Äärioikeiston- persujen tuomaa vaaraa Suomessa tukee kokoomus

Vaaran merkit Oikeusvaltion merkitystä ei ole syytä unohtaa, sanoo Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomari Pauliine Koskelo.

Oli paikallaan, että Orpo ja kokoomus saivat kylmää kyytiä laajasti Euroopan parlamentissa, joka ei jäänyt noin vain pois pyyhittäväksi ja nopeasti pois, vaan arvostelu jatkuu korkeimmalla mahdollisella tasolla. Pauliine Koskelo oli Suomen koreimman oikeuden presidentti.

Alla otteita HS tilaajille tarkoitetusta pitkästä ja perustellusta jutusta.

Demokratia vaatii, että vaikeitakin asioita kyetään ratkomaan yhdessä, sanoo Pauliine Koskelo.

”Kansalaisten Euroopassa on syytä avata silmät. Ihmisten olisi ymmärrettävä, miten suuret vaarat piilee siinä, jos valtaan pääsevät ihmiset, jotka ovat valmiita horjuttamaan oikeusvaltion perusperiaatteita.”

SUOMESSA keskustelu politiikkojen ihmisryhmää halventavista kannanotoista leimahti viime kesänä.

Nykyisen valtiovarainministerin Riikka Purran (ps) ja entisen elinkeinoministerin Vilhelm Junnilan (ps) kirjoitusten takia hallitus laati eduskunnalle tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä.

”Mielenkiintoista oli se, että elinkeinoelämän johtajat ottivat kantaa tähän kesän rasismikeskusteluun. Sanottiin aikaan suoraan, että Suomen taloudelliselle menestymiselle ei ole hyväksi, jos leimaudutaan maaksi, jossa rasismi on hyväksyttävää tai yleistä.”

VIIME syksynä perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso ehdotti apulaisoikeuskanslerin erottamista, koska hallituksen suunnitelma sulkea itäraja kompastui ylimmän laillisuusvalvojan havaitsemiin oikeudellisiin ongelmiin.

Tällaiset kannanototkin ovat oikeusvaltion horjuttamista, mihin korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusiniemi kiinnitti syksyllä huomiota.

Huipputuomari varoittaa oikeusvaltiota uhkaavasta suuresta vaarasta: ”Kansalaisten syytä avata silmät” – Politiikka | HS.fi

34 vastausta artikkeliin “Äärioikeiston- persujen tuomaa vaaraa Suomessa tukee kokoomus”

  1. Kokoomus ajaa rahapiirin asiaa persujen kustannuksella. Olemme tällä menolla palaamassa sata vuotta taaksepäin ja se on vaarallinen tie.

  2. Viime kaudella oikeusvaltioperiaatteita heilutti vasemmisto, nyt oikeisto. Liekö niin että varmaa on vain oikeusvaltion rapautuminen? Sääli.

  3. Euroopan äärivasemmistolaiset ovat huolissaan syystä. Konservatiivinen korjausliike voimistuu maassa jos toisessakin (Eurooppa) ja äärivasemmistolainen utopia, EU-liitttovaltio (lue orwellilainen dystopia) jäänee utopiaksi, Luojan kiitos!

    Petteri Orpolle voimia taistelussa korporaatioita ja uuskommunismia vastaan! (Ja onhan hänellä hallituksessa tukenaan Suomen suurin työväen puolue PerusS.) Sic!

    1. Vielä ei kannata juhlia. EKP ainakin valmistelee seuraavan orwellilaista ”isoveli valvoo” – yhteiskuntaa kohti vievän askeleen ottamista. Toisin sanoen suunnitelmat digitaalisen euro kohdalla etenevät, ja tuollainen digiraha antaisi EKP:lle ja EU-eliitille paremmat edellytykset valvoa ja tarvittaessa ohjata/rajata muurahaiskansalaisten kulutustottumuksia, ja siten kutistaa kansalaisten yksityisyyden suojaa sekä valinnan vapautta.

      https://www.ecb.europa.eu/press/key/date/2024/html/ecb.sp240313~f632c531ac.en.pdf?c399660b02271b5ec70ef86e839a8c64

  4. Putin, Trump, Orban ja Xi Suomen öykkärioikeiston palvonnan kohde.

    Oli Orpolla erinomainen chanssi päästä esittelemään Suomen alasajoa !
    On Suomi nyt kuin elttaantunut hapansilakka haisuineen idässä…
    …vrt. Marinin viisikon + Saulin päätöskykyinen ja aamunvirkku nouseva Suomi lännessä !

  5. Marinin hallitus rikkoi ihmisoikeuksia hurjasti enemmän kuin Orpon hallitus tähän asti.

    Orpolla on kyllä hyvä tilaisuus ottaa ennätys kiinni halutessaan, joten annettakoon lopulliset luvut vasta tämän kauden päätteeksi.

    Mutta. Marinilla oli perusteita toimiin. Orpollakin on perusteita, ainakin mitä tulee itärajaan.

      1. Kuis ois, jos kävisit läpi Marinin sakin sulku- ja muut rajoituspäätökset noin aluksi…

          1. Vrt. lain hyväksymä poikkeustila venäjän hybridihyökkäyksen aikana.

            Tuo ei toki ollut ainoa ihmisoikeusloukkaus mitä Marinin hallitus teki, enkä minä heitä ole ristiinnaulitsemassa kun tekivät hädässä ikäviä päätöksiä.

            Itärajalla on myös hätätila eikä ole olemassa ongelmatonta ratkaisua.

              1. Vapaa liikkuvuus on ihmisoikeus. Ihmisiä estettiin näkemästä perheenjäseniä, yms. Se oli perusteltua. Jälkikäteen katsoen Marin teki virheitä, mutta hän toimi sillä hetkellä olevan tiedon varassa ja toimia voi pitää kohtuullisina.

                Aivan kuten on perusteltua estää putinin toiminta.

  6. Oikeastaan koko pelleily (Itäraja) tiivistyy vihreiden puheenjohtajan Sofia Virran lausuntoon:

    – Tapa, jolla Venäjä välineellistää ihmisiä sodankäyntiinsä, on raukkamaista ja tuomittavaa. Venäjälle pitää osoittaa, että Suomi ei hyväksy sellaista. Meidän ei pidä antaa Venäjälle sitä, mitä Putin haluaa; ihmisoikeuksien ja kansainvälisten sopimusten hylkäämistä, Virta kertoi.

    Hän tarkoitti tällä tietenkin sitä mitä turvapaikka-aktivistit ovat tolkuttaneet jo pitkään; Suomen pitää ottaa vastaan kaikki turvapaikanhakijat, koska kaikki muu olisi Venäjän pussiin pelaamista. Että Venäjälle pitää muka näyttää, että Suomi ei murru tulijapaineen edessä vaan on valmis ottamaan kaikki vastaan.

    Tällaiset lausunnot nyrjäyttävät ihmisten aivoja, sillä lausunnossa ei ole kerta kaikkiaan mitään järjen hiventäkään.

    https://pt-media.org/2024/03/15/hallitus-eparoi-edelleen-push-backeja-tuskin-edes-aikoo-toteuttaa-niita/
    ————————————————————–

    Suomen vasemmisto toimii täsmälleen niin kuin Putinin hallinto haluaa: höpöttää kansainvälisten sopimusten kunnioittamisesta ja samalla pitää kynsin hampain kiinni monikulttuurisuusideologista, vaikka pakolla toteutettu monikulttuurisuus on orwellaisen dystopian esikartano. (Katsokaa länsinaapuriin.)
    Se Marxin pitkä käsi.

    1. Ei tämä ole mikään puoluepoliittinen asia.
      Jos siltä porukkaa alkaa tulemaan se estetään varmasti oli lakia tai ei.
      Antaa nyt meidän ”luovan, kyvykkään ja briliantin älykirkkaan” hallitiuksen hoitaa tämä asia.

      1. Ei se liikenne rajan yli ole helposti estettävissä. Jos pysähtymiskäskyä ei noudateta, voidaan joutua ampumaan kohti.

  7. Kyllä tässä puoluejakoa on. Demarit ja Kokoomus tuntuvat olevan hereillä ja yrittävän ymmärtää. Persut ovat ideologian vuoksi mukana, kepu nyökkää vimmatusti vaikka pää on täynnä sahajauhoa, vihreät koittavat ylianalysoida, vasemmisto ja rkp vastustaa pitkälti siksi koska persut kannattaa (vai kannattaako persut koska rkp ja vasemmisto vastustaa? mene ja tiedä).

    Joka tapauksessa vastuunkantopuolueet hallituksesta ja oppositiosta ymmärtävät asian ja se on hyvä merkki.

  8. Mieluummin mennään tässä tapauksessa Manun ja Saukin viitoittamalla linjalla.

    Manu sanoi Venäjältä tulevista: ”Annetaan muutaman tulla ja muiden suhteen luvataan harkita.”

    Saukki sanoi vuoden 2015 kansainvaelluksen jälkeen uudenvuodenpuheessaan, että sopimukset on tehty toisissa olosuhteissa, eivätkä sovi nykyaikaan.

    Johtoajatus on se, ettei Suomea saa vaarantaa. Ääriolosuhteissa on oltava valmius toimia vaikka aseellisesti.

    Pitää toimia luomuperiaatteella.

    1. Kyllä se vaikuttaa olevan aika puoluepoliittinen juttu, kun vasurit ja virheet vastustavat jo etukäteen.

        1. Ei muuten vastustanut, vaan pohti, mityen asia käytännössä hoidettaisiin.
          Lue itse uudelleen vaikka suurennuslasin kanssa – ja hitaasti…

            1. Meinaat, että odotetaan, kunnes tilanne on päällä ja sitten aletaan jahkailemaan?
              Tämähän on punavirheiden ajatustapa nytkin.
              Ihan aikuisten oikeasti – ratkaisut on tehtävä valmiiksi ja otettava käyttöön, jos tarvitaan.
              Se, että lakia valmisteltaessa joudutaan tekemään muutoksia, on aivan normaalia lainvalmistelua, vaikka punavirheet laativatkin lakeja ”tunnissa”, kuten Kiuru………….

              1. Enhän minä mitään päätä.
                Lausunnot vain menevät tuohon suuntaan.
                Kai siitä nyt kaikki ovat samaa mieltä, ettei rajalta tule yli yhtään loikkaria.

  9. Niin Suomessa käännettiin takkia ja se oli kansan tahto, jonka vahvisti Marin/Niinistö.
    Nyt on sitten edessä toisenlaiset ongelmat ja vain aika näyttää
    tehtiinkö oikein?
    Nyt ei voida puhua punaisista sillä päätös suunnasta oli suurella enemmistöllä.

  10. ”Jotta hallituksen esitys uudesta poikkeuslaista voisi aikanaan mennä eduskunnassa läpi, tarvitsisi se tuekseen myös osan oppositiosta.

    Keskustan Annika Saarikko, Sdp:n Tytti Tuppurainen, vihreiden Atte Harjanne ja vasemmistoliiton Li Andersson.
    HS 15.3.2024.

    Anni Keski-Heikkilä HS, Miska Rantanen HS
    15.3. 15:09 | Päivitetty 15.3. 17:38
    OPPOSITIOPUOLUE vasemmistoliitto ei tue hallituksen valmistelemaa poikkeuslakia, joka mahdollistaisi turvapaikanhakijoiden maahantulon estämisen ja hakemusten vastaanottamisen merkittävän rajoittamisen.

    Myös vihreät suhtautuu kriittisesti siihen, ettei Suomi noudattaisi kansainvälisiä sopimuksia.

    Sdp ja keskusta puolestaan pitävät hyvänä, että hallitus on valmistellut lakiesityksen. Nekään eivät kuitenkaan vielä lupaa hankkeelle varauksetonta tukea eduskunnassa.

    Hallitus lähetti lakiesityksensä lausuntokierrokselle perjantaina. Sen tarkoituksena on vastata Venäjän hybridivaikuttamiseen Suomen itärajalla. Syksystä asti rajalle on tuotu satoja ihmisiä, jotka hakevat Suomesta turvapaikkaa.

    Kyseessä olisi poikkeuslaki, jonka vieminen läpi kiireellisenä vaatii eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistön. Tämä tarkoittaa, että myös iso osa oppositiota on saatava lain taakse.”
    ————————————————–
    Tämä on erittäin puoluepoliittinen asia. Vasemmisto lyö vastaan uutta rajalakia, jotta varmasti ehtisi tulla kesä ja kärpäset ja Putinin hallinnon mahdollisesti ja todennäköisesti Suomen rajalle suunniteltu pakolaisinvaasio tuottaisi Putinan haluaman tuloksen.

    Suomen vasemmisto vihreät ja kepukommunistit mukaan lukien jankuttavat yleviä lauseita ihmisoikeuksien kunnioittamisesta ja samaan aikaan mahdollistavat Venäjän suorittamat mitä räikeimmmät ihmisoikeusloukkaukset, kun Putinan joukot teurastavat ja raiskaavat siviilejä Ukrainassa.
    Sortin sakki!

    1. Ei kai nyt kukaan mistään puolueesta ole niin kahjo, että haluaa venäjän hybridin onnistuvan. Ei kukaan.
      Nyt vain mutkikkaat lakitouhut edellyttävät niitä mutkia.
      Jos oikea tosi yllättää, huomenna, raja menee kiinni heti ja puolustusvoimat vartioi.
      Persujen on turha provosoida tapansa mukaan.

    2. Ihmisoikeuksien lisäksi pitäisi alkaa puhua myös kansojen oikeuksista.

      ”Kansa” käsitteenä voi olla vihervasemmiston älylle liian vaikea. Rajallinen älynsä riittää toistaiseksi vain ”kansan osa” -käsitteen ymmärtämiseen.

      Me suhteellisuudentajun omaavat ymmärrämme ymmärrämme, että fennot on pieni kansa pohjolassa, jota arjalaiset slaavit ja ruotsalaiset ovat pyrkineet pyssyin ja teorioin hallitsemaan.

      Fennot on pieni kansa myös unionissa ja unionissa tieto olosuhteistamme on puutteellinen. Puutteellisen tiedon varassa on vaikea antaa oikeita määräyksiä.

      Fennot on pieni kansa tänne ängenneiden kansojen rinnalla. Tänne ne perustelevat omia etnonationalistisia ryhmiään jopa valtion tuella.

      Etnonationalistisen RKP:n pitäisi olla varoittavana esimerkkinä.

      Ranskalainen aatelisherra Gobineau taisi olla olla oikeassa sanoessaan, että fennoja vaivaa orjamoraali.

      Tuon orjamoraalin ovat ruotsalaiset meihin istuttaneet tuhotessaan fennojen omaa kulttuuria 700 vuotta.

      Kun kalevalaisuus alkoi nostaa päätään autonomian aikana, niin svekomaanit yrittivät tukahduttaa sen sensuurin avulla. Tällä tiellä olemme osin vieläkin.

      ”Vääkiivalta, vääkiivalta, heikoin löytyy kasan alta.”

  11. Olen ollut huomaavinani, että vihervadrmmisto nauttii, jos joku ulkomaalainen halveeraa Suomea. Hehän levittivät suimivastastaista propakandaakin sinne sun tänne, Turkkiinkin.

    Vihervasrmmiston viettielämä näyttää erikoiselta. Nyrjähtänyt 180 astetta normaalista.

    Pitäisi kai kokeilla sähköshokkihoitoa suunnan korjaamiseen.

    Toistaiseksi vihervasrmmiston piirissä suurimpia sankareita ovat ne, jotka onnistuvat paiskaamaan pelivälineen omaan maaliin.

    1. ”Mielenkiintoista oli se, että elinkeinoelämän johtajat ottivat kantaa tähän kesän rasismikeskusteluun. Sanottiin aikaan suoraan, että Suomen taloudelliselle menestymiselle ei ole hyväksi, jos leimaudutaan maaksi, jossa rasismi on hyväksyttävää tai yleistä.”

      Vasuriääliöstö yritti pilata Suomen mainetta ulkomailla seinästä reväistyin väittein.

      Vasuristion ikiaikaista perinnettä on käyttää rajan takuisia voimia laillisen hallituksen toiminnan sabotointiin.

      Suomiviha istuu vasuristossa kupan lailla.

  12. ”Mites tuo ”jollotus” liiyyy Koskelon oikeusvaltioperusteiden riskikohtiin aiheuttajina persut populismeineen ja tommpeleille äänestäjille.”

    Juttele sinä vaan, kyllä sinut tunnetaan, vaikka sä valeeksi vannoisit, kyllä sua uskotaan.😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *