Mutua se on, vaikka kuinka faktaksi väitetään.

Pidetään nyt se lähtökohtana, että kaikkia tarvitaan ja kaikki me olemme ainutkertaisia ja tarpeellisia, kukin omalla tavallamme, tällä säilyy sopu EHKÄ myös täällä Pirkan sivuilla.

Minä ymmärrän sen(kin), että kaikki eivät ole ”kynämiehiä” kuten itse olen, mutta toivon että vaikka oman blogin kirjoittaminen tuntuukin nostavan hien pintaan, niin tehkää se silti omalla tavallanne. Ei siinä  tarvitse aina ihan pilkut ja pisteet olla oikeissa paikoissa, eikä faktaan ja ns.asiantuntijoihin tukeutuvaa ja perustuvaa, vaan oman pään sisäistä mutu tuntumaa, sillä kyllä ne ns.asiantuntijoiden tiedotkin tuppaavat olemaan monasti pelkkää mutua.

Anteeksi nyt vuodatukseni, mutta sitten siihen asiaan, eiku mutuun.

Tästä käännytys/rajalaista sen verran, että kyllä siellä nyt on tehty melkoinen soppa tämän asian ympärillä, kun paperi on seilannut jo pitkään eri valiokuntien välillä ja puoluetoimistoissa, niin yhä sekavammalta se näyttää.

Tuntuu että näinkin yksinkertaisesta asiasta on tehty elämän ja kuoleman kysymys ja kissojen ja koirien kanssa etsitään ja lasketaan eduskunnan päälukua joko asian kuittaamiseen tai sen hylkäämiseen.

Väitän, että jos tosi tilanne rajoilla tulisi, jolla tätä rajalakia testattaisiin käytännössä, niin melkoinen härdelli siitä syntyisi ja varmasti helpompi olisi vahtia kappallista kirppuja, kun selvitellä kaikkien laittomien motiiveja laittomuuksilleen pitkin metsiä.

Ihmettelen suuresi että tällainen rajalaki vaatii eduskunnassa 5/6 osan enemmistön, kuvittelisin että valtioneuvosto ja presidentti tämän(kin) päättää ilman parlamentaarista kokoonpanoa kuten tekee muissakin hallituksen lakiesityksissä. Eihän siitä mitään tule, että aina kun meillä oikeusvaltiona tulee erimielisyyttä jonkun ihmisoikeuksista, niin heti toiset huutaa apuun ihmisoikeus-fanaatikkoja/fundamentalisteja, jotka ovat kuitenkin putkinäköisiä, joille rajojen yli vyöryvien oikeudet ovat aina edellä vastaanottavan maan oikeuksia, olipa kansainvaeltajien tarkoitusperät mitkä hyvänsä.

Kun muistellaan vähän mennyttä, niin esim. pääministeri Lipponen ja valtiovarainministeri Niinistö päätti tuoda eduskunnalle pelkän tiedonannon silloin, kun päättivät luopua omasta markastamme, joka sentään on itsenäisen valtion yksi tärkeimmistä kivijaloista.  Ei siinä paljoa kyselty enemmistöjen eikä vähemmistäjen mielipiteitä, kun tiku ja taku myi osan suvereeniuttamme Brysselin ja euron orjamarkkinoille.  Sillä orjia olemme olleet ainakin rahoittajina ja nyt  sen seurauksena myös velkaisia köyhiä.

Presidentin linnaanhan se Saulin vei ja vaikka tätä ei saisi sanoa niin sanon sen silti, että se oli jonkin sortin valtiopetos minkä Lipponen ja Niinistö teki ja Saulille olisi kuulunut sellainen linna presidentinlinnan asemasta, jossa verhotkin ovat rautaa.

Toisaalta, vaikka tätäkään ei pitäisi lausua ääneen, niin olisi mielenkiintoista nähdä kuinka tämä rajalaki toimii käytännössä, väitän että silloin sokea neuvoo kuuroa ja päin vastoin ja  tekstit ovat vain tahroja paperilla.

9 vastausta artikkeliin “Mutua se on, vaikka kuinka faktaksi väitetään.”

 1. Yksinkertaisen arkirealistina olen sitä mieltä rajalaista että mitä inhimillisempi se on turvapaikanhakijoita kohtaan sen enemmän se saa kehuja vasemmistolta (huom Vihreät ovat päivinämme vasemmiston kovaa ydintä) ja kansainvälisiltä organisaatioilta joiden elämäntehtävä on luoda lakeja ja valvoa niiden noudattamista.
  Mitä taas Putiniin tulee niin hänelle lienee aivan yhdentekevää millainen laki on.

  Niin tai näin muta järkevät lait ovat rauhallisen ja turvallisen ihmiselon välttämätön perusta.

  1. Ei pidä paikkaansa-mutua !
   Kaikki järkevät niin oikeistossa kuin vasemmistossa haluavat pitää RAJAT KIINNI, paitsi kokoomus ja persut. Miksi ?
   Muut haluavat kaataa lain, koska sillä ole mitään merkitystä.
   Lain kaataminen pitää RAJAT KIINNI. Ja laittomia tulijoita varten meillä on valmiuslaki. Mutta persut halua mamu-lain, joka mahdollistaa rajan avaamisen ja, jota nyhverö Orpo tukee.

   1. Niinkuin Matti jo mainitsikin, että olipa rajat sitten vaikka auki taivasta myöden tai rautaesiripuin suljettuna, niin Putin toimii meidän kansallisista tai kansainvälisistä laeista ja velvotteista piittaamatta. Joten ainoa asia mikä meitä suojelee on sotilaallinen voima rajoillamme ja kaikki tänne laittomasti pyrkivät tulee katsoa vihollisiksi ja turvallisuusuhaksi maallemme.

 2. Uusi käännytyslaki on yksi osa päättäjien etsimiä ratkaisuja ongelmaan. Sitä kuitenkin kommentoidaan kuin se olisi ainoa.

  Ei se yksin asiaa ratkaise, paremmaksi eikä huonommaksi. Se on yksi työkalu pakissa.

  1. Juuri näinkin ja lakeja tarvitaan ja niitä pitäisi kunnioittaa mutta aina pidettävä mielessä että Putinin pakki sisältää keinoja jotka viis veisaavat laeistamme.

 3. Hallituksen rajalain vastustajille Suomen monikulttuuristaminen (lue monikurjistaminen) on tärkeämpää kuin suomalaisten turvallisuus.
  Niin, ja Putinin sotapolitiikan tukeminen.
  Heidän, sanoisiko kellokkaansa, Li Andersson, lennähti Brysseliin tukemaan Putinin sotatoimia. Toiset tukevat sitä sitten täällä. Tietenkin he kääntävät asiat päälaelleen, kuten marxismissa, tarpeen vaatiessa, on tapana.

  Ja Orpon hallitus pitää saada nurin, tavalla tai toisella, koska kansa äänesti viime parlamenttivaaleissa väärin.

 4. Niin, ja olisihan se kauheaa, jos raja-asema olisi auki ja Suomessa asuvat venäläiset pääsisivät käymään sukulaisten luona. Orpon hallitus saisi siitäkin pisteen muutaman.

 5. Raja-asemien sulkeminen järkyttää Venäjän ja Suomen kaksois­kansalaisia – ”Iso shokki”
  Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten on entistä hankalampaa tavata läheisiään, kun rajanylityspaikkoja suljetaan.

  KAKSOISKANSALAISIA ei ole ajateltu, kun rajanylityspaikkojen sulkemisesta on päätetty, sanoo eräs Venäjän ja Suomen kaksoiskansalainen Ilta-Sanomille.

  Haastateltava pysyttelee jutussa nimettömänä, koska hän kokee Suomessa turvattomuutta venäläisten juuriensa vuoksi.

  Päätös raja-asemien sulkemisesta tuli hänelle yllätyksenä.

  – Itkuksihan se meni. Se oli iso shokki. Äitini on venäläinen, eikä hän välttämättä pääse Suomeen Pietarista. Myös enoni ja ystäviäni asuu siellä. Ihmetyttää, miksi rajojen sulkeminen koskee myös kaksois­kansalaisia ja ihmisiä, joilla on perhettä siellä?

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010000136.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *