10 vastausta artikkeliin “Sotealalle on väkeä tulossa”

 1. Tuolta alalta on moni siirtynyt pois miksi tehdä koko kk kahden viikon palkalla
  Ne jotka ovat siirtyneet mm Norjaan ei tule kovin pienellä Suomeen töihin
  Kokonaan eri juttu on epämääräiset työ ajat joita Suomessa on terv tepivaari

  1. Kyuu, hyvä tämä on kuten sanoit, mutta on hyvä huomioida se että ensihoito on huomattavasti houkuttelevampi erikoisala kuin esim.geriatria, joten jonkin mallin monistaminen ei ole aivan yksinkertaista.

 2. Ensihoito on vuorotyötä ja piipalla mennään ensimmäisenä vaikkapa kolaripaikoille.

  1. Pirha toimii näin: tehdään itse, mitä osataan ja keritään. Ostetaan ne, mihin ei itsellä ole riittävästi osaajia ja käsiä. Lausui Erhola.
   Ratkaisematon pommi on vanhentuvan väestön huono kunto ja kotona asuminen. Se ei toimi. Vanha ihminen tarvitsee toisen ihmisen, ei mitään digihelppiä. Lausui ger.prof. Jylhä.
   Toinen pommi on jo ovella; nuoremman väestön suhteellisesti vielä kurjempi kunto. Ja se vasta pommi onkin.
   Siihen ei Pirhakaan voi mitään.

  2. Ensihoito mielletään pääosin Juri ambulanssiin ja päivystykseen, joissa se toki suurta roolia näyttelee, mutta kyllä ensihoitajia työskentelee myös muualla, eikä aina edes vuorotyössä.

   Hyvin tavallista on myös se, että ensihoitaja on erikoistunut myös johonkin toiseen tai jopa kolmanteen erikoisalaan.

 3. Tuttava oli palomies / ensihoitaja ja tilanteen mukaan lähdettiin. Nyt kaavaillaan yhä enemmän vanhusten kotiasumista, joka johtaa enenevässä määrin ensihoitajakäyntejä ja ambulanssi kuskaamisia. Päivystysasemien väheneminen johtaa sekin sitten pidempiin piippamatkoihin ja sydäntapauksissa ne viiveet johtavat lisääntyviin kuolemisiin? Asun kerrostalossa jossa kotiensihoitajat käy kolmesti päivässä ja piippa-auto n pari kertaa kuukaudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *