Onko Suomessa rakentaminen huonontunut

Siltä alkaa vaikuttamaan ja kuka tuollaseen on sitten syyllistynyt nyt kun Tampereella putos elementti Hesassa tippui laattoja kadulle

Nyt uusin kun seinä pintoja putos kadulle Kajaanissa eipä siihen voi kun sanoa joku vaan ei ole ammattilisesti hyvällä tasolla

Taikka rakentaja menee siitä mistä aita on matalin mene ja tiedä

Tampereella oli silti se vakavin kun meni ihmishenki miksi elementti putosi siitä ei ole paljonkaan annettu tietoa julkisuuteen

Noissa kahdessa muussa nuot tippuivat kadulle oli vaan onni ettei siinä sattunut olemaan ketään alla

Mutta vois näistä tutkia rakentajia jotka tuon lajin teoksia rakentaa soommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

9 vastausta artikkeliin “Onko Suomessa rakentaminen huonontunut”

 1. Nykyään omakotitalojen saunoistakin pitää tehdä ”pusseja” joissa ei happi kierrä kunnolla.

  1. Asiasta toiseen:

   Talosaunassa jätän oven aina lukitsematta, sillä aina voi tulla kohtaus tai kaatuminen.

   Saunomisen aluksi säädän kiukaan ajoituksen lyhyeksi siltä varalta, että nukahdan lauteille.
   Joulun jälkeen nukahdin lauteille. Leikkimielisen saunalämpömittarin viisarin osoittaessa tekstiä ”soeta 112:teen” tuli lämpöhalvaus.
   Sain jotenkin tiputettua itseni alas penkiltä ja valutettua itseni portaita pitkin saunan ovelle, jonka sain auki. Siinä ovensuussa makasin ainakin vartin poski kylmää pesuhuoneen lattiaa vasten. Raajat olivat veltot.
   Hilasin viimein kuitenkin itseni lauteiden rappusille ja siinä odoteltuani siirryin varovasti viileän pesuhuoneen penkille istumaan.
   Koska kylmän veden päästämisen päähän sanotaan sekoittavan parasympaattisen hermoston ja kenties sekoittavan sydämen, niin käytin haaleaa vettä suihkussa.

   Toipuminen oli nopeaa. Mutta löylyyn en uskaltanut sillä kertaa mennä, vaan hiivin pakkasessa kotiin.

   1. Sauna ja kylpyhuone ovat molemmat niitä joissa erityinen varovaisuus on aina paikallaan
    Samaan katekoriaan laitan parvekkeenkin jossa varsinkaan ei ole parvekelaseja hyvinkin saattaa olla talvella liukas terv tepivaari

 2. Näin taitaa olla asiat mutta kyllä se happi hyvässä saunassa on ihan helppo tehdä jälki käteenkin
  Kunhan on jälki tarkastus tehty
  Mutta kun meillä rakentaa kaikki maailman rakentajat he rakentaa taloja omilla säännöillään
  Muualla sortuu siltoja taloja plus muuta rakeenelmaa jopa lentokenttien pintoja menee rullalle
  Lentokoneiden laskuissa terv tepivaari

 3. Seurannut erästä tornitaloa jonka virheitä korjattu pari vuotta eikä vielä valmista. Pieni erikoisuus yhteen vessaan oli kytketty huuhteluvesi kuumaan veteen! Autohallin pihakansi uusiksi lukuisten vuotojen vuoksi. Korkea tornitalo huojuu pilariperustuksilla kun raskas tavarajuna ohittaa.

 4. Nykyajan suuret rakennusprojektit kuten esim. Areena ympäristöineen ovat niin suuria, että hämmästyttää niiden valmistuminen aikataulusssan ja kustannusraameissaan. Ja laatukin on korkeaa.
  Minä nostan hattua projekin hallinnalle lupaprosessista, suunnittelupöydälle eri osakokonaisuuksin, alihankintoineen, työvoimineen, valvontoineen ruuvista betoniin ja koneineen. Ja siinä se sitten seisoo käytössä ja testattuna.

  … mutta alalla on urakoitsijoita ja
  ”urakoitsijoita”. Ensimmäinen huono merkki on rakennusalueen huono järjestys, suojaamattomat tarvikkeet ja epämääräisen näköiset tekijät varusteineen. Lähiympäristön merkitseminen aitoineen kyltteineen.
  Näitä näkyy kaupungillla edelleen.

 5. Areenaa ei voi verrata mihinkään muuhun rakennukseen
  Nyt on kuitenkin kyse mitenkä voi yksittäisen talon seinistä tippua elementtejä tappaen ihmisen
  plus muuta roinaa alas joista viimeinen on tullut kajaanissa onneksi ei tippunut kenenkään päälle terv tepivaari

 6. Enpä tiedä. Siltainsinöörit porailevat silloista näytteitä, joista arvioidaan mahdollisia vaurioita/ kestävyyttä, mutta en tiedä lieneekö kova kiire/ rahanahneus uudiskohteita rakennuttaessa sen taustalla, että vahinkoja sattuu… Asuin itse hetkisen liian täyteen rakennetussa Tampereen Niemenrannassa, uudiskohteessa, josta muutin pois alle vuoden sisään kun vuositarkastuksissa kävi ilmi, että valmiiksi muualla koottujen kylpyhuoneiden lattian kallistukset olivat väärät, mistä syystä koko asunto remonttiin. Ei kiinnostanut jäädä remontin keskelle kerrostalo-helvettiin, joita taloja on kohonnut sittemmin tuonne niin paljon uusia, että kivat luontoreitit rannastakin pyyhkäisty rakentamishelvetin tieltä.

Kommentoi