Ei ole tupakointi halpa tauti

Minä en puhu tupakoinnin vastaisesti, enkä esitä mitään palopuhetta. Aikanaan tuli itsekin poltettua ihan riittävästi vuositolkulla ja kyllähän ne kostautuivatkin. Olen saanut aika kovasti tuntea seuraukset parinkin kovan leikkauksen muodossa.

Tunnen peräti eräänlaista myötätuntoa tupakoitsijoita kohtaan. Varmasti se on nykyään aika kallistakin, en yhtään tiedä, mutta varmasti jo lähellä  sataaviittäkymppiä kartonki Lisäksi yhteiskunta ajaa tupakoitsijoita takaa niinkuin pahoja elukoita, tai vieläkin pahempia. Missäin ei saisi enää polttaa, ei edes ulkona eikä kotona.

Tupakoitsijoiden etuihin pitäisi jonkun oikeusasiamiehen, tai vastaavan puuttua, niitä kun Suomi on täysi. Tai sitten joku tutkiva tohtori, tai professori, tai joku muu niljake.

Nyt mentiin väärille raiteille, mutta noustaan takaisin. Jossain näin Nicorette sumute mainoksen. Hinta oli noin 70 eroa pullo, 30 kertaa sumutettava. Osta siinä sitten tupakat ja vielä Nicorette, tai joku muu vastaava.

Minä annan ihan ilmaisen vihjeen, lopeta joku päivä niin, ettet polta sitä ensimmästä tupakkaa. Niin minä aikanaan tein ja se oli helppoa. Ei kannata tehdä uudenvuoden lupausta, ne on kokeiltu ja nähty.

5 vastausta artikkeliin “Ei ole tupakointi halpa tauti”

  1. En ole vuosikymmeniin luvannut yhtään mitään tupakoinnin lopettamista olen harkinnut melkoisen pitkään

    Mutta jäänyt vielä toteutummaksi mutta ei sitä koskaan tiedä terv tepivaari

  2. Elämänsä polttanut ja lopettanut joutuu toiseen vaaraan, stressiin, joka myös voi tappaa. Jos lääkäri ei ehdottomasti kiellä kannattaa harkita jatkaa polttamista, jos ei ole toista keuhkoa leikattu.
    Yhdellä keuhkolla rasittuu sydän koville muutenkin.

  3. Aina kannattaa lopettaa. Hyvä että nykyisin se on kallista eikä oikein missään saa polttaa. Pitäisi laittaa tupakointipaikat vielä jonnekin taajamien ulkopuolelle tai kaatopaikkojen viereen ja askiin pari kymppiä lisää veroa. En ole tupakointia koskaan ymmärtänyt varsinkin kun ennen savustivat toisia. Arneijassa tauolla muodossa neppasin yhden savustajan tupakan menemään, meinasi siitä hiilestyä. Edellisessä asunnossa piti laittaa ilmantuloventtiili umpeen alakerran ketjupolttajan takia.

  4. Meidän isossa kiinteistöyhtiössä (4), jossa on lisäksi useita firmoja ja opetustiloja saa polttaa vain yhdellä tarkasti rajatulla tupakkapaikalla. Ei edes kiinteistön hallinnoimilla katualueilla. Säännöt tiukentuivat kuukausi sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *