Trump yrittää edelleen hajoittaa NATOn.

Ihan tuore Trumpin ulostulo tässä, Putinia mielyttääkseen puheet on mitä on. Tämä kuvakaappaus josta lähde löytyy on Mika Aaltola X-sivulta:

Republikaanit on Trumpin ajatusten puolella,,,miettikää sitä jos tämä valitaan johtoon. Juuri nyt republikaanit estävät Bidenin 100 miljoonan dollarin avustuspaketin Israelille ja Ukrainalle…

4 vastausta artikkeliin “Trump yrittää edelleen hajoittaa NATOn.”

  1. Koko artikkeli löytyy rollingstones.com:sta, eikä siinä ole mitään ihmeellistä.

    Jo presidenttinä ollessaan Trump vaatii muita NATO maita lisäämään puolustusmenojaan ja täyttämään NATO-sopimuksessa mainitun kohdan, jonka mukaan jokainen jäsenmaa on velvollinen käyttämään vähintään 2%-bruttokansantuotteesta puolustukseen. Trumpin uhkaus vetäytyä NATO:sta ja sen 5 artiklan tarjoamista turvatakuista koskee tilannetta, jossa selvästi alle sovitun 2% rajan puolustusmenoissaan jäävät jäsenmaat eivät suostu nostamaan puolustusmenoja. Trump katsoo, etteivät tällaiset maat ole aidosti mukana NATO:n yhteisessä puolustuksessa, vaan käyttäytyvät ”vapaamatkustajan” tavoin luottaen muiden, erityisesti USA:n, tarjoamaan turvaan.

    Omasta mielestäni tuo Trumpin vaatimus on hyvin kohtuullinen varsinkin kun ottaa huomioon, että tuosta 2%:sta on todellakin erikseen sovittu NATO jäsenten kesken. Ja mikäli osapuolet (tai osa heistä) eivät noudata yhdessä sovittuja ehtoja, on suorastaan luonnolista, että asiasta syntyy seuraamuksia, koska mitä virkaa olisi sopimuksella, jota ei tarvitse noudattaa.

    1. Veikkaan että tämä on vain tekosyy hänen uhoamiseen,,,eihän tyyppi ole edes vallassa nyt. Siitä mitä tämä nyt ajaa on jotain tai joku muu takana…🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *