Suomiko Baltianmaa?

Suomi ajautuu kenties Natopäättäjien mukaan baltianmaiden seuraan. Ruotsia luokitellaan pohjoismaiden joukkoon, vaikka ei itse asiassa ole edes Naton hyväksytty maa.

Näin sitä sitten jaotellaan ja tehdään uusia alueita, kun päättäjät ovat jossain kaukana, kenties Amerikassa asti.

Nämä uutisia tv 3 lta ihan äsken.

25 vastausta artikkeliin “Suomiko Baltianmaa?”

 1. Noin ne asiat on mutta ei Suomi silti ole balttimaa vaikka kansat ovatkin veljeskansoja eikä Eesti mikään pikkuveli terv tepivaari

 2. Monella tapaa olemme lähempänä kulttuurihistoriallisesti Viroa kuin Ruotsia. Kyllä tämän ymmärtää. Kieli, monet kulttuurikäytännöt, historian opetukset.

  1. Niin, melkoinen määrä suomalaisia vapaaehtoisia taisteli Viron Vapaussodassa Venäjää vastaan Viron vapauden puolesta – ja Viro voitti Vapaussotansa Venäjää vastaan.

   Talvisodan aikana Suomi sai Virosta hyödyllistä tiedustelutietoa.

   Jatkosodan aikana hyvin merkittävä määrä virolaisia vapaaehtoisia taisteli Suomen vapauden ja Viron kunnian puolesta imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan Suomen Puolustusvoimien asepuvuissa ja riveissä.

 3. Olen saanut käydä kylässä jo vanamuisen ollessa liikenteessä pieni purtilo se oli ei paljonkaan sinne matkustajia sopinut

  Mutta siitä on aikaa vaikka kuinka paljon jo nyt siellä risteilee useita laivoja

  Niin ne ajat muuttuu ja liikenne on helpompaa esim omalla autolla meno on yksi asia kun auto voi olla laivassa koko matkan ajan

  Ei se joudu seisoon hesassa sakko paikoilla sekin nyt taitaa olla jo 80 ekee

  Nyt olis tarkoitus mennä elokuun alussa pärnuun että sellasta se ja kiva siellä on ollut aina käydä

  Kun huomaa että saan hyvän palvelun aina ja sitäkin paremman kun huomaavat etten olekkaan viinarallissa mukana

  Tupakkia tuon virallisen määrän en yhtään yli minulle Eestiläiset ovat rakkaita naapureita

  Ja sen kyllä huomaa että niin nekin Eestissä miettii minusta terv tepivaari

 4. Jopa Puolaa on siihen ryhmään suunniteltu, entäs sitten seuraavaksi Ukrainako?

 5. No eihän Nato asiasta tiedetä vielä paljonkaan itselleni on ollut selviö että Eesti on yksi maa jota me tulemme puolustamaan
  Mutta muutaman vuoden päästä tiedämme tuosta asiasta enemmän terv tepivaari

 6. Sou vot? Tämänhän perustunee puhtaasti sotilaalliseen asemaan (sijaintiin). Muissa asioissa ollaan edelleen huomattavasti lähempänä muita pohjoismaita.

 7. Norjalla ehkä enemmän maarajaa Venäjään kuin Baltian mailla.

  1. Norjan ja Venäjän maaraja 191 km
   Viron ja Venäjän maaraja 138 km
   Liettualla ja Latvialla pidemmät maarajat kuin Norjalla.

   1. Norjan ja Venäjän maaraja on 196km jonka lisäksi noin 20km merirajaa varanginvuonossa jossa on tullut käytyä kalassa.

 8. On sulla Markku aika outo maantiede balteilla on monin kertainen määrä rajaa venäjään Norjalla on pätkä kuolan nimeimaalla
  Eestillä koko itäraja muutama sata km terv tepivaari

 9. Lisää outouksia: itse en tunne minkäänlaisia sisaruuden tunteita Baltian maihin, sanoipa historian dosentti mitä tahansa.

  1. Oma preferenssi lentää yli vaan, yksi epäonnistunut pikkujoulureissu sekä hautajaisissa porttikiellon anto kenties-virolaiselle/ Viroon riittää tälle elämälle, vanhukset hakekoot viinansa ja tupakkinsa, joita itse en raittiuskuriositeetissani niitäkään kaipaile.

   1. Joo, tiiän että omasta mielestään tosiviileet keski-ikäiset miehet kasvattaa Virossa hamppua sekä muuttaa sinne elämän käytyä turhan hankalaksi vaikkapa Britanniassa. Mut osa niistäkin on rasisteja, joiden hamppua en maista.

 10. Ollaan mitä mieltä vaan aina pitää muistaa että baltit ovat suomen sukuista kielialuetta
  Pitää muistaa että oikeat baltti maat ovat Eesti Latvia Liettua vähiten terv tepivaari

  1. Liettua ulottui jossakin historian vaiheessa lähelle Moskovaa.

 11. Saatto kuulua ovat kielialueena balttimaita vaikka siellä kieli sukulaisuus on pienin terv tepivaari

 12. Kysymys on vaan siitä, olemmeko me pohjoiseuroopplaisia, niinkuin minä olen aina luullut, vai keskieurooppalaisia, jota minä en halua.

  Eihän se ole vielä virallista, mutta sen haastatellun mukaan ollaan ainakin kaksi vuotta naimisissa baltianmaiden kanssa. Johan nyt jo suojataan ilmavoimien toimesta ainakin Viron ilmatilaa. Eikä siinä ole mitään väärää.

  1. Minun mielestäni esimerkiksi Viro voidaan aivan mainiosti lukea kanssamme Pohjois-Erooppaan. Virolaiset ovat ahkeria, työteliäitä, luterilaisia, jne.

   Jonkinlainen mentaalinen ero tulee katolilaisuuden mukana.

   Jos maallikkona tarkastelee kieliä, niin virolla ja suomella on erittäin paljon yhteistä. Sen sijaan virolla ja latvialla ei juurikaan ole.

 13. Kyllä minäkin Juhanin tämän mielipiteen hyväksyn täysin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *