Veronkevennys

Hyvätuloisille verokevennys ja eläkeläisille keppiä.
Mihin hyvätuloinen käyttää veroedun?
Saattaapa hyvinkin mennä ulkomaisiin lomakohteisiin!
Pienituloiset ja pieneläkkeen saajat valitkoon elintarvikekaupassa
miinus 30% aleleipää ja niukasti jos vielä lääkkeitäkin taevis?
– Veropohja vuotaa jo veronalennuksiinkin!
– Ei huolta otetaan lisää velkaa.
Suomi kuntoon oikeistohallituksen toimin.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009852361.html

15 vastausta artikkeliin “Veronkevennys”

 1. Vasemmistolle ei varmasti olisi edes 100% liikaa, kun hyvätuloisia rokotetaan.
  Ei ole mikään uhme että huippuosaajat ja koulutetut karttavat Suomeen tuloa kuin ruttoa, kun verotus vie 60% palkasta.

 2. MM sähkölaitokset sai n 300 miljoonaa tukea mihinkä se meni on aivan eri juttu kun sähkö hintoineen nousi pilviin
  Menikö ne rahat osinkon jakoon terv tepivaari

 3. Kyllä eläkeläisenä vähän kirvelee puolustella hyvätuloisia mutta uskon että oleminen maailman kärjessä ansiotuloverotuksessa aiheuttaa enemmän haittaa kuin plussaa valtiolle. Tappaa halua työntekoon ja on ongelmaksi kun osaajia houkutellaan kuten Arvikin totesi.
  Mutta varmaan maailman tappiin riittää heitä jotka näkevät tai haluavat nähdä asian mustavalkoisena

  1. Ei ole mitää selitystä ja puolusteltavaa sillä, että hyvätuloisten verot kevenevät ja ne, jotka ansaisevat juuri ja juuri ei mitään kiristetään kaikin keinoin.
   Pahinta mahdollista epätasa-arvoa, jota vain rahan ahne oikeistopolitiikka voi ajaa. Psyykisesti häiriintyneiden poliittisten päättäjien mielisairasta hommaa.

   1. Vaikka sanankäyttösi on kovin törkyistä etten sanoisi ala-arvoista toistan nyt kuitenkin että on käsitykseni että olla maailman raskaimman työtuloveron progression maa ei ole hyvä juttu.

    En kuvittele mahtavani mitään sille että sinulla lienee päinvastainen käsitys eikä sen vuoksi tästä aiheesta kannata jatkaa, kysyn nyt kuitenkin että haluaisitko kiristää tuloveron progressiota vielä nykyisestäkin?

    Vähävaraisten verokohtelusta en ole puhunut mitään.

       1. Siis tarkoitan veronalennusia niille, joilla on pienet tulot en niitä, joilla on millä mällätä, ja joiden veroa voidaan korotta roimasti.

       2. Punademun mielestä sellaiset runsaat 100% on hyvä tavoite…

    1. Katsopas missä se progressio on suurinta! Ei se ole siellä missä ansaitaan 14 000 euroa kuukaudessa jonne suurimmat veronkevennykset tulevat. Kirein progressio löytyy 3- 4 000 kuukaudessa ansaitsevien kohdalla. Sinne kevennts antaa vain rippeitä. Ja on myös totta että alempiin tuloluokkiin kohdistuva veronkevennys lisää eniten kotimaista kysyntää, sitä nyt tarvittaisiin kun taantuma uhkaa.

 4. Ylempi tuloluokka maksaa pääosan veroista kuten Juhak toteaa, mutta samalla sen veronalennus syö eniten verotulopohjaa eikä sitä paikkaa pienituloisten leikkaukset eli lopputulos ajaa lisävelkaantumiseen.
  En ole äärioikeistolainen enkä vasuri silti kannatan heikoimpien rattailla pitämistä sillä hekin ovat ihmisiä! Nyt mennään väärään suuntaan.
  – Olin työelämässä menneen öljykriisin aikaan ja silloin työnantaja sanoi että ketään ei irtisanota vaan tehdään yhdessä kaikki voitavamme autoimme heikoimpia työn laidassa jolla selvisimme!

 5. Uskon että aivan valtaosa suomalaisista on sitä mieltä että heikoilla olevia on tuettava, niin on aina tehty ja tehdään jatkossa niissä puitteissa kun valtiolla varaa on. On totta että pitämällä hyvätuloisten verotus tiukkana tulee verotuloja mutta kuinka kauan, millaisilla ehdoilla hyvätuloiset ovat motivoituneita hyviin tuloihinsa. Missään tapauksessa ei rikkaiden verotuksella taata hyviä oloja vähävaraisille.

  On helppo hokea että lisää rahaa huono-osaisten tueksi, paljon vaikeampi on kertoa mistä rahat siihen.

  1. Rahaa on vaikka kuinka paljon, kun se kaivetaan ja jaetaan oikeudenmukaisemmin. Ja kymnenet kerrat ehdottamani julkisten hankintojen saneeraus tasolta 50 mrd / vuosi. Siitä ei ole halaistua sanaakaan hallitusohjelmassa.

   1. Tässä olisi varmasti järkeä, kummallista ei mikään hallitus ole ”hoksannut”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *