Britit äänestivät oikein- laitaoikeisto ja konservatiivit murskatappioon.

Kopio alla osasta Vuorelan juttua/ US, joka tuntee brittien poliittisen historian. Tämä siitä brexitistä ja kansan kurjistamisesta seuraa, kun yksinomaan oikeistovalta on vallan kahvassa.

Eikä tämä tuloskaan hyvältä näytä, kun koko poliittinen järjestemä muuttuu täysin. Näin ei varmaan Suomessa tapahdu tai tapahtuu, jos tämä hallituksemme jatkaa möhlintäänsä. Hallituksen tulisi edustaa koko kansaa suhteellisesti eikä karvan hienolla enemmistölläkään ja vielä heikoin pääministerein kuin nyt.

”Britannian vaalituloksen suunta arvattiin oikein, mutta numeroiden historiallinen suuruus järkytti silti.

648 edustajanpaikkaa 650:stä on nyt ratkaistu lopullisesti:

Lab 412 (+211)
Con 121 (-251)
LD 71 (+63)
SNP 9 (-39)
Ref 4 (+4)
Grn 4 (+3)
PC 4 (+2)
Muut 23

Yleiskuva on tämä:

Supervoittaja Labour Party
Suurvoittaja Liberal Democrats
Suurhäviäjä Scottish National Party
Superhäviäjä Conservative Party

190 vuoden ikäinen konservatiivipuolue ei ole jäänyt näin pieneen ääniosuuteen koskaan aikaisemmin, ei itse asiassa läheskään näin pieneen.”

29 vastausta artikkeliin “Britit äänestivät oikein- laitaoikeisto ja konservatiivit murskatappioon.”

 1. Puhutaan että tämä Labor olisi entisestä oikeistolaistunut, siinäkö olisi vaalimenestyksen syy. No tottakai onneton brexit kai se pääsyy.
  Olisiko Labor peräti enemmän oikealla kuin demarimme?
  Mutta huonoa siitä aina seuraa jos yksi puolue saa pitkäksi aikaa ylivallan maassa, näin sanon huoleni Englannin ystävänä ja monipuoluejärjestelmän kannattajana.
  Kivinen tie on Laborilla edessä niin kuin nyt omalla hallituksellamme.

  1. Labour heitti pihalle entisen laitavasemmistolaisen änkyräjohtajansa Corbyn. Nyt piirun verran keskemmälle, mikäli johtajapersoonaan on uskominen. Näin se imuroi kaikkialta uusia ääniä.

   Johtajalla on äärimmäisen tärkeä merkitys. Mutta ei tämä uusi persoonallaan kyllä sytytä, vaan politiikkaan halutaan muutos.

  1. Heikki

   Ehkä exPM, Rishi Sumak, oli Intian impivaaralsisia, eikä näin oikein sopeutunut brittiläiseen kulttuuriin. Mutta voi olla myös vika vika Britannian proletaareissa, joita alkoi vituttaa intialaisperäinen naamataulu.

   Wiki:

   ”Sunak syntyi Southamptonissa 1980. Hänen intialaiset vanhempansa muuttivat Britanniaan Itä-Afrikasta. He ovat hinduja ja etnisyydeltään punjabeja. Rishi Sunakin isä Yashvir syntyi Brittiläisessä Keniassa (nykyään Kenia) ja toimi lääkärinä. Sunakin äiti Usha taas syntyi Tanganjikassa (nykyään Tansania) ja toimi apteekkarina.”

 2. Voi että kun vain haluaisi lukea mitä täällä kirjoittavat itse ajattelevat.

  1. Minun näkemykseni tuli jo selväksi.
   Nuo muut kommentit kertovat kaikki samaan suuntaa eri vivahtein.
   Valta pitää jakaa tasapuolisemmin kuin nyt tapahtuu eli laidasta laitaan.
   Pääasia on, että äärioikeistolaisuuden tie Euroopassakin tukitaan. Seuraavaksi Ranska?

 3. Demokratia ja tasaisempi tulonjako on kansakunnan hyvinvoinnin elinehto.

  1. Jälleen hk linkkaa toisten ajatuksia…
   Sinänsä Lindtman saa jauhaa, mitä haluaa. Kyvyt eivät riitä parempaan.
   Sinänsä huomautan, että ns. äärioikeisto sai massiivisen äänisaaliin, mutta brittien vaalisysteemissä eniten ääniä saanut henkilö voittaa riippumatta puolueen äänimäärästä ja siksi oikeisto sai vain 3 paikkaa.

    1. Etsitten ilmeiesti lue kuin punademu-uutisia, koska tuo asia oli kerrottu aivan julkisesti mediassa.

    2. Saarikko piti vääränä porukkana sitä edellistä. Mutta ei kai tahtonut mukaan tähänkään hallitukseen.

     Olin sitä mieltä silloin, kun Rinteen hallitus lopetti, olisi keskustan pitänyt kaataa Marinin hallitus ja mennä mukaan vähän rauhallisempaan porukkaan eli konservatiiveihin. Vanhanen oli kai kantona kaskessa?

 4. Heikki on nyt niin työväenpuoluetta, että. Mutta suomalaisten työväenpuolue on hänestä jotenkin huonompi kuin englantilainen työväenpuolue. Täytyypä tutkia, mikä siinä englantilaisessa työväenpuolueessa on hienompaa.

  Sehän oli Blairin johdolla Tuplawee Bushin kaverina pistämässä Irakia matalaksi keksityin väittein Irakin aikomuksista.

  Nyt Irak on Iranin rähinäpappojen ikeen alla.

  Jos Britannia olisi eeuussa, olisi se hyvä. Silloin ei liittovaltiosta tulisi mitään. Imperiumi ei sopisi liittovaltion. Eikä Britannia imperiumistaan luovu.
  ——–
  Nyt työväenpuolue vetänee brittien tuen Ukrainalla ja Suomelta ja Baltiasta. Olisiko se hyvä asia?

 5. – Labour sai äänistä 33,9 %,
  – konservatiivit 23,7 %
  -reformistit 14,3 %
  -liberaalidemokraatit 12,2 %
  -vihreät 6,8 ja% ja muut
  -pienpuolueet 9,2 %. Paikkajako on vaalijärjestelmän mukainen,
  kuitenkin erilainen kuin aina annetut äänet.
  Murskatappio konservatiiveille ja änkyröille.

 6. ”Murskatappio konservatiiveille ja änkyröille.”

  Pitäisivätpä täälläkin änkyrät turpansa kiinni.

  Mutta lakkoja vain puuhaillaan demokratiaa vastaan, niinkuin änkyröiden satavuotias historia osoittaa.

  1. Heikki sivistymättömänä ajautuu muun hölmäistön virrassa. PS on Keskustapuolue.

   1. Persuista on moneksi, kattokorkealla ja seinät kaukana toisistaan. Persuilla on niin paljon kannatusta että pakkohan sinne on ollut väkeä muuttaa useammasta puolueesta, lukuun ottamatta tietysti RKP, vassari ja viher ihmisiä.

    1. Kyllä Ranska keinot keksii ihan oman eurooppalaisen edun vuoksi. Meinaan le Pen ja Orban Putinin tukijoukoissa. Ei Ranskalla sormi suuhun tähän jää. Heidän on pakko muuttaa yhden puolueen hallitusjärjestelmäänsä.

    2. Matti

     ”lukuun ottamatta tietysti RKP, vassari ja viher ihmisiä.”

     ”Suomessa asuvat ruotsalaiset”, finländaret, etnonationalistit ovat mantereella RKP:ssa.

     Luulen, että Oolannissa kaikki ovat etnonationalisteja, mutta sitä ei tarvitse painottaa, siksi siellä puolueiden kirjo muistuttaa mantereen puolueiden kirjoa. Mutta eduskunnassa Oolannin edustaja liittyy etnonationalistipuolueeseen.

     Sinimustat olivat liian vasemmistolaisia PS-puolueeseen. Vasemmistopersuja liittyi siihen. Jos tyytymättömyyttä nykyhallitukseen ilmenee, niin lakkautuneelle sinimusta -puolueelle tulee uusi tilaus. Vasuristo ei heille käy, koska ovat kansallismielisiä.

     Kyllähän persut ovat vihreitä omalla tavallaan, vähän tohtori Paloheimon tapaan. Eero pitää vihreitä jonkin asteen mielipuolina. Menetti toivonsa ja erkani heistä. Veltto Virtanen oli vihreitten ensimmäinen ja ainoa kansanedustaja aikoinaan.
     Jos Paloheimo liittyisi vielä johonkin puolueeseen, niin veikkaanpa, että liittyisi mieluummin persuihin kuin vihreisiin.

     1. Kyllähän PS-puolueessa, samoin kuin muissakin puolueissa on ollut ruotsinkielisiä, jotka eivät miellä itseään ”Suomessa asuviksi ruotsalaisiksi”, siis etnonationalisteiksi, vaan suomalaisiksi ja jotkut jopa keltarotuisiksi fennoiksi.

      Väyrynenkin on keskustan ruotsinkielisen osaston pj. ja kuuluu sen takia keskustan puoluehallitukseen. Väyrynen ja puolueosasto eivät ole etnonationalisteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *