Lain edessä kaikki on tasavertaisia.

Lueskelin tuossa vähän kirjahyllyssäni ”pölyttynyttä” lakikirjaa, niin satuin aukaisemaan kirjan siltä sivulta jossa on präntättynä, että Suomessa ei voi eikä edes pidä joutua syytteeseen eikä tuomituksi kahta kertaa samasta rikoksesta.

No, mistä liekkin kummunnut mieleeni eräs nuoruudessani kuultu tarina naapurin Erkistä ( tämä tarina on tosi ) että hänen ollessaan voimakkaassa laitamyötäisessä heti aamusta kylän raitilla jossa poliisit hänen tapasivat, vieden ”pahnoille” selviämään.

No aikansa siellä iltapuoleen päätään selviteltyään virkavalta hänet laski vapaaksi ja……kun kello läheni puoltayötä niin kuinkas ollakkaan, sieltä kylältä se virkavalta hänet taas treffasivat nattineena muutakin kuin kansalaisluottamusta. Ja kun poliisit siitä häntä lähtivät käsipuolesta taluttelemaan kohti mustaa maijaa, niin Erkkipä siitä havahtui ja virkkoi virkavallalle, että tämä on sitä sammaa pöhnää, eihän kahdesti voi eikä saa tuomita samasta rikoksesta.

10 vastausta artikkeliin “Lain edessä kaikki on tasavertaisia.”

 1. Arvi se mukaili kuivaa lakitekstiä melko värikkääksi. Jos tosin, en mielestäni tuota lain mukaan ehkä samaksi luonnehtisi.
  Poliisien toiminta mielestäni lienee ollut toimenpide, ei ehkä rangaistus, joksi sitä luonnehdittiin.
  No, en liene ehkä laintuntija jos en poliisilainsäädäntöäkääön katso hyvin tuntevani.

 2. Aikoinaan jouduin putkaan vaikka olin itse juonut vain yhden lonkeron, mutta olin väärässä seurassa. Oli pitkä ja ahdistava yö kopissa.

 3. Tämä samainen Erkki oli sitten kerran kuultavana oikeudessa todistajana ja kun häneltä kysyttiin että oletko nähnyt rikoksen tapahtuvan, niin hän vastasi että no en nyt ihan, mutta kuulin kyllä kun korkki narahti.
  Tuomari noitumaan Erkkiä, että ei täällä kuulopuhein ketään tuomita ja siitä Erkki otti nokkiinsa ja mennessään päästi oikeussalista poistuessaan kuuluvan pierun, josta tuomari hänelle määräsi sakkoa oikeuden halventamisesta.
  Erkkipä ei nytkään jäänyt sanattomaksi ja lausahti tuomarille, että juurihan te herra käräjätuomari sanoitte minulle että nähdä täytyy, kuulo ei auta.

 4. No, nyt meni Arvilla kommenttiesimerkki hyvinkin nappiin. Niin sitä pitää.

 5. No sitten seuraava ( tosi ) tarina Erkistä.
  Erkki oli viettämässä iltaa naapurin miehen kanssa sahtitoopin ääressä heidän rantasaunallaan ja kun kotiinlähdön aika koitti, niin polkupyörä jolla Erkki oli tullut ei tahtonut millään pysyä ojien välissä.
  Jonkin matkaa pyöräiltyään Erkki havaitsi että poliisit pitivät puhallusratsiaa joen yli menevällä sillalla ja hätäännyksissään Erkki päätti ajaa suoraan jokeen ratsian välttääkseen.
  Mutta eikös mitä, poliisit hänet sieltä saivat ongittua sillalle ja kun Erkki siinä vielä yritti riuhtaista itsensä irti poliisien otteesta hypätäkseen takaisin jokeen, niin poliisit sanoivat että vai vielä karata meinaat, niin Erkkipä taas keksi tähänkin selityksen, että ei hän karata meinannut, olisin vain käynyt laittamassa pyöräni lukkoon.

  1. Erkki oli kuullut kylällä, että pitkäripaisesta saa kiljua ostaa ja siitä paikasta hän sitten suuntasi Alkoon ja sanoi myyjälle, että kiljua pullo kun sitä kuulemma on teillä myynnissä. No myyjä siihen, että ei täällä mitään kiljua myydä, se on huhua, johon Erkki sanoi, että no sitä sitten pullo.

 6. 1990-luvulla kun irakilaiset pitivät elintarvikekioskia talossa jossa asuin Lahden keskustassa, niin kioskiin tulli herra joka osti muutaman keskioluen.

  Herra sanoi myyjälle että pitäisi vielä keksiä paikka missä minä nautin nämä oluet.
  ””Sinä mennä tuonne kirkkopuistoon””: Sanoi myyjä
  Siihen herra tulistui ja sanoi : ”” Enhän minä nyt pyhälle maalle mene juomaan alkoholia!!””

  ps. Kirkkopuisto on Lahden keskustassa paikka missä puliukot ja muut hanttapulit käyvät joukoittain istuskelemassa ja nauttimassa oluita ja väkevämpiä.

 7. Vaimo oli laittamassa lusikat jakoon avioliitossaan ja oli kapsäkkeineen onnikka-asemalla kuullut, että miehensä Erkki oli voittanut Lotossa, niin johan lähtöaikeet muutuivat ja matkalaukkuineen palasi Erkin luokse toivekkaana päästä nauttimaan lottovoittajien elämästä.
  Vaimo siinä sitten Erkiltä kysymään, että olet kuulemma voittanut lotossa, että pitääkö se paikkansa johon Erkki vastaa että kyllä se paikkansa pitää, juuri kävin neljä ja lisänumeron voiton lunastamassa.

 8. Juopuneena talteen korjaaminen ei ole oikeastaan rangaistus. Sakotus on. Juopumus ei pääsääntöisesti ole rikos eikä rike, häirikkökäyttäytyminen voi olla. Siitä voidaan sakottaa aina, kun sitä tarpeeksi esiintyy.

 9. Pappi kulki sunnuntaiaamuna kohti kirkkoa Jumalanpalvelusta pitämään kun kohtasi kylänraitilla ojanpenkalla istuvan Erkin, joka kaksirivisellään luritteli Säkkijärven polkan säkeitä. No sitäkös pappi noitumaan ja virkkoi Erkille, että tuollaisiko nyt soittelet, että osaatko edes isä meidän rukousta, johon Erkki virkkoi, että ei nyt ihan heti muistu mieleen, mutta jos vihellät vähän alkua niin…….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *