Häntä heiluttaa koiraa.

Oletteko arvon blogistit tulleet ajatelleeksi ollenkaan sitä, kuinka etuoikeutetussa asemassa olettekaan, kun  joka aamu koneenne avattuanne pääsette lukemaan minun kirjoitelmiani sitä mitalin toisesta puolesta, mistä ei valtamedia hiisku sanaakaan.

Esim.

Valtamediamme kyllä kirjoittaa innokkaasti Italiasta ja sen yhteiskuntamallista, jossa Mafialla on suuri rooli niin päätöksen teossa kuin niiden toteutuksessakin.  Mutta sen toiminta on kuitenkin ns.maanalaista, piilossa ja paossa lain,-ja oikeuden kouraa. Italiassa ei taida sellaista ”laillista” yhteiskunnassa toimivaa instanssia ollakkaan, johon ei Mafian lonkerot ja verkostot silti yltäisi, pienimmästä kioskinpitäjän suojelurahasta korkeimpaa käskynhaltijaa myöden (EU )

Miljardi tolkulla on Suomikin kärränyt EU.n tukipakettien kautta lisää ja lisää avustuksia Italian Mafialle, vaikka se naamioidaankin milloin minkäkin nimikkeen alle koronasta ja pakolaisista lähtien.

Mutta pieniä ovat kuitenkin Italian silahkat joulukaloiksi, kun meillä Suomessa toimii ja vaikuttaa Mafia, joka toiminnaallaan kykenee pistämään vaikka koko yhteiskuntamme pysähdyksiin pienimmästä siivoojasta valtaviin ulkomaankaupan konserneihin asti mikäli ei toimita heidän pillinsä mukaan ja tämän Suomen Mafian haarakonttori  sijaitsee Arkadian mäellä, jossa Mafian vaatimukset kirjataan lakiin.

Ja silloin, kun tämän Suomen Mafian edusmiehet/naiset ovat joutuneet syystä tai toisesta eduskunnassa päätöksenteon ulkokehälle, niin tämä Mafia kuten nytkin laittaa koko ase arsenaalinsa valmiustilaan vaatimuksiaan vauhdittaakseen ja viestinsä perillemenemiseksi ja tätä sitten kutsutaan vielä perustuslailliseksi oikeudeksi.  En kyllä sitten tiedä että onko perustuslain teksti enään ihan tätä päivää, kun laillisen ja laittoman raja on näin hämärtynyt ja kuten nytkin, niin Mafiaa nostetaan ja ylistetään köyhän pelastajaksi ja puolustajaksi, vaikka se suojelee vain ja ainoastaan ei köyhän eikä työmiehen, vaan omien norsunluutorniensa jatkumoa.

Joten Italian Mafiat voivat vain katsella kateellisen Suomen suuntaan, meillä Mafia toimii julkisuudessa täysin avoimesti ja on keskeinen tekijä lainvalmistelua eduskunnassa ja rahoitus tulee laillisia kanavia pitkin heidän ”suojelurahastoonsa”, josta sitä sitten jaetaan heidän asiaansa vihkityneille lobbareille ja hyvä toveri verkostoille.

Jotain tässä kyllä on pielessä, katsotaanpa sitä mistä nökökulmasta hyvänsä, kun demokraattinen, kansan valitsema senaatti  jotuu pakotettuna anelemaan lakki kourassa Mafialta, että Suomessa ei valoja sammutettaisi.

Itse olisin kyllä sitä mieltä, että nyt pitää eduskunnan ottaa se päätösvalta mikä sille kuuluu, mutta jos se ei sitä tee, niin silloin eduskunta on vain koira, jota häntä heiluttaa.

13 vastausta artikkeliin “Häntä heiluttaa koiraa.”

 1. Kuka tarvitsee työttömyyttä, minä en eikä Nieminen.
  Sitä tarvitsee järjestelmä, tämä sosialistinen…..

 2. Olemme valinneet edustajat, mutta ovatko he tehtäviensä tasolla?
  Joku Juuso oli ulkona alansa tiedosta
  ja Reiska sai epäilyttävät naurut?
  – Olemme hakeneet turvaa EU:sta ja nyt Natota.
  – Naapuri virittelee propakandaa meitä kohtaan…

  1. Mutta niin Juuso kuin Reiskakin ovat ja toimivat eduskunnassa niin, että päätöksentekoa ei luovuteta eduskunnan ulkopuoliselle korporaatiolle, mitä bloginikin käsitteli.

  2. ”Joku Juuso oli ulkona alansa tiedosta”

   Ei olisi pahasta joskus lukea otsikkoa pidemmälle.

 3. ”Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps) sanoo tiedotteessaan pitävänsä hyvänä, mikäli suurin työntekijöiden etujärjestö SAK jakaa huolen julkisen talouden tasapainosta. Hän kuitenkin syyttää SAK:n toimijoita joko tahallisesta tai tahattomasta väärinymmärryksestä.

  – Valitettavasti sen toimijoilla, kuten koko kesän ja syksyn muillakin ay-puolen johtajilla, on selvästi joko tahallista tai tahatonta väärinymmärrystä hallitusohjelmamme kirjauksista. Vaikka liittojen elimellinen yhteys vasemman laidan politiikkaan on aina ollut selvää, ovat viime kuukaudet riisuneet viimeisetkin naamiot, Purra sanoo.

  Purran mukaan ”liittojen kova oppositiopolitiikka on antanut varsinaiselle demarijohtoiselle eduskunnan poliittiselle oppositiolle tilaa keskittyä muihin asioihin”.

  Hän vetoaa hallitusohjelman kirjauksiin ja sanoo, että kenenkään ei tarvitse tulla sairaana töihin, ”ei nyt eikä tulevaisuudessa”.

  Valtiovarainministerin mukaan nykyinen järjestelmä säilyy, ja esimerkiksi hoitajalla on ensimmäinen sairausajan päivä palkallinen.

  – Hallitusohjelman kirjauksella mahdollistetaan toisinsopiminen sille 10 prosentille, joka ei asiaa voi sopia tällä hetkellä. Kenenkään sairausajan palkkaan ei tule automaattisesti leikkauksia. Tällainen väite on yksinkertaisesti valetta. Täytyy muistaa, että sairausloma-ajan palkasta on jo nykyisellään mahdollista sopia lähes kaikilla aloilla toisin, Purra perustelee.

  – Ei ole sairaussakkoa, mutta ei myöskään potkulakeja tai nujertamista.

  HALLITUSOHJELMAN mukaiset uudistukset on Purran mukaan tehty Suomen oleellisissa vertailumaissa vuosia tai vuosikymmeniä sitten. Taloudellisesti niillä menee Purran mukaan huomattavasti Suomea paremmin.

  – Paikallisen sopiminen toteutuu teollisuusliiton sopimuksen mukaisesti laajentamalla paikallista sopimista järjestäytymättömiin yrityksiin. Liiton sopimuksen mukaisesti niissä yrityksissä, joissa ei ole luottamusmiestä, henkilöstö valitsee neuvottelijan keskuudestaan, ja tällä on samat oikeudet ja irtisanomissuojat kuin liittojen luottamusmiehillä. Sen lisäksi sovittiin, että heille annetaan tarvittava koulutus.

  – Miksi tämä liiton oma esitys ei kelpaa, Purra kysyy.

  Hän sanoo, että yleissitovuus säilyy nykylaajuudessaan, ja valtakunnallisten liittojen rooli yrityskohtaisten työehtosopimusten osapuolena korostuu. Hallitusohjelmalla estetään se, että kuka tahansa voisi tehdä yrityskohtaisia sopimuksia.

  Purran mukaan olisi tärkeää, että kolmikantaiset neuvottelut käydään aitoina ja yhteisiä nimittäjiä etsien.

  – Hallitus on tähän valmis, mutta vastaavaa halukkuutta en ole nähnyt työntekijäliittojen suunnalta. Olen havainnut vääristelyä, uhkailua ja poliittiselle oppositiolle kuuluvan toiminnan edistämistä. Pääministerin Kesärannassa järjestämässä tapaamisessa toivottavasti löytyy luottamukselle enemmän pohjaa, jotta tilanteesta päästään rakentavasti eteenpäin, Purra sanoo.

  Julkisen talouden säästötarpeet ovat Purran mukaan selviä. Hallituksella on täysi mandaatti toteuttaa ne.

  – Terveelle uralle käännettävä julkinen talous on kaikkien etu, mutta ihan ehdottomasti se on erityisesti pienituloisen ja huono-osaisen etu.

  Purra huomauttaa, että ”2020-luvun työntekijä ei syty poliittisesta liittojen vastakkainasettelusta.”

  – Useimmat ymmärtävät, että työntekijän intressit, taloudellisen tilanteen vaikutus, mukaan lukien palkansaajan verotaakka ja ostovoima, ja pk-yrittäjien intressit kulkevat voimakkaasti samaan suuntaan eivätkä ole toisilleen vastakkaisia, kuten räikeä propaganda liian usein väittää.

  – Hallitusta ja perussuomalaisia voi toki vapaasti uhkailla ja sättiä, mutta olisi hyvä, että kritiikki kohdistuisi tosiasioihin. Hallitus on demokraattisten vaalien tulos. Liittojen demari- ja vasemmistojohto sen sijaan ei ole saanut vaaleissa yhtään ääntä.

  Purra syyttää, että SAK:n julistuksen poliittinen osio ”oli lähes sanasta sanaan samasisältöinen kuin Sdp:n kommentit budjetista. Olisi erinomaista, mikäli poliittisten puolueiden jatkeena toimimista ei puettaisi työntekijöiden edun ajamiseen kaapuun”.

  Valtiovarainministeri ei ”missään nimessä haluaisi, että SAK marssittaa jäsenensä lakkoihin ja mielenilmaisuihin väärillä hallitusohjelman tulkinnoilla ja puhtaasti puoluepoliittisin vaatein.”

  – Totuus paljastuu kuitenkin lopulta, ja se voi olla pettymys jäsenille sekä aikamoinen tahra myös SAK:n uskottavuudelle. Suomi kaipaa muunlaista otetta.

  – Nyt tarvitaan yhteistyötä ja sopimista. Isänmaan ongelmat ovat mittavia, ja mikäli oikeasti löytyy halukkuutta niiden korjaamiseen, kaikkien pitää olla valmiita kestäviin ja vastuullisiin päätöksiin.”

  1. Se on juuri näin ja Rikka Purra asemastaan johtuen ei maininnut AY.ta Mafiana, johon minulla tavallisena kengänkuluttajana on täysi oikeus ja jopa velvollisuus.

 4. Toiset kehuvat työntekemisen ehdoissa Ruotsin mallia, että se olisi yksi syy miksi Ruotsin taloudenpidossa menee paremmin kuin meillä.

  No sitten kehutaan ja moititaan yksittäisiä asioita Ruotsin mallissa mutta jos jätettäisiin yksityiskohdat ja otettaisiin malli karvoineen päivineen niin auttaisiko se myös meitä valtiontalouden saralla?

  1. Minä en Ruotsin mallia niin hyvin tunne että voisin siihen kommentoida, mutta perussuomalaisen politiikan tunnen siltä osin yritys,-ja työntekijöiden osalta, että työnantajat ja työntekijät halutaan istumaan samalle puolelle pöytää. Perussuomalaisten sanotaankin olevan suurin työläisten puolue ilman sosialismia, kuten myöskin pieni,-ja keskisuurten yrittäjienkin puolue. Ei ole ne muut, on vain me, jossa yhdessä sovitaan molempia osapuolia hyödyttäen.

  2. Matti, Orpon hallitus aika pitkälle esittää juuri Ruotsin mallin ja Tanskan mallin mukaisia muutoksia, jotka muutoin mainituissa maissa ovat pitkälti sosiaalidemokraattien läpiviemiä ja tulokset kyllä ovat meidän mallia parempia.

   Meillä vasemmiston ja vassemmistovetoisen SAK:n ainoa innovaatio on ”näin on aina tehty” ja siihen se sitten jääkin.

   Itseäni kieltämättä harmittaa myös se miten vasemmistopoliitikot suoraan sanoen valehtelevat hallituksen esityksistä ja ay-liike on lähtenyt siihen mukaan, kuten Purra tiedotteessaan myös toteaa.

   Se vaan on niin, että aina kun vasemmistopoliitikot jotain esittävät, niin ne kannattaa joka kerta itse tarkistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *