Spekulaatio demarien ja kokoomuksen suosiosta

Ajatellaan tilanne että Marin tyystin luopuisi politiikasta, rupeasi vaikka tubettajaksi tai valokuvamalliksi. Kokoomus taas valitsisi paljon parjattua Orpoa valovoimaisemman puheenjohtajan. Olisiko tällaisilla tapahtumilla vaikutusta SDPn ja Kokoomuksen gallup ja vaalimenestyksiin? Ja jos olisi niin mitä siitä pitäisi päätellä?

Vai meneekö niin että ei sota yhtä miestä tai naista kaipaa, kaikki jatkuu juuri niin kuin on nyt??

16 vastausta artikkeliin “Spekulaatio demarien ja kokoomuksen suosiosta”

 1. En tiedä kuinka muut äänestävät, mutta minä äänestän aina vaaleissa puoletta, olipa puheenjohtajana kuka hyvänsä.

  1. Eikös puolueen puheenjohtaja ole vähän kuin puolue eli saman puolueen toiminta voi olla hyvin monenlaista puheenjohtajansa vaikutuksesta.

   1. Puolueen puheenjohtaja noudattaa sitä politiikkaa minkä puoluekokous on hyväksynyt ja jos toimii kuten Soini, niin joutuu vaihtoon.

 2. Tätä ajatuksenjuoksua voi helpottaa ajattelemalla puolueen, ja sen puheenjohtajan kahtena eri entiteettinä. ”En pidä demareista, mutta pidän Marinista”, ”pidän kokoomuksesta, mutta en Orposta”. Puoluejohtaja voi kääntää ihmisiä puolueeseen tai siitä pois, se on iso osa sitä liikkuvaa äänestäjäkantaa.

  Puolueen ydinkannattajaryhmä ei ole niin tarkkana persoonista.

  1. Kyllä on !

   Orpon kokoomus sai minulta (1 ääni) mennä, valtiomiespuolueessa tarvitaan valtiomiestä johdossa. Stubb oli tasoltaan vrt. Orpo 10-0.

   Sipilä oli taas erinomainen johtaja sekalaiselle seurakunnalle ja lopulta tyyli oli Sipilän kompastus. Ja liian kovat kourat yhteiskunnalle. Onneksi maakunta ja sote oli erinomainen saavutus, jonka nykyhallitus…

   Marnin johdolla on pannut tuulemaan.
   Siinä meillä on ollut hyvä ”herraonni” kaikesta kampitusyrityksistä huolimatta ja pystyssä jämäkästi.

   1. Mikä minä nyt olenkaan sanomaan mutta sanon nyt kumminkin että en katso Heikin tällä kertaa aivan hakoteillä olevan, kylmän viileää analyysiä Sipilästäkin. No siihen että ei olisikaan Marinia demareilla ei häveliäisyyttään ota kantaa että missä silloin mentäisiin

    1. Minä katsoin Marinin toimintaa jo Tampereen ”koalitiovaltuuston” johdossa, jossa hän ajoi kivenkovaa äärimmäisen vaikean ratikkapäötöksen lävitse ja persut koloihinsa ilman tyylipisteitä.
     Siinä ei ollut kampaus tai ulkoinen habitus asialla, vaan esimerkillinen johtajuus tiukoissa tilanteissa. Siinä taas media ja kilpailijat ovat täydellisen metsässä, missä hänen kykynsä ovat.
     Tämä ei ole mitään naisihailua, vaan kylmää arvostusta johtajuuteen, mitä Sipiläkin on/oli, mutta eri tavoittein.
     Kannattaa nähdä metsä puilta.

     1. HK

      Sinun olisi tänään hyvä pysyä hiljaa kolossasi, koska näyttää siltä, ettet pysty vielä tänään eheytymään. Aivopierua ja häiriköintiä tulee sakeana.
      Tarkista vaikka ruokavaliosi. Hyvä ruoka, parempi mieli.

      1. Kovasti kehutaan miljardin ratikkaa, mstä 1/10 tosiasiassa hyötyy ja muut 9/10 vain saavat maksaa.

 3. Stubb oli koulukiusaaja, josta tuli työpaikkakiusaaja, suoranainen ihmishirviö kaikille alaisilleen. Karismaattinen hän toki oli, mutta niin oli aika moni kulttisaarnaajakin. Orpo voi olla hajuton ja mauton, mutta ei sentäs kiusaaja.

  Sipilä myrkytti työntekijöitään saadakseen lisää tienestejä. Ei sitä paljon enempää tarvitse sanoa kaverista.

  En pidä Orpoa erinomaisen hyvänä, mutta herran tähden, on siinä eroa onko henkilö huono puoluejohtaja vai huono ihminen.

  1. Kaikki me ihmiset olemme huonoja, vaikka meissä hyviäkin ominaisuuksia olisi, joiden nostattamaa narsistista itsetyytyväisyyttä kannattanee varoa/ tiedostaa. Meissä kaikissa on narsismia, mutta idea mustavalkoisen ”hyvästä ihmisestä” vaikuttaa vahvan narsistiselta fantasialta, jotka fantasiat lienevät heijastumaa jostakin ihanteesta, joka ei perustune todellisuuteen. Lisäksi on mielestäni outoa väittää tuntevansa päättäjien persoonia tai luonnetta syvemmin, ellei todella kuulu jonkun perheeseen/ uskottuihin läheisiin.

 4. Kokoomuksen uho on rakennettu pienen hyvinvoivan eliitin edun lisäämiseksi kaikki kuorrutus on muilta osin silmänlumetta.
  Marin on rautarouva ikään ja ulkonäköön katsomatta ei niistä ole haittaakaan ollut sekä vaikea hallituskausi on ollut EUn parhaiten menestyneitä velankin määrällä verrattuna.

  1. En lähde Niilo arviotasi kiistämään mutta tuo termi ”rautarouva” on ehkä vähän vaarallinen. Brittilä ei vieläkään ole toipunut Thatcherin mielipuolisuuksista. Toinen vahvana naisena tunnettu Merkel puolestaan rahoitti putinin hyökkäyssodan.

   Toki historiamme on täynnä mahtavia naisia, mutta tämä ajatus yksin, uljaasti ja läpi harmaan kiven puskevasta naisdiktaattorista ei ehkä sittenkään ole kovin kaunis. Ja mielestäni Marin ansaitsee kauniimman tittelin. Vaikka virheitäkin teki, kyllä hän tyydyttävin arvosanoin suoriutui. Päinvastoin kuin Thatcher tai Merkel.

 5. Kyuu totesi että puolueen ydinkannattajaryhmä ei ole niin tarkkana persoonista mikä varmaan on totta. Kiinnostaa kuitenkin kuinka suuri on tuo ydinkannattajien joukko demareilla. Tämä siksi että Marin on sangen poikkeuksellinen siinä miten ”markkinoi” itseään, siis nämä biletykset ja kauniit valokuvat, kuinka paljon on heitä jotka vain niiden perusteella suosivat puoluettaan.
  Suuren plussan Marinille annan hänen suhtautumisestaan Venäjään ja NATOoon.

 6. Hävettää olla suomalainen, jota ”sukkahousuprinsessa” johtaa.
  Ei ole hääppöinen ulkonäöltään, vaikka jotkut sen perään kuolaavatkin, mutta, kun ei ole edes sitä perää!
  Opettelis edes pukeutumaan pääministerin arvolle sopivasti ja opettelis syömään, ettei olisi vain luuta ja nahkaa!
  Mahtoikohan sairastua anoreksiaan, kun hänen aamupalojaan karehdittiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *