Käytetyt puhelimet

Niitä käytettyjähän on ollut jo pitkään ja todella paljon. Niitä on ihmisten pöytälaatikoissa odottamassa aikaa parempaa, tuskin sitä kuitenkaan koskaan tulee.

Se vanha puhelin on saanut ihan uuden jalansijan,  kun sen antaa vaihdossa puhelinten myyjälle. Näin se ei ole rasittamassa luontoa ja osaksi niistä puhelimista voidaan ottaa ne arvometallit ja muut osat talteen. Parhaista vaihtopuhelimista myyjät jopa maksavat jotain, kuitenkin hyvin vähän.

Nyt  on noussut otsikoihin kunnostetut vaihtopuhelimet. Niitä myyviä kauppiaita on jo Suomessakin ollut muutaman vuoden, ensimmäiset taisivat olla Virossa ja osa jossain pitkin Eurooppaa,  nyt niitä myyvät myös isommat operaattorit Suomessa.

Puhelinten laatu ja myöskin hinnat ovat suuressa haarukassa, mutta niinhän on myös alkuperäisyksilöissä.  Kyllähän niiden kauppiailta löytyy ihan hyviä laadultaan kuin myös hinnaltaan.. Se vaan edellyttää melkoista haarukointia netissä, koska niitä myyjiä ja myytävää löytyy nykyään todella paljon.

Minulla on ollut kunnostettu puhelin hiukan yli vuoden, se tuli virolaiselta kauppiaalta ja alkuperältään se oli kunnostettu Ranskassa. Niissä on yleensä joko puolenvuoden, tai vuoden takuu, eli ei niitä ihan sokeasti joudu ostamaan.

Minä vaan en oikein, näin yli vuoden kokemuksella osaa suositella, en ainakaan niitä halvimpia. Minulla nyt jo puhelin ilmoittaa, ”että  olen vaarallisen täysi, enkä välttämättä osaa kaikkia ohjelmia tehdä oikein.” Ne tulevat vielä tyhjentämättöminä, ainakin osittain ja englannin kielisinä.

Eikä ole lainkaan helppoa tehdä uutta tilaa, ei esimerkiksi muutaman valokuvan poistaminen auta mitään, pitäisi käydä ohjelmien kimppuun. Niitäkin minä olen poistanut jo ihan riittävästi.

 

10 vastausta artikkeliin “Käytetyt puhelimet”

  1. Hyvä aihe. Olen itse sijoittanut alan yritykseenkin yhteen.

    Se, että puhelin on käytetty ei ole ongelma. Se, että se ei vastaa haluttuja ominaisuuksia voi olla. Se, että myyjä ei osaa kertoa mitä myy on myös ongelma.

    Tuo tallennustila on hyvä huomio. Jos ostat vaikkapa kolme vuotta vanhan huippumallin, tilaa on reilusti. Toisaalta, jos ostat aivan tuliterän 2023-mallin joka on halvin mahdollinen, siinäkin tila loppuu. Muistikorttipaikka auttaa tähän ja riittävän laadukas muistikortti. Kaikissa puhelimissa ei moista toki ole.

    Käytettyjä autoja olemme ostaneet pitkään. Käytetyt tietokoneet alkavat olemaan tuttu juttu. Miksipä ei puhelimetkin.

  2. Millainen puhelin kannattaa ostaa riippuu täysin siitä mihin puhelinta käyttää. Esimerkiksi Samsungilta saa uuden A04s puhelimen useasta eri kaupasta ja verkkokaupasta hintaan 129 euroa.

    Sillä pärjää tavallisessa puhelinkäytössä mainiosti, minulla sotilasviestinnän päätelaitteena Lentokonetilassa.

    Jos puhelinta sen sijaan käyttää tietokoneena, niin saattaa hyvinkin loppua muisti kesken – myös vähän kalliimmistakin malleista.

    Käytetyn ostamisessa on aina oma riskinsä. Tuttava osti Virossa kaksi käytettyä Samsung A40 puhelinta edullisesti nimenomaan siihen sotilasviestijärjestelmäkäyttöön. Onnistui hyvin – molemmat toimivat kuten pitääkin (asensin niihin SecureChat ohjelmiston) ja niitä käytettiin sotaharjoituksessa syyskuun loppupuolella.

    Sotilaskäytössä puhelin kuitenkin voi helposti rikkoutua. Tässä viimeharjoituksessa yhdestä säröytyi lasi pahasti, mutta laitoin siihen panssarilasin päälle ja vielä nahkakannet – toimii edelleen sotilaskäytössä.

    Tänään laitoin yhteen ehjään Samsung A04s-puhelimeen panssarilasin ja muovisuojuksen – jospa kestäisi paremmin sotimista.

  3. Minulla vanha puhelin täyttyi eikä koodaajakaan halunnut ryhtyä tyhjentämään. Mutta jos luovut vanhasta niin kaiiki omat tiedot tulee poistaa ja sitäkään en osaa.

    1. Jos puhelimesta löytyy ohje miten palautetaan tehdasasetukset, niin sen tekemällä ne omat tiedot menevät ainakin piiloon. Puhelin näyttää samalta kuin uutena.

  4. Samsung on kieltämättä yksi niitä merkkejä joita keskimäärin uskaltaa ostaa. Käytettynä en ostaisi ihan halvimpia malleja.

    Tuo tietojen poisto on tärkeä huomio. Osa firmoista tekee tämän palvelun kun antaa vaihdossa. Osa ei.

  5. Kannattaa ostaa vanha symbian-nokialainen taskukäyttöön. Eipä niihin paljoa hyökkäillä eikä haittaohjelmia asennella. Akun kestoakin löytyy.

    3g ajettaneen Suomessa alas tämän vuoden päättyessä, mutta puhelin siirtynee automaattisesti käyttämään vanhempaa 2g -systeemiä. Eräät puhelimet antavat 2g:lle 1,5 -kertaisen puheajan 3g:hän verrattuna.

    2g toiminee vielä ainakin 2 vuotta, uskoakseni kauemminkin, koska kauko-ohjaukset sitä käyttävät.

    Itselläni on taskussa 17 vuotta vanha nokialainen, joka palvelee kätevämmin kuin uudemmat.

    Prepaid ja Symbian olisi hyvä kompromissi myös koululaukkuun.

  6. 2G ei ihan äkkiä ajeta alas tosiaan koska niin moni automaatiojärjestelmä tarvitsee sitä. Miinuspuolena sen turvataso on olematon, eli puheluiden kaappaus, häirintä yms. on erittäin helppoa. Kyse ei ole siitä onko puhelin häkkeröity vaan verkkotekniikka on altista.

    Jos soittelee kaverille ja puhuu säästä, sillä ei toki paljon väliä ole.

    1. Yksikään mobiiliverkko EI ole turvallinen.

      Jos tarttee puhua tärkeistä asioista jonkun kanssa, niin molemmat jättävät kännykät pois ja kävelevät metsässä puhumassa niistä tärkeistä asioista.

  7. Itselläni on jo pari vuotta vanha käytetty Samsung S8, vuonna 2017 huippumalli hyvällä kameralla jossa on optinen kuvanvakaaja ( auttaa erityisesti hämärässä). Muistia on riittänyt, taisi olla 4/64 Gt. Ei valittamista, ainoa miinus on se että siihen saa vain Android 9:n jota ei enää päivitetä ja jossain vaiheessa voi myös joidenkin sovellusten tuki loppua, mutta ei vielä. Kaksi sim- korttia niin menee myös työpuhelimesta ja sopivan kokoinen, mahtuu taskuun toisin kuin monet uudemmat jumbo- puhelimet. Akkukin yllättävän hyvä.

    Käytettyjä myy Pirkkalan Veskan yläkerrassa oleva huoltoliike, sieltä tuon ostin parilla sadalla. Liikkeellä on myös nettisivut josta aluksi katsoin mitä on tarjolla. Eli ei tarvitse välttämättä tilailla, voi katsoa paikan päällä miltä tuote näyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *