28 vastausta artikkeliin “Ossi ja Orpo”

 1. Asioiden selvittäminen ei vielä toistaiseksi kait ole rikos vaikka joku ideologisesti työtön itkee?

  1. Juhani, juuri näin. Terve aikuinen tekee omat valintansa ja vastaa niistä.

 2. Olen Juhanin kanssa samaa mieltä, mutta haluaisin nähdä aiheessa myös harmaan sävyjä. Tärkeintä on tehdä jotain yhteiseen hyvään. Sen ei tarvitse olla perinteistä työtä, vaan mielestäni aktiivinen, jatkuva vapaaehtoistyö on täysin hyväksytty ratkaisu myös jos ihminen sitä haluaa.

  1. Vapaaehtoistyötä ei tarvitse maksaa veronmaksajien rahapusseista – tehkööt työtä toimeentulonsa eteen ja vapaaehtoistyötä vapaa-aikanaan.

   1. Valitettavasti on monenlaista vapaaehtoistyötä, mikä pitäisi tehdä yhteiskunnan puolesta, mutta resurssit eivät riitä.
    Tällaisen vapaaehtoistyön tekijää voisi arvostaa tukemalla hänen elämäänsä jotenkin.

    1. Miksei nuoria voisi vaikka kannustaa auttelemaan kotihoidon palveluiden varassa eläviä senioreita, jossa touhussa he voisivat kehittää omaa kotitalouden osaamistaan saaden neuvoja ruoanlaittoon vanhemmalta — ja heillehän voisi tällaisista sitten jotakin pikku rahallista korvausta sekä hyväksilukuja koulussa esimerkiksi?
     Pari kolme-neljäkin tuntia tällaista voisi olla huomattavasti yleishyödyllisempää kuin normipalkalla juoksevat kotihoidonpalveluiden työntekijät, joilla ei ole aikaa kuin 10min aamusta kellotettuna piipahtaa yhden asiakkaan luona, eli avata verhot, auttaa aamuvessaan sekä lämmittää pikapuuro.

 3. Tuo on monien taiteilijoiden kohtalo ja tie ennen kuin saavat nimeä ja teoksistaan rahaa, jos saavat.
  Nyt taisi saada jutusta rahaa ? Ja nimeä ?
  Kyllä jotain yhteiskuntaa auttavaa työtä pitää tehdä saadakseen toimeentuloa.

 4. Niin pohdin sitä perustuslakia ja sen tulkintaa?
  Vanhaan hyvään aikaan työpaikalla vietiin heikoimmatkin mukana ja he saivat ihmisarvoisen elämän sekä voivat olla ylpeitä omista työmukanaoloistaan.
  Nyt sitä työtä saa lähinnä pätevä ammattimies joka johtaa miettimään miten heikoimpia auttaa elinolojen heikentäminen jos heitä ei huolita joukon jatkoksi?
  Hyväpalkkainen saa 1000 lisää ja pienipalkkainen 20 joka ei riitä asumistuen menettämiseen. Joten se pienipalkkainen joutunee lähtemään halpatyön äärestä seudulle jolla ei ole sitä pienipalkkaistakaan työtä?

 5. Perustuslain mukaan Suomi pitäisi itsenäistää. Nykyinen tilanne on lain vastainen.

 6. Tällaisessa näen ikävänä saman minkä sateenkaarilipun taakse ideologisista syistä hakeutuvilla: tällaiset heebot kääntävät yleiset asenteet negatiivisiksi myös sellaisia vähemmistöjä tai heikossa asemassa olevia kohtaan, jotka eivät ole osattomia omaehtoisesti tai haluaisi elää tukien varassa. Tästä syystä en arvosta, vaan pidän narsistisena. Nämä lienevät juuri heitä, joiden takia byrokratiaa täytyy lisätä kaikille.

 7. Liisa:

  Kiva, jos selkiyttäisit tekstiäsi selkosuomen suuntaan.

  1. Niin, Markku, jos se väittämäsi kantasuomalaisten keskuudessa vallitsevasta yhteneväisestä ”moraalista” tai kantasuomalaisten kesken jaetusta yhteneväisestä oikeudentajusta pitäisi paikkansa, Ossi menisi töihin ja harrastaisi vapaa-ajallaan.

 8. Harrastan suurempia linjauksia. On taktista ja strategista ajattelua. Ensimmäiseksi strategia pitää saada kuntoon.

  1. ”Hallitusohjelmassa on ihmisoikeuksien kannalta ristiriitaisia kirjauksia, sanoo Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila Ylen aamussa.

   Mattila ottaa esimerkin lasten oikeuksista.
   – Siellä on hieno kirjaus, että lasten oikeuksia tulisi edistää kaikilla sektoreilla. Samalla on suunnitteilla sellaisia sosiaaliturvaetuuksien leikkauksia, jotka nimenomaan kohdistuvat köyhimpiin perheisiin, joissa on lapsia 120 000. Se on aika iso ristiriita.
   Viime vuosina on esitetty arvioita vähävaraisissa perheissä elävistä noin 120 000 lapsesta, joiden elämää rahan puute rajoittaa.

   Mattila nostaa esiin myös vammaisten oikeudet.
   – On hienoa, että noteerataan vammaisten syrjintä työelämässä. Samalla heihinkin tullee kohdistumaan erittäin vaikeita kerrannaisvaikutuksia leikkauksista. – –

   Mattila peräänkuuluttaa hallitukselta ensin arviointia siitä, millaisia yhteisvaikutuksia eri leikkauksilla ja säästöillä on yksilöille.

   – Puhutaan ihmisoikeus- ja perusoikeusvaikutusten arvioinnista. Lapsivaikutusten arvioinnista siellä onkin kirjaus. Näihin pitäisi ryhtyä. On myös kallista ryhtyä lain valmisteluun, josta mahdollisesti jo etukäteen tiedetään, että se ei ole linjassa perustuslain ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kanssa.

   Kehujakin uusi hallitusohjelma Mattilalta saa esimerkiksi ihmiskauppaan, lasten koulunkäyntiin ja työhyväksikäyttöön liittyvistä kirjauksista sekä sosiaaliturvajärjestelmän selkeyttämisestä.”

   (Yle)

  1. Olet niilo näköjään seuraamassa erästä persujenmollajaa tuomitsemalla kaiken etukäteen ennen yhtään päätöstäkään.

  2. Niilo:

   Sodassakin kentraalit pitävät joukkonsa kurissa, eivätkä salli kuormasta syömistä.

 9. No, juu minut psykiatrian lääkäri luokitteli työkyvyttömäksi jo vuonna 2005. Mutta silti olen tehnyt palkallista työtä ja vapaaehtoistyötä pienen eläkkeeni lisäksi ja tulen tekemään niitä jatkossakin koska olen kuitenkin fyysisesti hyvässä kunnossa. Toivon silti ettei kaikkia työttömiä mollattaisi. Esim yksi minun naapuri oli vähän aikaa töissä trukkikuskina sahalla, mutta hänen ei ollut mitään järkeä jatkaa koska kihlakunnan ulosottovirasto vei leijonanosan hänen palkasta.

  1. Eikö velan maksaminen ole järkevää? Taidat olla huumormiehii?

   1. Onhan se kohtuullisin määrin, mutta voi olla motivaatiopula jos työstä jää vähemmän käteen kuin jos on jouten. Naapurille annoin vinkin että hakeutuu velkasaneeraukseen, ennen kuin menee taas ansiotyöhön.

   2. On toki mutta sitten onkin velkoja joita ei voi maksaa pois vaikka olisi rahaa terv tepivaari

 10. Seuraan vain hallituksen taivalta ja löytyyhän sieltä ministeritason uusnatsikorttikin? Niin jos uutisointiin on uskomista. Mutta onhan se hyvä olla kokemusta ja tietämystä sieltä juuritasolta siihenkin suuntaan.

   1. Ideologioita on monenlaisia.

    Minun nähdäkseni sosialismi on yksi sangen viheliäinen ideologia.

    Sosialismi jakautuu vielä useisiin lahkoihin tai alalajeihin:

    1. Kommunismi (Lenin & Co), Suomessa Vasemmistoliitoksi nimensä vaihtanut kommunistinen puolue.

    2. Natsismi, eli Saksan Kansallissosialistinen Työväenpuolue (Hitler & Co).
    https://jput.fi/Adolf_Hitler_vannoutunut_sosialisti.htm
    Suomessa natseja ei ole koskaan ollut mainita saakka.

    3. Fasismi oli italialainen versio sosialismista (Mussolini & Co).
    https://jput.fi/kolmen_sortin_sosialisteja.htm
    On väitetty, että suomalainen puolue IKL olisi ollut fasistinen, mutta todellisuudessa IKL oli oikeistolainen isänmaallinen liike – ei suinkaan ajanut sosialismia Suomeen.

    4. Sosialidemokratia punalippuineen on selvästi sosialistinen puolue. Suomessa Marin & Co. Lisää veroja ja velkaa: ”Rahaa on”. Julkista sektoria paisutetaan, yksityistä sorsitaan.

    5. Vihreät ovat Kremlin keksintö. Vihreiksi naamioituneita punaisia. Esimerkiksi Satu Hassi on oikeasti Stalinistikommunisti. Mahdollisimman paljon vahinkoa demokraattisille länsimaille.

    1. Kyllä. Muistan menneisyydestä sellaisenkin puolueen kuin SKDL ja Kalevi Kivistön.

     1. Kun Venäjä ja kommunistit tajusivat, että kommunistit eivät voi koskaan saavuttaa Suomessa enemmistöä rehellisissä vaaleissa, niin siksi kommunistit perustivat mm. SKDL:n, saadakseen petoksella ääniä vaaleissa. Vastaava petos on vihreät nykyisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *