76 vastausta artikkeliin “Oikeudet omiin kirjoituksiin!?”

 1. Voiko jollain karjalaisella olla Puuttinin valta täälläkin, vaikka karjalakaan ei ole kuulunut Suomeen lähes sataan vuoteen!?

 2. Antakaa koko tyypin olla, kun ei kommentoi hänen juttujaan niin se on siinä

  1. Ellet ole vielä huomannut, ei ihmisiä kiinnosta myönteiset jutut, vaan suosituimpia blogeja täällä vaikuttaisivat olevan maksimaalista riitelyä aiheuttavat avaukset, joissa ihmiset eivät tunnu saavan tarpeekseen vihansa purkamisesta toisiin. Kutsun sitä Pirkan blogien hyökkäyskulttuuriksi, jossa yhteishenkeä haetaan maksimaalisen negatiivisuuden kautta, kirjoittamalla blogeja joko pelkästään jotakin ihmisryhmää haukkuen, tai hyökätään jonkun toisen blogin kommenteissa vastustamaan blogin avaajan näkökulmaa, usein lopulta itse toisen blogin kommenteissa syntyneestä taistelosta uhriutuen, kukin vuorollansa, mikä lisää vihoittelua puolin-toisin.

   Välillä on rauhoittavia ruokablogauksia, joiden kommenteissa niissäkin makuasioista meinaa syntyä ”kuka tietää oikean vastauksen”-tyyppistä uhittelua.

   Ehkä vanhemmat miehet vain ovat sellaisia, että haluavat vihoittelua ja sotaa. Myönteisitä ja mukavista aiheista kirjoittaminen vaikuttaisi olevan tabu tai sellaisiin blogeihin ei juuri kommentoida mitään. Coolia on osoittaa muille olevansa älykkäin ja suurin alfa.

   1. ”Ehkä vanhemmat miehet vain ovat sellaisia, että haluavat vihoittelua ja sotaa.”

    Liisa Iso-Mörkötalo
    27.8.2022 15:47

    Persujen nainen saa minun puolestani kirmata vaikka ilkosillaan kesälaituria pitkin sekasaunasta niin, että rinnat hölskyvät olkien yli maitorepuksi hänen perässään roikkuvan uskollisen uroslauman kirnu-virvokkeeksi, for all i care. 18 litran voireppu ei roiku minun selässäni.

    1. Toivon, että persujen ja demareiden nainen kirmaa ilkosillaan tai valitsemassaan asussa missä ikinä kansallismaisemissa hänen mielensä tekee. Rinnat selän puolella saattavat jopa poistaa suurista rauhasista aiheutuvia kipuja, joiden vuoksi jotkin naiset käyvät rintojen pienennyksessä. Olisi kiva voida kirmata vapautuneesti ja kivuttomasti kuin lapsi. Ilman seksualisoivia katseita.

    2. Jäi pois: Liisan kommentti on blogista ”Kansallismielisyys on tuhovoima – parempi samastua ylikansallisuuteen”, julkaistu Pirkan Blogeissa 27.8. 2022, kirjoittaja Helsingin heppu.

 3. Johtuiko lie siitä, kun toin Veikon blogiin Karjalaisen hurskastelukirjoituksen Pirkan blogeissa 29.1.2022 ja kerroin Karjalaisen poistaneen tänään ja myös aiemmin minun kommenttejani ilman mitään mainintaa.
  Karjalaisen hurskastelublogin otsikko ”Kirjoitetaanko blogeja siksi, että voidaan poistaa eriväät mielipiteet”.

  1. Ei kannata Lasse mennä HK:n tasolle. Älä kommentoi enää mitään sen juttuihin. Saa yksin huutaa peilille…sillä ne koulukiusaajat hiljennetään.

  2. Tai jospa itse kommentoisit joskus jotakin myönteistä ja kannustavaa toisille? Irtoaisiko?

 4. Minulla eikä muillakaan ole poisto-oikeutta koko blogiin. Se on ylläpidolla.

  Kommentit omiin kirjoituksiin ovat eri asia, asiattomuuksissa.
  Väärä syytös.

  Käyt suoraan tai vihjaillen henkilöön ja se on kiellettyä.

 5. Heikki Karjalainen: ”Minulla eikä muillakaan ole poisto-oikeutta koko blogiin. Se on ylläpidolla.

  Kommentit omiin kirjoituksiin ovat eri asia, asiattomuuksissa.
  Väärä syytös.

  Käyt suoraan tai vihjaillen henkilöön ja se on kiellettyä.”

  Jos jotakin voidaan syyttää asiattomuuksista, Feikki-Heikki katsokoon peiliin.

 6. Itse pidin Veikon blogia henkilöön kohdistuneena jotenka tais poisto olla ylläpidolta aivan oikea asia terv tepivaari

   1. HK vaikuttaa joka toinen päivä yhden miehen ääriliikkeeltä.

 7. Pieni kevennys, jos avaaja sallii.
  Mikä on tyhmempi kuin intersektionaalinen feministi?
  Ei mikään.
  Jk. Ehkä käytän turhankin usein sanaa ”tyhmä” sanan ”typerä” synonyymina.

 8. Varmaankin kyse on mediayhteiskunnan uhreista, joiden ”sä oot tyhmä” viittannee median uutisoinnin negatiivisesta sävystä saatuun tartuntaan.

  Itse pidin nuorena vuosia taukoa kaikesta uutisten lukemisesta juuri siitä syystä, etten tarvinnut päivittäistä kielteisyytä naamalleni enempää kuin sitä silloin muutenkin sateli. Globaalissa maailmassa sosiaalinen media kun tiedottaa joka tapauksessa jos jotain todella suurta tapahtuu, eikä kukaan voi sellaisesta jäädä pimentoon.

  Terve tauko ja itseagentuuri, miltä kuulostaisi ystävät rakkaat? <3

 9. Ne sanovat toveri, toveri; kun käännät selän, ne vievät kintaat.

 10. Tästä ei kyllä jutusta nyt yhtään selviä mitä on tapahtunut. Jos selviää, osaan ehkä auttaa.

  Sinänsä tekstin ”varastaminen” blogista on aika helppoa, sehän on avoimessa Internetissä. Jos joku on julkaissut sinun tekstiä omalla nimellään, se on toki rikollista. Sitaattioikeus on asia erikseen.

  Jos taas kyse on moderoinnista, se ei poista oikeutta teokseen, mutta voi rajata oikeutta sen julkaisemiseen. Eiköhän meistä jokainen talleta blogitekstinsä jonnekin omalle koneelle eikä vain suoraan tänne niitä pistä. Oikeus omaan sisältöönsä, sananvapaus, julkaisuvapaus ja tietyn palvelun pelisäännöt ovat kaikki eri asioita.

  1. Kyuu: ”Eiköhän meistä jokainen talleta blogitekstinsä jonnekin omalle koneelle eikä vain suoraan tänne niitä pistä.”

   Ilmeisesti pitäisi tallettaa – minulla ei ole vielä ollut sellaista tapaa.

   Olen varmaankin edelleen liian ”sinisilmäinen” ja siksi luotan rehellisyyteen, oikeuteen, jne.

 11. Onhan nää nyt niin tärkeitä teoksia, että ne täytyy ymmärtää tallentaa ja laittaa vahvat suojakoodit päälle, ettei kukaan hakkeri pääse varastamaan niitä!

 12. Minä moderaattorin oikeudella olen poistanut sen blogin. Jälleen kerran siinä puututaan pelkästään toisen blogistin ominaisuuksiin ja se on moneen kertaan sovittu ja säännöissä määrätty, että niin ei tehdä. Toisten blogeihin pystyy ainoastaan puuttumaan ylläpitäjä ja moderaattori.

 13. Pentti sanoo asian just kuin se on.

  Poistetun tekstinkin voi asianomainen pyytää, moderaattori voi sen kaivaa ja pistää sähköpostiin jos haluaa talteen.

  Suosittelen aina tallentamaan blogisisällöt itselleen. Ei siksi että minulla olisi pienintäkään tarkoitusta jyrätä tätä palvelua, vaan siksi että tuhat ja yksi asiaa voi tapahtua joiden myötä dataa vain häviää. On kiva että se mitä on tehnyt, on tallessa. 6.1.2012 kirjoitin Aamulehden blogeihin tupakkalakien haasteista. 21.7.2008 kirjoitin sinne Multisillan kaupunginosasta.

  Muutakin koitan arkistoida. 31.10.2000 otin tämän kuvan vanhoista läppäreistä.

 14. Moderointi on yhtä, kuin Putinin järjestämät äänestykset Ukrainassa!
  Aivan sama iltalehdissä, yms. Firma sanelee, mitä julkaistaan, ellei moderaattori tottele, kenkää tulee!
  ”vapaata uutisointia!”

 15. Kiitos Liisalle riitelyn rauhoittamisesta. Jokaisella avaajalla voi olla jokin myönteinen osio ellei sitten ole pelkkää haukkua ja senkin voisi osaava kääntää myöteiseksi esim toteamalla: Odotan mielenkiinnolla seuraavaa josko maailmassa olisi jotain myöteistäkin?

 16. Moderoinnin ja diktatuurin ero on, että moderoitusta palvelusta voi poistua toiseen aivan koska vaan, kysymättä lupaa. Diktatuurista se on vaikeampaa.

  Moderoinnin haaste on siinä että moderaattorilla on vastuu sekä käyttäjien että lain edessä (+yrityksen, jos kyse on firmasta). Diktaattorilla ei ole vastuuta.

  Lisäksi, moderointi voi tehdä joskus myös virheen ja myöntää sen. Diktaattori ei koskaan.

  Tuossapa muutama myönteinen kulma.

 17. Varmasti suht. harva moderoitu kommentaattori lähtee firmoja yms. oikeuteen vetämään, vaan ”tyytyy” kohtaloonsa.
  Siihen ne firmatkin luottavat ja julistavat omaa ”totuuttansa”.
  Tämä varmaankin on sitä uskon vapautta, jokainen saa uskoa uskomaansa uutiseen, oli se totta, tai ei.

 18. ”Miksi et jo kuole, JSN?
  Quid est, Catulle?
  Quid moraris emori?

  Julkisen Sanan Neuvoston toimena on varjella sanoma-ja aikakauslehtiä oikeudenkäynneiltä. Se tarkoittaa varjeltumista ikäviltä seuraamuksilta, kuten vahingonkorvauksilta ja sakoilta.

  Jottei tätä huomattaisi, JSN sanoo liikuskelevansa sananvapauden asialla.
  http://www.jsn.fi/paatos.asp?sivuid=3741/L/07

  Julkisen Sanan Neuvosto, miksi et jo kuole?

  Uusin lausunto, jota ainakin Haakana ja Jokisipilä ovat kommentoineen blogeissaan, koskee ennakkomoderointia. Lausunnon sisällöstä ilmenee heti, että lausunnon antajat elävät unimaailmassa ja ovat joka tapauksessa suosituksellaan asettuneet kenen tahansa ja minkä tahansa median käyttöön. Medialla tarkoitetaan tässä perinteistä mediaa ja Venäjää. – -”
  Lähde: Kemppinen blogi 20.5.2007.
  Jukka Kemppinen, s.1944, fil.tohtori, kirjailija, eläkkeellä, johtava tutkija, professori, hovioikeudenneuvos etc.
  ——————————————————-
  Se on demokratiassa semmmoista. Joskus totuus kiihottaa, joskus ei.

 19. Kenestäkään blogistista ei pidä tehdä henkilö tasoon blogia terv tepivaari

  1. Ei pitäisikään, mutta ihmiset, joilla on alhainen empatia, toisin sanoen puutteellinen kyky asettua toisen saappaisiin, eivät tätä asiaa koe ongelmallisena, vaan tukeutunevat sääntöihin, älyllistämiseen (kongnitiivisella tasolla hahmottuva ”empatia”), koukeroiseen teoretisointiin ja oikeuksien sekä laillisuuksien kautta näkemystensä varmisteluun.

   1. Sellaiset ihmiset joutuvat ”opiskelemaan” mitä myötäelämisen taito toisille voisi tarkoittaa kuin opiskelisivat tiedollisia sisältöjä koulussa. Kun heillä itsellään ei ole sisäsyntyistä empatia-ominaisuutta tai tuo sisäsyntyinen taipumus on hyvin heikko/ olematon. Sitten tämä korvataan tiedollisin sisällöin ja älyllistämisen kautta, mikä toki on parempi kuin ei mikään. Näin olen asiaa käsittänyt.

    1. Viranomaisten kanssa, eri oikeusasteissa sekä korkeakouluissa valtaa pitävien istituutioiden uhmaaminen, niissä leikittely sekä niiden avulla toisten ihmisten elämien terrorisointi on alhaisen empatiakyvyn omaavalle mieluisaa ajanvietettä, siinä missä tavalliset ihmiset pyrkivät viimeiseen asti välttämään ylilyöntejä sekä asioiden eskaloimista ulkopuolisten kanssa selvitettäviksi.

     1. Mutta JUURI NUO piirithän sitä mukamas ”empatiaa” lallaavat ja tuputtavat (tieteen nimissä ja tilalle…) lallaamasta päästyäänkin… Jossakin on nyt matoja…

      1. Hymyilyttää tuo ”lallattelu”-termi, se on tavallaan aika kuvaava ja lempeäkin. 🙂

       Mutta niin, en tiedä onko ”lallaaminen” oiva selkänoja tai naamio toimijoille, joiden oma ammatillinen kunnianhimo/ammattiylpeys sekä kokemuksen/ymmärryksen puute muuten kenties johtaisivat neuvottomuuteen sen edessä, etteivät he uskalla tai kykene enää suoriutumaan työtehtävistään kulttuurissa, jossa monimutkaiset yksilönvapaudet kenties asettuvat ristiriitaan oikeusvaltioperiaatteiden ja kunniallisten arvojen kanssa?

      2. Kenties ihminen jää monin tavoin tarpeettomaksi kulttuurissa, jossa keinoäly kykenee suoriutumaan laajoja ja monimutkaisia kokonaisuuksia arvioivasta ongelmanratkaisusta ihmistä paljon paremmin?

      3. Yksi ratkaisuehdotus tähän ongelmaan voisi olla epäpoliittisuus — tai poliittisen uudistusmielisyyden korvaaminen luovuudella, joka ei pyri muuttamaan yhteiskuntajärjestelmää eikä instituutioita yhä kompleksisemmiksi, vaan sen sijaan keskittyy painottamaan luovaa sopeutumista, jossa ihmiset ryhtyisivat miettimään miten he itse voisivat uudistaa/ muuttaa omaa elämäänsä ja sopeutua olemassa olevaan todellisuuteen ilman, että heti lähdetään vaatimaan yhteiskunnalta asioita.

       Näin voitaisiin konservoida järjestelmää sekä arvoja, jotka laimenevat sekä menettävät merkityksensä yhä uudistettaessa ja uudistettaessa — tai lallatellessa.

       Ihminen on erinomaisen sopeutumiskykyinen, eikä todellakaan tarvitse kaikkea mitä vaatii ja haluaa puhtaasta yksilön haluamisen vapaudesta.

       1. Se malli, jossa ihmisten ongelmia ratkaistaan aina järjestelmän tasolla, on mielestäni yhteiskuntaa mädättävä ja poistaa ihmisyksilöiltä vastuun, kun jopa ylinopeutta ajamiseen puututaan ulkoisin holhoavin hidastetöyssyin sen sijaa, että ihmiset vaatisivat itseltään ja toisiltaan vastuuta. Esimerkiksi.

      4. Ihmiset tottuvat siihen, eikä heillä välttämättä ole enää sisäistä ohjaavaa voimaa, kun he kasvavat maailmaan, jossa ulkoapäin holhotaan ja vaaditaan ulkoapäin lisää vapauksia sen sijaan, että pyrittäisiin säilyttämään jokin tolkku ja järjestelmä puhtaana; sopeutumaan ja ottamaan vastuu itse omasta elämästä.

       Kun se malli on yhä enemmän se, ettei ihmisen tarvitse filosofoida, kun ulkoapäin tiede kertoo miten asiat ovat, ja ulkoisesti yhteiskuntaa muuttamalla haetaan ratkaisut jopa omiin henkilökohtaisiin seksuaalisuus-asioihin, joiden myötä täysin absurdeja translakeja ajetaan sitten vaan, kunhan ajetaan, kun kaikki on ulkoistettu yhteiskunnan vastuulle ja yhteiskunta ratkaisee ja holhoaa.

 20. Facebookissa sain kerran varoituksen yhdestä juutalaisiin liittyvästä kommentista vaikka tarkoitin sen vitsiksi ja no myönnetään olihan se mauton minulta.

 21. Soppeli määrä opportunismia helpottaa elämää, liiallisuus altistaa orjamoraalille.

  Kärkkäimmin lastenkasvatusnuvoja jakelevat ne, joilla ei ole yhtään lasta a la Jacques Rousseau,😉

 22. …Niin ja tekopyhimmin ihmisoikeuksin sekä rikollisten syyttömyyden todistelun puolesta itkevät he, jotka varmaankaan eivät ole joutuneet/pääseet aidosti läheisiin tekemisiin alamaailman edustajien kanssa, eivätkä käytännössä tiedä, mihin johtaa reiluus ihmisten kanssa, jotka oikeasti vievät kintaat sekä matonkin jalkojen alta, imaisten mukaansa omaan pohjamutaan ihan silkasta katkeruudesta sekä kostamisen mahdollisuudesta. Siksi lienee paras päästää lähelleen vain sellaisia, joilla on samanlainen perhetausta ja samanlaiset lähtökohdat mitä itselläkin. Vaikka erilaisuus olisikin ”kiihottavaa”. 😉

  1. Tarkoitako alamaailman edustajilla Vladimir Putinin hallintoa ja sen tukimiehiä ja tukinaisia?

   1. Nuo esimerkit ihan silläkin, että ns. kulttuurimädätyksen näkökulmasta oman ikäisteni tai pääministerimme ikäpolven kohdalla vielä enemmän olen Tampereen kokoisessa kaupungissa kokenut kiusaannuttavana ja vastenmielisenäkin sellaisen kollektivismin tai mitä sitten onkaan se, kun tietyissä piireissä kaikki kaverit vuorotellen seurustelevat keskenään toistensa kanssa.

    Tai toisessa, boheemimmassa kuppikunnassa kaikki tuntevat toisensa ja ovat vuorotellen soittaneet toistensa bändeissä sekä pettäneet kaikki toinen toisiaan toistensa kanssa, kunnes on pakko muuttaa toiselle paikkakunnalle toistamaan samoja kuvioita, kun oma naama on yhdessä kaupungissa loppuun kulutettu.

    1. Minut raahasi ihan suomalainen kaveri taannoin mukanaan niin kutsutulle ”Keltaiselle talolle”, jota kovasti hääräsi kultturiemäntä Maria Mattila Tampereella Tammelan kupeessa — ja koin äärimmäisen vastenmielisenä sen boheemin kollektivismin, jossa musiikkikin oli menettänyt merkityksensä, kun musiikkia tärkeämpää oli yhdessä häärääminen.

     Sitten jouduin tuon Keltaisen talon kaikista epä-akustisimpaan kellaritilaan, jossa pää oli haljeta verkkosukkahousuissaan luokattoman huonoa musiikkia soittimillaan raiskaavia kulahtaneita naikkosia katsellessa. Poistuin välittömästi ihan oman kuuloni säilyttääkseni tuosta tilasta, yläkertaan odottelemaan kaveriani, joka jäi alas fanittamaan booheemiudessa ryventää.
     Olin itse niin ärtyneeksi tullut tuosta koko skenaariosta, jossa minut oli käytännössä huijattu monella tasolla karseaan kokemukseen, että puhuin suuni puhtaaksi asiantilasta talon yläkerrassa hengaileville ihmisille, jotka ryhtyivät naureskelemaan, koska heidän joukossaan oli joku Jukka Nousianen, jonka bänsiin nuo kellarin verkkosukkahousut kuuluivat. En siis todellakaan tuota Nousiaista tunnistanut, koska en fanita hänen skeneä, enkä musiikkiaan myöskään kuuntele.

     Surullisena ja raivostuttavana koin kuitenkin sen, miten aivan kaikki asiat menettävät arvonsa tuollaisessa maksimaalisessa mädätyksessä.

     1. Annoin Marialle myöhemmin facebookissa palautetta, etten arvosta sitä, millaisia henkilökultteja Tampereella naisetkin pyörittävät, niin minulle sitten ystävät hyssyttelivät, että nyt ei saa jatkaa ja nyt on pidettävä suu kiinni. Hyvin ikävää kaiken kaikkiaan mielestäni tällainen mädätyksen korruptio.

 23. Jukka Kemppisellä on pirskatin teräviä näkökulmia aiheeseen jos toiseenkin. Myös sananvapauteen.
  Häneltä taisin kuulla senkin, että Romaniassa oli silloin ennen helpompi saada lupa haulikon ostamiseen kuin kirjoituskoneen ostamiseen.

 24. Tarkoitin, että varmasti jokaisesta kansallisuudesta löytynee alamaailman edustajansa. Itselläni ei omakohtaista kokemusta venäläisistä ihmisistä kuin kahden kaverin/tuttavan kautta, joista toinen oli erinomainen kampaajani, toinen eräs entisessä naapurustossani täällä Suomessa asuva ja työskentelevä henkilö, jonka persoonassa ikäväksi koin lähinnä hänen kovan ylpeyden sekä sovinistisuuden; mutta ei hän minua mihinkään mukaan yrittänyt imaista, kun oli itsekin vetäytynyt kotimaastaan, jossa ei ollut kokenut oloaan hyväksi.

  Perhetaustan puolesta puhun siitä näkökulmasta, jossa Suomessa meillä esimerkiksi ollaan pyritty hävittämään sekä kumittamaan yhteiskuntaluokat ikään kuin piiloon yhteiskuntarakenteisiin, vaikkapa korkeakouluttamalla väestöä, mikä lienee hyvä juttu.
  Avioliiton sekä pitkä-aikaisten parisuhteiden kannalta koen kuitenkin niin, ettei korkeakoulutuskaan takaa harmoniaa eikä pitkä-aikaista kokemusta hyvästä suhteesta — ja kun Suomessa perhetaustojen merkityksen lienee korvannut koulutustaustojen samankaltaisuus, niin kenties tämä omalta osaltaan on johtanut koko elämän mittaisten kumppanuuksien/ avioliiton instituution mitätöitymiseen.

  Itse kuitenkin koen niin, ettei kansallisuudella tai koulutuksella niinkään kenties ole ratkaisevinta merkitystä pitkien suhteiden tai avioliiton instituution säilyttämisen kannalta, vaan merkityksellisintä tässä suhteessa olisi samankaltaisista perhetaustoista juontuva harmonia, jonka pohjalta jopa naimisissa olevat pariskunnat pystyvät elämään eroamatta sopien keskenään suhteensa ajoittaisesta avaamisesta vaikkapa seksuaalisille kokeiluille ilman, että omaa avioliittoa täytyy hajottaa/ perhettä rikkoa.

  1. Kenties vahvin/tasapainoisin kombinaatio voisi olla sekä perhetaustojen että koulutusasteiden samankaltaisuus kumppanuuden molemmilla osapuolilla, jolloin elämänprojektit, kiinnostuksen kohteet sekä arkirutiinit voisi olla helpointa sovittaa yhteen.

 25. Oma läheiseni heitettiin myös kyseisen Keltaisen talon pihalla hippien toimesta nuotioon, läheiseni ilmaistua eriäviä mielipiteitä, joita nuotiopiirissä ei suvaittu.

  Lisäksi kyseiset boheemit henkilöt ovat taipuvaisia iskemään klubilla toisia ihmisiä tuopilla päähän, niin että koko lattia on täynnä verta, jos vahingossa narikkajonnossa ilmaiset oman näkemyksen, joka ei edusta samaa linjaa mitä näiden kulttuurimädättäjien oma maailmankuva. Olen ollut todistamassa nuorena näitäkin hyvin ahdistavia tilanteita, joissa omatkin kengänpohjat tahriintuivat toisen ihmisen päästä valuneissa verilammikoissa, joiden läpi oli käveltävä päästäkseen tuosta tilasta ulos.

 26. Pitää olla omatunto solanahkaa, jos samaan aikaan tukee tai piilotukee Vladimir Verisen murhapolitiikkaa Ukrainassa ja samaan aikaan leipoo itsestään humanistia!

   1. Ne sanovat toveri, toveri; kun käännät selän, ne vievät kintaat.

  1. Mitä Lasse tykkäisit mielikuvasta, jos kertoisin, että olen entisessä elämässäni kierrellyt romanttisilla kävelylenkeillä, joiden päätteeksi höyrystänyt laadukasta ganjaa, katsellut psykedeelisiä taidevideoita sekä muhinoinut venäläisen kaverini kanssa? Ja että venäläinen kaverini erosi suomalaisista hipeistä siinä, että hän kävi hyvässä työssä, josta sai melko hyvää ansiotuloa.

 27. Kuinka absurdia se oikeasti on leikkiä tai vakavasti ilmeisesti luulla olevansa toisten aikuisten ihmisten maailmankatsomusten/ mielipiteiden valvoja leikekirjoineen. What the fuck. Creep.

 28. Ei Putinin veripolitiikan tukeminen ole rikos, vaikka se minusta onkin inhaa ja vastenmielistä.

  1. Kukahan ”tukee” Putinin veripolitiikkaa?
   #märkäkohtu #leikekirja

   ihana isi kun vahdit.
   #kielari

     1. Toivottavasti paranet ideologiasi aiheuttamasta itsemyrkytyksestä👍.
      (On myös näkemyksiä: jos ihminen ei saa lapsena tarpeeksi rakkautta osakseen, hän voi sortua aikuisena helposti haitallisiin harhaoppeihin. Tiedä noista sitten, mutta jos ihminen ei saa lapsena osakseen rakkautta, ei se ainakaan mitään hyvää saa aikaan.)

  2. Ote Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) arvo- ja asenneselvityksestä:

   Finns’ strong perception that the actions of the Russian government are threatening does mean that they do not find anything good in Russia. Finns hold their neighbour’s culture and its people in very high regard. Nearly three out of four (73%) consider Russia to have a rich culture and just one in ten (9%) disagree.

   These figures have remained unchanged since 2005. Although perceptions of Russia’s actions and the direction its society is developing have become very pessimistic, this has in practice had no effect whatsoever on how Finns perceive Russia as a country of culture. Despite the grim situation – or as a result of it – the Finns demonstrate sympathy towards ordinary Russians. A clear majority (58%) feel that Russian citizens are pleasent people, and less than one fifth (18%) disagree. The attack on Ukraine has not affected this. In fact, the proportion of those who hold Russians in high regard has increased somewhat from last year and is 10 percentage points
   higher than in 2005.

   / Suomeksi:

   Suomalaisten vahva käsitys siitä, että Venäjän hallituksen toiminta on [mm. EU:n turvallisuudelle] uhkaavaa, ei tarkoita sitä, etteivätkö suomalaiset enäe Venäjässä mitään hyvää. Suomalaiset pitävät naapurinsa kulttuuria ja sen ihmisiä erittäin korkeassa arvossa. Lähes kolme neljästä (73 %) pitää Venäjää kulttuurillisesti rikkaana, ja vain joka kymmenes (9 %) on tässä eri mieltä.

   Luvut ovat pysyneet ennallaan vuodesta 2005. Vaikka käsitykset Venäjän toiminnasta ja yhteiskunnan kehityssuunnasta ovat tulleet hyvin pessimistisiksi, ei tällä ole käytännössä ole ollut mitään vaikutusta siihen, miten suomalaiset näkevät Venäjän kulttuurimaana. Synkästä tilanteesta huolimatta – tai sen seurauksena – suomalaiset osoittavat myötätuntoa tavallisia venäläisiä kohtaan. Selvä enemmistö (58 %) pitää Venäjän kansalaisia miellyttävinä ihmisinä, ja alle viidennes (18 %) on eri mieltä. Hyökkäys Ukrainaan ei ole vaikuttanut tähän. Itse asiassa venäläisiä arvostavien osuus on kasvanut jonkin verran viime vuodesta ja on 10 prosenttiyksikköä
   korkeampi kuin vuonna 2005.

   (https://www.eva.fi/en/blog/2022/04/12/finns-hold-russians-in-high-regard-but-perceive-russia-as-a-military-threat/

  1. USA tukee Ukrainaa venäläisoligarkki Konstantin Malofejevin jäädytetyillä varoilla:

   ”Luontainen osa tilivelvollisuutta on se, että rikollinen maksaa aiheuttamastaan vahingosta”
   – Ukrainan valtakunnansyyttäjä, kenraali Andri Kostin

   (HS)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *