Mitenkä säästät selvää rahaa

No ei olisi helpompaa kun siivoaa itse eikä käytä kaiken maailman siivousfirmoja

Ne jotka sanoo en siivoa olis parempi noille firmoille etteivät niitä ota työnalle lainkaan

Oppis moni itse siivoamaan omat jälkensä itse mutta noihan sen sitten oppis senkin ettei siisteys säily siivomalla vaan pitämällä

Laittamalla vaatteensa asian mukaisiin paikkoihin eikä pitkin lattioita joka tapa on liian yleistä kuitenkin

Mutta kun on kuunnellut juttuja jossa joku proffa siivotuttaa kämppänsä kerran viikossa ja viikon jälkeen asunto on kun pommin jäljiltä

Toisilla on silkkaa ihmiskivee lattioilla no ainakin wceen renkaalla mutta vaikka on luetua tietoa pää täynnä

Niin sitä fiksuutta sitten ei ole missään asiassa ruokakupit kuivuneina tiskipöydällä ei sekään harvinaista ole

En nyt tiedä noita siivous taksoista mitään mutta aika pienellä siinä säästää n 30 euroa tunti

Se tosin vaatii että siivoaa itse tiskaa saman tien kun on aterioinut tarkoittaa että viruttelee lautaset niin ruuan jälkeiset ei kuivu niihin

Vanha totuus tuosta onkin kun tiskipöytä on tyhjä asuntokin näyttää paljon siistimmältä soommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

26 vastausta artikkeliin “Mitenkä säästät selvää rahaa”

 1. Vertaillaan, koska se voi olla mielenkiintoista. Otetaan vertailukohteeksi ikäiseni nainen, jollaisia minullakin on kaveripiirissä ollut. Mihin heillä kuluu rahaa?

  Ikäiseni ”itsestään huolta pitävät” naiset käyvät:

  – kampaajalla noin kerran kuussa värjäämässä vähintäänkin tyvikasvua sekä leikkauttamassa hiusten latvoja ja muotoiluvälineistä kuten föönistä sekä suoristus/kiharrustyökaluista vaurioituneita hiuksia.

  – Käyvät useimmiten ripsihuollossa, kun heillä on tällaiset pysyvämmät ripsenpidennykset nykyään, joita sitten käydään paikkailemassa tai laitatuttamassa uusiksi.

  – Käyvät laitatuttamassa rakennekynnet, joissa on UV-valossa tehty kova pinta, joka kestää tavallista kotilakkausta paremmin, mutta joka vaatii sitten kynsien kasvaessa ammattilaisen huollot ja korjaukset/ leikkaukset/ uusinnat.

  – Käyvät laser-karvanpoistoissa ja ottavat pistoksina kasvoihin täytteitä.

  -Naisten kampaajalla hiusten leikkuu sekä värjäys on keskimäärin 100e kieppeillä, riippuen tekijästä sekä hiusten pituudesta. Yleensä väri+leikkaus on 120eurosta ylöspäin, johon sitten saa hintaa lisää Olaplex-käsittelyillä ynnä muilla hiuksia korjaavilla lisäkäsittelyillä.

  -Ripsihuollot ovat 30-100e/ kerta, riippuen haluaako kuinka tuuheat esimerkiksi. Näitä uusitaan vähintään kerran kuukaudessa.

  -Rakennekynsien hoidot voivat olla vaikkapa 50-70e/ käynti.

  -Fillereiden enkä laser-karvanpoistojen hintoihin en ole perehtynyt, mutta siinä käsityksessä olen, että laser-käsittelyt ovat hintavia ja niitä vaaditaan jonkin verran ennen kuin tulos alkaa näkyä.

  -Lisäksi tietysti meikit, kampaamotuotteet, kuten kalliit shampoot sekä hoitoeineet, joita ei osteta marketista, erilaiset välineet, seerumit, voiteet jne. Ja vertailun vuoksi siis marketista ostettava shampoo maksaa sen alle viitisen euroa, kun kampaamosta ostettu Kevyn Murphyn tai Simin tuote on sitten jo 15-20e/ purkki, riippuen vähän mitä ostaa.
  Lumenen kotimaiset ja kansainvälisesti suositut, marketeista ostettavat meikit ja voiteet ovat edullisia, kun taas apteekin tuotteet jo hieman hintavampia.

  Näistä kertyisi itsellenikin helposti se 300e ja enemmänkin kuussa, jos tällaista kauneuden ylläpitoa (vielä) harrastaisin. Saahan sillä itsensä näyttäväksi ja viehkoksi, ei sillä.

  Tässä olen säästänyt valtavasti kun en käytä meikkiä enää, enkä käy ottamassa ripsenpidennyksiä, pyydän äitiäni leikkaamaan hiukseni, en ole käyttänyt kynsilakkaa kahteen vuoteen, enkä todellakaan käy laitatuttamassa rakennekynsiä, puhumattakaan mistään täyte-aineista tai muusta.

  Minulla menee rahaa kerran vuodessa ehkä meikkiin, kun ostan yhden laadukkaamman Joe Blascon tuotteen, jossa on vahva pigmentti pikkuruisessa hippusessa, jonka levittämistä kasvoille ei edes huomaa, kun se ei näytä pakkelikerrokselta. Muuta meikkiä en käytä, paitsi ripsiväriä ehkä joskus jos harvoin, enkä edes muista koska viimeksi olisin ostanut ripsivärin, varmaan yli kolme vuotta sitten. En myöskään käytä mitään hiusten muotoilutuotteita enkä hiuslakkaa.

  Apteekista ostan pari voidetta pari kolme kertaa vuodessa, samoin kuin laadukkaamman kasvoveden. Serumeita en käytä, enkä muutakaan.

  Urtekramin hyväntuoksuisia vegaanisia vartalovoiteita käytän, samoin kuin heidän suihku- ja käsisaippuoita.

  Kauneudenhoitoon minulla siis kuluu vuodessa vähemmän rahaa kuin kavereilla ja useilla ikäisilläni naisilla kuukaudessa. 🙂

  Myöskin iho kiittää, kun en naamioidu meikkeihin. Ja kyllä säästyy!

  1. Noinhan sitä fyrkkaa kuluu varmaan tarpeellisia mutta se josta kirjoitin oli asunnon siivoaminen terv tepivaari

   1. Oman talouden budjetoinnissa nämä kaksi kategoriaa: kodin ylläpito sekä itsen ylläpito linkittyvät sekä rahan säästämisen että ympäristön huomioimisen näkökulmista toisiinsa, siksi molemmista esimerkit listasin.

    – Tavaroiden sekä vaatteiden organisointiin auttaa se kuuluisa Marie Kondaus, mutta vaikkapa ihan Ikeastakin saa tavallisiin 60cm syviin vaatekaappeihin erilaisia, sopivia lokerikkoja, joissa sukat, alusvaatteet jne. ovat selkeästi ja helppotajuisesti omilla paikoillaan.

    Sellaisten lokerikkojen tai muiden vaatelaatikoiden käytössä on sekin käytännön hyvä puoli, että tällaisen saa kannettua pyykkikoneen luokse, jolloin kaiken maailman dosentti ja siideripissis kykenee suoraa kuivausrummusta nostamaan pikkupyykit vaatelaatikkoon, jonka kätevästi sitten vie vaatekaappiin omalle paikalleen.

    Samoin jos vaatteita tuppaa jäädä kotiin lojumaan, voi helposti vaatelaatikon kanssa kiertää keräämässä vaatteet pois lattioilta tai paikoista, joihin ne kasaantuvat. 😉

  2. Niin ja arvon leideille sekä siideripissiksille ynnä meikkisutturoille vielä meikin poistamiseen sellainen vinkki, että miesten suihkusaippua kuten Dove tai Axe tuotemerkeiltä on erinomaisen toimiva ratkaisu, joka toki poistaa iholta luontaista talia, mutta myös oikeasti puhdistaa epäpuhtaudet. Hyvällä kasvovedellä + kosteusvoiteella suoritetaan sitten kosteuden palautus oikeasti puhtaalle iholle.

   Ihon kuorintaankaan ei kannata käyttää koko marketin kaikkia muovituubeja, vaan minulla vuosia ollut ihan perinteinen saunaharja ajaa tuon asian eikä ympäristöä tarvitse kuormittaa muovipakkauksilla.
   Sikäli että iho ei kestä mekaanista kuorintaa, Dermatologia-tuotemerkillä on mielestäni hyvälaatuisia sekä toimivia kuorintatuotteita kemialliseen kuorintaan.

   1. Sori, korjaus: Dermalogica-tuotemerkkiin viittasin, muistaen brändin nimen väärin, koska itsellä niin kauan aikaa siitä, kun hömpsötyksiin vielä laitoin rahaa haisemaan.

 2. Siivouspalvelua en ostopalveluna ole käyttänyt koskaan, vaikkakin lupautunut kustantamaan asuntooni lemmikkini vuoksi allergiasiivouksen pois muuttaessani.
  Siivoan siis jälkeni ihan itse, mihin rahaa uppoaa Pirkka pyykinpesupulveriin, Ecover-pyykinpesunesteeseen, parkettien pesuaineeseen sekä kylpyhuoneen pintojen ja wc:n puhdistusaineisiin ynnä pölynimurin pusseihin ja suodattimiin.

  Mitään erillisiä pintojen puhdistusaineita en käytä, vaan tiskiaineella/ olemassa olevilla pyyhin keittiön työtasot, ovenkahvat, lieden, jääkaapin, uunin, peilipinnat jne.
  __

  – Tiskaan jälkeni päivittäin käsin, koska tiskiä tulee niin vähän, ettei tiskikoneen käytössä olisi järkeä, vaikka sellainen on ja pyörii muutamia kertoja vuodessa, kun enemmän tiskiä tulee.

  – Pyyhin tasot sekä vesiroiskeet aina kun sellaisia näkyy, eikä tiskirättini haise, koska olen leikannut suuresta liinasta vain kolmasosan käyttöön, jolloin tuo kuivuu nopsaan eikä haudo kosteutta/pöpöjä laskoksiin. Joskus jos rättiin tulee rasvaa/ pyyhin jotakin likaisempaa, pesen rätin heti pyykinpesunesteessä ja kiehuvassa vedessä. Sama rätti kestää minulla yhden hengen siistissä taloudessa monta vuotta, tosin viimeksi käytin rättiä öljyvärimaalin levittämiseen, josta syystä meni vaihtoon.

  – Siivousta helpottaa minimalismi, kun olen karsinut kaikki ylimääräiset kalusteet sekä kaiken lattialla olevan, jolloin siivoukseen ryhtyminen on vaivatonta, kun mitään ei tarvitse erikseen nostella/ siirrellä imuroinnin tai siivouksen tieltä, eikä imurointi ole myöskään painajaismaista kalusteiden/rojun väleissä puikkelehtimista, vaan kaikkialle ulottuu, eikä sänkyjen tai tuolien alla ole rojua, jonka alta ei voisi imuroida. Lemmikin kanssa se on erityisen miellyttävää, kun siitä lähtee karvoja, joiden poisto kodin tekstiileistä ja vaatteista vaatii oman aikansa.

  – Matot minulla ovat juuttia, joten niitä ei tarvitse pestä eikä tampata, einoastaan tuuletan niitä kerran vuodessa talvella pakkasessa parvekkella kunnolla. Lemmikin tassut ja takapuolet puolestaan pesen/ putsaan aina lenkiltä tultaessa suihku-öljyllä, jota käytän saippuan asemesta, jottei iho/ polkuanturat kuivu. Ei koskaan ole ollut ongelmaa anturoiden halkeilun kanssa, ja matot pysyvät puhtaina sekä tassut ja peput tuoksuvat hyvältä. Oman aikansa se vaatii ulkoilun päätteeksi, mutta helpottaa huomattavasti kodin puhtaana pitoa sekä siivousta!
  (Kissaa en ottaisi kotiini sotkemaan, koska se on niin tunkkainen ja epähygieeninen eläin ja loikkii suoraa potastaan tiskipöydille sekä ihmisten syliin/ sohviin ja sänkyyn.)

  __

  Se, mikä minua siivoukseen liittyvissä tuotteissa ärsyttää eniten, ovat muovipakkaukset. Unelmieni utopiassa uusia pakkauksia ei tarvitsisi ostaa, vaan kaupassa olisi puntarit, kuten hedelmä-osastolla, ja sitä voisi sitten vain käydä hakemassa itse ainetta jo olemassa olevaan puteliin.
  Kyllähän noitakin erilaisia tavis markettien tiivisteitä kompaktimpia/ ekologisempia tiivisteitä sun muuta hifistelyä on, mutta siihen trendiin en ole lähtenyt mukaan. Piskuisen talouteni kulutus muutenkin on hyvin, hyvin vähäistä.

  Niin pitkälle en myöskään ole säästämisessä mennyt, että itse soodasta ym. lähtisin sekoittamaan ekopesuaineeni, vaikka joskus perehdyin aiheeseen.
  __

  – Uusia siivousvälineitä, enkä edes kylpyhuoneen lastaa, ole ostanut varmaan viiteen vuoteen. Puhdistan aina sekä kuivaan välineet ilmavasti käytön jälkeen, jolloin ne ovat käytännössä hyvin pitkä-ikäisiä, vaikka niitä käyttäisi päivittäin.

  – Yksi pesukone minulta hajosi yhdessä muutossa.

  – Imuri, kuten muut kodin pienkoneet kuten vedenkeittimeni sekä paahdin, ovat samat mitkä aikanaan hankin/ sain lahjaksi ensimmäiseen asuntoon itsenäisesti muuttaessa joskus alle 20-vuotiaana. Vedenkeittimessä on kansimekanismi hajonnut, muttei estä käyttöä mitenkään. Eli noiden uusimiseen ei ole vielä mennyt senttiäkään.
  Säästöä tulee myös päivittäisessä perussiisteyden ylläpidossa, jolloin pinnat ja asunto säilyvät uuden veroisina.
  __

  Lopuksi lainaus eräästä elokuvasta:

  Q: ”What is it, Major Lawrence, that you like most about the desert?”
  A: ”I like it because it’s clean.”

 3. Noin juuri pitää tehdä mutta onko itselle siivous vaikea toimen pide ei pitäisi olla
  Ainoa joka hiukan kustantaa on asunnon otsonointi ja se on tarpeen silloin kun asunnossa on tupakoitu terv tepivaari

 4. Kun päivittäin tekee sen mitä pitääkin, eli siivoaa jälkensä, panee tavarat paikoilleen rutiinina, huuhtelee ja tai tiskaa, käyttää harjaa, pitää wc:n kunnossa, panee pyykkiin menevät koriin odotamaan pesukonetta, vie roskat pois heti eikä viidestoista päivä, siisteys on aina läsnä, eikä se vaadi mitään manöövereitä. Pölyhuiska, liina ja imuri kerran viikossa riittää.
  Ylisiivo on sairaus kuten std.ylijärjestys, joka estää luovuuden kukkimisen.
  Minimalismista en tykkää, vaan erilaisia harkittuja kauniita ja laatutavaroita saa olla ja yllättää, jos on tilaa. Ei tule dementiaa, kun muistelee, missä.

  1. Muuten, olimme kerran itse perustamassamme siivousringissä. Se vasta tuskaista oli, kun täytyi järjestellä ja siivota siivoojalle ennen kuin tuli kotiin sotkemaan ja rikkomaan paikkoja.
   Sitten alkoi kuulumaan kaupungilla sitä, että siellä sitten oli varakasta porukkaa, kun oli flyygeli keskellä salia ja kämppä oli kuin teollisuusherralla. Muuten niin olikin, kun saimme vuokrattua sellaisen erään kaupungin keskeiseltä puutarha-alueelta.

  2. Tuo asia on sitä mitä etsin ja olen vaan vahvemmin siinä uskossa että ei siisteys pysy siivoamalla vaan pitämällä
   Laittaa esim vaatteet paikoilleen eikä jätä esim likaisia sukkia lattialle vaan pyykkikoriin
   Silloin ei tule sitä että ne lojuu siinä päivästä toiseen terv tepivaari

 5. Siivomalla itse ei tule näitä ns siivojan rikkomisia sairas nyt toki ei kykene siivoamista aina tekeen
  Mutta terveet ei taas viitsi pääsee helpommalla kun siivotuttaa firmalla sen asunnon terv tepivaari

 6. Naapurin mies jäi leskeksi ja oli nuuka jo perusluonteeltaankin: Päivän Aamulehti oli pöydällä pöytäliinana ja yksi muki oli koko päivän kahvi ja maitomukina, paistinpannu oli lautasena ja puukko toimi haarukkana. Se pöytäliinana ollut Aamulehti meni seuraavana aamuna pesänviriksi muruineen. Vettäkin säästyi kun vessan veti vain isomman hädän jälkeen. Valoja ei tarvinnut illalla kun televisiota katsoi hän.

 7. Soisin myös kanssaihmisiä huomioitavan sekä ymmärrettävän, että monien ylikulutus sekä autoilu pahentaa toisten mielenterveyden ongelmista kärsivien oireita, kun he sitten yrittävät muidenkin puolesta korjata asioita.

  Tiedän esimerkiksi nuoria poikia/ miehiä, joiden opiskelut ovat kärsineet pahasti siitä, kun ihmisten roskaamisen vuoksi ovat itse alkaneet keräillä kaikki kotimatkalla näkyvät roskat, joka on johtanut siihen, että kun älykäs, itsensä kanssa solmussa oleva ihminen sitten vaikkapa vaativien opintojen ohessa yrittää mielessään kuumeisesti ratkaista myös roskaamiseen liittyviä asioita, seuraa siitä, että kotiin keittiön pöydälle saattaa kerääntyä toisten kanssaihmisten kerätyistä ja kotiin lajiteltaviksi tuoduista roskista koostuva vuori, joka johtaa ihmisen lopulta psykologille, kun hän menee niin solmuun ja lukkoon roskaamisesta ja kaikesta.

  Tiedän myös nuoria miehiä, jotka saavat pakko-ajatuksia ilmansaasteista, joiden vuoksi töihin lähtiessä bussipysäkillä joutuvat pinnistelemään kyetäkseen ylipäätään olemaan pysäkillä ja voivat henkisesti erittäin pahoin autoilusta ja muusta johtuvien saasteiden aiheuttamasta tietoisuudesta, jota vahvistaa aamun bussipysäkillä nenään kantautuvat pakokaasun käryt, jotka lopulta johtavat psykiatrille sekä uniongelmiin ja lääkkeiden käyttöön, jotta pystyy käymään töissä.

  1. Epäterve reagointi ei ole jokun toisen syy, vaan oman mielen peritty tai – valitettavan usein opittu vika.

   1. Syy-ajattelu on varmaankin oire individualistisen itsekeskeisestä ihmiskeskeisyydestä, jossa on totuttu elämään leveästi sekä hieromaan oman leveän elämän hurskautta toisten haukuttujen naamariin, jotka haukutut kuitenkin ovat niitä lääkäreitä vaikkapa, jotka paikkailevat toistenkin hylkäämien lasten haavat.

    Monilla heistäkin on ajokortit, mutta valitsevat kulkea silti julkisilla, jopa mökille, jonne rinkan sekä keikkakassin kanssa ihan omin jaloin sisseinä talsivat useita kymmeniäkin kilometrejä ihan omasta valinnasta, vaikka rahaa olisi vaikka taksilla päräyttää!

   1. Olisiko pieni osa nuorisosta menossa altruistisempaan suuntaan, ne siis, jotka eivät edusta narsistista valtavirtaa.

    1. Päinvastoin, he ovat kädettömiä, uusavuttomia. Lähtevät
     metsään piiloon ukonilmaa huppari päällä, mälli suussa, ottavat reppuun kännykän ilman laturia, cokiksen ja pizzan palan ja istuvat puun juurakkoon peloissaan räpläämään kännykän tyhjäksi ja saavat isot joukot ja vapepan liikkeelle avuttomuuttaan.

   2. Samaa on hoettu nuorisosta viimeiset tuhat vuotta ja silti on tullut hyviä ihmisinä lähes kaikki
    Toiset sekoittaa päänsä alkoholilla terv tepivaari

  2. Itselleni on auto aika ajoittain ainoa keino päästä hakeen ruokaa varsinkin nyt menossa olevana talvena
   Parkki ruutukin kyllä on mutta en ole voinut viedä autoa sinne se parkki ruutu kun on liian kaukana
   En kykene sinne käveleen huonoina päivinä terv tepivaari

 8. Se naapurin mies laittoi mökkinsä myyntiin ja välitysfirma siivoutti esitöikseen 1.000,- edestä.
  Asuinympäristössäni on vielä nuoria joilla on rahaa maalipurkkeihin joten töhryjä ilmestyy.

 9. On monta perusteltua syytä käyttää siivojia apuna. Usein jos on niin laiska ettei saa itse siivottua, on myös niin varaton ettei siivoojaa saa hankittua. On monia sairauksia jotka tekevät kodin siivoamisesta vaikeaa tai mahdotonta.

  Suurin ongelma on että jokainen isompi siivousfirma kuten ISS, Sol, L&T ovat käytännössä rikollisjärjestöjä jotka ovat ostaneet korruptiolla asemansa. Siivoojat ovat orjan asemassa, heillä ei ole koulutusta, välineitä tai aikaa tehdä työtään edes tyydyttävästi. Näiden firmojen palvelujen käyttäminen on kuin suoraan pistäisi rahaa kirjekuoressa Talibanille.

  Mutta moni pieni siivousyritys on suorastaan palvelualan kruununjalokiviä ja niitä mieluusti näkisi tuettavan.

 10. SOLin kiinteistöhuolto pelaa. SOL siivous kahdenkin yrityksen jälkeen pantiin pihalle. Kieltä osaamattomat tummat tytöt räpläsivät vain kännykkää. Täyttä tohelointia.

  Nyt Pirkanmaan talohuolto tarjosi kunnon dealin valvontoineen ja siivousta hoitaa osaava nuori tamperelainen mies.

 11. Eräässä taloyhtiössä vaihdettiin eräs näitä isoja pois ja tilalle tuli Lempäälän Koti- ja Yrityspalvelu osuuskunta. Ensimmäinen kerta kun muistan talon asukkaiden aivan omaehtoisesti lähettäneen hallitukselle kehuja ja kiitoksia siisteydestä. Halvempikin vielä oli, ja siivooja sai käyttää enemmän aikaa.

  1. Täällä ensimmäinen siivooja oli kokenut laitossiivooja ja paikat olivat aina superkunnossa. Hänet palkattiin nopeasti monipuolisempiin hommiin ja opastamaan muita.
   Hän kertoi, miten ammattlainen hoitaa tietyllä systeemillä paikat. Ja sitä eivät edes päämiehet osaa sopimuksissa ottaa huomioon. Määritellään vain hinta, ei laatua ja seurantaa ym.. Oikean osaavan siivoojan homma on kovan ammattilaisen hommaa, ei harjanhuiskuttajan.

 12. Mielestäni se saa siivota joka sotkee asuntonsa sairaat ovat sitten omaa ryhmäänsä ja heitä pitää auttaa vaikka maksua vastaan
  Muille ei palvelua tarvii antaa ei edes rahalla terv tepivaari

Kommentoi