Talouspolitiikkaa

Hallitus toteuttaa talouspolitiikkaa joka on kirjoitettu vuosikymmeniä sitten viinipäissä myöhäisillassa lautasliinalle. Oppi on todettu aiheuttavan haitallista vahinkoa!
Purra ja Lafferin käyrä joka on museoitu:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009880524.html
Meillä ei keksitä uutta vaikka hallitusohjelmaa oli laatimassa iso joukko kuukaudenpäivät?
Oppi toimii Orpon kokoomustavoitteen mukaan eli rikkaat rikastuvat,
mutta maamme ajautuu taantumaan.

7 vastausta artikkeliin “Talouspolitiikkaa”

  1. Eli se, että velkaa voidaan ottaa holtittomasti ja jaella rahaa sinne tänne sekä lisätä pysyviä menoja miljarditolkulla ilman alkeellisintakaan hajua siitä, millä ne maksetaan?

 1. On totta, että Lafferin käyrä ei kerro tarkalleen missä kohtaa raja menee. Se ei ole sen pointti. Se riippuu tuhannesta ja yhdestä asiasta.

  Sen sijaan on osoitettu, Suomessakin, että verotulot voivat kasvaa veroja laskemalla. Näin kävi yhteisöveron kanssa aikanaan.

  Toisaalta, nykyhallitus ei ole tehnyt rikkaille veroalennuksia, vaan noudattanut jo aiemmin sovittua linjaa väliaikaisen lisäveron ajamisesta alas suunnitelman mukaan.

 2. Punavihreiden mukaan kaikki alle sadan prosentin verotus on rikkaiden hyysäämistä.

  Ongelma ei ole ihminen joka tienaa paljon. Ongelma on ihminen joka tienaa ja paljon eikä maksa lainkaan veroja. Eli veronkierto.

  Niin kauan kun RKP on hallituksessa, veronkiertoa ei suitsita. Sitä ei tehnyt Marin, sitä ei tee Orpo. RKP:n jäseneksi ei edes pääse ellei ole kavaltanut vähintään miljoonaa valtiolta.

 3. Vuokralääkärit rahastaa poskettomasti ihmisten hädällä ja veronkierto onnistuu keräämällä ensin ne palkkiot yksityisfirmalle.
  Haluammeko soteen yksityisfirmoja rahastajiksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *