20 vastausta artikkeliin “Voi Pirha”

  1. Tässä:
   Huippututkijoilta täystyrmäys PIRHA:n saneeraus(säästö) suunnitelmiin, joka koskee vahuspalveluja. Taustalla geriatrian ammattilaiset. Tutkimustulos julkaistiin siksi, että Pirha on Suomen suurin sote-yksikkö ja tutkimukselka on valtakunnallista merkitystä.
   Eli, talous ja raha ei voi ohittaa vahuspalvelujen laatua.
   Tässäkin tullaan poliittiseen arvojärjestelmään, jossa raha ohittaa ihmisarvon.
   Rahan raamit määrittelee valtio.
   Huippuyksiköltä murska-arvio Pirhan suunnitelmista: Tuhannet ikäihmiset jäisivät tyhjän päälle https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000009902677.html

   1. Kysyn jälleen kerran. Mikä taho ne hyvinvointialueiden ”rahan raamit” alunperin rakensi?

     1. ”Kukahan äänesti tämän kökköhallituksen kurjistamaan ennen niin hyvinvoivan Suomen, niin henkisesti kuin taloudellisesti?”

      Heh, Orpon hallitus on toiminut juuri sen mallin mukaan, joka on sisään rakennettuna soteuudistukseen, jonka Msarinin hallitus runnoi varoituksista huolimatta läpi.

      Ja vaikka kuinka sen kiellät niin ei siitä miksikään muutu.

      Kepussa ollaan sentään uskallettu tunnustaa asia ja nyt vaaditaan Orpon hallitusta korjaamaan Marinin hallituksen tekemät virheet.

      Eikä Pirhan, ilmeisen lainvastaista esityksiä tee Orpon hallitus vaan Pirhan luottamuselimet. Hallitus ei ole sulkemassa ensimmäistäkään hoivapaikkaa, ne sulkee hyvinvointialueiden päättäjät.

      Mitä tulee talouden muuhun kurjistamiseen niin mitenkäs se Marinin hallituksen ministeri totesikaaan, ”kaikki velka jonka tämä hallitus ottaa on nyt ja tulevaisuudessa nolla korkoista, Suomen valtiolla kun on kiinteät korot”.

      Tuotakin älykköä olet täällä ylistänyt, muualla häneen suhtaudutaan yhtä suurella vakavuudella kuin ”Päivän Mäkyseen”.

 1. No nyt ymmärrän mitä täällä on tarkoitettu sillä, että Pirha uhmaa hallitusta.

  Pirha näyttää uhkaavan jopa perustuslakia.

  Sitä miksi Pirhaa on niin ylistetty jää edelleen epäselväksi.

  1. Perustuslaki takaa terveyteen -sairauteen liittyvät palvelut kriiseissäkin, vaikka budjetit paukkuisivat. Pirha ottaa tuon tosissaan, vaikka kustannukset paukkuisivat ja tekemistä todella on.

    1. Ei punademu voi ikinä myöntää, että Marinin sakin päätökset ovat syypää tilanteeseen, koska ”jumalatar” ei ole koskaan tenyt mitään väärin.

      1. Kuka on kiistänyt se, etteikö sote-malli ole edellisten 2: n hallituksen upea työnäyte, kunhan se saadaan maaliin noiden änkyröiden 4-raajajarrutuksesta huolimatta.

       1. Kun asiasta ei mitään tiedä mutta vängätä van tarvitsee.

        No kuten tuli jo todettua.

 2. Ongelma on ollut tiedossa.

  Sipilä ei ratkaissut asiaa. Marin ei ratkaissut asiaa. Tokkopa Orpokaan ratkaisee asiaa.

  On tähän yksi ratkaisu: kannattaa olla rikas.

 3. Juu se avaukseni ei ollut puna vaan linkki AL juttuun joka suomii tutkijan näkövinkkelistä Tämän Orpon hallituksen toimia sekä Pirhan hallituksen toimia.

 4. Tavoite on ja oli yksikertaisesti tämä, jos ette todellakaan sitä vieläkään ole hoksanneet:

  Yksittäisten kuntien tai edes kuntayhtymisen taloudellinen verotusvara ei riittänyt enää ylläpitämään mitään tarvittavaa sote-palvelua rakennuksineen ym.. Valtava byrokratia oli kunnissa hoitamassa sote- ja valtionavustuksien saamista. Nyt ne ovat 15 + 6 sotealueen hoidettavana 100: n sijasta.
  Edes nyt Uusimaan 6 ei pysty varakkuudestaan huolimatta hoitamaan 6 sisäisen alueen palveluja, edes Espoo ja Helsinki. Se on täysin sekaisin ja mikään ei toimi.

  Miten niin vain tarvitse olla rahaa ja rikas, että kaikki saavat palveluja.
  Kävin juuri hammashoidossa ( rassaus), muutama viikko sitten vuositarkastus terveystarkastuksessa, nyt tänään tilasin yhden reiän paikkaamiseen hammaslääkäriin kävellessäni kaupungilla ohi hammasklinikkani.. Kaikki toimi heti tai muutaman päivän sisällä Tampereen ostopalveluina yksityiseltä.

  Sille minä en voi mitään, että täällä Tampereen ydinalueella, jossa massat ovat, homma toimii.

  En mitenkään voi ymmärtää tätä jatkuvaa menneisyyden kaivelua ja vatkaamista. Nyt mennään eteenpäin, mutta vaikean kautta.

  1. HK:lle ”kaikki toimii”, mutta jostain oudosta syystä minä en saa sosialistiselle hammaspuolelle aikaa, koska ei särje eikä ole lohjennut.
   Jostain syystä se ”tasa-arvo” ei toimi Tampereella.

   1. Pääset varmaan, jos menet 1. Hammmastarkastukseen sinne, mihin määrätään. Sinne on jonoa 2- 6 kk. Ei tarvitse särkeä tms.
    2. Sen jälkeen pääset nopeasti valitsemallesi
    hammasasemalle, joka on tod. näköisesti ostopalvelu yksityiseltä..

  2. ”Tavoite on ja oli yksikertaisesti tämä, jos ette todellakaan sitä vieläkään ole hoksanneet…”

   Juu ei mitenkään ole voinut tulla hoksattua, mutta onneksi täällä on tämänkin alan erityisasiantuntija avaamassa asiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *