Trump lopettaisi sodan päivässä!

”Entinen presidentti Donald Trump on hyökännyt Joe Bidenia ja demokraatteja vastaan ensimmäisissä kampanjatapahtumissaan Yhdysvalloissa. Trump sanoi, ettei Ukrainan sotaa olisi tapahtunut, mikäli hän olisi presidentti ja väitti ratkaisevansa kriisin nopeasti.” (MTV)

Huomioikaa että Trump puhuu kuin Putin, puhuu kriisistä…

Tässä alkaa olla kiire Ukrainan avun suhteen. Jos tämä menee niinkuin Putin suunnittelee niin on vaara että Donald Trump on parin vuoden sisään taas presidentti ja se lopettaa sodan samana päivänä. Luovuttaa Ukrainan Venäjälle. Ei enää aseapua eikä tukea. Tässä on vajaa kaksi vuotta aikaa saada Venäjä polvilleen. Eriasia on vielä se mitä sen jälkeen Trump tulee taas diktaattori Putinin kanssa sopimaan …

17 vastausta artikkeliin “Trump lopettaisi sodan päivässä!”

  1. Taitas onnistua antamalla Ukraina ja muutama EU-maa siinä samaan kauppaan, mutta mitä saisi vastalahjaksi?

  2. Kuuntelin tuon Trumpin puheen koska tarvitsin jotain komediaa rauhoittuakseni. Tapansa mukaan hän liioitteli suunnilleen jokaisessa kohdassa missä kertoi omia saavutuksiaan ja tavoitteitaan.

    Mutta en sinänsä murehtisi. Kyllähän hän viimeksi kertoi ratkaisevansa Pohjois-Korean kriisin, Israelin alueen kriisin ja vaikka mitä. Ei hän niille lopulta mitään tehnyt.

    Ihmiset haluavat kuulla että Yhdysvallat on suuri ja että yksi mies vie heidät suuruuteen. Se riittää.

    1. Kuuntelin itsekin tämän kurpitsanaaman vaalipuheen. Kevyttä on Rinteen ”vappusatanen” Trumpelon valheita kuunnellessa.

    2. Sai se Trump kuitenkin jotain aikaa niin Pohjois-Korean kuin Lähi-Idän tilanteen suhteen.

      Kim Jong-Unin ja Trumpin välisten neuvotteluiden jälkeen Pohjois-Korea vähensi mekittävästi kiistaa ja jännitteitä aiheuttaneita ohjuskokeitaan. Trumpin viimeisen 3 hallintovuoden aikana Pohjois-Korea teki yhteensä vain 11 ohjuskoetta, kun sitä ennen niitä oli jopa parikymmentä vuodessa ja viime vuonna ennätykselliset 80.

      Trumpin hallintokauden aikana Israelin ja islamilaisten maiden suhteissa otettiin merkittäviä askeleita parempaan suuntaan. Ennen hallintokauden loppua Yhdistyneet Arabiemiraatit, Marokko ja Sudan allekirjoittivat rauhansopimuksen ja normilaisoivat välinsä Israelin kanssa. Neuvottelut myös muutaman muun maan (mm. Bahrain ja Oman) kanssa suhteiden normaloimisesta olivat käynnissä, ja tähän liittyvät sopimukset allekirjoitettiin Trumpin vaihduttua Bideniin.

      Toki eiväthän nuo kriiseja kokonaan ratkaiseet, mutta ainakin selvää edistymistä asioissa oli havaittavissa.

      1. On olemassa erilaisia tapoja saada asioita parempaan suuntaan, ja vaikka Trump olisi kuinka narsistinen, ei se tarkoita, etteikö tällaisen henkilön ajamilla linjauksilla voisi olla myös myönteisiä vaikutuksia — psykoterapiassakin narsistisia henkilöitä ohjataan patologisesta itsekkyydestä kohti kognitiivisesti hahmottuvaa yleishyödyllisyyttä, jonka he pystyvät hahmottamaan ja jonka puitteissa olemaan hyödyksi.

        Lisäksi voisin itsekin taipua ajattelemaan, että Trumpin kaltainen rasvainen konservatiivi myös kenties pärjäisi oman kaltaistensa kanssa neuvotteluissa paremmin kuin sellainen päättäjä, joka tulee täysin eri maailmasta. Lienee sitä tutkittukin, että jännitteet, kahtiajakautuneisuus sekä jyrkät erimielisyydet vain jyrkkenevät ihmiskokeessa, jossa joukko eri henkisiä laitetaan väkisin samaan huoneeseen keskustelemaan asioista: koe ei johda ihmisten omien näkemysten loiventumiseen, vaan henkilöiden omat mielipiteet vahvistuvat. Se, mikä monille länsijohtajille voi olla hyvin epämielekästä väkisin sovittelua, saattaa Trumpin kaltaiselle olla narsistisen mieluisaa leikkiä päästä yleishyödyllisiin tavoitteisiin…

        1. Kyllä, vaikka joku henkilö olisikin kuinka inhottava hyvänsä, hänkin voi saada hyvää aikaiseksi, ja tällöin rehellisen ihmisen tulee kyetä siitä myös kunniaa hänelle antamaan. Mielipidettä itse henkilöstä ei kenenkään tavitse muuttaa, vaikka jostain teosta (tai tekemättä jättämisestä) hänelle kunniaa antaisikin.

          1. Valitettavasti tässä tapauksessa sota lopetettaisiin kieltämällä Ukrainan avustaminen ja sallimalla ryssän vallata se rikoksista piittaamatta.
            Muuhun trumppeli ei todellakaan kykene.

            1. Näin on tämä Trump sanonut ja sitä tarkoittanut:

              (23.2.2022 IS)
              ”YHDYSVALTAIN entinen presidentti Donald Trump kommentoi konservatiivisessa radio-ohjelmassa tiistaina Ukrainan tilannetta. Asiasta uutisoivan Washington Postin mukaan Trump syytti viime päivien tapahtumasarjasta ”vilppiä”, joka esti hänen mahdollisuutensa toiseen presidenttikauteen.

              Trump väitti seuraajaansa Joe Bidenia kyvyttömäksi toimimaan tehtävässään. Seuraavaksi hän jakoi ajatuksiaan Kremlin isännän Vladimir Putinin ulkopoliittisesta pelisilmästä.

              – Astuin eilen sisään ja edessäni oli televisioruutu, ja sanoin: ”Tämä on nerokasta.” Putin julistaa suuren osan Ukrainan alueesta… Ukrainasta… Putin julistaa sen itsenäiseksi. Tämä on loistavaa. Ja nyt Putin sanoo: ”Se on itsenäinen.” Suuri osa Ukrainaa, Trump ylisti.

              – Sanoin itsekseni: ”Miten fiksua tämä onkaan!” Ja hän tulee Ukrainaan ja on rauhanturvaaja. Siinä on suurin rauhanturvajoukko. Voisimme käyttää sellaista omalla etelärajallamme. Se on suurin rauhanturvajoukko, jonka olen ikinä nähnyt. Siellä oli suurin koskaan näkemäni määrä armeijan tankkeja.”

              Lähde:
              https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008635329.html

              Jopa idiootti tajuaa että jos Trump olisi silloin ollut vallankahvassa (…operaatio Ukrainaa vastaan alkoi jo vuotta ennenkuin Venäjä Putinin käskystä sitten hyökkäsi ja Putin luuli Trumpin olevan vielä Yhdysvaltojen presidentti) tiedämme ettei Trump olisi pannut tikkua ristiin Ukrainan puolesta.

              1. Sitäkin voi miettiä, millainen tilanne olisi, jos Obama oli presidenttinä. Obamahan esti Krimin valtauksen jälkeen kongressin hyväksymät Javelin panssaintorjuntaohjusten toimitukset Ukrainaan. Trump sensijaan antoi, toki vasta viivyttelyn jälkeen mutta antoi kumminkin, luvan ohjusten toimittamiselle, ja nuo ohjukset osoittautuivat varsin tärkeiksi aseiksi sodan ensimmäisten viikkojen aikana.

              2. Vastaus Tonille tähän väitteeseen:

                ”Obamahan esti Krimin valtauksen jälkeen kongressin hyväksymät Javelin panssaintorjuntaohjusten toimitukset Ukrainaan. Trump sensijaan antoi, toki vasta viivyttelyn jälkeen mutta antoi kumminkin, luvan ohjusten toimittamiselle”

                Trump ei antanut yhtään javelinia Ukrainalle, se möi niitä muutaman, siis se möi. Trump oli pelkkä kauppamies, Trump lupasi ettei makseta enää mitään sotia Yhdysvaltojen ulkopuolella ja niin se lupaus silloin piti kun hän oli vallassa ja Putin nautti siitä. Nyt Biden on avustanut Ukrainaa 25 miljardilla dollarilla…

            2. Mahdollista tuokin, joskin vaihtoehtojakin on.

              Koska itselläni ei ole ajatustenlukijan taitoja, en pysty sanomaan, mitä Trumpilla on/oli mielessä, koska hän ei sitä sen paremmin itse selventänyt. Se on kuitenkin selvää, että Trumpin käytössä sillä kuluisalla isolla nuke-napilla on paljon enemmän ”painoarvoa”, kuin varovaisemman henkilön päättäessä sen mahdollisesta käytöstä.

              1. Narsistinen ääliö on sellainen eikä siitä miksikään muutu.

              2. Jos rehellisiä ollaan, niin Yhdysvaltain presidentinvirkaan ei vamastikkaan pääse, jollei omaa vähintään kohtalaisia narsistisia ominaisuuksia.

  3. Kaikki oli paremmin kun Trump oli presidentti. Suomessa asuvanakin voi todeta tämän. En tiedä miten kukaan voi olla tyytyväinen Bideniin, jos ei vihaa Trumpia.

    1. Kaikki meni päin p****ttä, kun trumppeli oli pressa ja erityisesti vaalien jälkeisissä vallankaappausrikoksissa.
      Narsisti, joka julkisesti sanoo luottavansa enemmän kilpailijamaan valehtelijaan kuin omaan tiedusteluväkeensä, on todella ääliö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *