Kuntavero

Mitä varakkaampia ihmisiä asuu kunnassa sitä keveämpi kunnallisveroprosentti ja päinvastoin, eikö se usein näin mene, mutta eikö tämä ole epäoikeudenmukaista, miksi tästä ei pidetä kovempaa meteliä (vasemmisto), eikö pitäisi kehittää jotain mekanismeja joilla vero prosentit keikautetaan päinvastaisiksi, niiden kuntien asukit keillä on varaa maksavat ison prosentin mukaan.

Myönnän että minulla ei välttämättä ole kaikkea viisautta tätä pohtimaan, kunhan ihmettelen ja toivon että täältä löytyisi ymmärrystä minua valistamaan. Toki myös toivoisin että kuntien johtohenkilöillä olisi asiassa ansionsa hyvän talouden pitämisessä, ihan kuin on asia liike-elämässä.

Mutta kuntalaisistahan kaikki lie loppujen lopuksi kiinni, muuttaisivat kuntiin joissa parempi talous tai sitten kokisivat kunnallisvaaleissa vaihtaa kellokkaita parempiin

6 vastausta artikkeliin “Kuntavero”

 1. Kyllä köyhä maksaa aina vähastään ja ero kasvaa siitä huolehtii oikeistohallitus.
  Kunnat voisivat olla nykyisten sotealueen mukaan eli yhdistettynä yhdeksi sotekunnaksi ja silti niitä on liiaksi asti. Jäisi monta kunnanjohtajaa työttömäksi tai vapautuisi vaikkapa paikkaamaan sitä työvoimapulaa…

  1. Tahtoo olla että monessa kohdin mietteemme menevät ristiin mutta nyt lämmitti mieltäni kommenttisi, toki tuon köyhä maksaa aina vähästään, sen olisi voinut muotoilla vähän toisinkin

 2. Muuten Suomen talous sukeltaa ennätys syvälle, työttömyys räjähtää, työpaikat häviävät, hallitus ei tee muuta kuin leikkaa. Tämä hallitus ja joku noviisi Purra apupoikanaan orpo, ajaa Suomen suohon investoimatta nyt, vaikka millä rahalla. Omin omaisuuksin, lisäveloin, lainaamalla kansalaisten pankkimiljardeja jne.
  Ei ole kykyä, näkemystä ei mitään muuta kuin tyyhjyyttä.

 3. ”Ei ole kykyä, näkemystä ei mitään muuta kuin tyyhjyyttä.”
  Hyvinpä pelkistit punademun ajatusmaailman.

 4. Ajan saatossa moni köyhä kunta ajautuu liitokseen ja sen myötä köyhän entisen kunnan palvelut kaikkoavat ja asukkaiksi jää ainoastaa vanhukset.
  Eräs tapaus: Kunnanjohtaja oli tyytyväinen kun liitetyn entisen kunnan alueella asui vanha pariskunta, niin heidän ruokapalvelunsa alettiin hoitamaan kahdesti viikossa ja vietiin heille mikroaaltouuni jolla voivat lämmittää tuotuja ruokia. Hyvää oli myös se että eväiden viejä katsoi käydessään että edelliset eväät oli syöty!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *