Osta laatumerkkiä osta AEG

Laatumerkkiin liittyy myös internet yhteys!
Mies osti uunin ja se ottaa yhteyttä Venäjälle ja Kiinaan 12 kertaa tunnissa?
Maallikkona taaskan en ymmärrä miksi ja mitä kaikkea etäyhteydellä voidaan tehdä?
https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000009359273.html
– Voiko etäyhteydellä antaa uunille toimintaohjeita tai estää käyttö tai kuunnella mitä kokkaaja puhuu tai verkoistua käyttämäänties mitä?

13 vastausta artikkeliin “Osta laatumerkkiä osta AEG”

 1. Meillä on viime syksynä ostettu AEG pyykinpesukone kaikenmaailman hilavitkuttimilla mutta ei mitään verkkoyhteyttä koska sillä ei tehdä mitään

 2. 😀
  ”Hyvän esimerkin antaa ohjelmistoasiantuntija Stephan van Rooij, joka huomasi kahden AEG-merkkisen uuninsa ottavan yhteyttä kolmeen hakukoneeseen 5 minuutin välein.

  Hakukoneet ovat yhdysvaltalainen Google, kiinalainen Baidu ja venäläinen Yandex. Kyseiset uunit, AEG:n BSK798280B ja KMK768080B, käyvät näiden hakukoneiden pääsivuilla tarkistaakseen, että nettiyhteys on kunnossa.

  – En todellakaan pidä siitä, että uunini ottaa yhteyttä Kiinaan ja Venäjälle vain tarkistaakseen, että sillä on internet-yhteys. Jos tämä on ainoa asia, jonka se tekee, van Rooij kirjoittaa. – –

  Tilanteeseen toivotaan parannusta viimeistään elokuussa 2024, jolloin Euroopan unionissa on mahdollista poistaa tietoturvattomat laitteet väkisin markkinoilta. Toinen aloite puolestaan pyrkii takaamaan älypuhelimille entistä pidempään jatkuvat tietoturvapäivitykset.”

  Itse salaa haaveilen kovemmalle puhdistukselle sekä kattilanpohjien naarmuille armollisesta, omaa sisäistä, pehmeää nostalgiakohtaani puhuttelevasta, hyvin perinteisestä metallisilla keittolevyillä varustellusta sähköliedestä, johon saa myös asennettua lapselle sekä seniorille turvallisen ajastimen, joka täysin älyttömästi katkaisee levyltä lämmöt tietyn ajan kuluttua umpeen.

 3. Onneksi talviaikaan paljon tulee käytettyä puutakassa olevaa uunia, se ainakin on mykkä kuin (vuolu)kivi.
  Ei ole AEG meillä, on Strömberg sähköuuni, Prismasta halvalla ostettu kun oli vähän rokamaa emaljipinnassa. Mutta kylmäämään vähän rupesi kun on tullut aika paljon Venäjästä ja Kiinan uiguureista kyökissäkin puhuttua, mistä sen tietää vaikka halvempi Strömberikin olisi valjastettu alustamaan kommunistista tai putinistista uutta maailmaa.
  Nyt epäilyksen varjo lankeaa myös kahvinkeittimeeni, se on aika uusi ja vähän parempaa laatua.

  1. Nii-in, vähänkö ärtsyä, kun nämä piipittävät kämpässä ympäriinsä, kun yrität nukkua tai Miki Liukkosta pytyllä ja keittiössä piippaa.

   Mutta kahdesti ei tarvitse empiä, kun käärii keittimensä foliossa kellariin ja hankkii sen sijaan p-e-r-k-o-l-a-a-t-t-o-r-i-n.
   Tämän löytänee vihtun ilimasiksi torilta kuin torilta, ja voinee vaikka klaavata käyttökuntoon. 😉

   1. Yritin kuunnella, en pysynyt mukana, Liukkonen on liian filosofinen minulle. Ongelmani on myös että pitää lukea, ymmärrykseni on liian hidas kuuntelemiseen. Eli en tiedä miksi mutta kiitos nyt kumminkin vinkistä

    1. Hei pahoittelut, minun olisi pitänyt huomioida se klassinen: ”miehet ovat visuaalisia, kun naiset kuulo-aistiin taipuvaisempia” tms. — yhtä kaikki Liukkosen O-romaani lienee kiinnostavampi. Taidan hankkia sen itselle äänikirjana täksi illaksi. Tajusin nimittäin, että sanavarastoni on pelottavan suppea kaikilla hallitsemillani kielillä niihin verrattuna, jotka ovat asuneet koko ikänsä pääosin yhdessä maassa syventäen myös äidinkieltään aivan toiseen runsauteen kuin kaltaiseni maasta maahan poukkoillut, joka ei oikeastaan osaa mitään kieltä kunnolla.

 4. Minäkin osti loppuvuodesta uuden jääkaapin, etsin kotimaista ja kyllähän niitä löytyy, tosin ei yhtään Suomessa valmistettua. Tuolla niitä tehdään, Turkissa ja Romaniassa ja jossain muuallakin. Aika pitkälle on niissäkin viety tekniikka, eli eivät niinkään vanhanaikaisia.

  Niin, minä ostin Upo- merkkisen, perin vanhoillinen nimeltään, jo mukula- ajoilta muistan pesukoneena. Tässä jääkaapissa on piilotettuna oviin resistorit, ne laskevat ovien aukaisumääriä. En ole vielä selvillä onko jotain yhteyttä tehtaalle, tuntuu vaan hoopolta laskea jotain, jos ei kukaan hyödy siitä.

  Kaikki vaan kehittyy, kai ne kohta perunatkin tulevat maasta volmiiksi paistettuina.

 5. En edelleenkään ymmärrä, miksi yhdenkään kotitalouslaitteen pitää olla yhteydessä nettiin.
  Tiedän oven avaamalla, mitä jääkaappiini tarvitsee ostaa.
  Jonkin tavaralistan tekeminen tai ylläpito on aivan liikaa työtä ja vaivaa enkä todellakaan seuraa mitään tarkkaa ruokaohjelmaa, mikä mahdollistaisi minkään automatiikan.
  Hellani, mikroni ja uunini menevät päälle ja pois, kun laitan ruokaa ja lopetan kokkaamisen.
  Tehosekoitin pyörii, kun painan nappia.
  Pesukoneeni ja astianpesukoneeni toimivat tasan sen ohjelman mukaan, minkä itse valitsen.
  Mitään niistä ei tarvitse päivittää millään tavalla muuten kuin silloin, kun ne lakkaavat toimimasta.

 6. Se on aina yhtä huvittavaa – noh, surkuhupaisaa – lukea näitä kun amatöörit kirjoittavat.

  Ongelma tässä on se että on tarpeeksi idiootti ostamaan nettiin kytkeytyvän kodinkoneen ylipäänsä. Kuka haluaa uunin joka vanhenee viidessä vuodessa käyttökelvottomaksi ja joka hajottaa kotisi verkkoyhteyden ettet voi muuta tehdä?

  Mutta korjataan nyt tämä vaikka turhaa on: kyseinen laite ei ottanut mitään aktiivista yhteyttä, tai lähettänyt mitään tietoa, tai ollut minkään asteen viestinnässä kiinaan tai venäjälle. Se ainoastaan käytti näitä sanoisinko ”majakkana” katsomaan onko yhteys auki. Varsin looginen ajatus ja kohteiden valinnassa todennäköisesti olisi mielessä maantieteelliset rajoitukset jotka eroavat eri puolin maailmaa.

  Se on vähän sama kun olisit merellä hädässä ja etsisit rannikkoa, sitten näet majakan mutta et suostu ottamaan siitä suuntaa koska et voi olla varma ettei sen rakentaja ollut paha ihminen.

 7. Kauppias myy maallikolle kalleinta parhaana ja ihan tavis peruslaitteella pärjää.

 8. Ei ole mitään tarvetta siihen, että uuni, jääkaappi, pesukone, tms. olisi minkäänlaisessa yhteydessä nettiin milloinkaan.

  Nyt alkaa olla jo ”älyvaatteitakin” – aivan älytöntä.

Kommentoi