Toisin kun väitetään suola on tärkeä ravintoaine

Itse en suostu suolatonta ruokaa syömään. Yhteensä 5 grammaa on päivittäisessä ruokamäärässä ihan sopiva määrä. Kesähelteillä ei pelkkä makea kraanavesi riitä, vaan vesipulloon voi huoletta lisätä esim muutaman rakeen merisuolaa tai sitten pitää juoda  kaupasta saavia vichyvesiä jotka sisältää suoloja.

Jos ruoka-annoksessa on liikaa suolaa, niin kyllähän sen maistaa ja ei sitä ruoka-annosta pysty edes syömään.

Ps. Taannoin eräs isäni tuttava kuoli suolanpuutteeseen ja kun hänet kiidätettiin huonossa kunnossa sairaalaan, niin häntä ei ehditty, eikä pystytty enää auttamaan.

 

9 vastausta artikkeliin “Toisin kun väitetään suola on tärkeä ravintoaine”

 1. Lääkäreihin upotettu mantra ”vähemmän suolaa” estää järkevän ajattelun.
  Liian matalasta verenpaineesta kärsineelle henkilölle, joka kärsi jatkuvasti huimauksesta, terkkarilääkäri totesi, että siihen vain pitää tottua, mutta ehdottomasti vähemmän suolaa.
  Fiksumpi ei-terkkarilääkäri totesi, että pan-suola hemmettiin ja normaalisti suolaa ruokaan.
  Ihan yllättäen olotila parani ja huimaukset katosivat.

 2. Kyllä se suola kuuluu ihmisen elimistöön aivan normaalina ilmiönä sanokoot lääkärit ihan mitä vaan terv tepivaari

 3. Olen pohtinut tuota terveysterroristien hokua ”vähemmän suolaa”. Jos ihminen ei tarvitse suolaa miksi sitten veressämme on suolaa saman verran kuin merivedessä.
  Suolaa käytän kohtuudella, mutta kyllä sitä jonkin verran pitää elimistön saada. Esimerkiksi pistän leivän päälle suolasilliä, hyvää on.

 4. Vichyä menee kesällä paljon ja se on juuri suolan takia aivan oikein.

  Mutta suolaan pätee se mikä melkein kaikkeen: liika on liikaa. Liian vähän on myös liian vähän.

 5. Jos tietää paljonko on syönyt eineksiä saa kuvan omasta suolan tarpeestaan

  Koska niissä on suolaa aika paljon kaikissa

  Mutta jos tekee itse ruokansa sitä suolaa pitää saada

  Jos suola tasapaino laskee liian alas on siinä omat kramppi vaaransa se tulee esiin monella alkoholistilla kun oksentavat suolat ulos

  Saman tekee sitten kovarasitus vaikka kesä kuumalla kova reeni lenkki loppu tuloksena on kramppi terv tepivaari

 6. Vuosi sitten paineeni olivat n. 115/75 eli riittävät . Olin siksi huoleton paineitten suhteen. Nyt jostakin syystä paineet olleet liian suuret. Syön kai liikaa eineksiä. Kaurapuuroni en kaipaa lainkaan suolaa.

  Sanotaan salmiakin nostavan paineita useiksi päiviksi. Siksi olen epäillyt, että ruoassani olisi jotakin samalla tavoin vaikuttavaa ainetta. Suola ei vaikuttane kovin pitkään.

 7. Totuus kuitenkin on, että saamme todella helposti paljon enemmän suolaa ruuasta kuin tuon 5 grammaa. Sille jonka verenpaine on alhainen ei pieni suolamäärän yliannostus liene mikään ongelma. Mutta esimerkiksi minulla paineet huitelevat siinä rajoilla ja usein se sallittu 85/135 on ylittynyt ja siksi olen erittäin ärsyyntynyt siitä ette joka ainoaan ruokaan työnnetään hemmetisti suolaa. Poikkeuksena tietysti se että tekee itse ruokansa, mutta siihen ei ole useinkaan tarmoa ja aikaa varsinkaan työpäivän jälkeen. Varsinkin leipiin työnnetään suolaa aivan liikaa. Syynä on kai se että kun kaikki on totutettu suolan kyllästämään leipään niin suolattomampi vaihtoehto ei menisi kaupaksi. Mutta uskon että meitä vähäsuolaisia vaihtoehtoja etsiviäkin olisi.
  Yhtään ei tarvitse suolaa lisätä jos syö leipää, juustoa ja jonkin verran valmiiksi maustettuja ruokia, kyllä niihin on suolaa tupattu yllin kyllin.
  Ne joilla verenpaine pysyy hyvissä luvuissa helposti nauttikoot aurajuustosta ja perunalastuista, minulle ne ovat todella harvinaista herkkua.

 8. Vielä: eipä ole edes Pirkan hölkän jälkeen tarvinnut suolaa mitenkään erikseen tankkailla, kyllä sitä tulee ravinnosta luonnollisesti. Tosin kuntojuomaa olen särpinyt huoltopisteillä aina sen kulauksen minkä pystyy, niissä voi suolojakin olla.

  1. Jostain oudosta syystä kokemuten mukaan parin tunnin maastoliikunta helteellä tiputtaa hyväkuntoisenkin ilman pullollista vichyä.
   Sitä on pakko soveltaa maastoetsinnöissä aina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *