Putkisilmäisyys loistaa ilmastoasioissa

https://www.hs.fi/tiede/art-2000010493718.html

”Ilo­kaasu­päästöjen määrä on vaarassa kasvaa hallitsemattomasti”

”Tutkijoiden mukaan ilokaasu lämmittää Maan ilmakehää 300 kertaa tehokkaammin kuin hiilidioksidi ja viipyy ilmakehässä yli vuosisadan.”

Ilmastoalarmistit huutavat kurkku suorana hiilidioksidista, mutta ovat aivan hiljaa sitä paljon merkittävämmistä aineista, kuten ilokaasusta, metaanista, hukkamyllyjen jäähdytysaineista jne, jne.

Hiilidioksidi on elämälle välttämätön kaasu ja sitä on ollut maapallolla yli 15-kertaiset pitoisuudet.

Siitä voidaan myös valmistaa polttoainetta eli kierrättää se tehokkaasti.

Yksi vastaus artikkeliin “Putkisilmäisyys loistaa ilmastoasioissa”

  1. Määrälläkin on vaikutusta. Metaani on paljon voimakkaamin lämmittävä kaasu kuin hiilidioksidi mutta se myös katoaa ilmakehästä nopeammin eikä sen määrä liene ollut samanlaisessa kasvussa kuin hiilidioksidin. Eihän hiilidioksidi mikäön myrkky ole mutta liika on liikaa; kysymys onkin lämmöstä. Hyvänä uutisena on kerrottu, että pahin hiilidioksidipäästöjen lisääjä eli Kiina on taitekohdassa: siellä on uusiutuvaa energiaa ja ydinvoimaa lisätty niin paljon, että hiilidioksidipäästöjen kasvun odotetaan pysähtyvän ihan juuri ja kääntyvän laskuun. Se tarkoittaa, että maailman päästöt kääntyvät laskuun samalla. Päästöjä on yhä liikaa, mutta niiden määrä ei ainakaan enää kasva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *