11 vastausta artikkeliin “Hoitajapula”

 1. Ihmisiä ihan aitoja on työttömänä, mutta heitä ei haluta työllistää?
  – Aikuiskoulutus ja asiallinen palkka poistaisivan ”kannustinloulut” ja alalle olisi tulijoita niistä ns työttömistä loukkulaisista?

 2. Heitän yleisellä tasolla työllisyysongelmaan liittyvän ajatuksen: mitä jos niiden vaikeasti työllistyvien työllistymättömyyteen osasyyllisiä ovatkin myös työllistävät tahot? Jos Niilo maalaileekin Orpon tavoin kovin puhdasta ja jalomielistä kuvaa työllistämisestä, kuin se olisikin puhtaasti työllistymis- tai työllistämishaluista kiinni?

  Mitä jos ”loukuissa” elävien aitojen eli ei-ideologisesti vaan aidosti työttömien elämiin liittyykin paljon monimutkaisempia vyyhtejä kuin mitä julkisessa keskustelussa signaloidaan?

  Miksi Orpo ei halua katsoa kriittisesti myös työllistävän tahon vaikutuksia suomalaiseen työttömyyteen?

  1. Käytännön esimerkki omasta elämästä vuosien takaa: hain töihin asiakaspalvelutyöhön puhelinvaihteeseen, jossa valttina minulla oma kielitaito sekä kyky ymmärtää palvelua tarvitsevia haavoittuvassa asemassa olevia.

   Pääsin haastatteluissa viimeiseen haastatteluun asti hyvin läpi, kunnes vastassa olivat päättävän tahon viimeisen valinnan suorittavat firman edustajat, jotka möläyttivät minulle haastattelutilanteessa kysymyksen: ”mitä sitten kun ystäväsi soittavat tänne ja meidän pitää varmistua että hoidat työtä objektiivisesti?”
   Pöyristyin, sillä työnantajien eli minua haastatelleiden asenteet olivat niin rasistisen ennakkoluuloisia, että he minun ulkonäön perusteella olettivat kaikkien ystävieni olevan
   A) vammaisia
   B) olevan sote-palveluista riippuvaisia

   Tällaiset syrjivän ennakkoluuloiset asenteet sekä rasismi saattavat estää työnantajia itseään työllistämästä kielitaitoisia ja älykkäitä ihmisiä, joiden tilalle he ottavat keskivertojuntin, jonka työnteko ja osaaminen hidastaa sekä palvelun tarjoamista että palvelun saantia.

   1. Omia päätelmiä minua haastatelleiden Tuomi-logistiikan työllistävän tahon edustajien ulkonäöstä: toinen oli hiuksensa sinimustaksi värjännyt, ihonsa pilalle tupakoinut sekä täyteen tatuoinut baariruusua muistuttava hahmo, kun toinen hieman neutraalimpi Muumi, joista tuskin kummallakaan oli todellista älykkyysosamäärää edes arvioida minun tosiasiallista soveltuvuutta heidän tarjoamansa työhön.
    Terveisiä vaan firmalle, että heikosti heillä menee mutta menköön!

    1. Eli teit tasan niin kuin OLETIT toisten tehneen – arvioit älykkyyttä ulkonäön mukaan.
     Siinä paraskin selittäjä.

     1. Juuri näin tein, Juhak, agnostikkona näin teen, kun en kannata kristilliseen uskoon perustuvaa toisen posken kääntämistä, vaan läpsäytän mieluummin itse hellästi takaisin esimerkin mukaisesti vaikkapa ihan siitä uteliaisuudesta, että haluan tietää miltä se tuntuu kun saa läpsiä toista.

     2. Työnantajan ominaisuudessa minulla olisi kapasiteettia toimia fiksusti, siinä ehkä ero minun ja tuomilogistiikan henkilöstörekryn edustajien välillä.

  1. Eikö joku tällainen vitsi Suomessakin ole ollut, että otetaan kadulta ja katuojista vaan kaikki pultsarit poliisiin töihin ja annetaan heille aseet käteen sekä virkamerkit? Ja sitten vähän nuuska- ja kannabisbisnestä poliisiaseman takapihalla.

 3. Työnantajien asenne on muuttunut rasistiseksi jo -80-luvulla kun firmojen voittoja alettiin tehdä väkeä vähentämällä ja sen jälkeen alkoi osaamattomien kausi jossa suossa ollaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *