7 vastausta artikkeliin “Kortit pois”

  1. Koirilla on siru niskassa. Ihmisille siru ja asiat hoituu ilman sormen jälkiä ja luottokortteja. Pieni lisä sirun avulla myös seuranta ja isoveli voi valvoa.

  2. Noista siruista koirille on paljonkin hyötyä mutta sormen jäljistä ihmiselle vain haittaa terv tepivaari

  3. Sormenjäljillä on aika monta rikosta selvitetty, ettei kai se nyt ihan kauhea asia ole – paitsi rikollisille.

    Mutta tässä on sama juju kun miksi itse maksan älykellolla. Jos joku varastaa korttini, hän voi aikaansaada taloudellista vahinkoa. Jos joku vie kellon, se lakkaa toimimasta maksukorttina heti kun se irrotetaan ranteesta. Ja tuon esimerkkikaverin tapauksessa pitäisi sahata käsi irti.

    Mutta tämä on yksi esimerkki teknologian monipuolisuudesta. Täysin sama tekniikka mahdollista perinteisen muovikortin, kännykkämaksamisen, kuten myös maksamisen älykellolla, älysormuksella tai vaikka ihonalaisella sirulla. Ei tarvitse lukittautua mihinkään malliin, vaan voi kukin valita.

  4. Joo noinkin varaan on kyllä sormenjälki rikoksia tuo julki tekijän siinä vaan on onkelmana se että kun kaksi miestä laittaa väkisin sormen uhrilta koneeseen eikä se ole lainkaan suuri ihme se toimii kun on oikea sormi koneessa
    Kellosta ei itsellä ole kokemusta mutta kyllä senkin saa väkisin koneeseen terv tepivaari

  5. Juha, ei välttämättä edes riitä. Riippuu hieman tekniikasta mutta aika moni näistä lakkaa toimimasta kun irrottaa. Mutta vertaile nyt silti:
    1. Varasta henkilöltä lompakko
    2. Kaiva puukolla henkilön kädestä siru

    Vähän veikkaan että kohtuu moni varas tyytyy kohtaan 1. Tai tuohon tepin mainitsemaan esimerkkiin. Kieltämättä sormenjäljen lukeminen pakolla on riski. Tähän on onneksi kiertokeinoja suojautumiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *