Pientä metsätyötä

Vähän kevyempi aihe vaihteeksi.

Aamupäivällä kävin savotalla. Parin tunnin urakka eläköityneelle kevytmetsurille oli että saaliiksi n 1,5 pinomottia halkoa nyt traktorin  tarakalla pihassa. Hyvät kelit metsässä kun on maa jäässä ja lunta vain nimeksi.  No yksi kuusi kaatui lengolleen kaksihaaraisen männyt pihtiotteeseen, olin huolimattomasti kaatoloven sahannut, piti traktorivoimin kiskoa kötkölleen maan kamaralle, vaihteluahan se vaan toisaalta askareisiin oli. Huomenna pilkon klapeiksi kuivumaan ensi talveksi, monta kertaa niilläkin jo takan ja saunan lämmittää, tulee reilut kaksi heittomottia. Kuusta otan tarkoituksella joukkoon, rätisevät niin mukavasti takassa.  Moottorisahalla pätkin ja pienellä hydraylihalkojalla  pienin, tahtoo tulla olkapäät kipeäksi varsinkin kuusissa kun kirveellä mätkii, olen myös huono osumaan kirveellä kahdesti samaan kohtaan, tuppaa tulemaan sellaista sälöä.

Mukavia hommia molemmat, niin verkkainen työ metsässä kuin kotipihalla halkorantteella pilkkominen ja pinoaminen. Ajatuksetkin pyörivät avarammin kuin kiivaillessa täällä valtion velkaantumisen auvosta tai riskeistä.

 

8 vastausta artikkeliin “Pientä metsätyötä”

    1. Tuo tarakka on kätevä, ei oikaise mutkissa, isommatkin pöllyt jaksaa nostaa kuormaan kun maximipituus on traktorin leveys myös vähemmän ajourien raivausta. Naapurilla sen joskus hitsautin muistaakseni pullon Koskenkorvaa annoin maksuksi. Reellä korjaan kun innostun isomman erän rankapuuta hakkaamaan

  1. Blogin avauksesta tuli mieleen aika lapsuudestani, kun muutama vuosi ehdittiin asustaa syrjäseudulla, jossa meillä oli 300m omaa pihatietä sekä metsää. Oli traktori ja veljillä kaiken maailman laitteet, joita harrastelivat ja tuunasivat ja kävivät metsässä ajamassa. Sain katsella miten puita kaadettiin ja pumppukaivosta tuli vettä ja sukulaistäti päivitteli kun linnunpöntön tyhjennyksessä hanskat naulaantuivat pönttöön, jonka sisältö holahti tyjentäjän naamalle ja suuhun. Kissamme ajoi naapurin koirat pihasta ja juoksenteli mukana kun kävin pyörällä itsekseni seikkailemassa ja tutkimassa autiotaloja sekä potentiaalisia uimapaikkoja yms. Ihan hauskoja lapsuuden muisteloita 🙂

  2. Pitäisi lauantaina viedä pitkästä aikaa kunnolla huollettu Husqvarna vähän katsomaan paria puuta. Pitää järven jäälle kaataa kun on semmoinen paikka. Sitä ei oikein kesällä parane.

    1. Meikä tekee niitä joka vuoden aikana,,,metsään jätän muutaman motin pinottuna niin on sitten helppo kantaa erämökille 👍. Oksat sahaan ja vien kotaan penkkien alle kuivumaan, on aina pistää pienempää sieltä tuleen. Kaikki menee käyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *