Hamasin perustajan poika: emme tarvitse Palestiinan valtiota!

Hamasin perustajan poika Mosab Hassan Yousef joka tunnetaan myös nimellä ”Vihreä Prinssi”,  antaa palaa haastetattelussa. Hän sanoo suoraan, että Hamas perustettiin vain tuhoamaan Israel. Mutta Yousefin mukaan Hamas ja muut äärijärjestöt ovat ottaneet palestiinalaiset panttivangikseen. Jos Israel tuhoaa Hamasin gazalaiset juhlivat ja jopa kiittävät Israelia, Yousef väittää.

Yousefin mukaan ne jotka puhuvat ”Palestiinan asiasta” ja ovat ”pro-Palestine”,  eivät piittaa vähääkään Palestiinan lapsista ja heidän tulevaisuudestaan.  ”Minä olen Palestiinan lapsi, en halua että joku Lontoosta tai toiselta puolelta maailmaa kertoo minulle mitä on Palestiinan lasten taistelu!”

Yousef jatkaa: ”Verenvuodatusta on ollut tarpeeksi ja sellaisten ihmisten sekaantumista jotka eivät välitä. He eivät tiedä mitä helvettiä Palestiina on. Minä olen Palestiina! En halua  Palestiinan valtiota.  Palestiinan lapset tarvitsevat koulutusta, he tarvitsevat turvallisuutta, he tarvitsevat elämän. Niitä he tarvitsevat eivätkä yhtä korruptoitunutta arabihallitusta lisää. ” Voiko asiaa enää terävämmin sanoa? Monien palestiinalaisten mielestä Yousef on varmasti petturi, mutta vaikka hänen sanoissaan voi olla liiottelua, niin niissä on myös kova totuuden ydin.

Jos palestiinan arabeilla olisi tällaisia johtajia niin heidän ongelmansa ratkeaisivat hetkessä, tai ne olisi ratkaistu jo yli 70 vuotta sitten. Valitettavasti Yousef kuuluu siihen fiksuun vähemmistöön jonka on pakko elää maanpaossa vaikka onkin Hamasin perustajan poika. Hänen tarinansa on ilmestynyt nimellä ”Hamasin poika” ja siitä tehty elokuva ”The Green Prince” joka on ollut Amazon Primellä mutta ei näköjään löydy enää.

9 vastausta artikkeliin “Hamasin perustajan poika: emme tarvitse Palestiinan valtiota!”

 1. Pahoin pelkään, että siinä taisi Hassan nyt sanoa itselleen kuoleman tuomion.

 2. On hän sen sanonut jo vuosia aiemminkin kun kirja ja elokuvakin on tehty. Mutta varmaan on niitä, jotka haluaisivat hänet nitistää. En tiedä, miten hän siltä suojautuu. Jo sekin, että hän aikoinaan alkoi auttaa Israelia vakoilemalla riittää varmasti kuolemantuomioon. Hamashan listii omiaan muutenkin vähän väliä milloin mistäkin syystä.

 3. Kyllähän se niin on että tällaisen verilöylyn jälkeen olisi aika hyvä sauma palestiinalaisten pohtia onko tuo se arvo millä he haluavat näkyä maailmalle vaiko vaihtaa parempaan?

 4. Arabeilla on valtioita vähintäänkin tarpeeksi – ei tarvita yhtä arabivaltiota ”Palestiina” lisää.

  Juutalaisilla, eli israelilaisilla, on sen sijaan vain yksi itsenäinen valtio Israel. Sen arabit ovat halunneet ja haluavat hävittää – aivan kuten Venäjä Suomen.

 5. Minun mielestäni on ”aina” pitänyt kaikilla kansoilla olla oma itsenäinen valtio, jossa he saavat elää rauhassa omien tapojensa mukaisesti.

  Suomalaisilla Suomi, virolaisilla Viro, tshetsheeneillä Tshetshenia, kurdeilla Kurdistan, katalaaneilla Katalonia, irlantilaisilla Irlanti, jne.

  Olen edelleen täsmälleen samaa mieltä.

  1. Näin se minustakin menee suurin piirtein. Eri juttu sitten on jos halutaan elää yhdessä ja pystytään se sovussa tekemään.

 6. Olen Juhanin kanssa täysin samaa mieltä, mutta kun se ei vaan mene niin, valitettavasti!
  Raamatussa se on kerrottu tasan tarkasti, kuinka se menee!
  Siellä kerrotaan, että Juutalaiset hajotetaan tottelemattomuutensa vuoksi kaikkien kansojen sekaan, joka tapahtui vuonna 70. Sitten kerrotaan, että se kootaan takaisin omaan maahansa, josta se ajettiin maanpakoon. Tapahtui vuonna 1948, jolloin Israel itsenäistyi. Kerrottiin vieläpä sekin, että he tulevat lentäen, niinkuin kotka, kutan tulivat! Kerrotaan, että loppuun asti on oleva sota, kuten näkyy!
  Sanotaan vielä, että se sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki tapahtuu!
  Rahakin tulee poistumaan käytöstä, koska sanotaan, että ette voi ostaa, ettekä myydä mitään, ellei teillä ole pedon merkkiä!
  Kaikki on kerrottu etukäteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *