Tänään alkaa levyraati

Muistan yhä lapsuudestani sen ensimmäisen juontajan Jaakko Jahnukaisen kun katsottiin kotona silloista levyraatia mustavalkotelevisiosta. Menehtyi sydänkohtaukseen ja hänen jälkeensä tuli Jukka Virtanen pitkäaikaiseksi levyraadin juontajaksi. Biisien silloiset pitkäaikaiset vakioarvostelijat Klaus Järvinen ja Pirkko Liinamaa herättävät minussa myös nostalgisia muistoja.

Se onkin sitten makuasia pitäisikö musiikkia laittaa paremmuus – tai huonommuusjärjestykseen  pisteitä antamalla. Mutta voipi olla että iltani ratoksi tulee katsottua.

11 vastausta artikkeliin “Tänään alkaa levyraati”

 1. Näin etukäteen ensimmäinen ajatus on, että eikö nyt ihan oikeesti keksitä mitään uutta?

 2. Radiossa tällainen vastaava on ollut jatkuvasti, aina joskus kuuntelee. Mutta totta puhuen on kivempi jos annan musiikin toimia omana tuomarinaan. Joko pidän tai sitten en.

 3. Katselin hetken ja vaikka tunnustaudun Ismo Alangon musiikin suureksi ystäväksi niin haluan säilyttää nostalgiset muistot levyraadista ehjinä legendaarisen Klaus Järvisen kommentointia myöten.

 4. Katsoin kun oli puolipakko emännän seuraksi. Heti aluksi emäntä remahti nauramaan kun yhdellä raatilaisella olivat unohtuneet paidan napit auki, näkyi kuulemma niin vähän rintakarvoja.
  Musiikillinen anti minulle oli plus miinus nolla, olen niin vanha että pidin kappaleita lähinnä meluna ja konstailuna, tykkään kyllä ns kevyestäkin musiikista kun laulaminen hyvällä ihmisäänellä on pääosassa.
  Raatilaisten arvostelut välillä huvittivat välillä itkettivät, parasta oli varsinkin parin tytön värikäs ja mielikuvitusrikas kieli. Pääskysaarta olen ehkä telkkarissa nähnyt vähän liikaa.

 5. Tämä levyraati ei mitenkään muistuta sitä, kun se oli ansiokas Levyraati.

  Ylellä on nykyäänkin monta uudestaan lämmitettyä ohjelmaa, jotka eivät mitenkään muistuta alkuperäräistä, vaikkapa vaan Kymppitonni, tai Napakymppi esimerkiksi.

 6. En katsonut kun Teemalta tuli samaan aikaan länkkäri ”Maa vuorten takana”, James Stewardin, Rock Hudsonin ja kumppaneiden tähdittämiä. Semmoista länkkäreiden peruskauraa.

  Tämän uuden levyraadin aion katsoa Areenalta jos ei muuten näy. En odota liikoja.

 7. Ex- MTV:n ohjelmajohtaja Jorma Sairanen haukkuu koko mainosrahoitteisen ohjelmiston maan rakoon.
  Jorma toimi samaan aikaan, kun meikäinen osti ja tuotti MTV:lle tolkuttomasti laadukkaita TV- mainoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *