Hysteeristä hypetystä odottaessa

A-talkissa on äänessä Li Andersson ja Tuppurainen.

Nyt vain odotellaan, kuinka punademu hypettää, kuinka nämä satuilijat ”veivät kokkareita ja persuja mennen tullen”.

Molemmat vouhottavat, kuinka ”johtajuus puuttuu”, mutta sivuuttavat sen, ettei sitä johtajuutta ay-pelleillä ja oppositiolla ole näkynyt.

Tuppuraiska räksyttää työnantajien ”laittomista toimista”, kun ay-liike väkisin pakotti yritykset kärsimään poliiittisesta lakkoilusta.

 

28 vastausta artikkeliin “Hysteeristä hypetystä odottaessa”

  1. Tuppuraiskan räksytys on kuin Aallon suusta yksi yhteen.
    Asiaa ei ole alkeellisestikaan.

  2. Katsoin äxästä vähän kommentteja.

    Puolen mielestä toinen puoli oli ylivoimainen ja vastapuoli toisti vain tukijoidensa väitteitä sokeasti. Ja toinen, noh, sama ylösalaisin.

    Mutta kukaan ei halua ratkaista kiistaa. Kaikki osapuolet uskovat, että tärkeintä on suuri määrä sometykkäyksiä. Menköön maa sekaisin, kunhan sometykkääjät tykkää.

    Hallitus toimii idioottimaisesti. Ay-liike toimii idioottimaisesti.

    1. Li näytti taas kerran kaapin paikan. Hän on perehtynyt juurta jaksaen kaikkiin asioihin ja myös osaa esittää ne.
      Tuppuraisen tietomäärä ja esiintyminen totuttua 9- tasoa.
      Zysse tietää pitkaikaisena umpikoomuslaisena kiemurat ja on vakuuttava, mutta laajat vaikutussuhteet yhteiskunnassa häntä ei kiinnosta, vain hallitusagenda.
      Mäkelä ei kuulu joukkoon, ei edes viitsi arvioida.
      Juontaja Sirkkasella ei enää pysy mopo käsissä- miksi ?
      Hänellä on oma kysymyspatterinsa, jota hän orjallisesti seuraa- ei itse haastattelutilannetta.

      1. Osaatko Heikki kertoa miksi Tuppurainen ei toistuvista pyynnöistä huolimatta ei kerro puolueensa neuvoja työllisyyden parantamiseksi ja mistä tulee hänen VVMää parempi tietonsa hallituksen työllisyystoimien vaikuttavuudesta kun ei ole sattunut silmiini perusteita.
        Niin ja tuleeko tuo miinus ysin perään sinulta kun kuittasi tuon Benin kysymyksen että missä omat työllistamisideanne kun vastasi että ei nyt saivarrella että olisiko hiljaisuutta jotenkin asiallisesti pitänyt perustella

        1. Matti, se on turha kysymys, koska hallitus on niitä aikanaan käsitellyt, mutta päättänyt, ettei mm. demarien ehdotukset ole hyviä ja sovi kok + ps mihinkään ajatuskehikkoon. Niitä on ihan turhaa penätä enää.
          Edellisen hallituksen aikaansaama työllisyystaso hipoi 80 % kaiikkine työllisineen, mitä tänäänkin työllisiksi tilastollisesti luetaan.

          1. No mennyt minulta ohi silmien että demarit ovat versionsa antaneet ja hallitus sen käsitellyt ja samoin varmaan Sysseltäkin kun vielä sen perään kyseli. Harmin paikka.

            1. … ei, vaan ..
              hallitustunnusteluissa ne on keskustelu eikä ole kelvannut osana tunnustelua. Mitään virkaa niillä ei nyt ole enää kiistakapuloina.

      2. Lii ei ole lukenut tekstiä valtiopetoksista.
        Myös Lii voi saada valtiopetossyytteen.

        SAK kiristää hallitusta taloudellisella väkivallalla. Siitä voidaan langettaa 1…10 vuoden tuomio. Rikoksen vanhentumisaika on 20 vuotta.

        Akava ja STTK ovat lakon ulkopuolella.

        Huomasin just, että Ruotsissa on käytäntö, joka yltää älyni tasolle. Sille tasolle ei vasuristomme koskaan pääse.

        https://www.verkkouutiset.fi/a/verkkouutiset-selvitti-nama-asiat-ratkaisevat-onko-poliittinen-lakko-sallittu-ruotsissa/#89a74150

  3. Kuuntelin torstaina niin eduskunnan kyselytunnin kuin myös tuon A-talk ohjelman. Molemmissa oli yksi leimaava piirre.

    Vasemmistopposition edustajat eivät kyenneet kummallakaan foorumilla tuomaan esiin omia ehdotuksiaan valtiontalouden tasapainoon saattamiseksi. Myöskään työllisyyttä parantavia toimia ei opposition edustajat ole juurikaan tuoneet esiin. Keskustan edustajat sentään pystyivät kyselytunnilla myöntämään, että esim. hallituksen esityksessä paikallisesta sopimisesta on paljon hyvääkin.

    Tuppurainen todellakin väitti saivarteluksi Zyskowiczin kysymystä demareiden vaihtoehtobudjetin työllistämisvaikutuksista. Lienee kuitenkin aivan relevanttia esittää tuollainen kysymys ja vaatia siihen vastausta, kun sekä Andersson että Tuppurainen molemmat väittivät, että mikään hallituksen toimi ei lisäisi työllisyyttä.

    1. JuhaU sama vastaus kuin edellusiinkin. Niitä on turha penätä enää, koska niillä ei ole mitään tekemistä päätetyn pilkuntarkan hallitusohjema kanssa.
      Nyt arvostellaan hallitusohjelman ongelma, miten niistä paloittain päästäisiin eteenpäin.

      1. Opposition vaihtoehtoja turha pelätä. Miksi?

        PM Orpo pyysi eduskunnan kyselytunnilla moneen kertaan oppositiota kuin myös ay-liikettä tuomaan keskusteluun omia ehdotuksiaan valtiontalouden tasapainottamiseksi ja työllisyyden lisäämiseksi. Hän pyysi näitä ehdotuksia siksi, että olisi jotain pohjaa josta lähteä neuvottelemaan pelkän kategorisen Ei Ei Ein sijaan.

        Zyskowicz sanoi A-talkissa, että jos oppositio ja/tai ay-liike tuo pöytään ehdotuksen, jolla saavutetaan samat valtiontalouden menosopeutukset kuin nyt hallitus toimillaan tavoittelee, niin sopu syntyy varmasti ja lakkoilu voidaan lopettaa. Pöydän vastakkaisesta puolella oli hiljaista.

        1. Asia on selvä mutta miksi oppositio ei tuo vaihtoehtoja esille, pieniä tai suuria

          1. Olisiko niin, että oppositiolla ei ole esittää mitään varteen otettavia vaihtoehtoja ja siksi se tyytyy vain moittimaan hallituksen toimia selkänojanaan ay-liike.

            1. näinhän se näyttää levan.
              Punademun mielestä oppositiolta ei saa vaatia vaihtoehtoja tai ehdotuksia, vaan hallituksen pitäisi kumartaa ja pyytää anteeksi.

    1. … niillä ei ole todella mitään arvoa pöydissä ja julkisessa keskustelussa enää nyt jälkikäteen, koska ne eivät johda yhtään mihinkään.
      Nyt pitää päästä pöytiin neuvottelemaan, ettei saldo mene alas – 50 000 tasolle.

        1. Mihin joku vaihtoehtoinen laskelma tai ehdotus työllisyyden nostosta eri toimin johtaisi ? Ei mihinkään. Sehän on jo kymmenet kerrat nähty ja kuultu.
          Puolueettomat mutta VVM:n ulkopuolisten arvoiden mukaan hallituksen työllisyystoimilla ei ole kuin marginaalinen vaikutus.
          100 000 uutta on täysin hattuluku. Ja, nyt hallituksen omat toimet aiheuttivat ennustetut vastatoimet, jotka vievät vielä syvemmälle kuin – 20 000 nyt. Ja, missähän sen juurisyy on ? Ei edes työvoimapolitiikassa, vaan kokonaisleikkausten vaikutuksessa koko skaalassa.

              1. Jos kyse olisi punavirheiden hallituksesta, niin se olisi mielestäsi täysin puolueetonta, mutta punademuideologiassahan vai n punademut ovat oikeassa………..

          1. Miten se voisi toimia, kun sellaista ei kyetä edes esittämään.
            Oppositio ja erityisesti Lindtman ja Tuppuraiska huutavat kurkku suorana, mutta mitään konkreettista ei kertaakaan ole tullut esiin kumankaan suusta.
            Punademujen EI, EI, EI, VARMASTI EI, ei todellakaan ole mikään asiallinen esitys .

  4. Näyttäisi siltä, että ”ei nyt saivarrella siitä” on uusi lentävä lause, sitä tunnutaan siteeraavan laajasti.

    Olihan se radikaalin typerä heitto – ensin haukkua hallituksen päätöksiä ja sen vaikuttavuuksia, sitten unohtaa kätevästi että on itse ollut salailemassa asioita joita haluaa nyt julki.

    Kahvipöytäpalaveri antoi jokaiselle osapuolelle 0 pistettä, paitsi toimittajalle yhden säälistä.

  5. Hallitus ei työllistä. Hallitus voi ainoastaan antaa työnantajille helpotuksia veroissa ja nyt sitten
    antaa halvempaa työvoimaa
    joka firmat nopeasti kääntäisivät omiksi voitoikseen jne…

  6. Tuskinpa vasuriston ylin prioriteetti on työläisten hyvinvointi. Vasuristoa ensisijaisesti riepoo se, että nykäistiin ministerin palli alta.

    Sosialistien hiipivä vallankumous sai takapakkia. Nyt ovat kostomielellä liikkeellä. ”Toisenlaista väkivaltaa”.

    Lii tähtää ay:n hirmuvaltaan koko unionissa, jotta ay kruunaisi sosialistit valtioiden johtajiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *