44 vastausta artikkeliin “Rahalla ohituskaista”

 1. Se mitä Sote on ja miten hallitus on sitä kehittänyt on johtanut siihen että ihmiset ajautuvat epätoivoisiin ratkaisuihin. Hyvä että on edes pakokeinoja.
  Väärinhän tilanne nyt on mutta soisin silti varakkaille ja köyhemmillekin vaikka lainan avulla mahdollisuuden pelastua niin pitkään kunnes yhteiskunta asiantilan korjaa. Asettakaamme toivomme tuleviin hallituksiin.

 2. Matti, eihän se noin mene. Rahalla on aina saanut kaikkia palveluja ohituskaistalta.
  Sote on vain nyt niin alkuvaiheessa 20 vuoden sähläyksen jälkeen, että pitää olla edes vuosi aikaa malttaa. Vanhalla wi olisi ollut mitään tulevaisuutta.
  Muuten sote pantiin pystyyn kaiken muun kriisin ollessa päällä mm. korona rokotusaaltoineen jne..
  Hallitushan on erityisesti syyllinen vain nyt siihen, että tuo yritys kamreerihallituksesta yrittää sotkea koko Suomen Botshvanan tasolle.

  1. Onko Heikki 4 vuotta niin lyhyt aika että ei voi saada edes pieniä merkkejä paremmasta näkyviin?

   1. Jos nyt hiukan miettii ja seuraa, niin ongelmat on hyvin tiedostettu, jotka liittyvät hoitajien pulaan, palkkoihin, joita kunnat eivät olisi edes pystyneet harkitsemaan, tietojärjestelmäsähläykset koko kaupunkisektorilla ja räjähdysmäinen huonokuntoisten määrä ikäporukassa, mutta nuorten mielenterveys ja huono kunto. Soten syy, eikö niin ?

    1. No onhan sekin ansio että neljässä vuodessa on hallitus mainitsemasi havainnot asiaa sivusta seuranneena tehnyt. Ja löytyyhän tekojakin, äkkiä tulee mieleen ainakin hoitajamitoituksen korotus

     1. Matti. Hoitajamitoitus sellaisena kuin se toteutettiin on esimerkki siitä miten tie helvettiin on kivetty hyvillä aikeilla.

      Ympärivuorokautista palvelasumispaikkoja on jouduttu sulkemaan, koska hoitamitoitusta ei ole ollut mahdollista täyttää.

      Edellisen seurauksena on syntynyt ketjureaktio josta syystä aiemmin palvelusasumisessa olleita vanhuksia on päivystyksessä odottamassa pääsyä jatkohoitoon joko terveyskeskuksen vuodeosastolle tai jopa sairaalan vuodepaikalle.
      Edellisen seurauksena taasen…

      No Marinin hallitus jo lykkäsi hoitamitoituksen nostoa 0,7 ja uuden hallituksen on päätettävä pitääkö laki perua.

      Itse en ainakaan ymmärrä miten laki saataisiin toteutettua, henkilöstöä ei vaan ole.

      No vasemmistohallituksen jäljiltä on muitakin toteuttamiskelvottomia lakeja, joten siivottavaa riittää talouden lisäksi.

 3. Teillä on hiukan vääriä havaintoja, tai kokemusta. Minä jouduin eilen käymään ent. terveyskeskuksessa ihan pikkujutun takia. Ihan pienen hetken odotin vastaanotossa, sittten palveli hoitaja ja seuraavaksi lääkäri. En katsonut kelloa mutta tuskin olin puolta tuntia kauempaa. Minä sanoisin sitä erinomaiseksi palveluksi.

  Niinhän se on ollut paljon ennenkin, tyvestä se on hyvinvoinpalvelu aloitettava. Kaikenlisäksi se on aika paljon kiinni henkilökohtaisista toimintatavoista. Koulutus pitäisi aloittaa ihan alusta, vaikka olisi muuten ihan pätevä ja oppinut.

  1. Pentin esimerkki osoittaa että olemme eriarvoisia myös sen mukaan missä satumme asumaan.

     1. Nyt menee kommentit erikoisessa järjestyksessä sikin sokin.

      Matti, eikös näissä vakavissa asioissa ole ihan pakko päästellä hiukan huumoriakin, muuten saatta pää tulla kipeäksiä

      1. Huumori on tärkeä, tuppaa vaan välillä unohtumaan kun yrittää saada otsa syvissä rypyissä saada tyhmempiään ymmärtämään asioiden oikean laidan

  2. Sitä saattaa Pentti sattua jollekin ja jossakin, vaan ei alkuunkaan kaikkialla eikä kaikille.

 4. Totta Heikki. Enkä minä väitä, etteikö korjattavaakin löydy.

 5. Sanoisin että maailmaan mahtuu molempia. On erinomaista terveyskeskushoitoa, mutta on myös jumitusta jonoihin jopa vuosiksi. Olen itsekin kokeillut molempia, lähipiiri myös.

  Samaan aikaan moni asia voi toimia ja monessa olla parantamisen varaa.

 6. Pikkuasiat hoituu, mutta vaativimmissa syntyy jonoja.
  Entä asian moraalinen puoli kun rahalla ohitetaan?

 7. Minusta puhuminen ”ohituskaistasta” kuulostaa jokseenkin hassulta.

  Ihmisillä on liene oikeus omalla kustannuksellaan hankkia palveluita ja hyödykkeitä, eikä terveyspalvelut eroa siinä suhteessa muista.

  1. Vai niin ? Peruspalvelujakin, jotka pitää kuulua kaikille ! Menee hassuttelu jo huumorin puolelle vakavasta asiasta. Mutta onhan tuo persuporukka muutenkin täyspäätöntä hassuttelusakkia.

   1. Siis mielestäsi vapaassa maassa ei omalla kustannuksella saisi ostaa palveluita?

    Onko se palvelun ostajan tai palvelun tuottajan vika mikäli julkiselta sektorilta saman palvelun saaminen on hidasta?

    Mielestäsi liene sitten niin, että ihmisen parempi kärsiä jonossa, kuin omin varoin saattaa itsensä takaisin työelämään.

    Vaikuttaa muuten aika päättömältä ajatusmallilta.

 8. Kun nyt piruillaan niin mitenkäs tämä ohituskaista kun vähävarainen saa ilmaista lakiapua ja keskituloinen joutuu ottamaan lainaa

  1. Ei kukaan köyhä saa oikeutta, koska ei hänellä ole rahaa saada oikeutta. Oikeusavustaja ei pärjää alan juristeille, ei erityisesti firmojen kanssa. On teillä ruusuiset unet.

   1. ”Ei kukaan köyhä saa oikeutta, koska ei hänellä ole rahaa saada oikeutta. Oikeusavustaja ei pärjää alan juristeille, ei erityisesti firmojen kanssa. On teillä ruusuiset unet.”

    Jep jep…

    Kuinkahan suuressa osassa ”köyhien” oikeusaputarvetta vastapuolena on patteri bisnesjuristeja?

 9. Ei siinä pitäisi olla mitään väärää että rahalla voi ostaa palveluita, niin kauan kun se on sitten markkinaehtoista eikä subventoitua. Jos osa kansasta käyttää enemmän rahaa, se tarkoittaa että julkista rahaa on enemmän käytettävissä muille. Muilta osin se on keskusteluna melko riippumaton siitä, että terveydenhoidon täytyy toimia.

  Parhaiten yhdessä tietenkin. Jos jokin yksityinen hoitaa jonkun asian fiksusti, käytettäköön sitä. Jos taas jokin yksityinen ryssii pahasti, lopetettakoon yhteistyö.

  1. Kyuu, juuri näin. Henkilö joka kykenee omillaan hankkimaan itselleen palvelun, kuten vaikkapa selkäleikkauksen on pois julkisen puolen hoitojonosta ja näin ollen jonossa seuraavana oleva pääsee eteenpäin, mutta tämä nähtävästi on väärin.

   1. Et tietysti ajattele väärin mutta se on vaan niin että tällainen loogisuus ei kaikille aukene. Tai epäilen että aukenee mutta tavalla että siinäkin on jotain väärin.

    1. Periaatteessa näin, mutta jokainen, jonka olen kuulltut olleen ykstyisessä selkäleikkauksessa on joutunut paikattavaksi saaduista komplikaatioista julkiseen ja se vasta kalliiksi tuli. On kolme esimerkkiä.

 10. Ilmeisesti tämä tapaus rouvan selkäkipu, ei tullut julkisella kuntoon. Piti mennä yksityiselle, mutta maksoi 7000+ kulut, mutta ei ollut rahaa piti hakea pankista laina. Ei sen ihmeempi juttu.

   1. Että sellasta…

    Olet puheittesi mukaan kuullut kolmesta tapauksesta jossa yksityisellä tehty selkäleikkaus johti jonkinlaiseen hoitovirheeseen.

    Aloitetaan nyt siitä faktasta, että leikkauksien /anestesiaa seuranneista hoitovirheistä isoin osa liittyy tuki ja liikuntaelin leikkauksiin. Se on vajaa 50 % kaikista leikkauksien/ anestesiaan liittyvistä hoitovirheistä, näitä leikkauksia myös tehdään erittäin paljon.

    Seuraavaksi ajatellaan paljonko tuli ja liikuntaelin leikkauksisia on tehty vaikkapa viimeisen 15 vuoden aikana?

    Montako niistä on tehty yksityisellä ja montako julkisella?

    Montako hoitovirheeseen johtanutta on tehty julkisella, montako yksityisellä?

    Mihin ihan tarkkaan perustat väitteesi laadun takeesta, eikö yliopistosairaaloissa ole tehty hoitovirheeseen johtaneita srlkäleikkauksia?

 11. Heikki puhuu nyt jossain määrin adaptoitua totuutta.

  Virheitä tekevät ihmiset, eivät logot laitosten ovilla.

  On toki totta, että yksityisellä sattuu vahinkoja. On myös totta, että julkisella sattuu vahinkoja. Olen todistanut molempia. Laitoksen formaatti ei implikoi sen yleisyyttä.

 12. Turhaan polttaa ruutia hän ken kuvittelee voittavansa Heikin tällaisissa kiistoissa, mutta kyllä siitä hupia voi saada kun vedättää

  1. Matti, olet oikeassa, trolli on trolli, mutta pitkässä juoksussa typerien väitteiden osoittaminen typeriksi väitteiksi kantaa hedelmää ja ja typerät väitteet huomataan olevan typeriä väitteitä.

 13. Ottaapa koville. Yliopistosairaalat Suomessa kirurgioineen ovat Euroopan huippuluokkaa, ml. Coxa Sydänsairaaloineen. Ne toimivat myös opetusairaaloina.
  Yksityisellä puoella kunniamaininnan saavat hammaslääkäripalvelut ja työterveyshuolto, joka on yksityisten käsissä.
  Fimlab on paikkansa ansainnut.

  1. Mikä ottaa koville?

   Sekä, että sinä tapasi mukaan puhut pehmosia ?

   Onko joku väittänyt etteikö ylipistosairaalat olisi korkeatasoisia, mutta virheettömiä ne eivät ole, se on fakta.

   Finlab on pääosin hyvinvointialueiden omistama yhtiö.

 14. Omalla kohdalla yksityinen teki operaation ja nyt sitä korjaillaan julkisella koska sillä yksityisellä ei ole henkilöstöä ja laitteita sekä osaamista korjailuun?

 15. Kyllähän julkisella on hurja osaaminen ja taito, ei sitä sovi kiistää. Eikä se tässä ollutkaan koskaan puheena. Ei taito, vaan resurssit.

  Itseänikin on palloteltu molempiin suuntiin. Yksityiseltä julkiselle kun heiltä loppui taito, julkiselta yksityiselle samasta syystä.

  1. Tämä pitää paikkansa ja sosialistisen arvaussysteemin sokeilta puolustajita ovat tosiasiat kateissa.
   Tosiasiassa munimista löytyy molemminpuolin, mutta sokea usko ei sitä myönnä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *