Demarien vaalilupaukset ovat teoriassa parhaat

Se että ei juuri mistään tarvitse leikata eikä rajoittaa on tietysti hienoa. Että nykyistä menoa ja hyvinvoinnin rakentamista ei tarvitse edes lisälainanotolla rahoittaa, ei ainakaan lisää niin sanottua syömävelkaa.

Ja kaikki tämä rahoitetaan lisäämällä tuottavuutta, toimia jotka tuovat rahaa valtion kassaan mikä tarkoittaa että rakennetaan parempia edellytyksiä liike-elämälle, teollisuudelle ja yrittämiselle jotka ovat ainoat mahdollisuudet työllistää ja tuoda verotuloja valtiolle.

Onhan se tietysti vähän erikoista, yhdistettynä perinteisiä vasemmiston päämääriä ja sitten tämä että porvarillinen puoli että olisi kukkeat edellytykset verovarojen kerääntymiselle. Aivan mahtavaa jos näin menisi.

36 vastausta artikkeliin “Demarien vaalilupaukset ovat teoriassa parhaat”

  1. Vappusatanen moninkertaistettuna – ilman mitään tarpeellisia toimenpiteitä.

  2. Itse näkisin, että kannattaisi päin vastoin jatkaa nykyhallituksen alulle laittamaa politiikkaa, kärsivällisesti. Suomessa vaikuttaa siltä, että aina uusi hallitus kumoaa aikaisempien alulle laittamaa, eikä päästä näkemään työn hedelmiä, kun jo niitetään ennen kuin satoa on kypsynyt. Se nyt ei ainakaan hyödyttäne ihmisiä suuressa kuvassa.

    Nykyhallitus on sentään laittanut alulle sellaisin arvoin, jollaisten kultivointia kannattaisi jatkaa ja vaalia, jotta päästään kunnolla irti tästä mies-robottien ja nelikulmaisten insinöörien sekä harmaiden papparaisten ahdasmielisestä materialismista!

    1. Demarien arvo – rahan jakaminen ja pysyvien menojen kasvattaminen holtittomasti – velkarahalla tulevien sukupolvien maksettavaksi.

    2. Mutta kun nämä demarien uudet linjaukset poikkeavat siitä mitä 4 vuotta on ollut. Nykyinen linja ei onnistune sikälikään että Keskusta ainakin vaalipuheiden perusteella on kyllästynyt omaan vasemmistopainotteiseen politiikkaansa.

  3. Sen vähän mitä olen jaksanut demareita kuunnella ja sen vähän mitä demarit ovat talouslinjauksiaan avanneet niin eihän ne ole edes teoriassa mahdollisia, joten ei ihme ettei Marisija halua taloudesta puhua.

    Aivan puuta heinää kuten demarien kaikki muutkin esitykset.

  4. Hjallis: leikkaaminen nyt olisi hulluinta hommaa. Mitään edellytyksiä perustaa yrityksiä ja saada työvoimaa ei pidä vaikeuttaa.
    Lyly: leikkaa 50 mrd:n julkishankinnoista prosentinkin = 0,5 mrd
    Marin: leikkaa ökypalkoista ja pimeistä tuloista ja veronkierrosta paljon.
    Persut: leikkaa maahanmuutajien miehiltä mu….t.

    1. Jaha, kerrohan nyt miten vasemmistopoliitikot leikkaavat ”ökypalkoista” ja mitä ne ”ökypalkat” edes ovat?

      Ja kerrohan myös, etä millä keinoin leikataan pimeistä tuloista? Ne kait ovat pimeitä tuloja, kun niistä ei tiedetä, joten miten niistä, joita ei tiedätä, voidaan leikata?

      Veronkierto, esitähän nyt jotain lukuja kuinka suurta veronkierto on ja huomaa jättää verosuunnittelu, veronkierron ulkopuolelle.

      Ymmärtääkseni, olet karjalainen sen luokan johtaja, jolla ei liene ole ongelmia vastata esittämääni?

        1. Niin, että demarit sanoivat, juu ei sitten mitään. Pakkohan asiaan on sitten uskoa kun kerran demarit niin sanoivat 🤣🤣🤣

  5. Kannatan Liisan ideaa.
    – Jos meillä teollisuus oikeasti investoisi Suomeen niin olis hyvinkin tuottavaa teollisuutta työllistämässä.
    – Miksi voitot jaetaan osakkaille ja kehitys ulkomaille josta tullaan takaisin velkoineen kuten Fortum yhtenä esimerkkinä ja me maksamme yrittäjiemme ylivarojen elämisen seuraukset.

    1. Eikös sitä valiteta että Suomeen ei oikein kannata investoida kun olosuhteet teolliselle toiminnalle ovat ankeammat kuin monessa muussa maassa. Omistajat mieluummin nostavat tuotot osinkoina tästä syystä.

  6. Sekä demarit että kokoomus puhuvat väärästä asiasta.

    Ei kyse ole siitä törsätäänkö asiaan 1 vai 10 miljardia.

    Kyse pitäisi olla siitä mitä rahalla saa.

    1. Anteeksi ymmärtämättömyyteni mutta mikä on tämä väärä asia josta demarit ja kokoomuslaiset puhuvat ja puhuvatko muut puolueet tässä kohtaa oikeasta asiasta

  7. Kokoomuksen ylimielisyys heikentää heidän kannatusta.
    Tänään Mykkänen vaatii SDPtä nöyrtymään.

    1. Sana nöyrtyminen on todella paha sana politiikassa, harkitsematonta.

        1. Ymmärtää mutta pitää omana tietonaan mikä on viisasta vaalien alla

        2. Ei ehkä pelkällä leikkurilla pystytä, mutta ei ole toivoakaan, että demujen rahanjako-/velanottopolitiikalla saataisiin mitään aikaan.

        3. Se vaan on fakta, että leikkauksia tulee oli vallassa kuka tahansa, jos joku on niin yksinkertainen ettei tätä ymmärrä niin hänen kannattaa äänestää demareita, kaikki muut kun ovat jo tämän tunnustaneet.

    1. Että uhotaanko vai todetaan tarve, se on kuulijan korvassa.
      Kun välttää puhumista leikkauksista saavuttaa hyvän puheenjohtajan maineen, leikkaus on aina jonkun saavutetusta edusta pois. Mahtavaa olisi kun osattaisiin elää tulojen mukaisesti

      1. Matti, aivan naulan kantaan.

        Toisaalta on ymmärrettävää se miten Marin ei halua puhua taloudesta koska hän tietää sen olevan hänen hallituksensa jäljiltä katastrofaalisessa tilassa.

        Toki hän jaksaa toistella koronaa ja Venäjän hyökkäyssotaa, jotka toki ovat perustelut valtaosalle hiljan otetusta velkarahasta, mutta siitä ei pääse yli eikä ympäri, että siinä ei ole koko totuus.

        Vasemmistolainen talouspolitiikka on kasvattanut pysyviä menoja ilman tuloja, eikä velkoja tarvi maksella, siinä se ydin.

        Tavallaan olisi hyvä jos sama hallitus jatkaisi niin Vasemmisto joutuisi ihan itse siivoamaan pesänsä, eikä siinä photosopattu pääministerikään enää niin bilettäisi.

        1. Älä unta nää, että siivoaisivat.
          Päinvastoin holtiton velanotto ja menojen lisääminen jatkuisi nykyiseen malliin.

  8. – Persuille ei kukaan anna valtuuksia edes säästöpossun avaimille saati valtion varoille.
    – Kokoomus taas on tehnyt vvm:sä ihan normaaleinakin aikoina velkaa enemmän kuin mikään hallitus.
    – Lipponen oli taas oma lukunsa meikäläisten verokurittajana.
    – Sipilä leikkasi kaiken mahdollisen, jota nyt ostetaan kalliisti takaisin.
    – Nyt kohdattiin annetuin eväin maailman kurimus ja hengissä ollaan.
    – Nyt huutajat pitää saada vastuuseen huudoistaan.
    – Kansa vastaa niinkuin sille huudetaan !

    1. Jaa juu ne Persut, mitähän tekemistä persuilla on demarien tyhjien puheiden kanssa?

      1. Hysteerisesti persukammoinen demu löytää ”persun” vaikka kaivosta.

    2. Loppuviimeksi kansa vastaa maalaisjärjellä. Yksi esimerkki tästä on suhteemme NATOoon. Toden edessä ihmiset ovat realisteja.
      Kansa reagoi myös jos mennään liiaksi kohti kapitalismia tai sosialismia, suomalainen ajattelee tiukassa paikassa omilla aivoillaan, haluaa vissin määrän itse päättää omista asioistaan.

      1. Matti, vasemmiston suurin pelko on aina ollut omista asioistaan päättävät, itsenäisesti ajattelevat ihmiset.

      2. Ei kukaan muu kuin kapitalisti ajattele mitään muuta kuin kapitalistia ja, miten kapitalisti voi edelleen olla vain kapitalisti.
        Muut ihmiset ajattelevat omilla aivoillaan, mikä heitä koskee ja keneen muuhun voi luottaa kuin kapitalistiin.
        Mites minä sitten kapitalistina voin ajatella muita kuin kapitalisteja ?
        Väärin ajateltu !

        1. Heikki, sinähän olet tehnyt selväksi, että sinulle se mitä demarit sanoo on totuus. Ei siinä itse mitään ajatella tarvi, eikä oikeastaan edes saa tai kupla voi puhjeta.

            1. Heikki, selaa kommentteja taakse, siellähän sinä toteat väitteisi tueksi, että kysy demareilta, joten…?

              Ei siinä kovin suurta omaa ajattelua vaikuta tapahtuvan, kun kaikki mitä demarit sanoo menee sukkana sisään, oli se sitten kuinka päätöntä tahansa.

  9. Suomi pärjää molemmissa poliitisissa sunnissa ja joillakkin on pelkona aina joko kapitalismi taikka komunismi
    Mutta yhteen sekoitettuna Suomella menee paremmin terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *