Käynti Nissenillä – 1400 euroa.

Tulipa käytyä iltapäivällä Nissenillä silmälääkärin suorittamassa näön ja silmäterveyden tarkistuksessa. Tulos silmät ok, mutta vahvuuksia pitää ruutuihin lisätä.

No mikäs siinä, pitäähän sitä ihmisen nähdä vaikka paljon kyllä olisi saanut jäädä näkemättäkin.

Silmälääkäri 130 euroa, josta saisi 8 euroa Kelasta takaisin mikäli hakisi.

Lasit 1270 euroa, mutta kun ottaa huomioon, että tuohon hintaan tulee kahdet monitehot, tummenevilla ( myös autossa) ruuduilla, niin ei se mahdottoman kalliilta tunnu.

Pirun mukavaa palvelua, siitä iso ✋

18 vastausta artikkeliin “Käynti Nissenillä – 1400 euroa.”

  1. Mulle tehtiin silmäpohjan kuvaus ja tulos oli onneksi ok. Mutta kaukonäkö mulla on huonontunut lähivuosina.

  2. Kuulun ilmeisesti onnellisten joukkoon, kun en tarvitse vielä muuta kuin ”halvat” lukulasit. Kauas näen edelleen ihan tarpeeksi hyvin, vaikka kohtapuoliin täytän 71.

    Minullekin tyrkytettiin monitehoja, mutta taidan yrittää välttää niitä viimeiseen saakka. Uskallan olettaa, että sittenkin kun kaukonäkökin heikkenee, niin on parempi olla erikseen lukulasit ja erikseen kaukolasit. Voi olla, että olen väärässä, mutta näin oletan.

    Yhdellä ystävälläni on kalliit monitehot, eikä hän ole niihin ollenkaan tyytyväinen – lukulasiosuus jää hyvin pieneksi.

    Toinen tuttavani ei ole myöskään tyytyväinen monitehoihin.

    —–

    Esimerkiksi kävellessäni ulkona voimistelen silmälihaksiani: välillä tarkennan kaukana olevaan kuusen latvaan, sitten taas lähellä olevaan kohteeseen ja taas kaukana olevaan kohteeseen. Oletan, että siitä voimistelusta on apua. Ihan tuntuu fyysisesti kun silmälihakset työskentelevät.

    1. Juhani, ite asiassa olet oikeassa, silmien kannalta kauko ja lukulasit olisi parasta olla erilliset, mutta toisaalta monitehot ovat helppokäyttöiset.

      Vähän myös sellainen makuasia.

  3. Minä olen joutunut turvautumaan laserleikkaukseen jo toisen kerran.
    Edellinen n. 10 vuotta sitten ja tämän vuoden alussa toisen kerran.
    Nyt oli harmaakaihia ja oikeaan silmään tuli keinomykiö sekä kaukonäkö.
    Vasempaan tuli lähinäkö.
    Lisäksi on lukulasit, missä oikea silmä muuntuu lähinäöksi, koska muuten lukiessa ja pitempään ruutua tuijottaessa se rasittuisi turhaan.
    Muuten en todellakaan tarvitse laseja missään tilanteessa.
    Ainoa asia, mitä olen asiassa karunut, on se, että ensimmäisellä kerralla odotin muutaman vuoden turhaan.

  4. Moni eläkeläinen niitä laseja ja itsekin.
    1400 on monen eläkeläisen kuukauden ”tili”.

  5. Minulla ei ole vielä minkäänlaisia laseja, jos ei lasketa astiakaapissa olevia. Minulle lääkäri kesällä sanoi, kun olin ajokortin takia 80v tarkastuksessa, että ”sinulla on pirun hyvä näkö”.

    1. Pentti, ei kaikille tule koskaan lasien tarvetta.

      Muistan joskus sairaalassa työvuorossa kirurgian osastolla kun huoneen vanhin 93 v luki nuoremmille huonetovereille sanomalehteä ja ilman laseja.

      Itse jouduin turvautumaan laseihin joskus kolmenkympin korvilla.

  6. Älkää Tiimareilla: Kannattaa käydä silmälääkärillä.
    Ainakin minun kannatti sillä oli alkava silmänpaine
    joka tuhoaa näön hoitamattomana?

  7. Vaihdoin itse monen optikon kautta Specsaversiin. Ei siksi että se olisi halvempi – oli se vähän muttei paljon. Ennen kaikkea syy oli siinä että sieltä sai palvelua. Instrussa sai odottelua ja tylytystä. Nissenillä meni paperit sekaisin ja hinnoittelun selkeys muistutti lähinnä hyvinvointialueiden strategiasuunnitelmia.

    Mutta kaipa joka ketjulla on ne hyvät ja huonot paikat.

    1. ”Nissenillä meni paperit sekaisin ja hinnoittelun selkeys muistutti lähinnä hyvinvointialueiden strategiasuunnitelmia.”

      Nissenin hinnoittelu on kieltämättä vähintäänkin mielenkiintoista.

      Esim.kolmet lasit yksien hinnalla on varsin omituisen yhtälön tulos, joka voi ehkä teoriassa toteutua mikäli laseja hakee joku joka ei oikeasti tarvitse laseja.

      1. Insrusta lupasivat toiset samanlaiset lasit alennuksella vuoden sisällä. Ilmeisesti jotkut hukkaavat tai särkevät lasejaan usein.

        Minulla edelliset lähes 20 vuotta sitten Instrusta ostetut lasit ovat edelleen käytössä ja ehjät. Silmät ovat kuitenkin jo muuttuneet hieman siinä ajassa, joten halusin lisäksi uudet ja hieman vahvemmat.

        Tarjosivat myös vakuutusta laseille – sanoin, että jos hukkaan tai rikon, niin sitten maksan itse – en ota vakuutusta.

  8. Voinko Juhani kysyä että mikä Instru oli kyseessä? Tämä on semmoinen aihe että hyvä optikon takia matkaisinkin jonkin verran. Kovin ovat hakusessa.

    1. Kuinka ollakaan nämä viimeisimmät lasit ostin Varkaudesta. Varasin netistä itselleni sopivan ajan, kävin sovittuna aikana paikalla, tein tilauksen ja muutaman päivän päästä sain noutaa lasit. Samalla lasit viritettiin täysin minulle sopivaksi toiveitteni mukaisesti.

    2. Optikko kyllä tekee perustarkastuksen, mutta oikea paikka on silmälääkäri silmänpohjatutkimuksineen ja diagnosointeineen.
      Iris ja silmän pohja kertovat mahdollisista muista sisätautien syntymisestä ennakkoon. Silmänpaineet, taitto- ja voimakkuuksien muutokset kyllä optikko pystyy toteamaan.

  9. Juu ja kahdet lasit yksien hinnalla on pluffia. Voisivat myydä yhdet lasit ja hintakin olis sopivampi.
    – Hinnottelu on sikälierikoinen että joka asia on satasen lisää ja silmälasivakuutus päälle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *