Lännen virheistä kärsii ja tulee kärsimään vain Ukrainan kansa, ei kukaan muu.

Kun seuraa näitä lukuisia ”Pekka Tovereita” lausuntoineen, koskien Ukrainan sotaa, niin itse en niihin luota, ne ovat lähinnä arvailuja ja toiveita omaan maailmankatsomukseen nojautuen.

Nämä toverit usein toistavat, että pian on odotettavissa venäjällä tilanne, jossa vauhdilla kasvavat ruumiskasta rintamilla saavat kansan nousemaan vastarintaan ja vaatimaan sodan lopettamista ja Kremlin vastuuseen teoistaan. Tämä väite ei perustu tosiasiaan, vaan toiveeseen, sillä kansan tuki vahvistuu ”operaatiolle”, mitä korkeammaksi ruumiskasat kasvavat, tämä on faktaa.

Sitten nämä toverit väittävät, että venäjältä loppuvat aseet ja ammukset. Tämäkin on toive, sillä sitä mukaa kun ne vähenevät, niin tuotantokoneisto on valjastettu ja viritetty monilta tuotannon sektoreilta palvelemaan yksinomaan sodan tarpeita ja kulutusta, tämä on fakta, joten lännen aseapu ei sotaa lopeta eikä sitä ratkaise.

Sitten nämä Venäjään suunnatut pakotteet, ne toki vaikuttavat, mutta eivät kuitenkaan ole se millä Venäjä saadaan polvilleen, sillä kaikkialla muualla kuin Euroopassa sota ei ole merkityksellinen asia heidän arjessaan ja kun Venäjältä saa edullisesti omaan kansantalouteen polttoainetta, niin troikat kiitävät jatkossakin Venäjällä, vähän pienemmin kaura-annoksin, mutta kiitävät kuitenkin, tämä on fakta.

Mutta miksi kukaan ei kysele, että milloin Ukrainalaisille tulee mitta täyteen omaan sotilasjohtoonsa ruumiskasojen kasvaessa, ei yksin rintamilla, vaan yhä enenevissä määrin myös siviilien keskuudessa, koska yhä todennäköisempää on, että sota pitkittyy ja se mutkistuu.  Ukraina joutuu nyt yksin uhraamaan kansalaisensa lännen etuvartioasemana, Venäjän teurastaessa ja tuhotessa kaiken tielleen osuvan ja se ei lopeta ”operaatiotaan” Ukrainassa, vaan se tulee sitä entisestään kiihdyttämään, kun se tietää että Venäjä on turvassa omien rajojensa sisäpuolella, tekipä se mitä hyvänsä Ukrainassa ja tämän toiminnan jatkumona on ydinaseen käytön uhka Venäjän taholta.Tämäkin on fakta.

Minä en tiedä mikä olisi tie rauhaan, sillä niin järjetön ja raakalasmainen sota Venäjän taholta kohdistuu nyt Ukrainaan, että minkäänlaisiin myönnytykseen ei olla valmiita, mutta kuten edellä kuvasin, niin sotimalla ei rauhanpiippuja sytytellä ja lopputuloksen taitaa ratkaista loppupeleissä se, kumman maan kansalaiset kestävät pidempään sankarivainajiensa kasvavat kummut kalmistojen.

Rokka aikoinaan sanoi, että sodat loppuu sotimalla. ( saas nähdä )

14 vastausta artikkeliin “Lännen virheistä kärsii ja tulee kärsimään vain Ukrainan kansa, ei kukaan muu.”

 1. Juu apua annetaan juuri sen verran ettei kumpikaan häviä.
  Takarintamassa voi selitellä, mutta mitä se auttaa?

 2. Mitä sitten tarkoittaa Venäjän ydinaseuhka. Miten muu maailma reagoi jos Putin käyttää ydinasetta,, kas siinäpä kysymys?

  – Ukraina antautuu, muu maailma hyväksyy tilanteen
  – NATO hyökkää täydellä voimalla Venäjän kaikkiin merkittäviin kohteisiin, tuhoaa ne ja Venäjä vetäytyy vanhojen rajojensa taakse
  – seuraa molemminpuolinen ydinsota ja elämä maapalolla tuhoutuu

  Varmaan muitakin vaihtoehtoja tapausten kuluksi, mutta millaisia?

  Päättyy sota miten tahansa ovat sekä Venäjä että Ukraina sodan häviäjät.

  Itse toivoisin länneltä paljon vahvempaa aseapua koska olen pessimisti ja arvelen Ukrainan luhistumisen johtavan Venäjän nälän kasvamiseen.

   1. Voi Heikki hyvä, kun niitä lähtöalustoja on muuallakin kuin venäjällä, jopa Amerikan rannikon läheisyydessä ja niitä siirrellään tilanteiden mukaan.

  1. Älä puhu oikeuksista mitään, niillä prosyyreilla pyyhitään persettä sodissa.

   1. Herää nyt vaikka arkitodellisuuteen !
    Jo naapurisi ammuskekee puoletaan ritsoilla talosi ikkunat säpäleiksi, sinä vai huutelet että, älä nyt viitsi tai minäkin.
    No, se ei tehoa, vaan naapuri räiskii haulikolla loputkin rikki ja pystykorvasi vainaaksi ja rouvasi saa haulin jalkaansa. Joopa, joo, sinä vaan rakennat korkeampaa aitaa ja laastaroit rouvan jalan.
    Ei se näin mene, vaan toinen naapuri soittaa poliisin ja karhuryhmän hampaisiin asti aseistettua, neuvottelee. Ei tule mitään vaan, vaan naapuri nitistetään ja pannaan telkien taakse jos selviää hengissä.
    Näin se myös rulee menemään tässä tapauksessa.

 3. Nykytaktiikka ei pysäytä venäjää. Joten näin jatkamalla saamme yhä enemmän tuhoa ja kärsimystä.
  Jos ja kun halutaan pitää iskeä hyökkääjän kimppuun sen kotirintamalle.
  Jos antaudumme tässä niin mikä onkaan seuraava kohde ja mitä silloin tehdään?

 4. Aivan kuten aikoinaan Hitler oli pakko pysäyttää niin nyt Putin on pakko pysäyttää.

  Sodan Venäjä on jo hävinnyt, mutta mihin sota loppuu se jää nähtäväksi.

  Itse veikkaan sodan loppuvan siihen kun Kiina kääntää Venäjälle selkänsä ja se saattaa olla lähempänä kuin mitä Putin arvelee.

 5. En tiedä mikä on sodan seuraava vaihe.

  Mutta tiedän että Eurooppa on yhtenäisempi kuin herran aikaan. Jos von der Leyen on skarppina, hän voi rakentaa tästä jotain todella hyvää – paremman, toimivamman EU:n. Sellaisen, johon myös Ukraina joku päivä liittyy.

Kommentoi