Nöyrin kiitos kaikille Suomen yrittäjille, te olette tämän maan kivijalka.

Minä en voi käsittää tätä vasemmiston suoranaista vihaa niitä kohtaan, jotka sentään omilla veroillaan ovat pitämässä huolta niistä  kansalaisista, jotka joko omasta tai  itsestään riippumattomasta syystä eivät siihen itse kykene.

Vasemmisto kiljuu että Orpon hallitus suosii suurituloisia, mutta eikö vasemmistolle mikään riitä, kun yhä oltaisiin vain lisäämässä keskituloistenkin verotaakkka, kun palkastaan  menee lähes puolet veroa, jotta Kelan nälkäluukuilla riittää jaettavaa ”köyhille”.

Eipä se ihme ole, että ne kuuluisat huippuosaajat kiertävät maamme kaukaa, kun täällä vasemmisto rakastaa heidät veroillaan hengiltä.

Nytkin vasemmisto on masinoinut armeijansa ja kenraalinsa taisteluun niitä vastaan, jotka heille leivän ja sirkushuvitkin kustantavat, eli yritykset yrittäjineen.

Koko Suomalainen mediakenttäkin tuntuu olevan vasemmiston äänitorvena, kun 24/7  raijataan yksittäisiä ”köyhiä” tiedoitusvälineisiin  kansalaisten kauhisteltavaksi,  kuinka julmasti Orpon hallitus heitä kohtelee, mutta kun vähän näiden henkilöiden todellista pintaa raapastaisiin, niin heidän köyhyyteensä Orpon hallituksella ei ole minkäänvaltakunnan osaa eikä arpaa, kyllä he ovat itse itsensä siihen jamaan saattaneet oma ehtoisesti.

Itse olen jo 70+ ja poissa palkkatyöstä ja olen kiitollinen kaikille niille työnantajille ja yrittäjille jotka ovat minun osaamisestani ja työpanoksestani maksaneet ja aina olen ollut palkkaani tyytyväinen, alkaen kahden markan tuntipalkasta Valmetilla  juoksupoikana.

Nyt eläkkeellä ollessamme vaimoni kanssa, niin ei se eläke ole suuren suuri kummallakaan, mutta hyvin tullaan toimeen ja tyytyväisiä ollaan ja jos se suurempi olisi, niin tulisi pian hankittua paljon sellaista mitä ei kuitenkaan sitten tarvitse.

Sen vielä sanon omalta kohdaltani, että vaikka en mitään rahapelejä harrasta, niin minulle sattui se suurin lottovoitto kohdalleni, kun vaimoni tapasin v.78

 

43 vastausta artikkeliin “Nöyrin kiitos kaikille Suomen yrittäjille, te olette tämän maan kivijalka.”

 1. Et ymmärrä siis yrittämisestä mitään !
  Kannattava yritys elää tuottavan ja menestyvän yrityskonseptin vuoksi, jonka alla olevat tuotteet myydään aina kilpailluilla markkinoilla.
  Se tekee voittoa niin, että pystyy maksamaan kunnon palkat työntekijöilleen, jotka ovat yrityksen konseptin takana.
  Palkanmaksukykyky on kiinni markkinoista, myynnistä ja katteesta, jossa varsinkin suuryritysten palkat edustavat murto-osuutta kuten Suomen puunjalostus.
  Muissa pienemmissä henkilökunnan motivaatio yrityksen palkanmaksukykyyn on vielä suurempi.
  Yritys ei koskaan menesty ellei sillä ole henkilökuntaa tyydyttävä palkanmaksukyky ja voitto.
  Täältä syntyy verotettava tulo, jolla pidetään julkinen palvelu pystyssä, joka sekin maksaa verot työntekijöilleen. Osa julkisyhtiöistä tulouttaa valtiolle osinkoja ja voittovaroja.
  Löysät pitää karsia, mutta ei niin, että yrityksen tuloksentekijät kärsivät.
  Juttusi on ihan soopaa.

  1. Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heille on taivasten valtakunta.

  2. Et sitten asiaa löytänyt hk, kun potaskaa pitää jauhaa.
   Mitähän soopaa muka arvin tekstistä löytyy?
   Punademun mielessä vasurien arvostelu toki on /C:stä, mutta asiaa se ei miksikään muuta.

 2. Suomen kielteinen maine maahanmuuttoon on levinnyt kulovalkean vauhdilla. Osaavat lähtevät ja osaavat eivät tule tähän ahdasmieliseen yrityskulttuuriin, jota ei edes valtio ymmärrä.

 3. Helppo jauhaa kun ei itse edusta sorretun osaa.
  Yrittäjä yrittää voitontavoittelua
  Työläinen yritää saada voita leivälle
  -.

 4. Tuohon Niilon kommenttiin sanoisin; entisenä yrittäjänä katson asioiden kulminoituvan juuri noin.

  1. Minä olen AINA kokenut yrittäjät omalla kohdallani, että heillä on jalat samalla puolella pöytää kuin itsellänikin.
   Siksipä ei sorretun voima jyllää kuten Niilolla.

   1. …..varmasti on toisenlaisiakin esimerkkejä muilla yrittäjistä kuin minulla, mutta minä puhun vain omasta puolestani, pidelkää te muut hevosta.

   2. En sanoisi Arvi ihan noinkaan.
    Mielestäni yrittäjän ei kovinkaan paljon tule tukeutua politiikkaan vaan katsoakseni täysipainotteisesti omaan yrittäjyyteensä.

    1. Mikähän kumma siinä on, että kuinka perussuomalaisten sanotaan olevan suurin duunareiden puolue ja samalla myös kokoomuksen jälkeen yrittäjäystävällisin.
     Kyllä kansa tietää.

     1. En osaa kokea yhtäkään puoluetta ainakaan pienyrittäjäystävälliseksi.
      Toisaalta; politiikasta kun en mitään ymmärrä, jos en haluakkaan ymmärtää, olkoon sitten niin, että en ole koskaan jaksanut ymmärtää, että puoluepolitiikassa löytyisi jotain myönteistä pienyrittäjyyteen. Kokemustakin on, siis ei, pelkästään mielipide.

      1. Kalle, jos et olekkaan kaikessa yhteneväinen oman näkemykseni kanssa, niin se ei tarkoita sitä että et politiikasta mitään ymmärtäisi, päin vastoin,
       Eihän se mitään kehitystä ole, että olisimme kaikesta samaa mieltä, kyllä se ajan saatossa hioutuu Suomalainen peruskalliokin.

     2. Nykyhallitus on yrittäjä ja työntekijävastaisin ikinä historiassamme. Leikkaa
      ostovoimaa rajulla kädellä= yrittäjien leipää.
      Leikkaa yrityshaluja, työvoimaa, kaikkia mikä liittyy palkkatöhön ja
      yrittäjyyteen !

   3. Onko ? Jos katsot vähittäiskaupan osa-aikaisia hyllyttäjiä, kassoja ja ns. myyjiä, kyllä CM- henkilökunta on sitä alinta palkkaluokkaa, joka auttaa kartuttamaan kauppiaan tilipussit miljooniksi, oma tonni- puolitoista / kk.

    1. En katsoisi vähittäiskauppiasta kovinkaan hyväksi esimerkiksi yrittäjyydestä, mikäli kyse on esim CM-kauppiaasta.
     Yrittäjä kauppiaspuolella lienee jotain aivan muuta kuin CM-ryhmä.

 5. Marinin hallitus kävi sotaan yrittäjiä vastaan.
  Sipilän hallitus kävi sotaan yrittäjiä vastaan.
  Orpon hallitus käy sotaa yrittäjiä vastaan.

  Nimet vaihtuvat, meno pysyy. Minä en puhu rahasta, tietenkin yrityksen pitää veronsa maksaa. Minä puhun jatkuvasti pahenevasta byrokratiasta, palveluiden hidastumisesta, tuhannen luukun periaatteesat, työllistämisen esteistä ja monista sen sellaisista.

  1. Orpon hallitus on pariinkymmeneen vuoteen yrittäjäystävällisin hallitus ja kun yrittäjillä menee hyvin niin menee myöskin duunareilla ja päinvastoin.

 6. Edelliseen liittyen; omalta kohdaltani yrittäjänä en kokenut edellämainituista syistä yhdenkään seikan yrittäjyyteni aikana edes lähellekkään toteutuneen.
  Mielestäni kaikki sujui juuri kuten olin aiemmin laskeskellutkin ja tyytyväinen olen yrittäjyyteeni ollut. Nyt eläkeläinen m utta edelleenkin tyytyväinen.

 7. Arvi, näin ihan sarjayrittäjänä sanon että Orpon hallitus ei ole tehnyt mitään yrittäjien hyväksi, mutta on tehnyt paljon yrittäjien haitaksi. Kuten edellisetkin.

  Tässä on yksi tärkeä silmänkääntötemppu joka joka hallitus sanoo ja tässä sen selitys: jos tuet suuryrityksiä, haittaat samalla pienyrityksiä.

  Tämäkin hallitus tukee suuryrityksiä. Se heikentää kilpailua ja elinvoimaa.

  1. Kyuu, eihän suuryritysten tukeminen ole pois PK yrityksiltä, kyllä ne tuet ruokkivat myös PK yrityksiä ketjuuntumisten ( alihankkijat ) muodossa.

  2. Aika moni yrittäjä , jonka komponentit tai koneet jäivät viikkokausiksi satamiin ja näin ollen haittasivat tai jopa kokonaan estivät yrityksen toiminnan, saattavat olla eri mieltä siitä, että Orpon hallitus ei ole tehnyt mitään yrittäjien hyväksi.

   Työelämäuudistuksissa jotka etenevät eduskunnassa on paljon yrittäjiä ja ehdottomasti myös pienyrittäjiä hyödyttäviä asioita.

   Edellinen hallitus yritti äärimmäisellä vihamielisyydellä tuhota lukuisien yrittäjien ja huom.vieläpä erityisesti naisyrittäjien elinkeinon, mutta onneksi Orpon hallitus tämänkin epäkohdan korjasi.

   Toki pitää todeta, että edelleen edellisen hallituksen tekeleet aiheuttavat merkittävää haittaa, mutta valoa on tunnelin päässä.

 8. Hyvä pointti Arvilta; itsekkin tuota samalta pohjalta mietiskelin, vaan kommentitta jätin. No, nyt sekin sitten tehty.

 9. Arvi, tuo ”trickle-down theory” mitä kuvailet että tuki isoille auttaa pieniä on vanha väite etenkin sen kotimaassa jenkkilässä, mutta se on kumottu kerta toisensa jälkeen.

  Ei, isojen firmojen tukeminen ei auta pienempiä firmoja. Eikä suurituloisten rikastuminen auta pienituloisia. Se ei vaan valitettavasti toimi niin. Olisi mukava jos toimisi.

  Isoilla firmoilla on isojen firmojen säännöt ja vapaudet, pienillä toiset.

  1. Peruskysymys ei ole yritysmyönteisyys, se on ihan selvä, että yritysten pitää pärjätä….mutta, pärjäämisen edellytys on myynti kuluttajille ja sen kautta edelleen teollisuuden sisäiselle tavaranmyynnille.
   Nyt se todellinen yritysmyönteisyys on kääntynyt kulutuskysynnän romahtamiseen ja yritysten tappioiksi. Investointiamaan ja sen seurauksiin.
   Mutta eihän tämä hallitus , konttoristi Orpo ja tilintarkastaja Purra yrityselämästä mitään tiedä.
   Ainoa pääministeri joka tiesi oli yrittäjä Sipilä ja kaupan kassa Marin.

   1. Marin ei tiennyt eikä ymmärtänyt mistään muusta kuin lööppijulkisuudesta ja elitismi-ideologiasta.

   2. Eurotus ja muut sastanalliset kotkotukset ovat vieneet Suomen tilaan, joka ei ole siunauksellinen. Tulee helposti lapsen sijasta vain paskaa.

    Jos köyhälle antaa roposen, niin se rientää ikeaan ostamaan halvalla kertakäyttöisiä roinaa odottamaan kaatopaikalle kuljetusta.

    Edes tullimaksua ei valtiomme saa hyväkseen. Sekin mennee eeuulle.

  2. Pökövaivapotilaiden kehittämä eurotus on tehty kansainvälisiä suuryrityksiä palvelemaan.

   Eurotusta valmisteltaessa pienyrityksiltä vietiin vehkeet pankeille, jotta niiden taseet saatiin kuntoon ey-liityntää varten. Moni yrittäjä veti itsensä narun jatkoksi.

   Ruotsin eurottamista haluavat lähinnä vain kansainväliset suuryritykset, jotka voivat siirrellä tuotantonsa painopistettä maasta toiseen suhdanteiden mukaan.

   Omatuntoni on puhdas kuin pulmunen. Äänestin Keijo Korhosta pressaksi v.1994. Hän lupasi panna stopin kotkotuksille, vaikkakin monia vuosia liian myöhään.

 10. Sori nyt Heikki, mutta Marin, Rinne ja Sipilä saa yhtä surkeat pisteet kuin Orpo, ja ne ovat surkeat. Yhtään sellaista tekoa ei ole tehty, joka auttaisi pienempiä yrittäjiä.

  Rinne nyt oli joukosta pahin, ja Marinille voi antaa siitä pisteen että hän ei perinyt Rinteen yrittäjävastaista sadismia. Vaan vallassa hän teki kuten jokainen hänen edeltäjä: kun koronatukia jaettiin, ne jaettiin tutuille firmoille enimmiltä osin, näin yhtenä esimerkkinä.

  Pienet yritykset tarvitsevat valtiolta sekä vapautta että vastuuta – yhteisiä sääntöjä kaikille.

  1. Marin teki kaikkensa pelastaa koronakriisin aikana valtavan määrän yrityksiä, sitä ei kukaan pysty nyt kiistämään. Eri asia on osuiko kaikki tuet 100 % oikien.

   1. Erityisesti marin pelasti kavereiden, tuttavien, pikavippifirmojen jne. taloudet.

     1. Etköhän sinä ole se johtava sonnan levittäjä, kun asiassa kuin asiassa aina aloitat persujen mollaamisen, vaikka asia ei politiikkaan mitenkään liity.
      Tosiasia kuitenkin on, että sitä rahaa jaeltiin pikavippifirmoista alkaen kaikenlaisiin poliitikkojen tuttavien tai perheenjäsenten pikkufirmoihin, missä ei edes teoriassa voinut olla mitään tuotekehitystä tai vastaavaa.

       1. Ei muuten ole virheitä oikaistu kuin ihan minimaalisesti.

  2. K.E
   Kyllähän Sipilä yritti lisätä joustavuutta pienyritysten toimintaan.
   Yritykset olisivat saaneet säädellä työvoimansa määrää yrityksen suhdanteiden mukaan. Kapinoivat SAK:n militantit pelästyttivät Sipilän sabotaasillaan eli lakollaan yhteiskuntaa vastaan

 11. Mikään yritys ei ole minkään asteen tukimuuri jos ei heillä ole sitoutuneita osaavia työntekijöitä terv tepivaari

 12. Arvi
  ”Minä en voi käsittää tätä vasemmiston suoranaista vihaa niitä kohtaan, jotka sentään omilla veroillaan ovat pitämässä huolta niistä kansalaisista, jotka joko omasta tai itsestään riippumattomasta syystä eivät siihen itse kykene.”

  Vasurit ovat narreja ja lapsekkaita ja mottaavat turpaan, ellei kunnioitusta riistäjille osoiteta.

 13. Jos nyt vasureista (mitä se sitten tarkoittaakaan) puhutaan, katsoisin, että mitään puoluepoliittista vihaa en heidän toimissaan nähne. En myöskään oikeiston kohdalta ja kaikkien siltä väliltä.
  Toisaalta kuten monasti kirjoittanutkin olen, puoluepoliittinen tietämykseni lienee melko vajavainen, jos ei mielestäni ehkä tarpeellinenkaan, ainakaan minulle.

  1. Ihan mielenkiintoista on, että niin vasurit, virheet kuin demutkin ilmoittivat selkeästi vihaavansa persuja vaalien jälkeen ja jo sitä ennen.

    1. Katso vaan peiliin hk.
     Aina persujen syytä, vaikka päättäjinä olivat marin, rinne ja muut punavirheet.

 14. kalle

  Twitteri pystyisi muuttamaan niin mannen kuin mannettarenkin käsitykset. Mutta ihan hyvä, että viihdyt paratiisiissasi epäilyttäviä omenia pureksimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *