Punasakki vaahtoaa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1b3137c3-d1ae-460c-8850-5d9800dcb2be

”79 ulkoministeriön työntekijää lähetti kriittisen kirjeen ulkoministeri Valtoselle. Siinä ilmaistiin tyytymättömyys Suomen Israel-politiikkaan.”

Allekirjoittajiain saman verran kuin vasureilla kannattajia prosentuaalisesti.

Niinpä voidaan perustellusti olettaa, että kyse on vasurisakin vouhottamisesta.

 

30 vastausta artikkeliin “Punasakki vaahtoaa”

 1. Ilta-Sanomissa oli aika osuvasti:

  ”IS:lle ulkoministeriön työntekijöiden kirjelmää kutsutaan hallituksen piiristä muun muassa ”varjonyrkkeilyksi” ja ”mielipahapuheeksi” ja kirjelmöijiä ”nuoremman polven idealistiseksi aktivistiporukaksi”.

  IS:n hallituslähteet huomauttavat, että kirjeen allekirjoittajien määrä ei ole kovinkaan merkittävä. Ulkoasiainhallinnossa työskentelee kaikkiaan noin 2 400 henkilöä. Valtoselle osoitetun kirjeen on allekirjoittanut 79 ulkoministeriön työntekijää.

  Tämä pieni porukka on lähtenyt käytännössä painostamaan julkisuuden kautta kansanvallan valitsemaa, hallituksen muodostamaa ulko- ja turvallisuuspoliittista linjausta, hallituslähde sanoo IS:lle.”

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000010110498.html

 2. En näe ongelmaa.

  On täysin sallittua olla Hamasin puolella. On täysin sallittua ilmaista se kirjoittamalla kirje.

  Pöhköä, mutta en näe ongelmaa.

 3. Ulkoministerimme sekä tämä miwlenilmays kuluu näkyy laajasti maaimalle. Valtonen ei näy missään. Orpon pitäisi ottaa vastuu. Mutta siinä vasta pelkuri on, mannekiini ja linssilude kultarannnasta, jolla kuvakulma, parin hiuksen asento, ikkunastakin pitää näkyä seiskalle, ai niin, onko prässit suorassa ja valoa, että MINÄ PÄÄMINISTERI näyn !
  Tuo on pikku juttu leikataan vaan, ai niin väliäkö sillä kenen päitä, kunhan MINUN PÄÄMINISTRRIN tukka on hyvin leikattu.

  1. … ja Sauli kihisee kiukusta, kun ulko- ja pääministerin tolvanat antavat tämän tahria hänen presidenttikautensa ulkopolitiikkani johtajan viime päivät.
   Suomea ei johda kuin tolvanoiden joukko !

  2. Joopa joo…

   Ensinnäkin kirjelmä on marraskuussa luotu ja Valtonen on siihen jo tuolloin vastannut.

   ”VALTONEN vastasi STT:n mukaan ulkoministeriön henkilöstölle asiassa etäyhteyksin infotilaisuudessa 20. marraskuuta. STT:n mukaan ministeriössä Valtosen koettiin suhtautuvan asiaan viileästi.”

   Ei tuollaiseen keskenkasvuisten virkamiesalkujen kiukutteluun muulla tavoin edes kannata suhtautua.

   Kirjelmä ei myöskään kohdistunut Valtosen.

   ”UHVY:n puheenjohtajan Neuvosen mukaan kannanotto ei kohdistunut suoraan Valtoseen, vaan kyse oli laajemmin Lähi-idän politiikasta. Suomi on jo korjannut linjaansa marraskuun alun jälkeen, Neuvonen näkee.”

  1. Onhan se hyvä, että Haavisto nyt kommentoi, ulkoministerinä hänen tehtävien hoito oli niin ja näin.

   ”NEUVOSEN mukaan henkilöstöjärjestöjen näkökulmasta Valtonen ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps) ovat olleet hyvin saavutettavissa – ainakin, jos vertailukohdaksi otetaan edellinen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr).

   – Haavistoa lukuun ottamatta ministerit ovat suhtautuneet hyvin asiallisesti henkilöstöjärjestöjen yhteydenottoihin. Haavistolle oli yhteydenottopyyntöjä, joihin ei tullut mitään vastausta.”

   1. Hallituksen rivit ovat sekaisin kuin seinäkello ja yhteiskunta siinä samassa solmussa. Kukaan ei vastaa mistään, Orpo viimeisenä piilololwikkii.
    Sauli vetelee harmaita karvojaa ja kiroaa kuin must…romani.

    1. Kyllä eteisessämme tikuttava seinäkello ei ole ikinä seonnut, tasaisesti tikuttaa ja lyö täydet tunnit. No joskus en muista vetää niin pitää taukoa.

    2. Joopa joo..

     Jotkin tosiaan vaikuttavat olevan sekaisin, tainneet olla syntymästään saakka.

 4. Suomen Tasavallan Hallitus ja Ulkoministeri ovat toimineet Gazan konfliktin suhteen täysin oikein:
  – ovat tuominneet Hamasin terroristien raukkamaiset terroriteot israelilaisia siviilejä vastaan;
  – eivät lähteneet mukaan YK:n puolueelliseen Israel-vastaiseen päätöslauselmaan, jossa ei tuomittu Hamasin terroritekoja;
  – eivät ole vaatineet tulitaukoa, joka olisi hyödyllinen terroristeille, ja haitallinen puolustussotaa käyvälle Israelille.

  1. Siitähän ei ole ollenkaan kysymys etteikö Israel saa puolustautua terroristi Hamasia vastataan.
   Kysymts on siitä, millä keinoin mahdollisimman paljon siviilejä saataisiin turvaan Hamasin ulottuvilta ja ihmiskilpinä ja pakotettua Hamas ulos koloistaan.
   Sotarikokset eivät täyty, ne täyttyvät Ukrainassa ja venäläisissä.

 5. Jonkun pätkän telkkarissa näin kun Valtonen aiheesta puhui. Mielestäni sen sisältö oli, ei tehrä tästä ny numeroo. Kirjeen kirjoittajien olisin suonut käyttävän vähemmän raflaavia keinoja saadakseen tuskaansa purettua.

  1. Matti suosittelen lämpimästi lukemaan vaikkapa Jonathan Gloverin 1900-luvun moraalihistoriaa käsittelevän kirjan, johon on kerätty sodissa sotineiden kertomuksia mm. siitä, miltä tuhotuissa ja ruumiiden täyttämissä kohteissa tuoksuu, kuinka ylevät isänmaidensa puolustajat leikkelevät ruumiilta korvannupukoita itselle muistoksi kaulanauhaan sekä virtsaavat ja ulostavat seinää vasten nostettujen ruumiiden päälle ynnä muuta barbaarisuutta.
   Ehkäpä sitten halu puolustella siviilien tappamista vähenisi.

   1. Olen lukenut aivan kylliksi kirjallisuutta missä tapetaan siviilejä, iljettävimpinä nousevat mieleeni Neuvotolaiset partisaanit jotka sodan aikana itärajan pinnassa kävivät tappamassa naisia ja lapsia.

    Siviilien tappaminen on rikos ihmisyyttä vastaan, tuomittavaa ilman mitään selityksiä.

    1. Gloverin kirjassa ei ole kyse väkivallalla mässäilystä, kuten nykymedioissa, vaan pyrkimyksestä yrittää ymmärtää sodankäynnin psykologiaa, ihmisyyttä sekä sitä, mitä 1900-luvulla harjoitettu sotaan kouluttaminen sekä arjesta täysin poikkeavien olosuhteiden keskellä toimiminen teki aivan tavallisten ihmisten psyykelle. Kirjassa on kuvattu erilaisia sodankäynnin muotoja lähitaisteluista etäsodankäyntiin sekä niihin liittyvää psykologiaa sekä moraalisten pidäkkeiden ja pidäkkeettömyyden vaikutuksia mm.

     Suosittelen edelleen lämpimästi kaikille aseista kiihottuville.

     1. Kiitos vinkistä mutta kun en ole aseista kiihottunut jätän väliin. Sain juuri loppuun Westön viimeisen kirjan ja siinä oli sotaa ja sen seurauksia hetkeksi aivan kylliksi minunlaiselleni.

      1. Teille oikeistokonservatiiveille papoille vaikuttaa moraalinen pidäkkeettömyys esimerkiksi sananvapauden nimissä olevan kiehtovaa, joten on vaikea olla kysymättä itseltään: ”tiedostavatkohan nämä Pirkan blogien papat millainen on heidän oma ihmiskäsityksensä — ja mahtaakohan se olla jokseenkin naiivi?”

       Tai ainakin vahvasti kuorrutettu sosiaalisesti konstruoidulla mielikuvastolla siitä, millaisia me ihmiset pohjimmiltaan olemme.
       Voin nähdä, miten kristilliset periaatteet tai ajatukset tukevat ihmisen omaa kenties itseä suojaavaa hyväuskoisuutta, josta ei kuitenkaan todellisuudessa ole hyötyä hyvin karun tosipaikan tullen.

       Mitä Kjell Westöhön tai muuhun kaunokirjallisuuteen tulee, en itse sellaista harrasta, vaan sen vähän mitä luen pyrin pitämään laadukkaana tieto- ja asiakirjallisuutena.

       1. Vaikea mennä omaa ihmiskäsitystään on mennä arvioimaan laajemmin mutta jonkunlaisen naiviuden olen kyllä itsessäni tunnistanut, lapsenuskon, mutta aivan en ensilukemalta itseäni arvioistasi tunnistanut.
        Teksteistäsi olen sen kyllä ymmärtänyt että olet enemmän tietokirjallisuuden ystävä, suosittelen kuitenkin välipaloiksi laadukkaita fiktion kirjoittajia, saattaisit hyvinkin niistä jotain asiantynkääkin löytää.
        Niin vielä että kyllä lähempänä ajattelussani olen oikeistolaisuutta, ehkä se juontuu siitä että arvostan enemmän yksilön vapautta kun on asianlaita kauempana vasemmalla.

      2. Minua ei sitten veljeni itsemurhan ole jaksanut enää kiinnostaa lukea ihmisen kirjoittamia satuja tai keskinkertaisia uskon vahvistuksia siitä, millaista jonkun länsimaisen unessa elämänsä läpi kävelleen utopistin mielestä elämän tulisi olla.

       1. Läheisen itsemurha on kauhea asia ja jättää varmasti jälkensä lähimmäiseen ja on henkilökohtainen trauma.

        Harmittaa vasemmistolaisuus-oikeistolaisuus korostus joka paikassa mutta kokemuksesta sanon että kyllä hyviä vasemmistolaisittain ajateltuja ja painotettuja kirjojakin on paljon tarjolla.

      1. Perussuomalaista itseterapiaa verkkomielisairaalassa:

       ”Kun kirjoitan netissä haluavani ampua homoa, muslimia tai venäjän presidenttiä, ei minun tarvitse käydä terapiassa, vaan netti maagisesti korjaa ongelmani”

       ”Kun haukun naiset mustiksi säkeiksi, tunnen voimaantuvani ja saavuttavani vahvemman elämänhallinnan tunteen, eikä minun tarvitse käydä terapiassa tai murehtia sitä, hankinko koskaan niitä työkaluja, joiden avulla voisin prosessoida sisäisesti omat tunteeni ilman, että teen niin toisten ihmisten kustannuksella”

       ”Vaikka olen aivan helvetin tylsä, tavallinen, epäonnistunut, epäseksikäs ja vanhentuminenkin pelottaa, voin ehkä saada huomiota, hyväksyntää sekä hetkellisen elämänhallinnan tunteen sillä, kun vähättelen/ trollaan netissä naissukupuolisia/ henkilöitä, joihin projisoin ne tunteeni, joita en introverttina kykene elävässä todellisuudessa näyttämään, jonka vuoksi turhaudun sekä ärsyynnyn itseeni, josta ärtymyksestäni syytän toisia, pahoja ekstrovertteja, joille olen sairaalloisen kateellinen koska he kykenevät ja pystyvät ilmaisemaan itseään vapautuneemmin sekä muistuttavat minua siitä, että minäkin haluaisin, mutten niin tee enkä mene terapiaan, vaan ”korvaan” sen kätevästi trollailemalla verkkomielisairaalassa heitä, joihin on turvallista ja hyväksyttävää purkaa paskansa”

       ”Plussaa, jos saan koko tunnevajakin poikakerhon trollaamaan kanssani, niin yhdessä voimme tukahduttaa omat ikävät ja ei-toivotut tunteemme ja tarpeemme kehittämällä trollaamisesta ja kroonisesta negatiivisesta ”kritiikistä” sijais-toiminnan, jolla peitämme kaikki ongelmamme ja pelkomme, joita emme kykene terveellä ja itsellemme tervehdyttävällä tavalla kohtaamaan emmekä prosessoimaan oman ärtymyksemme ja muiden ei-toivottujen tunteidemme taustalla olevia todellisia tarpeita.”

       ”Kun trollaan ja haukun netissä naissukupuolisia, saan siten itseni ja muut vakuuttuneiksi siitä, ettei minun ylipäätään tarvitse ottaa vastuuta henkisestä tai fyysisestäkään hyvinvoinnistani.
       Ja koska olen miessukupuolinen, riittää, kun totean että on naisten ja muiden hommia hoivailla minua samalla kun minä netissä haukun kaikki naiset, jotka muistuttavat minua siitä, ettei oma naiseni ole virheetön eikä niin nuori, älykäs tai seksuaalinen kuin vaikkapa Sanna Marin, jota suoranaisesti tunnen vihaavani, koska hän muistuttaa minua kaikesta siitä, jota en pysty miettimään, enkä ylipäätään pysty käsittelemään vihani alla olevia todellisempia ns. syviä tunteita, vaan annan mennä ja haukun sekä kritisoin sen sijaan muita.”

       ”Ja kun haukun kaiket päivät naisia ja ryssiä ja homoja netissä, tuntuu, ettei minulla ole edes aikaa ottaa vastuuta ongelmistani, vaan voin haukkua muita sen sijaan että tiuskin vaimolleni ja/ tai lapsilleni — eikä minun tarvitse oikeasti välittää toisista ihmisistä eikä heidänkään hyvinvoinnistaan tai heidän perheistään, jotka ovat minulle lähinnä vapaata riistaa haukkua sekä arvostella, koska minä minä ja minun lapset, minun perhe ja minun ego, jolla korvaan alemmuuskompleksini, joka juontuu siitä, etten kykene huolehtimaan omista tunnetarpeistani, vaan sen sijaan haukun muut wokettajiksi.”

       Oliko Savikivellä vielä jotakin muuta sydämellään? 😅

       1. Muistini palaa pätkittäin. Liisa taitaa olla sama henkilö, joka hellästi herjasi minua posliinirinnaksi Hervannan Suolijärven uimarannalla n. 30 vuotta sitten?

      2. En sentään Niinistö-Haukio-akselilla, mutta on kuitenkin totta, että eräs nuoruudessa voimallisimmin minuun vaikuttaneista kaunokirjallisuuden mestariteoksista oli Nabokovin laitos, jonka luin kesän vehmaiden omenapuiden alla — ja jonka innoittamana usein Helsinginreissuiltani palaillessani valehtelin läheiselle suuntaavani turvallisesti kotimatkalle, vaikka tosiasiallisesti lähdin seikkailemaan erään pankin alalla hyvin menestyneen herrasmiehen kattohuoneistoon, Töölöntorin kupeeseen, jossa annoin hänen purkaa itseeni avioeron jäännösrakkautensa.

       Mutta kuten hekumoimani kirja paljastaa, vaatii uskottavana isukkina toimiminen monipuolisen ja aidon sekoituksen maskuliinista vetovoimaa, kulttuurista pääomaa sekä ulkoista fyysistä lämmittävyyttä.

       Millä osastolla itse luit Gloveria? Itse olen käynyt kerran Tampereen Pitkäniemen APS4-osastolla vierailijan ominaisuudessa, vuosia ja vuosia sitten.

 6. Onko Elina unohtanut alaisensa?
  Miksi ei laita töihin laatimaan keinoja?

  1. Olisikohan tehtävänä tärkeämpiä töitä kuin pienen poliittisen sakin paapominen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *