Miksi tehdään lapsia?

Miksi sellaiset tekevät lapsia jotka eivät pidä heistä huolta?
Monet nuoret vaeltavat öisiä katuja.
Monet nuoret harrastavat väkivaltaa.
Äiti pahoinpitelee lastaan.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009884252.html
– On ikävä kuulla että 4-vuotias joutuu itse kertomaan
äitinsä pahoinpitelyn!
– Lastensuojelu ja neuvolat haloo!
– Eräs opettaja otti loparit työstään kun ei pärjännyt opetettavien kanssa.

10 vastausta artikkeliin “Miksi tehdään lapsia?”

 1. Uskoisin että yksi keskeinen syy tilanteeseen on ihmisten kasvanut itsekkyys, esimerkiksi piireissä jotka ovat ainakin lähellä feminismiä korostetaan ihmisen oikeutta elää omien ehtojensa mukaan, toteuttaa itseään. Toki tällaisesta kehityksestä vähitellen seuraa että lapsia kärsimään kovasta maailmasta ei edes tehdä.

 2. Paha olo yhteiskunnassa kasvaa huono-osaisuuden, lepsuuden, välinpitämättömyyden, kurin, mutta liian rahalla ostettavuuden, kännyköiden pimeiden verkkojen, jopa laisäädännöllisesti puuttumisen vuoksi.

  1. Maailma on niin muuttunut että paha olo lisääntyy yhteiskunnan tukien huvetessa, olikohan ennen vähän kaikilla huono olo, esimerkiksi sadoilla tuhansilla parin lehmän ja muutaman hehtaarin pikkutilan väellä.

 3. Muutama sadistinen liikunnanopettaja oli kouluaikoinani. Yksi heitti koripallolla päähän niitä jotka ei pärjännyt pelissä ja yksi toinen piti uima-altaassa niiden päätä pinnan alla jos pään kastaminen oli muuten vaikeaa. Sitten oli vielä yläasteella yksi joka harrasti heikompilahjaisten nöyryyttämistä.

 4. No ei noihin ole yksi selitteistä selvitystä vaan nuotkin tapahtuu aika lailla sen vuoksi kun esim vanhemmat ovatkin joutuneet työttömiksi
  Silloin ne asiat usein menee siihen että jos jotain ei saa se sitten otetaan vaikka housut jalasta toiselta terv tepivaari

 5. Mielestäni köyhyys ei selitä juuri mitään. Köyhä tai rikas, jos lapsen kanssa ei vietä aikaa niin hunninko uhkaa lasta. Syynä voi olla addiktio kuten alkoholi tai vaikka liika työnteko. Lapselle ei sillä ole eroa miksi vanhempi ei ole läsnä. Köyhä voi pitää huolta lapsestaan siinä kuin rikas, tarvitaan vain tahtoa olla lapsen kanssa.

  Avioerot aiheuttavat lapsille traumoja ja läsnäolo ja kasvatus vaikeutuu. Nykyisin eron syyksi ei aina kummoisia tarvita, siinä itsekkyys on lisääntynyt. Humpuukimedia kannustaa impulsiivisiin ratkaisuihin koska se on muka parempi ja itsekkyys naamioidaan hyveeksi jollain ”ero on parempi kaikille / lapsille” tai ”olet sen velkaa itsellesi” tms. fraasilla.

  Miksi lapsia tehdään? Joko tahallaan tai sitten vaan huvin sivutuotteena kun kondomit on loppu. Silläkään ei ole väliä miksi lapsi tuli tehtyä, ainoastaan sillä onko aikaa lapselle sitten kun hän on syntynyt.

 6. Nykyäään tehdään lapsia ihan samoilla periaatteiila kuin ennen. Kun kulli seisoo ja pimppa on märkä, ei siinä mikään muua auta kuin..
  .. ehkäisy on helpompaa kuin ennen heinälatoaikaan, ja penskoja tuli solkenaan.
  Lama-aikoina, korona -aikona, kiisiaikoina; luonto kai sen on niin miettinyt.

 7. Mutta paljon on niitäkin joille ensin tulee työ sitten voi niitä lapsia myös elättää

  Ilman toimeen tuloa niitä ei tehdä vaikka kuinka se seisoisi ei seiso järki kuitenkaan terv tepivaari

 8. Lapsia tehdään koska:
  a)vaistot ohjaavat siihen
  b)halutaan olla kuolemattomia

  Mutta useammankin opettajan tunnen jotka ovat joutuneet oppilaiden pahoinpitelemäksi. Jos se ei olisi tarpeeksi ikävää, yleensä rehtori tulee perään puolustamaan oppilasta ja haukkumaan opettajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *