Eläkeläinen älä pihistä

Niin että mitä uutisoidaan?
Onko vieläkin heitä jotka eivät tiedä että eläkeläisten on pakko pihistää?
6 vinkkiä miten voit hummata viimeisetkin rippeet!
Aika vastuuttomia ehdotuksia:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009946314.html
Vanhasta omakotitalosta vähän sivummalla ei saa summaa jolla voisi röyhistellä menemällä vuokralla anomaan vuokratukea.
Miten kävisi jälkipolvelle jos omat vanhemmat jättäisivät heidät puille paljaille?
Eläkeläiset ovat tottuneet elämään suu säkkiä myöden
ja vielä eläkkeellä ollessaankin he pystyvät auttamaan perillisiään
vaikka elää kituuttavat pienellä eläkkeellä
valtiovallankin kupatessa…

14 vastausta artikkeliin “Eläkeläinen älä pihistä”

 1. Kyllähän jokaisen pitää pihistää kun hinnat nousee tätä tahtia.

  Eläkeläisillä on usein semmoisia välttämättömiä kuluja joita muilla ei vain ole.

  Sitten tullaan kertomaan että reilu tonnin eläkettä saava on upporikas kroisos jonka velvollisuus on maksaa joka maailman monikulttuurikoordinaattori, pyöriäistarkkailija, kompostivahti ja päälle vielä Italian tukiaiset.

 2. Jotkut ovat varautuneet omaan taloon tai lähiön asunto-osakkeeseen.
  Jotkut vielä kesämökkiin periferiassa. Joillakin on sukanvarsi pankissa tai sijoituksissa, jotka mitkään eivät auta mihinkään ellei niitä realisoi. Osa näistä, kiinteä omaisuus ja asunto-osakekin aiheuttavat hirveät kulut ja huolen, kun niillä ei ole enää arvoa.
  Parempi muuttaa kauas etelän saarille syömään banaania puusta.

 3. Niin se kesämökki rahoiksi: Kävi kiinteistönvälittäjä paikalla ja arvioi saavansa myytyä n 40 000 hintaan. Sattumoisin kysyin paljonko jää kulujen ja verojen jälkeen – no pyöreät 27 tonnia. Ei lähdetty myymään koska sillä käteenjäävällä ei paljon herrastella. Omakotitalo vähänkin sivummalla jää samoihin.

 4. kunhan saa hyvät vuokraajat ne ei ole itsestään selvyyksiä
  Lopputuloksena sulle jää romutettu talo terv tepivaari

 5. Pikkuisen on kertynyt säästöön, nuukasti elelty, eukkokin vähän sellainen pihistäjä luonnoltaan.
  Nyt kun alkaa olla vuosia mittarissa olemme hieman alkaneet irrotella. Laitan tähän muutaman esimerkin. Jo vuosi sitten vaihdoimme parempaan kahvimerkkiin, siitä se alkoi, Löfbergin paahtoasteella 4. Törsäilyn puolelle jo meni kun ostin viime kuussa Hellyhansenin ulkoiluhousut, niissä näkyy selvästi logo HH, pyhäisin vain niitä käytän kaupunkireissuilla. Lapsille syntymäpäivälahjaksi ostettu aina 50 euron lahjakortteja, nyt nostettu sataseen.
  Oudolta tällainen vähän tuntuu, huonoa omaatuntoa välillä pukkaa pintaan, sekin vielä että baarissa on ruvettu pari kertaa kuussa syömään lounasaikaan. Ettei vaan jotenkin kostautuisi, tavaksi tulisi enemmänkin löysäillä.

  1. Kyllä sinut Matti nyt piru nokkii, kun noin hulvatonta elämää olet alkanut viettää. 😄

  2. Kamala, en ole Tampereella asuessani käynyt kertaakaan kapakassa omalla lompakolla. Vaatteilla en koreile, eikä yhdessäkään ole näkyvää merkkiä paitsi yhden farkun persuuksissa Levi
   Straus & Co. Kaikki näkyvät merkki läimäkkeet on kauhustus. Miksi ? Opin kerran nuorempana Lapissa, kun hain mimmiä tanssiin lehden logo villapaidassa. Mimmi sanoi, että onko sulla noin huonon itsetunto, että tuolla haluat leveillä.
   Ei ole mitään tarvetta pröystäillä, koska lähes kaiken on jo saanut ja kokenut. Niistäkin kertominen saa joku näppylöitä.
   Vanhalla museoautolla pröystäilisin. Löysin juuri kandidaatin nettiautosta, Volvo 544 Sport vm -63, upeasti entisöity, mietin tarjousta.

   1. Helppoahan se on Sinulla kun olet hyvällä itsetunnolla matkassa. Kyllä minäkin vähän olen huvittuneena katsellut kun paremmat ihmiset suosivat näitä näkyvillä tuotemerkeillä varustettuja kuteita mutta olisiko nyt aivot pehmenemässä kun nuo HH housut ostin. Jos ihan rehellinen olen niin on Fjällreven vaelluskengätkin, kerran Haaparannan merkkimyymälässä myivät puoleen hintaan ja repesin ostamaan.
    Jos rikas olisin niin kesäautoksi hankkisin avomallin vanhan Mersun, ei mitään luxusta ihan jonkun perusmallin, kermanvärinen se saisi olla.

    1. Koska vanhat tavarat kiinnostavat, kierrän kierrätyskeskuksia, kontteja Fidoja ja kirppiksiä ihan harrastuksena ja niin näkyy olevan väkeä enemmän kuin tavarataloissa. Aarreaittoja.

 6. Sanan ”pihistää” käyttämisessä kannattaisi olla varovainen – sen yleinen synonyymi on ”varastaa”.

  Ei pienellä eläkkeellä sinnittelevä suomalainen sentään yleensä varasta – niin ainakin uskallan olettaa.

  Ainakin toivon, että pienituloinen mieluummin elää ”askeettisesti” kuin rupeaa varkaaksi.

  Itselläni on sellainen taipumus, että silloinkin kun rahaa on riittävästi, niin pistän säästöön pahan päivän varalle, enkä rupea ”törsäämään”. Tosin jonkun mielestä varmaankin ”törsäsin” kun eilen ostin 1000 kpl rynkynpateja lisää varastoon pahan päivän varalle.

 7. Kuten Putkinen: Tuhlaamisen sijaan se turvallisuus ja puolustustahto etusijalle.
  Matti on alkanut irrotella jopa parempaa kahvia.
  Korona-aika sai minut säästämään ja säästän edelleen toki annan perillisille 50 sijaan satasen ja se tuntuu kyllä paljolta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *