Työttömän tulee hakea aktiivisesti työtä

Työttömien laiskuudesta puhutaan vaikkei taustoja tiedetä?
Nyt odotellaan Orpon järjestävän ne tuhannet uudet työpaikat!
Työnantajat näyttävät haraavan vastaan kun vähentävät
väkeään tilanteessa jossa pitäisi ottaa lisää uusia
yyöyä hakevia palvelukseen…
Satonen sai paljon palstatilaa työministerinä kun otti kyytiin
toimittajan. Satonen keventää työnantajien taakkaa ettei
voittokertoimet ja osinkojen jako heikkene
sillä omistajien tulee saada osinkonsa jos ei muuten
niin vähennetään työläisiä ja annetaan jääville piiskaa…
Työttömät työnhakijat ovat rangaistuksen uhalla pakotettuja hakemaan
työtä ja niin tekee mallioppilas:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009958597.html

19 vastausta artikkeliin “Työttömän tulee hakea aktiivisesti työtä”

 1. Hmm…

  ”Hallitus aikoo purkaa edellisen hallituksen aikana luodun mallin, jossa työttömien on ollut pakko hakea tiettyä määrää työpaikkoja kuukaudessa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa työministeri Arto Satonen (kok.).

  Viime vuonna Sanna Marinin (sd.) hallituksen aikana voimaan tullut sääntö on määrännyt, että työttömien pitää hakea oma-aloitteisesti vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa. Jos näin ei tee, saa työtön ensin varoituksen ja voi sen jälkeen menettää työttömyysetuuden määräaikaisesti.

  – Työnantajille tulee paljon hakemuksia, joista näkee, että ne on lähetetty vain hakemuspakon vuoksi. Tämän tilanteen muuttaminen on ymmärtääkseni aika laajalti toivottu asia, Satonen sanoo haastattelussa.

  Tarkoitus on, että työnhakupakko poistuu vuoden päästä.”

  https://yle.fi/a/74-20051581

 2. Satonen ei ole tyhmä. On myös hyvä muistaa että iso osa muutoksista on ajettu pienille yrityksille. Niistä ylivertainen osa ei tee miljoonia tai omaisuuksia.

  1. Kyuu, yrityksen tulisi työllistää, mutta yrityksen ei tulisi kannattaa ja tuottaa voittoa.

   🤨

 3. Kerrankin meillä on nyt Työministeri isolla T.llä ja pääministeri isolla P.llä sekä rahaministeri isolla R.llä, muista ministereistä puhumattakaan.

 4. Viime hallituskaudella lailla säädetty työnhakupakko 4 hakemusta/kk on jälleen kerran esimerkki huonosta lainvalmistelusta. Lakia valmisteltaessa ei ole riittävästi mietitty lain mukanaan tuomio negatiivisia vaikutuksia.

  Valitettavaahan tuossa on se, että näiden tuhansien ”turhien” hakemusten joukkoon saattaa hukkua ne hakemukset, jotka on tehty aidosta halusta löytää itselle työpaikka.

  1. Viime hallituksen luomat uudet ja edelliset loivat hyvinvointia kaikille olipa työ mitä tahansa. Ja korona puri ja kaikki muukin oli päin vitt…. mutta hyvin meni enen kuin tämä historian suurin toopehalitus tuhoaa kaiken täydelliseen yhteiskuntakyvyttömyyteen.
   Satiainen tietää nuppineulan paikankin, mutta lapiolla hän ei osaa töitä luoda, kun ei ole siihen koskaan koskenutkaan.

   1. Että sellasta, mitähän tekemistä Marinin hallituksen määräämillä” pakkohakemuksilla” olikaan taas koronan kanssa?

    Nähtävästi Orpon hallitus toimii väärin purkaessaan tuon lain?

    Marinin hallituksen luomista uusista työpaikoista syntyi 75% julkiselle sektorille, valtaosa määräaikaisella rahoituksella ja sekin velaksi, mutta tilastot kyllä kaunistui .

    No joidenkin mielestä tuo on varmasti hyvää politiikkaa.

    1. Persumollaaja ja punavirhehallituksen kritiikitön hypettäjä ei kykene ymmärtämään tosiasioita tuon sairaalloisen uskonsa takaa.

 5. Tämä hallitus ei ole luonut tai mahdollistanut yhtään työpaikkaa. Päinvastoin helpottanut irtisanomisia ja lisää tulee. Se vain aiheuttaa kaikille harmia ja kiusaa niin töissä kuin työttömänä saada töitä.
  Kusi virtaa kuin Tonavassa tämä hallituksen päissä.

  1. Että sellasta, kyllä laaja-alinen sivistys taas loistaa, ellei muuten niin poissaolollaan.

   Älytöntä höyryämistä, mutta toivottavasti helpottaa.

  2. Ottaahan se aikansa, kun joutuu korjailemaan edellisen hallituksen tekemiä mokia, mutta yritä nyt vaan malttaa odottaa.

    1. Kun kysytään, niin annetaan nyt sitten vaikka yksi esimerkki. Eikä suinkaan vähäinen.

     Marinin hallituksen sote -uudistus. Se typistyi vain pelkäksi hallintouudistukseksi. Kalliiksi sellaiseksi.

     Soten rahoitusmalli on täysin susi. Hyvinvointialueet olivat jo heti lähdössä alibudjetoituja ja se näkyy nykyisessä toiminnassa. Rahaa ja sen myötä muita resursseja on liian vähän, vaikka Orpon hallitus onkin antanut lisää rahaa alueille.

     Esim. näitä asioita Orpon hallitus on joutunut pähkäilemään.

     1. Marinin hallitus teki se, mitä soten olisi pitänyt tehdä vuosikymmenet sitten, saada ensin runko aikaiseksi, jonka päälle nyt rakennetaan ja on jo pitkälle rakennettu. Kuntien veronmaksukyky ei olisi kestänyt entistä mallia, kun uusikin jo rahoituksellisesti takertelee ( kansan kunto on romahtamassa on syy) ei hallinnon, joka on hyvin pieni tekijä kokonaisuudessa.
      Nyt tämä rähmäkäpälähaiitus yritää kaikin keinoin jarruttaa.

 6. Tönäise Heikki vähän sitä grammariasi, jospa vaikka neula hyppäisi uuteen uraan. Aika kulunutta krahnatusta on tuo sinun sote -kommentointisi.

 7. Nykyhallitus helpottaa työnantajan vastuista, mutta ei se työpaikkoja lisää sillä irtisanomiset näyttävät ainoastaan lisääntyvän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *