3 vastausta artikkeliin “Suomi sukeltaa taantumaan”

  1. Elät, Marko, erheessä.

    Ei RKP ole kielipuolue, vaan etnonationalistinen imperialistinen svekomaanipuolue.

    Uppsalan kunniatohtori Erik Allardt: ” Ei eri rotu, eikä eri kieli riitä etniseen erottautumiseen, tarvitaan myös eri kulttuuri.”

    Tautisen rasistin, A. O. Freudenthalin, aloitteesta svekomaani ei kutsu itseään finneksi vaan finländareksi (Suomessa asuvaksi ruotsalaiseksi).
    Hufvudstadsbladet on svekomaanilehti, mutta ei niin maaninen, kuin Freudenthalin äänenkannattaja kuin Vikingen -lehti aikoinaan. Se oli niin raju, ettei ruotsinkielinen sivistyneistö kehdannut ostaa sitä, vaan lehti teki konkan. Myös HB on ollut taloudellisissa vaikeuksissa. Ehkä ruotsinkieliset fennot eivät tilaa sitä?

    On epäilty, että HB olisi ollut osallisena sisäministeri Ritavuoren (e. Rydman) salamurhaan sata vuotta sitten.

    Svekomaanipuolue tunnustaa Allardtin-Taxellin oppia, jonka olennainen piirre on erottautuminen suomalaisesta kulttuurista.
    Sitä oppia seuraten surulapset pyritään pitämään erossa fennoista kehdosta aikuisikään saakka.
    Opin seurauksena on, etteivät surulapset kotiudu suomalaisuuteen. Tästä taas seuraa se, että surulasten muuttoherkkyys Suomesta on suurempi kuin fennolasten.

    Jos ruotsia puhuvat fennolapset käyvät svekomaanikoulua, heidän kulttuuri–identiteettinsä vaarantuu.

    Svekomaanit ovat huolissaan ruotsinkielisten osuuden vähenemisestä. Heidän onnensa on, että esimerkiksi Närpiössä taitaa joka kolmas olla maahanmuuttaja, joista oletettavasti tulee ruotsinkielisiä. Mutta ongelmana on, että erottautuminen mamukulttuurista on vieläkin vaikeampaa kuin fennokulttuurista erottautuminen.
    Veikkaisin, että maaninen svekomaanisuus eli arjalaisuus tulee kokemaan ongelmia Närpiön suunnalla. Voi olla, että Freudenthalin haamu tulee kummittelemaan siellä päin.

    Rannikolla on lestadiolaisuus vahvana. Oletan, ettei maaninen svekomania ole heidän ruotsinkielisilleen kovin tärkeä. Keskustalla on siellä kaksikielinen piirijärjestö, johon myös Väyrynen on liittynyt. Toivotan menestystä sille piirille.

    —-

    Tony Halme oli ruotsinkielisen äidin isätön poika, joka oli koulukiusauksen kohteena, ehkä pääosin kielisyytensä takia.

    Tony tuskin kantoi kaunaa suomalaisille, koska hänestä tuli PS-puolueen pelastaja.

    Ehkäpä hän oli käyttänyt liikaa ”lisäravinteita” urhelu-uransa aikana ja se oli ehkä nopeuttamassa hänen poistumistaan keskuudestamme.
    Timbe hänen asenteitaan syvästi kunnioitti.

    —–

    Sukutaustaltaan suomalais-saksalainen Jörn Donner kiisti olevansa suomenruotsalainen. Hän oli suomalainen, jonka äidinkieli oli ruotsi. Puolue oli sos.dem.

    Jörni ei liittynyt joidenkin ruotsinkielisten tavoin PS-puolueeseen, vaikka olikin antanut PS-tyyppisiä lausuntoja mm. mahanmuuttoasioissa ja vastustaessaan kansainvälisen taidemuseon tuloa Helsinkiin.

    Ruotsin kieli oli kuitenkin Jörnin rakkaus ja rakkaushan on sokea. Niinpä Jörni erehtyi svekomaanipuolueen kansanedustajaksi vielä viimeisillä voimillaan puolustamaan eduskunnassa pakkoruotsia.
    Jörnin puolustuspuhe eduskunnassa vaikutti vahvasti kolmiolääkkeiden värittämältä.

    Ei se mitään. Kekkonenkin dementoitui, Koivisto dementoitui, Ahtisaari dementoitui…

    Ja itsekin olen havainnut oman lähimuistini hieman heikentyneen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *