Orpo ja Purra tekee minkä lupaa, ei siinä kiljumiset auta.

Yhteiskunnassa monet, tai sanoisinko lähes kaikki ovat nyt vaatimassa maahamme yli vaalien ulottuvaa talous kehystä, jossa velat ja tulot olisivat edes jonkinsorttisessa kontrollissa, eikä olisi sekaisin kuin entisen likan kusivehkeet, sillä nykyinen neljän vuoden välein tapahtuva  hullun lehmän….eiku hullun Huittislaisen miehen tauti on osoittautunut yhden askeleen ottamisesta eteen ja toisen taakse.

Minä en tällaisille ”asiantuntijoille” nyt korviani lopsauta, sillä  tämä hallitus on jo lähtenyt ajamaan tervettä talouspolitiikkaa, jossa kakkua syödään vasta leipomisen jälkeen.

Joten, kaikki on siinä mielessä kansan käres, haluaako se jatkettavan seuraavien vaalien jälkeen nykyisellä työn ja yrittämisen, sekä ”tarkan markan” linjalla jota Orpon hallitus edustaa, vai haluaako se paluuta edellisen vasemmistolaisen sirkus Finlandin tuhotun maan politiikkaan, jossa ei oltu köyhiä eikä kipeitä, vaikka ulosottomies ja saattohoitaja jo kolistelivat porstuassa.

On aivan selvää, että vasemmiston voimin ei maatamme nosteta suosta tukevalle maaperälle ja Orpokin sen tietää, että ainoastaan nykyinen hallituspohja USKALTAA kulkea vastatuuleen, eikä pelkää vasemmiston kiljuntaa korporatioineen vaikka äänivalli meinaa rikkoutua tässä vasemmiston vallankumouksessa.

Kokoomuksessakin on otettu nyt lusikka kauniiseen käteen ja tiedostetaan se tosiseikka, että sinipunalla ei saada kuin rupia perseeseen ja jos seuraavaa hallitusta sen ympärille kasattaisiin, niin se tuhoaisi sen työn mikä nyt yhteiskunnan tervehdyttämiseksi tämä oikeistohallitus on laittanut alulle.

Tottaka tämä vasemmiston talouspopulisimi ja köyhillä ja kurjilla elämöinti uppoaa medialukutaidottomaan kansanosaan kuin kuumennettu naskali voihin ja yhtään kiveä sosialisti ei jätä kääntämättä, että saavutetut edut  ja kuormasta syönti saisi jatkumonsa.

Täytyy rehellisyyden nimessä tunnustaa että olin väärässä Orpon suhteen kun pelkäsin, että häneltä saattaisi kintaat tipahtaa tässä vasemmiston ja korporaatin huutomyrskyssä ja että hän lähtisi pakittamaan omasta hallitusohjelmastaan ja ottaisi edellisen sirkus Finlandin trapetsilla kävelyn ilman turvaverkkoa ohjelmiinsa, mutta huoleni näkyy olevan turha.

Ja kun lisäksi Orpon tukena ja rinnalla seisoo nainen, joka tekee mitä lupaa Gallupeista välittämättä, sillä helppoahan varmasti olisi luvata kaikille kymmentä hyvää ja yhtätoista kaunista, mutta se olisi tulevien sukupolvien haudoilla tanssimista.

Joten, ei mitään käsiä sitovaa parlamentaarista ”totuuskomiteaa”, vaan äänestetään ja annetaan nykyisen hallituspohjan jatkaa myös seuraava vaalikausi, sillä jos kansa äänestää taas itselleen vasemmistolaisia sirkushuveja, niin se tietää yhä suurempaa joukko niitä, joiden suolenmutka huutaa ei oota.

Vasemmisto pelottelee kansalaisia nyt perussuomalaisten nousulla, mutta mikään ei ole niin tuhoisaa maamme kansantaloudelle ja sisäiselle turvallisuudellemme kun vihervasemmistolainen talouspolitiikka ja monikulttuurisuuden ”rikkaus”.

Demareissakin näkyy Marinin  jättämä vihan siemen uponneen suotuisaan maaperään ja iso Anttikin on joutunut naisnyrkin ja hellan väliin toteuttamaan ihmisvihamielistä ideologiaa, sillä taustalla on Nasmarit, Kiurut, Tuppuraiskat, Gepardit ja Heinäluomat mm. vahtimassa, että Antti jatkaa Marinin jättämällä vihan linjalla.

 

45 vastausta artikkeliin “Orpo ja Purra tekee minkä lupaa, ei siinä kiljumiset auta.”

 1. … ”eli antaa mennä, kun on alamäki vaan”, mutta väärään suuntaan.
  Kaikki, ihan kaikki menee päin hevon kuusta. Työttömyys, konkurssit, velka…….. Taloutta ei saksilla kuntoon saada.
  Ihmiset toistensa kurkuissa kiinni.
  Ei suuret puheet tätä nykyhallituksen Suomi- konkurssia pelasta.
  Se on loppu lähellä, usko tai älä.
  Tämä laitaoikeiston konkurssikaappaus on onnistunut, ei mikään muu !

  1. Vasemmisto ja ei myöskään kepu tunne pienintäkään huolta koko yhteiskuntamme hyvinvoinnista, kunhan omat toverien ”vapaamuurari-komsomolit” ja työpaikkakiusaajat ( mafiat ) saavat rusinat pullasta ja kepu ne siltarumpunsa ja asfaltoidut pitkospuunsa.
   Ei ole olleenkaan ihme, että Suomi kyntää syvällä verrattuna muihin pohjoismaihin, kun täällä on ihmisvihamielinen vasemmisto ja hampaisiin asti ”aseistautunut” ulkoparlamentaarinen korporaatti punaisine käsivarsinauhoineen.
   Vappu meni ja itse juhlistin sitä voittona AY.n pakkopaidasta ja työpaikojen madollisuudesta pitää liittojen orjapiiskurit Hakaniemen norsunluutorneissaan estämässä markkinatalouden toteutusta.
   Kalliiksi tuli yhteiskunnalle ne housut, joita syksystä asti on AY penkkeihin hinkannut.
   Rottakin on ahdistettuna vaarallisimmillaan ja saammepa nähdä, että AY.kin vielä viimeisillä voimillaan hyökkää koko rintamallaan ,jonka se köyhäkin viimekädessä joutuu maksamaan työttömänä leipäjonoissa.

   1. Ei tähän runosuonen pulputus auta. Tämä hurlum-hei kauhukabinettihallitus on saattanut Suomen konkurssiin jo vuodessa.
    Kaikki, mitä Suomen typerin hallitus nyt on tehnyt, on väärin !

    Tässä järkeä:

    ”Tunnettu ekonomisti varoittaa Suomea leikkausten seurauksista
    EU-maat ovat kahlehtineet itsensä velkaantumista koskevilla tiukoilla säännöillä toisin kuin kilpailijamaat, ja se johtaa EU:n vallan ja kilpailukyvyn vähenemiseen, varoittaa itävaltalainen ekonomisti Philipp Heimberger.

    ”TALOUSPOLIITTISET käsitykset, joilla monia EU-maita johdetaan, ovat yksinkertaisesti aikansa eläneitä.”

    Näin lataa Wien-instituutin kansainvälisen talouden tutkimusyksikön ekonomisti Philipp Heimberger heti haastattelun alkuun.

    Heimberger oli äskettäin Helsingissä yhtenä luennoitsijana Uuden talousajattelun keskuksen (UTAK) järjestämässä ”Talouskurin paluu Euroopassa” -seminaarissa.

    UTAK tunnetaan taloustieteen valtavirta-ajattelua haastavana ajatushautomona.

    Myös tohtori Heimberger tunnetaan suorapuheisena ja vallitsevan talouspolitiikan uskomuksia usein haastavana ekonomistina. Wien-instituutissa hän johtaa kansainvälisen makrotalouden tutkimusryhmää.

    HEIMBERGERIN mukaan viime vuosina yltynyt geopoliittisten jännitteiden kasvu on muuttanut sen, miten eri maiden pitäisi suhtautua talouspolitiikkaansa.

    ”Suuri muutos tapahtui jo ennen Venäjän hyökkäyssodan alkamista. Täytyy ymmärtää, miten Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasodan vaikutukset vaikuttavat myös euroalueeseen.”

    Heimberger muistuttaa EU:n talouspolitiikan virheistä, joita tehtiin globaalin finanssikriisiä seuranneen eurokriisin (2010–2018) aikana.

    Silloin Euroopassa ajateltiin 1980-luvun ja 1990-luvun markkinaliberalismin hengessä, että erittäin tiukalla talouskurilla ja rakenteellisia uudistuksia tekemällä saadaan nousu-uralle leikkaamalla tarjontapuolta.

    Nyt Heimbergerin mielestä taloutta yritetään saada Suomessakin nousuun vastaavilla keinoilla.

    ”Se voi johtaa epäonnistumiseen, vaikka tilannetta voisi lyhytaikaisesti hyödyntää poliittisesti”, Heimberger varoittaa.

    Hän viittaa Euroopan keskuspankin (EKP) entisen pääjohtajan Mario Draghin hiljattain EU-johtajille pitämään puheeseen, jossa tämä poikkeuksellisen itsekriittisesti arvioi EU:n 2010-luvun finanssipolitiikan olleen täysin hakoteillä.

    Draghin mukaan EU-maat keskittyivät kilpailemaan toisiaan vastaan yrittämällä laskea palkkakustannuksia sen sijaan, että maat olisivat keskittyneet pitkän aikavälin tuottavuuden kasvuun.

    Samalla leikkauksilla vähennettiin myötäsyklisesti kotimaista kysyntää ja heikennettiin EU-maiden toimivaksi todettua hyvinvointivaltioiden rakenteita.

    HEIMBERGERIN mielestä yksi Euroopan ydinongelmista on se, että vaikka erilaisia kunnianhimoisia hankkeita asetetaan, niiden rahoitusta ei ole kunnolla ratkaistu.

    Yksin vihreän siirtymän vaatimien investointien arvioidaan maksavan 10  000 miljardia euroa vuoteen 2050 mennessä. Samaan aikaan puolustusmenot tulevat Venäjän takia kasvamaan monessa maassa.

    ”Sietokykyä kulujen kasvuun pitää kasvattaa. Moni poliitikko on naiivi sen suhteen, miten nämä ongelmat ratkaistaan.”

    EU-MAAT ovat sitoutuneet tuoreessakin vakaus- ja kasvusopimuksessa siihen, että budjetin alijäämä ei olisi yli kolmea prosenttia bruttokansantuotteesta eikä julkinen velka saisi ylittää 60 prosenttia.

    Heimbergerin mielestä nämä alijäämiä ja velkaa koskevat rajoitukset tekevät Euroopasta vähemmän kilpailukykyisen.

    ”Yhdysvalloilla, Kiinalla tai Venäjällä ei ole tällaisia rajoituksia.”

    Hän lisää kuitenkin sen, ettei EU-mailla ole syytä suistua Yhdysvaltain budjetin kaltaisiin alijäämiin tai yritystukiin. Yhdysvalloissa budjettialijäämä oli viime vuonna 6,3 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen.

    ”Mutta usein poliitikot [EU-maissa] rajoittavat itse omia toimiaan säännöillä.”

    Heimberger vertaa EU:n toimintaa siihen, miten Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin avustajat toimivat presidenttikauden alussa.

    He miettivät ensin, mitä teollisuuspoliittisia vahvuuksia he voivat ja haluavat tulevaisuudessa hallita, ja miten niitä tavoitteita kohden tulee edetä.

    Kyse ei siis ollut siitä, oliko nykyinen finanssipolitiikka kestävää. Sen sijaan mietittiin tulevaa muuttunutta vaihtoehtoista tilannetta, jossa talousongelmat saataisiin korjattua.

    Yhdysvalloissa valittu linja johti suuriin valtiontukipäätöksiin. Niiden avulla sijoitukset esimerkiksi akkutehtaisiin ja puolijohdeteollisuuteen ovat kasvaneet valtavasti.

    Sähköautotehtaiden ja kotien vihreän siirtymien tuissa ei ole edes mitään ylärajaa. Niitä annetaan niin paljon kuin markkinat vetävät, Heimberger kertoo.
    Pyrkimys EU-maiden julkisen velan pienentämiseen finanssipolitiikan leikkauksilla saattaa vähentää entisestään EU:n globaalia merkitystä, Philipp Heimberger sanoo. KUVA: RIO GANDARA / HS

    HEIMBERGERIN mielestä EU:n olisi korkea aika miettiä, miten strategiset infrastruktuuriin, energiaan, turvallisuuteen ja ilmastonmuutokseen tehtävät investoinnit saadaan toteutettua.

    Hän myöntää, että pandemian ja energiakriisin jäljiltä monen EU-maan julkinen velkataso ja alijäämät ovat kohonneet. Se lisää muun muassa kaikkien isojen EU-maiden hallitusten paineita leikata kuluja.

    Näiden negatiivisten seikkojen yhteisvaikutusta helposti aliarvioidaan, Heimberger sanoo.

    SUOMEA Heimberger varoittaa talouden negatiivista kierteestä.

    Hän kertoo puhuneensa suomalaisen ekonomistin kanssa siitä, kuinka Suomessa asuntolainoista poikkeuksellisien suuri osa on vaihtuvakorkoisia verrattuna muihin EU-maihin.

    ”Kollegallani on nelihenkisen perheen asunto Helsingissä, ja sen lainanhoitokulut olivat nousseet tuhannella eurolla kuussa. Sillä on valtava vaikutus kulutukseen.”

    Petteri Orpon (kok) hallitus pyrkii mittavilla leikkauksilla saamaan valtion velkasuhteen kasvun kuriin tämän vaalikauden aikana. Leikkaukset ovat keskittyneet paljolti pienituloisiin.

    Heimbergerin mukaan Suomen hallituksen talouspolitiikka matalan kasvun aikana ei ole vaaratonta.

    ”Vaikka uskoisi työttömyyskorvausten ja sosiaalietujen leikkausten positiivisiin vaikutuksiin pitkällä ajanjaksolla, ongelmat realisoituvat joka tapauksessa.”

    Kun eri tuet vähenevät, pienituloisten kulutus vähenee, ja se johtaa kurjistumiseen, Heimberger sanoo. Tällöin vaarana on negatiivinen kierre: Verotulot laskevat, ja negatiivinen kierre aiheuttaa enemmän vahinkoa taloudelle kuin mitä tuloja valtiolle sosiaalietujen leikkauksesta seuraisi.

    Mutta mitä pitäisi tehdä, jos hyvinvointiyhteiskunta on liian antelias suhteessa sen rahoitukseen?

    ”Vaikka jakaisi pessimistisen näkemyksen siitä, että muut [EU-maat] ovat vähemmän anteliaita, niin kunnollisessa vertailussa ei ole totta, että teillä olisi hyvät sosiaaliedut, erityisesti jos verrataan Ruotsiin.”
    HEIMBERGER kehottaa Suomea miettimään uudestaan sitä, mistä kasvu syntyy. Hän viittaa Nokian romahdukseen ja paperiteollisuuden merkityksen vähenemiseen.

    ”On vaikeaa, jos talouden vanhat voittajahevoset eivät enää vedä. Mutta se, että vain hyväksyy tilanteen ja on pessimistinen, voi olla hyvin vahingollista pitkällä aikavälillä.”

    ”Pessimistinen näkemys ja sen mukaan toimiminen on itseään toteuttava ennuste, joka johtaa hyvin pessimistiseen tulokseen. On viisaampaa olla positiivinen”, Heimberger sanoo.

    1. Kyllä näitä ”Heimbergereitä” piisaa, mutta se yhtälö joka suomessa on, että yhä pienempi joukko elättää yhä suurempaa määrää sosialitukien luukuilla maleksivia ei millään muulla saada korjatuksi kuin ylisuurta julkista sektoria karsimalla ja työn tekemisestä tehdä kannattavampaa kuin oleskeluyhteiskuntaa tukien.
     Ei tämä ole sen kummempaa rakettitiedettä ja luulisi kaikkien sen käsittävän, että yhteiskunta ei ilman työn tekemistä ja teettämistä kykene enään puolustamaan hyvinvointivaltiotaan.
     Mitä useampi työikäinen ja työkykyinen saadaan veronalaiseen palkkatyöhön kiinni, niin sitä enempi meillä on resursseja auttaa niitä jotka todellista apua kaipaavat.

      1. ….ja vasemmisto heittää kapuloita valtiontalouden rattaisiin hiki päässä tavoitteenaan päästä jatkamaan siitä mihin Marin lopetti.
       En tiedä että miksi meille Suomeen on siunaantunut kaikki ne huonot demarit muihin pohjoismaihin verraten, kun täällä ollaan yhä sadan vuoden takaisissa Forssan sopimuksen juoksuhaudoissa.
       Jos jotkut Suomessa ovat taantumuksellisia niin ne ovat demarit.
       Oikein pahaa teki kun medioissa soitettiin Taistolaisaikaisia vallankumouslauluja ja politrukit vappupuheissaan huusivat suut vaahdossa vapautta olla työtön.

      2. Kyllähän SAK kykenee vieläkin kaatamaan koko paskan eli vaurioittamasn kansantaloutta vielä enemmän .

    2. ”Kun eri tuet vähenevät, pienituloisten kulutus vähenee, ja se johtaa kurjistumiseen, Heimberger sanoo. Tällöin vaarana on negatiivinen kierre: Verotulot laskevat, ja negatiivinen kierre aiheuttaa enemmän vahinkoa taloudelle kuin mitä tuloja valtiolle sosiaalietujen leikkauksesta seuraisi.”

     Kulutuksen vähentyminen on vihreyden voitto.

     Jos köyhälle antaa rahaa, se ryntää ostamaan Ikeasta kertakäyttöroinaa, kun kotimainen on liian kallista

     Eurotus on saatanallinen keksintö.

     Koivisto ja Ahon syyllistyivät valtiopetokseen järjestämällä eurotusvarauman. Perustuslain mukaan markka oli Suomen valuutta. Siitä ei olisi voinut luopua ilman perustuslain muuttamista kahden peräkkäisen eduskunnan toimesta.

     Valtiopetossyyte Ahoa kohtaan on vielä mahdollinen. Koiviston rankaisu on vaikeampaa.

     Lipponen ja Niinistö tyräsivät eurottaessaan perusteellisesti, mutta eivät syyllistyneet rikokseen.

 2. Jopa Laatunen moittii Orpon toimia.
  Paljon tullut tappiota yksipuolisella jääräpäisyydellä.
  Sote ei korjaannu hoitoonpääsyn aikoja pidentämällä.

  1. Lepsu-Laatusen aikana kehitys näyttää kulkeneen päin persettä.
   Hoffalainen AKT pystyy sulkemaan tukilskoillaan koko Suomen.

   Ääliöstö on moisen mahdollistanut.

 3. Suomella on kansana ja valtiona totuuden hetket käsillä. Valtion liikavelkaantuminen on saatava kuriin, ja laittomat lakot ja työmarkkinoiden pelisäännöt pitää saada samaan kuosiin kuin naapurissa Rotsissa. Tietenkin muitakin tärkeitä toimia on Orpon hallituksella edessään, mutta nuo päällimmäisinä.
  Muuten on edessä Via Dolorosa ja Kansainvälisen valuuttarahaston kylmä syleily, luulen ma.

 4. Orpo kyllä tekee mitä lupaa, mutta Purra ei. perussuomalaisten mukaan talous piti saada kuntoon leikkaamalla kehitysavusta ja maahanmuutosta. Nyt leikataan kansalaisten perusterveydenhoidosta ja keskikokoisista eläkkeistä. Toki jos on masokisti niin voi nauttia siitä kun itseltä viedään ja hyvätuloisilta ei. Leikata kun voi niin monella tavalla. Jos umpisuoli on tulehtunut niin ei siinä paljon auta että amputoidaan toinen jalka.

 5. Lupaus ja täyttymys.
  Onko SDP:n puh.johtaja Antti Lindtman luvannut kaataa Orpon hallituksen Totuusmedian ja ay-mafian avulla?

 6. SDP on vakavien rikosten ykköspuolue.

  Ylellä eilen Viimeinen sana-ohjelmassa Ruben Stillerin tuomitsi PS:n ehdokkaiden ja jäsenten rikoksia ja että niistä pitää kertoa vaalien alla tarkemmin. Aiheena oli Vornanen, jolla ei edes ollut sitä rikostaustaa. Uskon jos tapahtuneita rikoksia ja tuomioita reviteltäisiin tasapuolisesti julki, niin tappio lankeaisi eniten Stillerin edustamalle SDP:lle.

  Tein itse tutkivaa journalismia jo viime hallituskaudella, kun media syytti julkisesti PS:n olevan rikollisempia kuin muiden puolueiden jäsenet.

  Nyt kun sama malli jatkuu ja PS ovat kuulemma rikollisempia kuin seuraavat neljä puoluetta yhteensä, mutta ei kerrota, mitä rikoksia on tilastoitu? Koostuvatko ne kuinka paljon: sakoista, kirjapitorikoksista tai kyseenalaisista kiihotustuomioista?

  Etsiessäni löysin kuitenkin vakavia rikoksia eniten juuri SDP:n jäsenien tekeminä ja en muista kertaakaan median kyselleen SDP puoluejohdolta, tuomitsevatko he tämän suuntauksen tai miksi vakavia seksuaalirikoksia tapahtunut juuri SDP jäsenien johdosta?

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/sdp-on-vakavien-rikosten-ykkospuolue/

  1. Viimeinen sana ja Sanna Ukkola perusteli taas, että PS oikein houkuttelee olemuksellaan ja asenteillaan rikollisia jäsenistöönsä ja heitä tuomittuja on ylivoimaisti eniten kaikista puolueista.

   1. Punademun persupaska ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että huulipunaviisikon aiheuttaman tuhon korjaaminen on tuskallista ja kestää vuosia.
    Punavirheiden katastrofaalisella ”rahaa on” -ideologialla ei ole mitään järkevää kytkentää talouden periatteisiin ja asialliseen talouden hoitoon.

 7. Kyllä tätä nykyistä hallitusta pitää oikein onnitella. Vuodessa enemmän konkursseja kuin 25 vuoteen. 50000 uutta työtöntä hallituksen toimimattomuuden seurauksena. Eikä tuo määrä jää tuohon. Lisää tulee.. Enemmän poliittisia lakkoja kuin koskaan aikaisemmin hallituspolitiikan seurauksena. Leipäjonot pidempiä kuin koskaan. Sosiaaliturvan hakijoita enemmän kuin koskaan. Vuokra-asuntomarkkinat ihan sekaisin pakkomuuttojen vuoksi. Siis tämä hallitus on toimillaan saanut koko maan täysin sekaisin. Joten onneksi olkoon vaan, saatanan tunarit..

  1. Punapotaska ei auta todellisuudessa.
   Hallitus ainakin yrittää korjata huulipunaviisikon aiheuttaman katastrofin ja näyttää onnistuvan.
   Toki demut ja ay-pellet tekevät kaikkensa sen estääkseen mm. järjettömällä lakkoilulla.

   https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000010404863.html

   VM: velkaantumisen kasvun pysäyttäminen ei vaadi hallitukselta uusia toimia – väärinkäsityksen takana huono sanavalinta

   1. Vain persutontut uskovat persujoulupukkiin. Lahjaksi ne tuo Suomen kilteille kansalaisille kasan risuja ja tulitikut.

    Kaikki muut Suomen hallitukset ovat sevinneet kunnialla kriiseistään. Marinin hallitus jopa loi 80 000 työllistä,
    tämä katastrofihallitus
    80 000 työtöntä.
    Ja konkurssiaallon.
    Marnin hallitus otti velkaa ml. EU yhteisvelkoineen 54 mrd ja selvitti kriisit.
    Tämä ottaa 75 mrd lisää jo 1. vuoden näkymin ja tuhoaa Suomen.

    1. Marinin sakki ”työllisti”palkkaamalla porukkaa julkiselle puolelle ja kirjaamalla 1 tunnin kuukaudessa tehneet täystyöllisiksi.
     Se siitä paskasta.

   2. Voi että kun nämä persu/sekoomuspotaskaan hurahtaneet ukkelit ei näe todellisuutta. Todellisuus on se, että Suomen sisäiset asiat on totaalisesti saatu sekaisin tällä äärioikeistolaisella politiikalla. Jonka motto vaikuttaa olevan ” Jos ei tule toimeen omillaan niin sori siitä ” Pääasia, että meillä menee hyvin.. Kyllä taas Lapanen nimeltä orpo kehui politiikkaansa tv:ssä. Hyi helevetti, että oksettaa…suurimman osan suomalaisten puolesta,,,

    1. Kyllä se sekasorto tuli demujen ja ay-pellejen lakkoilusta – ei mistään muusta.
     Ay-pellet demujen kassarana yrittivät olla eduskunnan yläpuolella, mutta eivät todellakaan ole.
     Onhan se vaan ”ikävää”, kun punaideologia ei nyt ole haaskaamassa yhteisiä varoja ja keksimässä lisää kohteita velan ottamiseksi ilman huolta huomisesta.

     1. Lakkoilun ja sekasorron syynä oli tämän ns. hallituksen järjettömästä, EK:n vaatimuksesta ja Häkämiehen puudelin Orpon esityksistä työelämää koskeviin muutoksiin. Suomessa on tämän vuoden aikan ollut enemmän lakkoja kuin koskaan aikaisemmin. Lakot loppuivat kun hallitus lupasi neuvotella asioista. Valehtelivat tässäkin asiassa. Mitä tulee velan ottoon niin pitäisin kyllä Orpo/ärripurran p…nnuolijana turpani kiinni.

      1. Potaskaa iivoseni.
       lakkoilun syy oli demujen katkeruus vaalitappiosta ja julkisesti kerrottu tavoite hallituksen kaataminen ilman sen kummempaa perustetta.
       Punasadut eivät tosiasiaa muuta.

       1. Hallituksen sisällä oli päätetty tulevasta. Ja kuten sössö-satonen kertoi ”tässä on hallituksen esitys josta ei tingitä” Eli Häkämiehen sylikoirat urpo-orpo ja sössö-Satonen sekoittivat työmarkkinat EK:n pyynnöstä. Kuten EK kertoi ” saatiin 11 esitystä hallitusohjelmaan vaikka 10: tä pyydettiin. Siinä sitä satuilua riittää.

       2. Itke rauhassa iivo.
        Jonain päivänä ymmärrät enemmän.

  2. Iivo
   ”Kyllä tätä nykyistä hallitusta pitää oikein onnitella. Vuodessa enemmän konkursseja kuin 25 vuoteen. 50000 uutta työtöntä hallituksen toimimattomuuden seurauksena. Eikä tuo määrä jää tuohon. Lisää tulee.. Enemmän poliittisia lakkoja kuin koskaan aikaisemmin hallituspolitiikan seurauksena.”

   Hallituksen olisi tosiaan pitänyt toimia. SAK:n poliittinen lakko täytti valtiopetoksen tuntomerkit. Rangaistusasteikko 1-10 vuotta. Syyteoikeus ei vanhene.

 8. Äärioikeistolaisia ovat nykyään kaikki, jotka ovat Maosta oikealla. Savuverho, jonka suojassa pitkä marssi läpi instituutioiden yritetään viedä loppuun.
  Konservatiivinen korjausliike heittää kylläkin kulttuurimädättäjille kapuloita rattaisiin (Ei siinä Euvostoliitosta uneksuneiden itkuraivarit auta. Hyvässä lykyssä Orwellin dystopia jää toteutumatta) . Tiedä vaikka se estäisi Lännen uppoamasta ja päästäisiin rakentamaan ihmisten maailmaa.

 9. Kommunismi on kristinuskon maallinen versio, koska viekas ja ovela Marx teki siitä sellaisen.
  —————————————————————-
  –Kai Hirvaskeron arviossa Lauri Hokkasen kirjasta (KU 27.4.2024) on osuvia pointteja, otsikosta alkaen: ”Kaikki kommunismille, vaikka henki menisi”. Kaikki kommunismille, vaikka henki menisi – Seppo Toiviainen oli traaginen hahmo – KU

  ”Henkilöhistorian rinnalla kirjassa kulkee tarina korkeakoulujen ”yhteiskuntatieteiden sisällissodasta”, jonka kantava voima oli vähemmistökommunistien valtaama Sosialistinen opiskelijaliitto (SOL).”

  ”Kommunismin teloitetussa unelmassa lainatut otteet Toiviaisen ja muiden taistolaisten älykköjen puheista ja kirjoituksista ovat kylmäävää, mutta myös absurdia luettavaa. Vallankumoushuuma oli niin totaalista ja toisaalta irrallaan todellisuudesta, ettei ole ihme, että porvari nukkui huonosti, kun opiskelevan nuorison hegemonia oli siirtynyt näille kuumapäille.”

  Tuonkaltainen uskossaan lujien, väkivaltaiseen kumoukseen hamuileva reuhtominen, panee vakavasti miettimään myös sitä, miten ”terve” oli se yhteisö, jonka silmien edessä tämä näytelmä näyteltiin. Olihan meitä vastavoimia, kriitikoita ja vapauden sotilaita, mutta kummallisen merkittävän aseman yliopistossa, mediassa ja aikakauden tajunnassa tuollainen psyykkinen pakkomielteisyys sai.

  Hirvaskero hakee arvioinnissaan taistolaisen vakaumuksen juuria Leninin maaliskuussa 1913 julkaisemasta tieteellisen uskon ”katekismuksesta”, jonka otsikko kuuluu: ”Marxilaisuuden kolme lähdettä ja kolme perusosaa”.

  tps://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/muutamia-hajamietteita-lauri-hokkasen-tuoreen-seppo-toiviaisen-elamakerran-tiimoilta/-

  1. Laitaoikeisto- persut koko euroopassa on tutkitusti venäjä- Putin mielisin mm. aiheuttaen yhteiskunmassa eripuraa ja sekasortoa juuri niin kuin tämä hallitus persuineen Suomessa. Pahempia kuin kommunisitit.

   1. Punademut ovat paljon pahempi riski, mikä konkretisoitui huulipunaviisikon puuhastelun seurauksena.

   2. Ostapa Heikki jostakin ääliömäisyyden vastaisia tabletteja. Ei tulis kirjoiteltua mitä sattuu.

    PS on maamme puolueista pisimpään havainnut putinismin uhan.

 10. Juhak.. kunhan silmäsi avautuvat kuten kissanpennuilla ja näet oikean maailman ja tulet huomaamaan miten persut kusetti äänestäjiä ennen vaaleja niin kannattaa hommata niitä nessuja iso pino..saattaa Teiskon perukoilla itku tulla. Jännää, ettei persujen puheenjohtaja uskalla pitää sopimiaan puheita ja toinen saman puolueen kansanedustaja ei saa nuorta pillua niin alkaa ammuskelemaan yleisellä paikalla.. Hienosti menee persuilla..

  1. Minkäs punademu vaalitappiokatkeruudelleen mahtaa, kun ei edes järjetön lakkoilu tuonut ”voittoa”…

   1. siinä on iivoseni se pieni ero meillä, että minä koitan käsitellä asioita ilman minkään puolueen värilaseja ihan asioina, kun sinä tiirailet punalasisten ideologialinssien läpi.

 11. Orpo ja Purra ei ole tehnyt mitä lupaa: Suomi kuntoon , mutta tilanne vain pahenee.
  Leikkaukset tehdään velan taittamiseksi, mutta hyvinvoiva osuus säästetään leikkauksilta?
  – Sellaista on äärioikeiston meno muista viis.

 12. Mutta kun edellinen hallitus jahkailu ei ole hedelmällistä mutta en nyt malta olla lainaamatta Xstä:

  ”Kyllä se vasemmisto nyt huutaa yritystuista. Itse eivät leikanneet niistä latiakaan vaan roiskivat vielä business finlandin kautta koronatuetkin päälle. Näin sitä pokkana vaaditaan aina muilta sitä mitä ei itse osata”

 13. Pelkästään Orpo ja Purra ei asioita hoida jos sieltä hallituksesta poistuu nuot kaksi puoluetta meillä on vähemmistö halitus ja sen kaato ei ole mikään konsti terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *