Suomi mukaan panssariprikaatin muodostamiseen Ukrainan avuksi

”Ulko- ja turvallisuuspolitiikan lähteet vahvistavat Iltalehdelle, että Suomelle on esitetty toive osallistumisesta panssariprikaatin muodostamiseen. Lähteiden mukaan Puolan ja Britannian aloite panssariprikaatin muodostamisesta Ukrainan asevoimiin on toteutumassa.

Lähteet arvioivat, että muut maat odottavat Suomen antavan Ukrainalle muutamia Leopard-taistelupanssarivaunuja sekä osallistuvan prikaatin huolto-organisaation perustamiseen.” (IL)

Leopard prikaati perustetaan…

Nyt alkaa tapahtumaan sellaista joka alkaa vaikuttamaan johonkin. Ehdottomasti mukaan tähän toimintaan ja moneen muuhunkin toimintaan jolla tuetaan Ukrainaa sodassa roistovaltio Venäjää vastaan! Tässä alkaa kiire tulla. Toisaalta Venäjän suurhyökkäyksen toteutuminen on kiinni siitä milloin rospuutto alkaa, ennen sitä pitäisi heidän hyökätä, aika ei ole kohta Venäjän puolella.

Tämä sota jatkuu vielä helposti kaksi vuotta tällä tahdilla.

17 vastausta artikkeliin “Suomi mukaan panssariprikaatin muodostamiseen Ukrainan avuksi”

 1. Oli muuten katsottava montako vaunua voimme antaa ilman oman puolustuksen ollessa kyseessä
  Meillä kun vaunuja on rajattu määrä
  Kannatan kuitenkin vaunujen antamista Ukrainan käyttöön terv tepivaari

 2. Suomelta joutaa väliaikaisesti 10-20 vaunua ja ammuksia niihi tarpeeksi.
  Toki joudumme hankkimaan uusia tilalle, mutta, kun neukkula on omia kalustojaan ja väkeään rutkasti tuhonnut, se ei ihan lähiaikoina kykene tännekään hyökkäämään, joten aikaa on.

  1. Sodanajanjoukkojen kannalta se 10 vaunua voi olla ok. Sillä jokaisen vaunun, huolto, vaunun henkilöstö, jalkaväki ja muu siinä ympärillä on koulutettu sodanajan tehtävään. Siksi ei liikaa vaunuja muualle, voidaan tarvita ne vielä piankin itse…🤔

 3. No kyllä 10 on liikaa Suomelta en nyt ulkoa muista paljonko meillä on vaunuja muttei niitä ole paljonkaan
  Mitä meille on tärkein se että meillä on aseistus ja puolustusvoimat ajanmukaisesti aseistettuna
  Jospa kaikki antaa vaikka viis kappaletta euu maista paljonko Ukrainaan menisi vaunuja
  Takaisin niistä tuskin tulee edes puolet terv tepivaari

 4. Saksako tämän vielä kaataa???!!!!

  LEOPARD-PÄÄTÖSTÄ ODOTETAAN, SCHOLZ EPÄRÖI EDELLEEN

  ”Saksan päätöstä Leopard-taistelupanssarivaunujen toimittamisesta Ukrainaan ja ilmoitusta mahdollisen Leopard-koalition luomiseksi odotellaan viimeistään tämän viikon perjantaina.

  Puolan lisäksi myös Ranskan on uutisoitu kallistuneen toimitusten kannalle ja pyrkineen kulisseissa painostamaan Saksaa ratkaisuun.

  Maailman talousfoorumissa Davosissa puhunut liittokansleri Olaf Scholz vaikuttaa kuitenkin edelleen epäilevältä. Vastoin odotuksia hän ei ilmoittanut puheessaan tankkipäätöksestä, vaan korosti edelleen eskalaation välttämisen tarvetta.

  Oman lukunsa soppaan tuo Saksan puolustusministerin ero. Uudenvuoden tervehdyksessään mokailleen Christine Lambrechtin seuraaja, Scholzin puoluetoveri Boris Pistorius muistetaan muun muassa venäläis-saksalaisen ystävyysryhmän jäsenenä.

  Leopard -tankkien toimittamista Ukrainaan on pidetty mahdollisesti käänteentekevänä ratkaisuna, joka voisi auttaa lopettamaan sodan nopeasti Venäjän tappioon.

  Presidentti Zelenskyi ja Ukrainan läheisimmät tukijat ovatkin toistuvasti vaatineet ripeämpää toimitusprosessia.

  Toki Leopardit ovat vain yksi osa menestyksen avaimia – kokonaisuus ratkaisee.” (Suomen Sotilas)

 5. Scholz asettaa Leopardien toimittamisen ehdoksi, että USA toimittaa Ukrainalle Abramseja – ja Biden estää Abramsien toimituksen.

  Siinä sitä sitten ollaan.

  1. Juu. Samaa tässä aamu uutisista katsonut ja ulkomaisilta sivuilta netistä lukenut. Sekä Turkki on torppaamassa sen että Yhdysvaltojen F-16 ja Suomen ja Ruotsin NATO sidonnaisuus ei saa olla yhdessä? Eli Turkki käy basaarillaan hävittäjä kauppaa ja tulee torppaamaan Suomen ja Ruotsin NATO jäsenyyttä hamaan tappiin. Putin hymyilee…

   Suomeen hyökätään vielä …?

   Katsotaanpa huomenna Ramsteinin kokous kuinka käy noiden Leopard vaunujen suhteen. Jos ei mene maaliin apu Ukrainalla on se täysin punaisten (Saksan SDP) vika. Scholzin puoluetoveri Boris Pistorius ja Scohlz itse ovat venäläis-saksalaisen ystävyysseuran jäseniä ja jokainen tietää millaisia tovereita nämä on.

   Abramsin ero toimittaa taistelukentällä (jossa amerikkalaiset ei näitä käytä ) on suurempi kuin Leopardin toimittaminen. Abrams on teknisempi :

   ”–  Abrams on hyvin monimutkainen vaunu. Se on kallis, sillä harjoittelu on vaikeaa ja siinä on suihkumoottori, Kahl sanoi toimittajille ja lisäsi vaunun käyttävän lentopolttoainetta sekä sen huoltamisen olevan hankalaa.”

   Tähän ei Biden voi vaikuttaa mitenkään. Se vaunu tarvitsee amerikkalaiset sotilaat ja amerikkalaisen huollon.

   Lähde:

   https://www.sss.fi/2023/01/pentagon-yhdysvallat-ei-ole-valmis-toimittamaan-abrams-taistelupanssarivaunuja-ukrainalle/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pentagon-yhdysvallat-ei-ole-valmis-toimittamaan-abrams-taistelupanssarivaunuja-ukrainalle

  2. Bidenin Yhdysvallat on juuri päättänyt antaa Ukrainalle taas tukea ja nyt 2,5 miljardia dollaria….

 6. En usko väitteeseen, että Abramsit olisivat liian monimutkaisia ukrainalaisille.

  Jos olisivat, niin sekin tekosyy olisi helposti kierrettävissä. USA antaisi Englannille 200 Abramsia ja Englanti kaikki Challenger 2 vaununsa Ukrainalle (14 on jo luvattu antaa).

  1. Veikkaan että tuolla Pentagonissa on tästä tietoa enemmän kuin meillä yhteensä…

   ”Yhdysvallat ei ole tällä hetkellä valmis toimittamaan kehittyneitä Abrams-taistelupanssarivaunujaan Ukrainalle, kertoo puolustusministeriö Pentagonin edustaja.

   Toimittajille puhunut puolustusministeriön alivaltiosihteeri Colin Kahl perusteli ratkaisua vaunujen huolto- ja koulutusvaikeuksilla.”

   Tuo äskeinen lähde, siitä tuo poimittua…

  1. Näinhän se on. Otetaan se WWIII sitten vastaan. Sota eskaloituu koko Eurooppaan ja siitä alkaa seuraava maailmanpalo.

  2. Bidenin Yhdysvallat on antamassa muutenkin Ukrainalle massiivisen tuen jossa tulee mm Stryker-miehistönkuljetusvaunuja sekä lisää Bradley-rynnäkkövaunuja jotka on varustettu tykillä ja TOW-panssarintorjunta-ohjuksilla.

   Saksan on ihan turha piiloutua sen taakse ettei Yhdysvallat lähetä myös Abrams vaunuja, Scholzin touhu on käsittämätöntä.

   Lähde:

   https://www.verkkouutiset.fi/a/valtava-hyoty-hyokkayksiin-naita-panssariajoneuvoja-ukraina-saa/?fbclid=IwAR2Vx49RjX-Z5OuLgsBw7TTQGSzAgs7_wforFKuqnZgPeJlNlmhcY3Jcsa0#3fb7e472

 7. Puolalta uhkaus, että ellei Saksa anna lupaa toimittaa Leopardeja Ukrainaan, niin Puola toimii ilman lupaa.

  Minusta se on täysin oikein. Paskat Saksan luvasta.

  1. Juurikin näin! Saman voisi tehdä Suomi ja muutkin jotka haluavat toimittaa vaunut Ukrainaan. Ihme pykälä muutenkin jotta valmistajamaalta pitää joku lupa olla…

Kommentoi