EU-osaajia ja osaamattomia- tv-haastattelu

Eilinen Eu-vaalitentti paljasti sen, kuka tietää, osaa ja pystyy ilmaisemaan itsensä laaja-alaisesti niistä asioista, mitä juuri tulevan mepin pitää hallita.

Sofia Virta: sähläri- mähläri puuron syöttäjä, jonka puheesta ei tahdo saada selvää kuin joitakin irrallisia sanoja.

Annika Saarikko: jäi kotimaisen maatalouden ja omistusoikeuden pauloihin luonnon ennallistamisvaatimuksia vatsaan sekä ilmaston muutosten vaatimuksista mitä EU vie lävitse.

Li Andersson: näytti taas kerran, että hänellä ovat kaikki asiat näpeissään oli kysymys puolustuksesta, Ukrainasta, luonnosta, Kiinasta tai Euroopasta selkeäsanaisesti. Käsien häiritsevä huitominen on maneeri, josta hän ei pääse irti edes piilottamalla käsiään. Olisi hyvä myös kapellimestarina.

https://areena.yle.fi/1-70524638

 

16 vastausta artikkeliin “EU-osaajia ja osaamattomia- tv-haastattelu”

 1. Ylen politiikan toimittajat eivät ole kanssasi samaa mieltä. Andersson osaa puhua ja julistaa, mutta asiaosaaminen on täysi nolla.

  Virta kärsi siitä, että yhtään vihreiden avainasiaa ei nostettu pöydälle, hänellä ei ollut tilaisuutta osoittaa puolueensa ydinkulmia.

  1. En tiedä, mistä tuon YLEn toimittajien jutun olet temmapaissut ? RKP sai kyllä Li:tä kyytiä, joka oli oikein.
   Sofia Virta on nolla kaikin puolin.
   Asiaosaaminen oli Li:ltä erinomaista ottamatta kantaa itse puolueeseen.

 2. En ole asiantutija tässä asiassa, mutta joskus kun olen joitakin vaalitenttejä katsonut, niin Li: llä on välillä ollut paha tapa puhua toisten puheenvuorojen päälle. Enpä tiedä.

 3. Jos Andersson on hyvä ja asiantuntija on se aika vaarallista Suomelle edustaahan hän eniten laitavasemmalla olevaa ajattelua meillä, no Virta ei nyt siinä suhteessa paljon häviä Anderssonille.
  Ihmistavoille voisi voisi Andersson kasvaa, ei päälle puhumista, ei koko ajan sormi pystyssä, ylimielinen virnistys pois naamalta puhuttaessa vakavista asioista.
  Saarikko saa hieman pisteitä siitä että on vasemmiston sijasta alkanut myös keskustalaiseksi.

  1. Minulle ei meinaa yhtään mitään onko vasen tai keskusta- oikeistoa kunhan osaa asiansa ja eikä
   ole persu.
   Li on paras ja laaja-alaisin asiaosaaja ml. kielitaito.

     1. Ottaen huomioon, mitä kaikkea Li on ajanut ja mitä vastustanut vastoin Suomen ja suomalaisten etua ja turvallisuutta, ei todellakaan ole toivoa, että EU:ssa ajaisi suomalaisten etua missään mielessä.

 4. Eilen 22.5. EU- vaslihaastattelussa

  1. Orpo onnistui sekoittamaan pakan ilmoittamalla yhteistyöhalujaan laitaoikeiston kanssa perusteellen mm. että Italia Melloni on hyvä tyyppi.
  Samoin tuki laitaoikeiston maahanmuuttopolitiika
  ( kansamurha)- Ruandan mallia.
  Siinä samassa oli kovin vahvan ja EU:n oikeusvaltion takana ?
  Orpo on täysin joutunut Purran panttivangiksi Suomen hallituspolitiikan vuoksi.
  Täytyä sekoilua koko Orpon osuus.

  2. Purra oli johdonmukainen laitaoikeistolainen mm. maahanmuuttkteemalla ja kansanmurhaaja Ruanda- mallin takana.

  3. Lindman oli parhaimmillaan, hyvin selkeä kerrankin ja tyrmäsi niin kokoomuksen/persujen työvoimauudistukset, kansanmurhaaja Ruandan mallit ym. ja korosti ympäristöasioita ja innovaatioita( sivulauseessa myös Orpo).

  Kokoomuken laitaoikeiston aatteelliseen suuntaan siirtyminen on vaarallinen juttu.

 5. Kaikki vastustivat julkisesti EU-liittovaltiota, vaikka…
  se on pakko tulla USA: n kaltaiseksi, jos meinataan pärjätä USAlle, Kiinalle jne..
  Sillä tulee olla EU- verotusoikeus ja kansallinen lisänä. Voimakas johto esim. trio: talous- oikeus-ympäristö ministerit, jotka tekevät hra Toyotan mukaiset yksimieliset päätökset.

 6. Tulihan luettua Heikin kommentti liiteartikkeleineen. Jälkimmäisestä en nyt niinkään perustele mutta Heikin kommentti kovin vahvastikkin tukeutuu kyseiseen linkkiin.
  Suomen hallituksen meno nykyisin; lienee mielestäni ehkä hieman aikaista luoda hallituksen toimiin ja taustoihin kovinkaan perusteltua kantaa. En ainakaan minä pystyisi.

 7. Orpo joutui kusitolpaksi Eduskunnassa räikeästä valehtelustaan, ”kun en muuta keksinyt”.
  Lisänä törkeä tietojen pimitys tulevasta budjettiraamista lisäleikkauksineen syynä EU- vaalien äänien menetyksen pelko.
  Pelle mikä pelle pääministerin tittelillä.

 8. Anna-Kaisa Ikonen(kok) vs. Li Andersson (vas), jotka yht.k.t.tri Heinonen tapasi Tammelantorilla:

  ”Menen kesäisinä viikonloppuaamuina torikahville, jos sää suosii. Ajatuksena lukea hetki kirjaa ja nauttia kesän saapumisesta. EU-vaalien läheisyys lienee syynä, että päivät menivät viime viikonloppuna yllättäen poliitikkojen kohtaamisiin.

  Tässä muutama viime viikonlopun teema

  1. Luottamuksesta hyvinvointiyhteiskunnan pohjana

  Kahvilapöytääni torilla istui viime sunnuntaina kokoomuksen euroehdokas, nuori mies Ted Apter, ja kuntaministeri Anna-Kaisa Ikonen. Toki pyysivät kohteliaasti elupaa ennen seuraani liittymistä. Apter oli markkinoimassa itseään EU-parlamenttiin ja Ikonen hänen tukenaan.

  Nostin esille teeman, mistä olin puhunut edellisenä päivänä Vasemmistoliiton Li Anderssonin kanssa, kun eksyin sattumalta ja uteliaisuuttani puolueen EU-vaaliteltalle torin toisella kulmalla, kun olin jo matkalla kotiin.”
  … jatkuu linkissä:

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjaheinonen1/sanoiko-poliitikko-torikahvilla-mitaan-mielekasta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *