Tutkija on psykoosissa

”OULUN yliopiston dosentti, sotahistorian tutkija Jussi Jalonen kirjoitti maanantaina Twitterissä, että Suomessa on merkkejä sotapsykoosista.”

Lähde:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009317873.html

Taitaa tutkija olla itse psykoosissa . Jos asioista ei saa puhua ja mielipidettä venäläisistä sanoa niin mikä se on = YYA! Emme elä enää sitä aikaa ja tälläinen ”tutkija” juttuineen edustaa juuri sitä!

Ukrainassa on sota johon me voimme vaikuttaa avustamalla ukrainalaisia niin kalustolla sekä a-tarvikkeille, koulutuksella, huollolla ja lukemattomilla muilla eri tavoilla.

Sota on siellä Ukrainassa, ei Suomessa. Venäläiset sotilaat pitää tuhota Ukrainan maaperältä jotta sota ei eskaloidu koko Euroopan alueelle,,,semmoinen ei ole psykoosia, semmoinen on tätä päivää, tälläistä Venäjä on meille tarjonnut.

Venäjä pitää pysäyttää ja kun Venäjä on pysäytetty, sen kanssa ei ryhdytä enää mihinkään yhteistyöhön missään merkeissä, maa saa näivettyä ja elää muiden diktatuurien kanssa.

Se siitä ”sotapsykoosista”.

 

16 vastausta artikkeliin “Tutkija on psykoosissa”

  1. Jep. Tämä kertookin tästä kaiken.

   Jussi Halla-Aho on ollut taas ihan oikeassa ja nyt tämän kirjoituksen takia joku punikki tai viherpiipertäjävassari on viemässä kantelua hänestä oikeusasiamiehelle, kaikkea paskaa.

   Näin Jussi kirjoitti ja tätä ei venäläimieliset putinistit siedä:

   ”Halla-ahon mukaan kyse on hurskastelusta. Hän katsoo, että koska sota on ”Venäjän aloittama ja ylläpitämä”, tulee venäläisiä tappaa, kunnes sota loppuu.

   – Sota loppuu vasta, kun venäläisiä sotilaita on tapettu niin paljon, että sodan jatkaminen muuttuu Venäjän hallitsijoille poliittisesti tai sotilaallisesti mahdottomaksi. Siispä venäläisten sotilaiden tappaminen on hyvä asia, ja ukrainalaisia tulee auttaa tappamaan heitä, Halla-aho kirjoittaa.

   Tällä logiikalla Halla-aho katsoo, että koska venäläisten sotilaiden tappaminen on ”oikein ja välttämätöntä”, on oikeutettua myös edistää sitä tappamista. Tällaista edistämistä on lahjoitusten teko tahoille, jotka voivat rahoittaa sotatoimia.

   – Kaikki paha, mitä tässä sodassa tapahtuu, on seurausta siitä, että Venäjä aloitti sodan, Halla-aho sanoo.” (Twitter, IS)

 1. ”Tutkija” ei pidä varmaan tästäkään mitä sanoo juuri nyt entinen panssariprikaatin komentaja Pekka Toveri :

  ”Pekka Toverilta suorat sanat Leopardeista, joita Ukraina tarvitsee hyökkäykseensä satoja ja mielellään heti
  Ilman Leopard-taistelupanssarivaunuja Ukrainan armeija ei pysty heittämään venäläisiä valtaajia takaisin rajan yli.”

  Lähde:

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009318694.html

  Oma mielipide on että jos jokainen maa joissa näitä Leopard vaunuja nyt Euroopassa on antaa omistaan jonkin verran, niin se tarkoittaa että määrä on = paljon Ukrainalle. Tähän koulutus ja mukaan reilusti a-tarvikkeita.

 2. Minä en edes vaivaudu huomioimaan ja lukemaan tuollaisen dosentti paskanjauhajan kolumnia.

  1. Siksi asia pitää nostaa esiin ja kertoa että tälläinen tyyppi jauhaa paskaa.

 3. Eiköhän nuo venäläissotilaat ole ihan itse pitäneet huolta omasta epäinhimillistämisestään.

  Ainakin minun maailmankuvassani siviilien raiskaukset, teloitukset ja kidutukset edustavat epäinhimistä toimintaa, mikä automaattisesti leimaa tekijänsä. Ei siihen tarvita sen kummempaa psykoosia tai ulkopuolisten ohjailua, pelkät todisteet tuollaisista teoista riittävät aivan hyvin.

  1. Tälläiset ”tutkijat” puolustelee tätä touhua, samaa on havaittavissa HS lehden jutuissa,,,

  2. Suosittelen tutustumaan Jonathan Gloverin Ihmisyys-teokseen, jossa käsitellään mm. sitä, miten sotilaita on koulutettu nimenomaan epäinhimillistämään oma vihollisensa, jotta he kykenevät tappamaan tehokkaammin. Ihan fiksua luettavaa.

  3. Suosittelemassani Gloverin teosta varten on kerätty yli kymmenen (10) vuotta tutkimusmateriaalia sekä sodassa sotineiden kertomuksia/ haastatteluja. Siinä yhdessä luvussa kuvataan miten USA:n sotilaat jossakin väijytyskohteessa tietämättöminä ja jo sodan raakuudesta loppuun väsyneinä kuluttivat aikaansa sekä purkivat väkivallasta ja kaikesta raakuudesta johtuvaa henkistä pahoinvointiaan mm. ulostamalla sekä virtsaamalla seiniä vasten istumaan asettelemiensa ruumiiden päälle. Lisäksi eräs kaveri oli leikellyt vastapuolen tapetuilta sotilailta korvia muistaakseni, joita oli pujottanut ja keräillyt johonkin lankaan/ketjuun muistoksi itselleen.

   Ihmisten päät eivät kestä brutaalia tappamista ja väkivaltaa, ja kotiuduttua sitten vasta helvetti alkaakin kun yritetään jälleen sopeutua normaaliin todellisuuden kaikkea koettua paskaa sielussa ja mielessä mukana kantaen.

   Se on aika outoa, että meillä glorifioidaan sotaa ja sotasankareita, joilla esiintyy paljon esimerkiksi post traumaattista stressiä ja vaikka mitä ongelmia. Tuttavani sodassa sotinut isoisä kotiuduttuaan sodasta pahoinpiteli toistuvasti vaimoaan sekä lapsiaan kun voi niin pahoin ja oli mennyt sodasta sekaisin. Ryssiteli vaan ja sekoili.

    1. Kyllä. Ryssitteli omaa perhettään sekä hakkasi, koska luuli olevansa edelleen sodassa välillä sekoilujensa hetkissä.

     1. Kaikki eivät selviä sodasta, vaikka säilyvät hengissä.
      Heitä ei voi siitä syyttää, mutta apua pitäisi voida antaa.

 4. Esitän näkökulman.

  Venäjä on kohdellut groteskin hirveästi kymmeniä maita Euroopassa, vuosikymmenten, vuosisatojen ajan. Meillä on sukupolvien mittaista muistijälkeä, kokemuksia, kertomuksia.

  Kun kerran tulee tilaisuus tukea jotain tahoa iskemään takaisin, kaikki se purkautuu. Sen vuoksi lahjoitamme toista vuotta koko ajan aktiivisesti rahaa, tarpeita, apua (Ykkösaamu 11.1.) eikä tahti hiljene kuten normaalisti.

  Ja sen vuoksi myös innostus on joskus asiatonta. Meillä on täydet syyt seurata sotaa ja tukea Ukrainaa, mutta se ei tarkoita etteikö aihe joskus menisi överiksi. Voimme olla solidaarisia myös jalat maassa ja järki toiminnassa.

 5. Pitäähän jonkun desantin eiku dosentin aina pöyristyä. Halla-aho sanoi äänen sen mitä moni ajattelee ja hyvä niin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *