Vettä ja pahaa mieltä

Pyromaani kiertää pitkin Pirkanmaata poltellen vanhoja rakennnuksia sieltä ja täältä. Se on polttanut niitä ihan Tampereen ympäristössä, eilen ihan meidän naapurissa ja muutaman tästä välillä.

Minä näin eilen paljon savua, en vaan osannut paikallistaa kun se tuli ihan eri suunnassa ja tässä meidän kohdalla järven päällä. Jossain vaiheessa yksi naapuri tuli sanomaan, että oletko huomannut. Se on aina ikävää, kun liekit nousee korkealle, paloi sitten mikä hyvänsä.

Kukaanhan ei vielä pysty sanomaan, että se olisi pyromaanin töitä, vaikka minä niin väitän. Tuntuu vaan omituiselta, että rakennykset syttyvät ihan omin nokkinensa. No, poliisi tutkiii.

Tässä vaan historia toistaa itseänsä. Samoilla nurkilla, eli ihan meidän lähinaapurissa paloi erittäin hyväkuntoinen ja juuri hiljan remontoitu Seurantalo. Siinä meni rakennus ja paljon kaikenlaista käyttöomaisuutta.Se oli suuri vahinko ja harmi, kun ei jäänyt muuta kuin betoniset raput.

Meni muutama vuosi, niin talven pakkasilla paloi sadan metrin päässä hyvä ja jatkuvassa käytössä ollut koulu. Se paloi yöllä, niin ei päässyt tulemaan henkilövahinkoja, aamulla oppilaat kyllä kauhistelivat. Kaikkia ei ehditty estämään kouluun lähdöstä.

Taas muutaman vuoden päästä koulua vastapäätä sadan metrin päässä paloi juuri remontoitu asuinrakennus. Siitäkään ei jäänyt muuta, kuin savupiippu töröttämään yksistään.

Muutama kilometri kauempana paloi Honkolan kartanon päärakennus ihan maata myöden. Se sitten olikin oikein suuri vahinko, siinä meni paljon taidetta ym.

Minä en voi muuta, kuin elää kauhulla ja vahtia jokaikistä tulta.

5 vastausta artikkeliin “Vettä ja pahaa mieltä”

 1. Pyromania on seksuaalinen sairaus.
  Aikoinaan kun asuttiin Hennalassa vuonna 1900 rakennetussa purueristeisessä omakotitalossa niin yhtenä yönä oli joku käynyt valelemassa meidän taloa bensiinillä, mutta ei kuitenkaan onneksi sytyttänyt sitä tuleen.

 2. Sairaushan se on – yksi niitä sairauksia joka on tuhoisaa muita ihmisiä kohtaan eikä vain tekijälleen. En usko että poliisi kovin hirveästi tätä tutkii.

  Jos joku kertoisi että palopaikoilla on rikottu tekijänoikeuksia tai syöty punaista lihaa niin johan olisi tutkinta voimissaan.

  1. Remontin jälkeen moni talo saattaa palaa siksi, että tärpättiä on jäänyt strasseliin ja strasseli on jäänyt vesittämättä.

   Itsesytytys.

 3. En ole paljonkaan kuullut tärpätistä syttymisissä
  Sen voi kaikki kokeilla ulkona vie vernissaisen trasselin ulos ja vie sen aurinkoon kohta sieltä nousee savu sitten se onkin liekeissä
  Niitä paloja on aika paljon jopa tiedossa
  Mutta eiköhän nuot koulupalot / autiotalot ole suurin osa tuhopolttojen ansiota
  Että ne sitten palaa kivijalkaan terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *