RKP päättää tulevan hallituspohjan

Seuraavan hallituksen kokoonpanon päättää RKP.  Porvarihallitusta ei synny ilman RKP:n tukea; Kokoomus, Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit saisivat hallituksensa taakse vain 99 kansanedustajaa eikä se riitä enemmistöhallitukseen.

RKP ilmoitti ennen vaaleja, ettei se lähde hallitukseen joka tekee ”perussuomalaista politiikkaa”. Jos Perussuomalaiset on toinen hallituksen suurista puolueista ja monta ministeriötä sen hallussa, niin minkä selityksen RKP keksisi sille, että hallituksen politiikka ei olekaan ”perussuomalaista”? ”Tarkoitimme hallitusta  jossa Perussuomalaiset sanelee politiikan.”? Miten uskottavaa se olisi? Talouspolitiikasta RKP tietenkin löytäisi yhteisen sävelen muiden leikkaajapuolueiden kanssa ja ruotsin kielen aseman se voisi saada söilytettyä.

Mutta jos RKP sanoo Orpon yritykselle koota porvarihallitus ”ei” niin Orpon on lähdettävä kosimaan demareita. Demareissa taas Orpon pakkorako tiedetään ja voidaan esittää omia vaatimuksia. Neuvottelijana on myös yhä Orpon kauhu Marin. RKP halutaan mukaan tähänkin hallitukseen, joka sopii sille ideologisesti paremmin. Taloudessa ei tulla olemaan niin tiukkoja, mutta siihenhän RKP on jo tottunut. Mahdollisesti myös Vihreät lähtisivät tähän hallituspohjaan kunhan ohjelmaan kirjataan tiukat ilmastotavoitteet.

Kumman hallituspohjan  luulisitte RKP:n valitsevan?

13 vastausta artikkeliin “RKP päättää tulevan hallituspohjan”

 1. Saatat olla ihan oikeassa.

  Vaan mikä RKP:ta kiinnostaa?
  1. Säätiöiden verovapaudet – se on heidän talouden pohja, että voivat toimittaa liiketoimia maksamatta veroja. Tämä on ultrakriittinen mutta siitä kuiskitaan.
  2. Turkistarhauksen jatko. Tämä on tärkeä äänten lähde. Siitä ei tehdä numeroa mutta ei hyssytellä.
  3. Sitten päälle jokin uskottava asia mitä he voivat ajaa, esim. siis pakkoruotsi. Tästä puhutaan paljon ja lujaa, koska se on julkisuutta hyvin kestävä väite.

  Kokkareilla ja demareilla ei ole ongelmia kohdan 1 kanssa, kokkareilla ja persuilla ei ole ongelmia kohdan 2 kanssa.

 2. On turha spekuloida RKP menoista taikka tulemisista hallitukseen koska sellasta ei voi kukaan muu sanoa kun RKP een puolue
  Mutta katsotaan mitenkä asiat kehittyy
  Mariinin eroa ei tarvitse kenenkään pelata hän sanoi hyvin selvin sanoin ettei ole käytössä puolueen johdossa terv tepivaari

  1. Tepi:

   ”On turha spekuloida RKP menoista taikka tulemisista hallitukseen koska sellasta ei voi kukaan muu sanoa kun RKP een puolue”

   Meinaatkona, että RKP paljastaa pääagendakseen ruotsalaisten säätiövarallisuuden etujen varjelun?

 3. Vaikka näitä paikkoja tulikin 3 lisää se ei nyt riittänyt pelipaikkaan hallituksessa
  Tulevasta ei kukaan vielä tiedä mutta nyt on näin terv tepivaari

 4. Ohueksi jäisi RKP:n kanssa, jonka arvot ovat kuun etäisyydellä persuista kaikessa.
  RKP ei ole oikea oikeistopuolue, vaan ruotsinkielisten yleispuolue, johon kuuluu niin lapiomies kuin pörssimeklari.
  Ei tule kauppoja.

  Tosiasiassa kukaan hallituspuolueista ei lähde Orpon kanssa marjaan.

  1. HK

   Etnopuoluehan tuo RKP on ollut sata vuotta ja etnopuolueena jatkaa.

 5. Tavoitteena kannattaa pitää oikeistolaista enemmistöhallitusta, mutta vähemmistöhallituskin on parempi kuin ottaa punaisia hallitukseen.

  Kokoomus, persut ja kristilliset toimisi melkoisen hyvin. Aina tarvittaessa joku kepuli, demari tai ruotsalainen antaisi tukiäänen.

 6. RKP on aina mukana – on ihme että heistä ei päästä eroon ei pääse Orpokaan …

 7. RKP:llehän on yleensä riittänyt, ettei ruotsin kielen asemaa heikennetä.Mutta nyt punnitaan mitä se puhe hallituksesta joka ”toteuttaa perussuomalaista politiikkaa” oli.

  Vähemmistöhallitus on tietysti teoriassa mahdollinen mutta varmaan enemmistöhallitusta sorvataan viimeiseen saakka. Ja jos aiotaan tehdä kovia ratkaisuja niin vähemmistöhallitus ei sellaisiin pysty, sellaisten tukeminen oppositiosta veisi opposition puheilta terän.

 8. Radiossa (Ykkösaamu) RKP sanoi että kynnyskysymys on talousasioissa ja toissijaisesti ympäristöasioissa. Uskoo ken tahtoo. Minä en usko.

  RKP pyörittää enemmän rahaa kuin muun puolueet yhteensä ja he tarvitsevat hallituksen, joka pitää VTV:n lausunnot kurissa eikä päästä niitä vaikuttamaan politiikkaan.

  Toisin sanoen: RKP:n hallitusjäsenyyden hinta on mitattavissa. Se oli muutama vuosi sitten noin miljardi euroa vuodessa. Se on varmaan samaa mittaluokka nyt.

 9. Kertauksen vuoksi. Vaasan seudulla missä RKP on valtapuolue sitä äänestävät kaikki joiden äidinkieli on ruotsi. Näin patamustasta porvarista äreään kommunistiin. Toisin sanoen se ei ole oikeisto, keskusta eikä vasemmistopuolue ja siksi sille sopii mennä ihan minkälaiseen hallitukseen hyvänsä. Se on niiden ihmisten puolue joille Suomessa ruotsinkieli on tärkeämpi asia kuin mikään muu ja tätä aarrettaan se voi parhaiten varjella olemalla hallituksessa.

  Varmaan itsekin jos olisin ruotsinkielinen heitä äänestäisin ja änkeäisin kaikkiin hallituksiin.

 10. Johtava etnotohtori Erik Allart julisti eläessään:
  ”Ei eri rotu, eikä eri kieli riitä etniseen erottautumiseen. Tarvitaan myös eri kulttuuri.”

  Tästä on RKP:n politiikan johtotähdeksi muodostunut Allardtin-Taxellin oppi.
  Siinä fennot pakotetaan opiskelemaan pakkoruotsia samalla, kun surunuoriso erotetaan fennonuorisosta kehdosta aikuisikään saakka

  Perverssiä vaiko ei?

 11. Puolueenhan on tietenkin tärkeintä pitää kiinni uskottavuudestaan. Jos RKPn kannattajille ei ole mikään ongelma se että puolue syö sanansa muissa asioissa kuin kielipolitiikassa niin silloin sillä ei tietenkään loppujen lopuksi ole väliä mitä on tullut ennen vaaleja höpistyä ja raha ym. edut ratkaisevat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *