Republikaanit haluavat kaataa USA:n laillisesti valitun hallituksen.

Aivan kuin reilu sata vuotta sitten punaiset yritti kaataa laillisesti valitun Suomen hallituksen, nyt Yhdysvalloissa republikaanit haluavat kaataa laillisesti valitun Yhdysvaltojen hallituksen. Ihmeellistä touhua, kuka tälläisiä äänestää?

Republikaanit haluavat sisällissodan, pelaavat juuri Kremlin käsikirjan mukaan, tätähän se Putin haluaa Yhdysvaltoihin heikentääkseen sitä maata.

”Yhdysvalloissa nähdään toinen sisällissota, ellei syytteistä Donald Trumpia vastaan luovuta, sanailee republikaanien varapresidenttiehdokas ja entinen Alaskan kuvernööri Sarah Palin.” (IL)

 

10 vastausta artikkeliin “Republikaanit haluavat kaataa USA:n laillisesti valitun hallituksen.”

 1. Demokraateilla on jostain syystä jatkuva tarve yrittää puuttua ja muuttaa USA:n perustuslakia.

  Diktaattorit valtaan päästyään toimii juuri niin että hankkiutuvat eroon perustuslaista.

  1. Eiköhän tuossa puuhassa ole kunnostautunut nimenomaan tuo repparirähisijäsakki…

 2. Vuonna 1918 Suomi joutui käymään Vapaussodan Leninin Venäjää vastaan.
  https://jput.fi/Vapaussota.htm

  Vapaussodan aikana osa suomalaisista punaisista nousi aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan – Venäjän yllyttämänä ja Venäjän enemmän kuin ruhtinaallisesti aseistamana. Siihen kapinaan osallistuneet syyllistyivät maanpetokseen.

  Onneksi Suomi voitti Vapaussodan Venäjää vastaan ja kukisti kapinan, muuten Suomi ja suomalaiset olisivat joutuneet takaisin Venäjän orjuuteen.

  Minä en näe juurikaan yhtymäkohtia nykyajan USAn ja vuoden 1918 Suomen tilanteiden välillä.

 3. Ääliömäisyyteen asti edennyt kulttuurimarxismi ja konservatiivinen korjausliike ottavat Amerikassa mittaa toisistaan. Siinä se on lyhykäisyydessään.

  Olisiko ollut parempi, jos Amerikka olisi pysynyt Britannian alaisuudessa niin kuin Kanada ja Australia?

 4. Lasse: ”Olisiko ollut parempi, jos Amerikka olisi pysynyt Britannian alaisuudessa niin kuin Kanada ja Australia?”

  Siinäpä kysymys pohdittavaksi.

  En ole minkäänlainen asiantuntija USAn suhteen, mutta ehkäpä sallitaan silti esittää mielipiteeni:

  1. Ensin jenkkilään muutti porukkaa, joka oli valmis tekemään paljon työtä leipänsä eteen ja kohottaakseen elintasoaan – ja myös tekivät kovasti työtä.

  2. Sitten jenkkilään rahdattiin neekereitä raatamaan orjina mm. puuvillan kasvattamisessa ja tuottamisessa – tekivät vain sen mikä oli aivan pakko tehdä. Ja tuottivat hirvittävän määrän lapsia, joita ei juurikaan kiinnostanut työnteko.

  3. Sitten jenkkilään työntyi väkisin Etelä-Amerikan ja Keski-Amerikan porukkaa (latinoja), jotka sikisivät kuin kanit, eikä se työnteko useinkaan erityisemmin kiinnostanut.

  Ja tässä ollaan.

 5. Vain vähemmistö republikaaneista on Putinin tukijoita. Siksi ihmetyttää, miten enemmistö kannattaa Trumpia. Ehkä on niin, että republikaani poliitikoists vain vähemmistö tukee Putinia mutta kannattajien enemmistö haluaa hänet ehdokkaaksi?

  Mainittu Sarah Palinhan pyrki itsekin presidentiksi. Ulkopoliittinen kokemus oli heikkoa, hän oli käynyt vain Kanadassa ja jossain muussa maassa, mutta väitti käyneensä myös Irlannissa koska kone oli tehnyt sinne välilaskun.

  Siinäpä olisikin maailmalla nieleskelemistä jos Trumpista tulisi presidentti ja Palinista varapresidentti. Tosin Trumpin on ajateltu pyytävän varapresidentiksi sen jonkun oudon nimisen tyypin joka menestyi hyvin tv:n vaaliväittelyssä johon Trump ei vaivautunut osallistumaan. Kyseinen tyyppi haluisi lopettaa USAn tuen Ukrainalle koska siellä hänen mukaansa käy kuin Irakissa tai Afganistanissa ja valtaan nousee joku USAlle vihamielinen sotalordi!

  ”Järjen jättiläisiä” näyttää republikaaneissa löytyvän. Ikävä on vanhoja hyviä aikoja jolloin suurin murhe olivat Bushin välillä päästämät sammakot.

 6. ”Pitkän linjan rokkarit Alice Cooper ja Carlos Santana ottavat jyrkän kielteisen kannan woke-ideologiaa ja wokeen kuuluvaa sukupuoliaktivismia kohtaan. Äskettäin uuden levyn julkaissut Alice Cooper varoittaa wokesta etenkin lapsiperheiden vanhempia. Cooper vaatii selkeää rajanvetoa muoti-ilmiölle, jonka mukaan ihminen voisi valita sukupuolensa omien tuntemustensa perusteella. ” – Ingressi Suomen Uutisista 26.8.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *