoitettava kalusto koostuu pääosin 6×6-tyyppisistä maastokuorma-autoista varusteineen.
  BELGIAN armeijan yhteensä neljästäsadasta Volvo-maastokuorma-autosta 240 kappaletta lahjoitetaan Ukrainaan, kertoo muun muassa sanomalehti De Standaard.

  Autojen joukossa on rahtiversioita sekä nostureilla että ilman ynnä niin sanottuja työpaja-autoja. Mukaan lähtee myös koko Belgian armeijan Volvo-varaosavarasto, runsaasti perävaunuja sekä kaikkiaan sata belgialaista kouluttajaa.”

  Huomattavaa on että mukaan lähtee myös kouluttajia.

  Kaikenlainen apu villasukasta hävittäjään on nyt tarpeen!

  Hyvä !

 15. Ainakin Venäjällä säikähdettiin Puolan ja Slovakian aseapua!!!

  ”Venäjä: Ukrainan saamat hävittäjät tuhotaan
  Kreml on kommentoinut kitkerään sävyyn Puolan ja Slovakian ilmoituksia lahjoittaa MiG-29-hävittäjiä Ukrainalle.

  Lausunnon mukaan koneet ”tuhotaan” eikä niillä ole vaikutusta sotatoimien suuntaan.

  Lehdistöedustaja Dmitri Peskov piikitteli myös, että hävittäjätoimitukset ovat ”vanhan, tarpeettoman kaluston käytöstä poistamista”.

  Puola ja Slovakia ovat viimeisen vuorokauden aikana ilmoittaneet aikeista lähettää yhteensä arviolta jopa 25 hävittäjää Ukrainaan.” (IS 17.3.2023)

  Samaan aikaan kun Peskov sanoo että vanhan, tarpeettoman kaluston käytöstä poistamisesta on kyse Ukrainalle niin samaan aikaan Venäjä kunnostaa museoista haalittuja vanhoja tankkejaan 🙂

  ”Putinin kerrotaan nimittäin hiljattain antaneen käskyn tyhjentää venäläisiä museoita Neuvostoliiton aikaista T-62 -tankeista. Kyseisten tankkien on tarkoitus päätyä takaisin taistelukentälle perusteellisten huoltotoimien jälkeen.”
  Vaunuja arvellaan kuitenkin yhä löytyvän venäläisistä museoista ja varastoista noin 2500 kappaleen verran.”

  ”Näitä ikääntyneitä neuvostoaikaisia vaunuja onkin nyt alettu ”modernisoida” Siperian Tšitassa sijaitsevassa ympärivuorokautisessa tehtaassa. Brittimedian mukaan osa tehtaalla kunnostettavista tankeista saattaa olla jopa 60-vuotiaita, ja peräisin Nikita Hruštšovin ja Leonid Brežnevin hallinnon ajoilta.”

  Lähde:

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9f1412cf-d7ac-4fd9-92db-b40b169edd5d

  On vallan hauskoja nämä venäläisten kommentit kun alkaa jo jalka painamaan ja koukkuselkä katkeamaan siellä rintamalla ukrainalaisia vastaan taistellessa sekä samalla sisäpoliittinen paine nousee Venäjällä…

 16. Mielenkiintoista tulee olemaan sekin, miten Puola aikoo antaa lupaamansa neljä MiGiä Ukrainalle.

  Ehkä puretaan osiksi ja viedään maitse.

  En ihmettelisi vaikka Bideniltä olisi annettu Puolalle vaikkapa tällainen viesti: NATO-maa Puolasta ei saa lentää hävittäjäkoneella Ukrainan alueelle, tai …

  1. Minä olen vain tyytyväinen että saavat Ukrainassa alkaen villasukista sitä apua 👍🇺🇦

   Biden ei liity mitenkään Puolan apuun.

   Tein juuri Putinsta pikku blogin😆. Äijöstä on annettu pidätysmääräys!

 17. Marin oli asialla ja jos kaikki EU-maat puhaltaisivat yhteen niin Ukrainan apu olisi tehokkaampaa. Koneista on puhuttu jo ennakkoon niin miksi ei saisi ?

  1. Sanna Marin voi sitten yksin kaupan tiskiltä luovutella näitä Hornetteja 2026 jälkeen kun saamme ensimmäiset F-35 hävittäjät. Eli mahdollisesti 2030 nämä Hornetit on Sanna Marinilla kassan ostoskärrissä annettavaksi jollekin…

 18. Marko: ”Sanna Marin voi sitten yksin kaupan tiskiltä luovutella näitä Hornetteja 2026 jälkeen kun saamme ensimmäiset F-35 hävittäjät.”

  Aikaisintaan 2027 lopussa ensimmäisiä. Se, että Lapin lennosto hyvässä lykyssä saa ensimmäiset F-35 hävittäjänsä 2026, ei tarkoita, että silloin voitaisiin luovuttaa ensimmäisiä Hornetteja.

  Hyvässä lykyssä alustava operatiivinen valmius saavutetaan F-35lla silloin 2027 lopussa. Siihen saakka Hornetteja ja F-35 käytetään rinnakkain – operatiivinen valmius tuotetaan edelleen Horneteilla.

  1. Jep. Äsdeepeen Marin ei tiedä näistä mitään.

   Nyt muuten Marinin Twitter sivulla hän ottaa kunnian siitä että Suomi on NATO:ssa pian.
   Pistin kyllä isolla sinne että se on täysin Sauli Niinistön (KOK) ansiota! Siinäpä kaupan kassa märehtii sitäkin..

   1. Olikos se tammikuussa vuosi sitten, kun mariini julisti, ettei suomi hänen kaudellaan mene natoon…

  2. Lisäys, se että 2026 saadaan F-35 ensimmäiset hävittäjät tarkoittaa myös sitä että asteittain niihin siirrytään, tottakai silloin vielä Hornet on pääkalustomme ja romutusiässä vuoden 2030 jälkeen ellei niitä voida ”tekohengittää?”

   1. Ennen kuin se alustava operatiivinen valmius on virallisesti saavutettu, niin F-35llä ei voi lähteä edes tavalliselle tunnistuslennolle aseistettuna.

    Sen valmiuden saavuttamiseen Suomessa on moooonta mutkaa matkassa – en ihmettelisi, vaikka sitä ei olisi saavutettu edes 2028.

 19. Nexta tietää kertoa:

  ”Poland and Slovakia will jointly transfer 33 MiG-29 fighters to Ukraine

  🇵🇱 20 from #Poland
  🇸🇰 13 from #Slovakia

  Yesterday it became known that Slovak government decided to send Slovakia’s all 13 MiG-29 fighter jets to #Ukraine.

  Earlier, Polish President Andrzej Duda announced the sending of the MiG-29 to Ukraine.”

  Eli Ukraina saa 33 MiG-29 hävittäjää 👍💪🇺🇦

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *