Satavuotias SDP

Haluammeko jatkaa sosialidemograattista hyvinvointisuomen rakentamista?
Siitä on 100 vuotta kun porvarit papisto ja kartanoherrat määräsivät yksipuolisesti taksvärkkipäivistä.
Orjakansa nousi kapinaan ja elettiin levottomia aikoja.
Nyt eletään uhan alla ja taas joudutaan taistelemaan hyvinvoinnista joka ei kohtele kaikkia samalla tavalla.
Hintojen nousu sähkö-, ruoka-, jne ajavat heikoimmat perikatoon.
Haluammeko olla solidaarisia toisiamme kohtaan?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009371101.html

51 vastausta artikkeliin “Satavuotias SDP”

 1. Suomessa on muutama sosiaalista oikeudenmukaisuutta kannattavaa puoluetta: RKP, jonka kannattajat ovat sekoitus kaikista väestöryhmistä kielipuolueen sisällä, Vihreät, SDP ja Vas.. Kepu aika lähellä.
  Eli hallituspuolueet.

  Muut elävät oman lompakon vetoketju kiinni.

 2. Osa suomalaisista punaisista nousi aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan Venäjän yllyttämänä ja Venäjän enemmän kuin hampaisiin saakka aseistamana – Sosialidemokraattisen puolueen johdolla:

  ”Sosialidemokratien Puoluetoimikunnan valtuuttamana Suomen työväen vallankumouksen korkeimpana elimenä me nyt julistamme”

  https://jput.fi/Vapaussota_270118.htm

  https://jput.fi/Punaiset_aloittivat_aseellisen_k.htm

  1. Ja pirun iso porukka äärioikeistolaisia Kosolan johdolla pahoinpiteli ja kyyditti Pojanmaalta jopa valtion päättäjiä Siperian junaan vietäviksi.
   Eiköhän siirrytä elämään tätä päivää v. 2023.

   1. HK:
    ”Äärioikeisto” syntyi maanpetoksellisten ja diktatuuria havittelevien kommunistien vastavoimaksi.

  2. Pysyäkseen vallassa punainen Manna Sarin tekee seuraavaa:

   Suomessa on tultu tilanteeseen, että istuva pääministeri kaksi kuukautta ennen vaaleja uhkailee ”yhden puolueen vähemmistöhallituksella”.

   Kommarit toimii tuohon tyyliin…?

   1. En panisi vähemmistöhallitusta pahakseni, jos gameleonttipuolue ei olisi siinä mukana egoistisine hankkeineen. Pohjoismaissa vähemmistöhallitukset ovat olleet yleisiä ja toimivia.

 3. Noinko muka oli Suomi on silti myös demokratian parhaita maita jako tosin on maassa nytkin joka taas pohjaa että n sata vuotta sitten ei presidentin olisi pitänyt armahtaa kaikkia valkoisia kuten teki
  Koskapa molemmin puolin tehtiin julmuuksia jotka ei sotaan kuuluu olipa sisällisota taikka keksitty sota terv tepivaari

  1. Punakatkeruus vallakaappausta yrittäneiden rikollisten puolesta ei kuulu nykyaikaan, mutta joillekin se näyttää olevan elintapa.

  2. Tepi:

   Oikeus armahduksessa hävisi jo senkin takia, että armahdettavan on tunnustettava syyllisyytensä ja osoitettava katumusta.

   Armahduksen takia moni sotaylioikeuden tuomitsema ”valkoinenkin” jouduttiin päästämään häkistä. Hyvä oli kuitenkin se, että kerkesi kokemaan tuomituksi tulemisensa. Näin myös hävinneetkin lisäsivät luottamusta oikeusvaltion.

   Ilmari Kianto riehui mieletönnä julman ja laajan koston puolesta punaisia kohtaan. Hänellekin tuli terveellinen opetus, kun sai pelätä tyrmässä, että joutuu teloitettavaksi maanpetoksesta jätettyään Kiantajärven mökilleen vihollisille vinkkejä seudun majoittumistilanteesta. Ystävät hänet kuitenkin pelastivat.

   —–

   Nyt maassamme on menty toiseen äärimmäisyyteen. On käytetty miljoonia mamujen kotimaassaan tekemien sotarikosten selvittelyyn ja elättämään vankiloissamme.

   1. Ne armahdetut tuskinpa tunnusti yhtään mitään kun sen aikanen presidentti Svindufvurt heidät armahti ja ne olivatkin valkoisia terv tepivaari

    1. Tepi:

     Siinä rikottiin armahduksen periaatetta. Samoin kävi myös punaisten tapauksessa ehkä useinkin.

 4. Vai on rasistinen kielipuolue sosiaalista oikeudenmukaisuutta ajava puolue?
  Ei voisi olla suurempi valhe, mutta totuutena sen toki esittää sitä sokeasti ihannoiva ”wannabehurri”.

  1. Niinkuin sanoin RKP:ssa on kielipuolue. Mutta se on kannattajiltaan läpileikkaus koko ihmiskirjosta ja myös sivistyksen tyyssyja poiketen rasistisesta ps:sta.

   1. Kuten todettu, rantaruotsalaisten ideologia on kielipakko ja se ohittaa kaiken tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden.

     1. Jälleen potaskaa asian sivusta.
      Ei kyse ole siitä, mistä saa äidinkielensä.
      Kyse on siitä, että minimaalinen rantaruotsalaissakki pakottaa 95% suomalaisista lukemaan heidän äidinkieltään, millä ei käytännössä suurimmalle osalle ole mitään käyttöä saati hyötyä.

      1. juhak:

       Ei pakkoruotsia ole käyttöön tarkoitettukaan, vaan osoittamaan ruotsinkielisten valtaa.

       Vain me älyä omaavat kykenemme ymmärtämään, mistä kana kusee.

       Rotutohtorin mainetta saanut Uppsalan kunniatohtori Erik Allardt: ”Eivät eri rotu ja eri kieli riitä eriyttämään etnistä ryhmää muista etnisistä ryhmistä. Tarvitaan myös eri kulttuuri.”

       RKP on valinnut ohjenuorakseen ”Allardtin-Taxellin paradoksin” ruotsinkielisen etnisen ryhmän ja ruotsin kielen säilyttämiseksi valtakunnassa.

       Oppi:
       1. Ruotsia on opetettava kautta valtakunnan, vaikka sitä ei käytettäisikään.
       2. Ruotsinkielinen nuoriso on eristettävä suomalaisista kehdosta aikuisuuteen saakka.

       Tällä opilla on sellainen seuraus, että ruotsinkielinen nuoriso häipyy helposti ulkomaille. Ja taxellistit kokevat ahdistusta, kun etnisten ruotsalaisten määrä valtakunnassa vähenee.
       Lipponen ei ymmärrä, mistä kana kusee ja on syyttänyt fennoja siitä, että etniset ruotsalaiset pakenevat fennoja. HK ei liene Lipposta viisaampi.

       Ruotsin harrastusta voitaisiin maassa lisätä laittamalla mamut ruotsinkielisiin kouluihin, mutta se idea ei taida taxellisteja ja HK:ta innostaa.

       Kun tutkitaan, onko kunta kaksikielinen vaiko ei, niin silloin lasketaan kaikkien väemmistökielisten osuus väestöstä. Jos sen lasketaan olevan yli 8%, niin kunta on 2-kielinen, vaikka ruotsinkielisiä olisi vain 1% . Tällöin muukieliset pitäisi kai laittaa ruotsinkieliseen kouluun?

       Jos fennot alkaisivat vaatia vastaavaa suojaa etnisyydelleen, niin kaiken maailman aivoinvalidit alkaisivat hysteerisesti kälättää rasismista sivosähköjen mentyä oikosulkuun.

   2. HK:

    Sinä et vain tyhmyyttäsi ymmärrä PS:n agendaa. Kälätät vain hysterian vallassa rasismista.

 5. Demujen edustama velkaperusteinen holtittomuus ei todellakaan ole kansalaisten etu missään mielessä.

 6. RKP:ta ei kieli kiinnosta paljoakaan. Heitä kiinnostaa raha, korruptio, veronkierto. VTV on vuosikymmeniä nostanut esille niitä miljardeja joita RKP pimittää verottajalta. Tämä on heidän valtansa ydin, rahojen varastaminen veronmaksajilta omiin pieniin piireihinsä.

  Ei sillä etteikö heillä olisi hienoja historiallisia tekoja. RKP vastusti kaikkien oikeutta peruskouluun. RKP vastusti metroa Helsinkiin. RKP on vastustanut lähes kaikkea julkista liikennettä sekä yhtäläisiä kansalaisoikeuksia. Ainoa asia mitä RKP kannattaa on turkiseläinten tarhaus.

  1. No, missä pimittävät laittomasti, ei missään vaan laillisesti säätiöissä niinkuin muutkin suomenkieliset säötiöt.

  2. Kannattaahan RKP myös omaisuuksien piilottamista hallintarekistereihin. Pyrkimys oli kiihkeintä Kataisen hallituksen aikana, jolloin Henriksson oli oikeusministeri ja hällä oli apunaan rahanpiilotuksen erikoismies. Jopa RKP:n aisankannattaja, Hesari, kauhisteli.

 7. Haluammeko jatkaa sosialidemograattista hyvinvointisuomen rakentamista?
  Emme todellakaan.
  Siitä on 100 vuotta, kun vallanhimoiset punademarit halusivat verta vuodattamalla kumota laillisen hallituksen ja murhata sivistyneistön ilman mitään syytä.

  1. Nylyiset punademarit eivät toki ole aseita kalisteleet, mutta vallanhimo on samanlainen.

 8. Taitaa olla niin, että demarit kelpaavat lähes kaikille kimppsan, persut ei kuin rupusakille.

 9. Vuonna 1918 aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan, Suomen Vapaussodan aikana Venäjää vastaan:
  https://jput.fi/Suomi_aloitti_Vapaussodan_Venajaa.htm

  Osallistuneet syyllistyivät raskaimpaan mahdolliseen rikokseen maanpetos ”Suomen laillisen hallituksen julistus Vapaussodan alussa”:
  https://jput.fi/Suomen_senaatti_010218.htm

  Korkealle arvostamani blogisti Niilo aloitti artikkelillaan ”Satavuotiaasta SDPstä” kertomalla punaisen version tapahtumista. Minun on pakko vastata totuudenmukaisella versiolla Suomen toteutuneesta historiasta. Vahva kivijalka tulevaisuuteen on totuus menneisyydestä.

  1. Sinun historiankirjoitukesi ovat vääristeltyjä ja perustuvat Kaj Donnerin voittajien sitahistorian kirjoihin.
   Olen niitä tarkistellut.

   1. Siitä vaan esittämään todisteet, että jossakin kotisivullani olevassa sotahistoriaa koskevassa artikkelissani on asiavirhe.

    Tähän mennessä kukaan ei ole siihen kyennyt.
    https://jput.fi/

    Kielioppivirheitä ja painovirheitä (näppäilyvirheitä) on toki löytynyt.

     1. Ja sepittää omiaan , kuten joku …
      Punahistoriassa kun muistetaan pääosin unohtaa, että murhaamisen ja tappamisen aloittivat vallahimoiset punademarit, joita joku näköjään nytkin ihannoi.

 10. Juhani Putkisen sisällissotaa koskevat ”sotahistorian” kirjoitukset ovat jokseenkin suoraa kopiointia Kai Donnerin mielipidekirjoittelusta. Mielipiteet eivät voi olla ”väärässä” joten Juhani Putkinenkaan ei sellaisia esittäessään ole. Mielipiteet eivät myöskään sen paremmin ole ”oikeassa” – ne ovat vain mielipiteitä kuten Kai Donnerin ja häntä kopioivan Juhani Putkisen mielipiteet ovat. Jos haluaa lukea Kai Donnerin tekstejä, on parempi lukea Kai Donnerin alkuperäistekstejä.

 11. Heikki, se että toiminta on laillisesti säätiössä ei tee siitä päivänvaloa kestävää. Se, että VTV on vuosikymmeniä vaatinut muutoksia, perustuen tutkittuun tietoon, osoittaa että toiminta on metodisen rikollista, järjestelmällistä petosta, räikeää ja törkeää alusta loppuun, rahojen varastamista vähäosaisimmilta.

  Yhteisestä pöydästä varastaminen on (ruma sana) törkeää. Kaikkein heikoimmilta varastaminen on (monta rumaa sanaa) törkeää.

  Tuota RKP tarjoaa. Se, että annat tälle kunnioitusta, on ikävää.

  1. HK taitaa olla laiskimpia ajattelijoita tässä inkkarikanootissa. Melomaan on kyllä kova. Se täytyy myöntää.

   1. Tässtä persuvastavirrasta pitää ottaa voima pois niin kuin Rein-virran kaapelilosseilla. Ei tarvitse edes voimakoneita, kun peräsinkulmaa kääntämällä ylittää virran edes takaisin. Nain ollen virtainsinöörin äly ei ole vielä kehittynyt keskiajan tasoa korkeammalle.
    Me muut älykkäät otamme virran pois, kun käämit kuumenevat.

   1. Jos otat 100 miljoonaa euroa, annat sen RKP:n säätiölle, joka antaa siitä 10 miljoonaa museolle, se näyttää kuin he antaisivat 10 miljoonaa taiteelle.

    Se mitä todellisuudessa tapahtuu on että he ottavat 90 miljoonaa hoitajilta, opettajilta, sosiaaliturvasta ym ja pistävät omaan taskuun.

    1. Säätiöt saavat varansa kuolinpesistä, perinnöistä, lahjoituksista jne. kuten http://www.alys.fi , joka on lasten terveyttä ja lääketiedettä tukeva säätiö.
     Ruotsinkielisiltä säätiöiltä saa tukea, jos suomenkielen lisäksi esittelyt ovat myös ruotsiksi, jos edellytykset muilta osin yhtyvät.
     Minä en ymmärrä pätkääkään Kyuun näkemyksestä, joka lisäksi ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Säätiöt ovat ankarasti lain mukaisesti valvottuja.
     Ja niitä on ”miljoona” enemmän muilla alueilla kuin ruotsinkieliset.

 12. https://www.suomenuutiset.fi/erikoislaakari-luopui-1977-ottamastaan-sdpn-jasenkirjasta-ja-liittyi-perussuomalaisiin-syyna-demareiden-omaksuma-linja-siita-

  Erikoislääkäri Mikko Paunio luopui 1977 ottamastaan SDP:n jäsenkirjasta ja liittyi perusuomalaisiin.

  Perusuomalaisiin siirynyt Paunio moittii kirjoituksessaan SDP:n omaksuneen äärivasemmistolaisen opin, jonka mukaan valkoinen heteroseksuaalinen mies on syyllinen kaikkeen maailmassa esiintyvään yhteiskunnalliseen ja epäoikeudenmukaiseen sortoon.

  Paunion mukaan SDP:n ja muiden puolueiden omaksuma oppi on tehnyt suomalaisista miltei muukalaisia omassa maassaan.

 13. Joskus on keskusteltu siitäkin että satavuotias SDP olisi jo ajat sitten saavuttanut alkuperäiset tavoitteensa.
  RKPssä minua ärsyttää sen livekalamaisuus, kaikki hallituskokoonpanot kelpaavat, selkäranka on hukassa

  1. RKP on yleispuolue, työväenpuolue, pääomapuolue, yrittäjien puolue, työttömien puolue, jota yhdistää syntyminen ruotsinkieliseksi.
   Siitä huolimatta eivät kaikki. Tunnen myös kasan ruotsinkielisiä kokoomuslaisia ja demareita Hesasta, Porvoosta ja Tampereelta.

   1. Yleispuolue todella, kaikki kelpaa. Mitenkähän meidän kävisi jos kaikki puolueet olisivat näin notkeita, yleispuolueita.

 14. Kuten Heikki oikeassa ollen kertoo että RKPtä äänestää hengeltään äreitä kommunisteja ja patamustia porvareita ynnä kaikkea siltä väliltä.
  Kuvitellaan että RKPn äänestäjä on vahvasti oikeistolainen, puolueensa menee hallitukseen joka toteuttaa vasemmistolaista politiikkaa tai päin vastoin. Miltä mahtaa periaatteen ihmisestä tuntua, onko kivaa? Omalle kohdalleni minun on mahdoton kuvitella tuollaista lipevyyttä ja joustavuutta.

 15. ”Paunio jatkaa: ”Molemmin puolin Atlanttia maltillinen vasemmisto on kutistunut ja valtaa näissä puolueissa ovat enenevästi ottaneet nuoret äärivasemmistolaiset identiteettipoliitikot ja heidän innokkaat liittolaisensa tiedotusvälineissä. Tämä on merkinnyt sitä, että entiset demaripuolueet ovat lakanneet olemasta omalla työllään elävien tavallisten ihmisten kansanpuolueita. Demaripuolueista molemmin puolin Atlanttia on tullut osa valtaeliittiä, joka tarrautuu valtaan kyseenalaisin keinoin. Keinovalikoimaan kuuluu tekohurskastelu, moraaliposeeraus hyvesignalointeineen ja kaksoisstandardeineen. Keinovalikoimaan kuuluu myös epäinhimillisen vaino- ja kieltokulttuurin (engl. cancel culture) hengessä erimielisten mielivaltainen nimittely äärioikeistolaisiksi, rasisteiksi, fasisteiksi, natseiksi, homo-foobeiksi, islamofoobeiksi, transfoobeiksi, naisvihaajiksi tai viime aikoina enenevästi Q-anoneiksi.”

  Tärkeä otanta Suomen Uutisten artikkelista (jonka linkitin tähän keskusteluun eilen) ”Erikoislääkäri luopui 1977 ottamastaan SDP:n jäsenkirjasta ja liittyi perusuomalaisiin…”

  1. Lasse:

   PS -puolueen kannattajat ovat pitkälti entisiä demareita, joille ei nykyinen vasemmistoextremismi kelpaa.
   PS onkin maan suurin työväenpuolue ja merkittävä pienyrittäjäpuolue. Onpa ollut vuorineuvos Suominenkin ja teollisuusneuvos Siren, joita puolueen isänmaallinen asenne on miellyttänyt. On ollut myös ruotsinkielisiä, joilta en ole tullut kysyneeksi heidän vaikuttimiaan. Ehkä ovat kokeneet RKP:n liian röyhkeäksi.

   HK:lla on jokin salainen vamma asenteessaan, jonka löytämiseksi saatettaisiin tarvita kallonkutistajaa.

   1. Minä kyllä pidän vakavasti asenneloukkaantueina niitä alle 20% PS:n kivikkoiselle polulle kompastuneita.
    Mieluummin aina vaikka bemaridemari kuin mersupersu.

 16. No niin itse asia karkasi SDPn puolueohjelmasta, mutta tämänpäivän Aamulehti lähti pääkirjoituksessaan tukemaan SDPn vaaliohjelmaa vaikka onkin kokoomuksen ”äänenkannattaja”. Aiheesta Heikin avaus.
  1920 kapinalla on monta nimeä riippuen tahosta, mutta kapina oli työläisen sorrosta liikkeelle lähtenyt. Jos nyt lähdetään leikkauslistoilla sortotoimiin heikoimpia vastaan, niin mitä siitä on odotettavissa?

Kommentoi