Halitusohjelma on upottanut Suomen Impivaaran suohon

Kaikki menee päin per…tä, työllisyys, talous, köyhyys lisääntyy, lainvalmistelu, yrittäjät kusessa. Vanhukset kuolevat paskoihinsa, sairaaloissa ei ole lääkäreitä. Kansaa vi…aa olan takaa !

Näkymätön mies vie meitä ja itseään kuin pässiä narussa kirjoittaa Jyrki Lehtolakin.

Uutta ei synny, vanhaa mennyttä aikaa ihaillaan ja ”ohraleipää, joka ottaa” omansa.

Pääkirjoitus | Tällä menolla työllisyystavoite toteutuu, mutta miinusmerkkisenä https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/art-2000010523434.html

29 vastausta artikkeliin “Halitusohjelma on upottanut Suomen Impivaaran suohon”

 1. En paljoa viitsisi enään näihin Heikin vuorisaarnoihin kommentoida, mutta minusta näyttää että suurin pelko näille uhkakuva maalareille on se, että Orpon hallitus pääsee sille asettamalleen tavoitteelle tasapainottaa maamme talous.
  Siinä valuu tämä heidän riekkumisensa hukkaan kuin vesi hanhen selästä, milläs sitten vihellät kun huuli on halki.

   1. Heikki,- Minusta sinun tietosi on lähinnä toive saada edellisen kaltainen vasemmistokööri valtaan, jonka tuohotun maan politiikkaa on vasta vuosi korjailtu tolkumpaan suuntaan, eli oleskeluyhteiskunnan muuttaminen takaisin työn ja yrittämisen yhteiskunnaksi, jossa ilmaiset lounaat ja kuormasta syäminen sekä rusinoiden nyppiminen pullasta tulee rangaistavaksi.

    1. Älä runoile !
     Kaikki faktat ja mittarit kertovat juuri, että hallitusohjelman pääkohdat menevät juuri päinvastaiseen suuntaan, työllisyys ja talous etunenässä. Eikä se ole pelkästään muusta maailmasta riippuvaista.
     Kysymys on sokeasta ideologisesta hallitusohjelmasta, joka näki vain oman lyhytaikaisen etunsa ja vielä väärän heikon johtajan vetämänä.

 2. Ei kansalaiset sentään tyhmiä ole, he näkivät viime kevään vaaleissa että Marinin jatkaminen pääministerinä olisi johtanut tulevien sukupolvien kurjuuteen ja köyhyyteen.
  Eikä kansalaiset anna hallitukselle vielä lopullista päästötoristusta, koska nyt on vasta työ aluillaan pelastaa hyvinvointivaltion määreet tulevaisuudessakin.
  Pareet ja turvallisempaa onkin Suomen kansalle ja kansalaisille katsella Marin sosialisteineen sateenkaarilippuun kuin siniristilippuun kääriytyneenä.

  1. Purran saksiakin kauhistellaan, vaikka hän on vain poistamassa yhteiskunnastamme ne mätäpaiseet, jotka muuten ilman saksia muodostaisivat suomineitoon kuolion.

  2. Marin johti Suomen katastrofin yli eikä se tapahtunut ilmaiseksi, vaan myös EU: n mekanismein.
   Pani pisteen 20 vuotta kokoomuksen sähäämälle ja maltaita maksaneelle toteutumumattomalle yksityiselle sotelle Sipilän pohjalta.
   Johti meidät Natoon Sauli niskakekissä.
   Pani nimensä
   hävittäjähankintapaperiin.
   Teki rajun valmiuslain koronaan ja Uusimaan kiinni.
   Tiedotti kansalle päivittäin, missä nennään.
   Pelasti sadat yritykset konkurssilta.
   Nosti Suomen maailman maineeseen.
   Eikä nyt ole varaa veivata, että olisi pitänyt…
   Pitää elää ajassa.
   Tämä hallitus elää menneisyydessä ja ottaa velkaa saamatta mitään muuta aikaan kuin Suomen konkurssiin ja kansan kapsahtamaan katajaan.

   1. Marinin katastrofitoimet eivät todellakaan tulleet Suomelle halvaksi. EU -mekanismit tarkoittavat tässä sitä, että Suomi maksaa EU:n elpymisrahastoon vuosien saatossa vähintään 8 miljardia euroa. Suomi saa tästä takaisin päin vajaat kaksi miljardia ja tätä ”loisto” saavutusta jotkut hehkuttivat suurena voittona Suomelle.

    Soten osalta voidaan todeta, että ei yksityisten palvelujen käyttö sote -uudistuksen myötä vähentynyt ole. Päin vastoin.

    Naton osalta Marin otti lusikan kauniiseen käteen ja alkoi kannattaa Nato -jäsenyyttä, kun huomasi, että kansan mielipide asian suhteen oli muuttunut. Vielä alkuvuodesta 2022 Marin oli vielä kovin vastahakoinen Natoon liittymisen suhteen.

    Konkursseilta pelastaminenkin on hyvin kyseenalaista. Asiantuntijat ovat arvioineet, että rahaa jaettiin hyvin löyhin perustein eikä silti onnistuttu konkursseja estämään. Kas kun rahaa jaettiin yrityksille, jotka olisivat pärjänneet ilmankin.

    1. ”Naton osalta Marin otti lusikan kauniiseen käteen ja alkoi kannattaa Nato -jäsenyyttä, kun huomasi, että kansan mielipide asian suhteen oli muuttunut. Vielä alkuvuodesta 2022 Marin oli vielä kovin vastahakoinen Natoon liittymisen suhteen.”

     Samalla tavalla presidenttikin
     näytti toimivan. Saukki odotti oikeaa hetkeä ajaakseen natoliityntää. Taitavasti toimittu.

     Minä pidän valitettavana, että Venäjän toimet pakottivat meidät liittymään. Mutta, kuten huomaamme, niin liityntä oli aloitettava ajoissa.

     Ehkä siinä tapauksessa, että Venäjä olisi saanut vallattua Ukrainan, Putin olisi aloittanut välittömästi hyökkäyksen Suomessa. Hyökkäysvalmistelujahan oli jo tehty valtaamalla asemia maakauppojen avulla.

    2. Marin pelasti Suomen ja reunaehdot tiedettiin. Toteutti suuret strategiset asiat vielä kriisin ollessa päällä. Älä viitsi enää toistaa vanhaa virttä.

 3. Artikkelissa AL pääkirjoitus kannattaa lukea.
  Valitettavasti oikeistohallituksemme ei hallitse talouden lokiikkaa.
  Hallituksen teot johtavat väärään suuntaan.

 4. Kaikki mainitsemasi asiat eivät kyllä mairittele ja Marin oli Natoa vastaan aina siihen asti, ennenkuin havaitsi kansalaisten mielipiteen muutoksen.On se kumma että vasemmistohallituksen tekemisiä vielä ylistetään, vaikka heidän takiaan tässä nyt on jouduttu vähäksi aikaa porkkanat unohtamaan, sillä tämä oleskeluyhteiskunta ei näytä tottelevan muuta kuin keppiä, se on vähän sama, kun isä tuo vitsan oven päälle laitettavaksi, se jo saa mukulat kunnioituksesta sekaisin, jossa rajat onkin rakkautta.

  1. Mikä oleskeluyhteiskunta, kun mamut täällä tekevät kaikki palvelu- ja kapakkahommat selänpesuineen siivouksineen ja foodoorakin kantaa sapuskat sohvaperunoillemme.
   Työttömyys vain kasvaa, velkavuori ylittää historian ja hallitus nukkuu ja leikkaa mattoa enemmän kuin kutoo.
   On vain puujalkaideologia ottaa siltä, missä ei ole mitään otettavaa, kunhan vain kyykyetään.

   1. Kyllä se nyt vain niin on, että oleskeluyhteiskunta mikä oleskeluyhteiskunta, jossa voi kehdosta hautaan elää säällistä elämää ilman, että tarvitsee tikkua ristiin laittaa yhteiseen verokassaan.
    Hiki ei tule kuin syödessä ja kädet muiden taskuilla.

     1. Eiköhän sekin jo kerro aika paljon tyhmemmillekin kun katsoo kuinka paljon meillä on työtä vieroksuvia ( n.400000 ) kortistoissa, vaikka useat alat potevat samaan aikaan työvoima pulaa.
      Se on vain osoitus siitä, että on taloudellisesti hyödyllisempää olla työtön, kun tehdä työtä, joka sentään on edellytys että yläkertakin pysyisi kuosissaan, nyt nämä henkilöt sitten jonottavatkin terapiaan.

      1. Vai vieroksuvia ? Työttömyys lisääntyy ja saavuttaa jo kohta Suomen ennätyksen hallituksen toimesta. Konkurssit kasvavat ja yrittäjäjärjestöt haukkuvat hallituksen maan rakoon toimettomuudellaan.
       Ostovoima on romahtamassa. Köyhyys lisääntyy. Hinnat karkaavat jne………….

   2. ”Mikä oleskeluyhteiskunta, kun mamut täällä tekevät kaikki palvelu- ja kapakkahommat selänpesuineen siivouksineen ja foodoorakin kantaa sapuskat sohvaperunoillemme.
    Työttömyys vain kasvaa, velkavuori ylittää historian ja hallitus nukkuu ja leikkaa mattoa enemmän kuin kutoo.
    On vain puujalkaideologia ottaa siltä, missä ei ole mitään otettavaa, kunhan vain kyykyetään.”

    Tuossa kirjoituksessa ei ole mitään logiikkaa.

 5. Internatsit ovat lakkoilleet karkoittaen työpaikkoja Suomesta.

  Eikä Venäjän läheisyys ole vetovoimatekijä.

  1. … ei kun ulkomaalaisvastaiset persut estävät tänne enää ketään vähänkin viisasta tulemaan ja hallituksen yritysvastaiset, työvoimavastaiset ja työtyömyyttä tukevat toimet.

   1. Heikki ei aina ymmärrä lukemaansa ja kuulemaansa.
    Maan turvallisuus on merkittävä tekijä tänne töihin hakeutuvalle.

    Konservatiivipuolueet PS ja KD haluaisivat säilyttää Suomen turvallisena.

    Sosialistit oikealla ja vasemmalla eivät arvosta turvallisuutta, ei myöskään omituisesti toimiva etnonationalistipuolueen Eeva.

    Internatsit ja heitä lähellä oleva Eeva ja muut demlaksiset ovat olleet vaarana maamme turvallisuudelle politikointinsa kautta.
    Ei demlalainen Halonenkaan mikään rauhanenkeli ole ole ollut flirttailemalla Putinin kanssa. No, ehkä hän on saanut Putinin luottamaan suomalaisten hölmöyteen, joka mahdollisti arvelluttavat kiinteistökaupat.

    https://sisainenturvallisuus.fi/sisaisen-turvallisuuden-tila

    1. Jos Jussi olisi ollut presidenttinä Niinistön sijasta, niin hän koleerisena tyyppinä olisi pyrkinyt natoliityntään jo viisi vuotta sitten. Tällöin olisi kansa luultavasti natoliitynnän kaatanut.

     Mutta, jos Halonen olisi ollut presidenttinä Niinistön sijasta, niin tuskin olisimme ihan vielä natohakemusta jättäneet, ehkä emme koskaan.

     1. Kun meillä oli Kekkonen presidenttinä, meillä ei ollut tarvetta pelätä Venäjää. Ehkä kaikki muut presidenttivaihtoehdot olisivat olleet aikanaan kohtalokkaat.

      Meidän ensisijainen uhkamme tuli internatsien eli kommunistien taholta. Jos i-natsit olisivat ryhtyneet kapinaan, niin olisivat luultavasti saaneet tukea idästä. Tsekkoslovakia tai Unkari tuskin olisivat tulleet alistetuiksi, elleivät paikalliset kommunistit olisi sitä hyväksyneet.
      Jugoslavian presidentti Tito taisi olla kommunisti, joka ei turvannut NL:n apuun.

      Suomessa maanpetokselliset ainekset ovat aina olleet vaarana, milloin etnonationalistiset maassamme majailevat ruotsalaiset, finländaret, milloin kommunistit.

      Vennamo huomasi kommunisteissa piilevän vaaran ja alkoi omalla politiikallasn pienentää kommunistien kriittistä massaa tekemällä siirtolaisista pientalonpoikia. Samaa menetelmäähän jo Kyösti Kallio oli käyttänyt aikoinaan. Torppareille ja mäkitupalaisille maata ja yritystoimintaa.

      Kommarit Suomessa ja Moskovassa honasivat Vennamon juonet ja yrittivät leimata hänet äärioikeistolaiseksi.

      Nyt kommunistit eli internatsit yrittävät saada rahvaan uskomaan PS:n äärioikeistolaisuuteen, kun heillä itsellään on tavoitteena kansallisvaltioiden ja autonomisten kulttuurien hävittäminen Tellukselta.

 6. Sanotaanhan tuossa Aamulehden pääkirjoituksessa näinkin:

  ”Arki on vienyt väärään suuntaan, mutta siitä on turha syyttää pelkästään hallitusta. Vienti ei ole romahtanut Suomen riitaisen sisäpolitiikan takia – joskin se jämähti viikoiksi, kun työntekijäjärjestöt hermostuivat hallituksen työmarkkinauudistuksiin. Hallitus ei ole syyllinen sotaan, Venäjän-kaupan loppumiseen, energiakriisiin, inflaatioon, korkojen nousuun eikä investointilamaan.”

  1. Niin sanotaan, mutta ennakointi puuttuu hallitusohjelmasta. Sota oli jo päällä ja ennusmerkit kehnot sopuun pääsystä työllisyysasioissajoista, jotka tiedettiin aiheutuvan lakkoja.
   Mutta tinkimätön ja neuvottelematon hallitus ajoi täysillä päin betoniseinää ja kasvattaa vaan ydinkannattaporukkansa lompakkoa paitsi ei puolta persuista, joita valta on sokaissut.

   1. ”Mutta tinkimätön ja neuvottelematon hallitus ajoi täysillä päin betoniseinää ja kasvattaa vaan ydinkannattaporukkansa lompakkoa paitsi ei puolta persuista, joita valta on sokaissut.”

    Hallitus näytti tietävän tarkkaan, ettei internatsien pököpäisyydelle ja mielipuoliselle itsetuhoisuudelle ole lääkettä.

    SAK: n kahelit oli saatava ymmärtämään, ettei kapinallisilla ole mitään oikeutta vaatia rauhanneuvotteluita. Ehkä takariveistä joku älyä omaava huusi, että älkää nyt helvetissä, tai otetaan teiltä pallit alta.

    Porukalle olisi pitänyt järjestää syytteet valtiopetoksen yrityksestä.

    1. Laki24:

     Valtiopetokseksi katsotaan myös tilanne, jossa henkilö väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla syrjäyttää tai yrittää syrjäyttää tasavallan presidentin, valtioneuvoston tai eduskunnan, taikka kokonaan tai osittain estää tai yrittää estää näitä käyttämästä toimivaltaansa.

     Valtiopetoksesta tuomitaan vankeutta vähintään yksi vuosi ja enintään kymmenen vuotta.”

     SAK kiristi taloudellisella väkivallalla hallitusta yrittäen estää hallitusta käyttämästä toimivaltaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *