Korkman puhuu asiaa, Eija-Riitta Korhola puhuu asiaa, minä puhun asiaa ja hallituksen paskapuheet eivät lannoita edes peltoja !

Asiaa ja hallituksen todellisuudesta vieraantunutta paskapuhetta ja…minä puhun asiaa ruohonjuurelta peruselinkeinosta:

Jos katsoo ekologiaa, maanläheisen ja realismin kautta kuten maanviljelyn, luonnon monimuotoisuuden, energiatuotannon ja kulutuksen kautta, Korholan kirjoituksessa oli näkemystä.

Kun olet ammattiviljelijä, kynnät, muokkaat, kylvä korjaat pellot raskailla dieseltraktorilla säiden mukaisesti. Hankit polttoaineet ja huollot konekannalle, ostat teollisuuden tuottamat ja hinnoittelemat lannoitteet, korrenvahvistajat, myyt satosi kilpailluin hinnoin keskusliikkeille ja katsot, paljonko lompakon pohjalle jää rahaa katteeksi, on siinä tiedemies, joka sen yhtälön voitolla selvittää.
Nykyviljelijän työkaluina ovat modernit tietojärjestelmät, taloustaito ja monipuolinen yleistaito ml. politiikan tuomat virrat.

No, metsät pitää avohakata nopeasti, että hintojen ja energian aiheuttama tappio katetaan keskusliikkeiden kilpailuttamilla alentuneilla hinnoilla.
Karjanlanta ei kelpaa mihinkään, ja luomun parempi hinta menee rikkaruohojen kitkemiseen ja myrkyttämiseen pellolta.
Raskaat koneet tiivistävät maan, joka tarvitsee syvämuokkaukset. Valumavedet valuvat polttoaineiksi vietyjen imeytyssuodattimina toimineiden turvesoiden kautta suodattamattomina vesistöihin.

Niin mutta, kun pitää hoitaa ne metsät jatkuvan kasvatuksen periaattein ja huolehtia, että on ekokäytävät luonnon monimuotoisuudelle metsineen, joka pitkällä jänteellä on hiilineutraalisuutta tukevaa ja 30 % tuottoisampaa kun se avokakattu.. jne…

Olisi se paljon mukavampaa ajella harmaalla Fergusonilla sarkapelloilla, jossa ojitus on kunnossa, karjalanta hoitaa kasvun ja linnut ja eliöt voivat hyvin ja monimuotisuus kukoistaa. Metsät täynnä herkkuja. Ja minä menen rantaa onkimaan ahvenia puhtaista kirkkaista vesistä.
… ja käydä ajanvietteeksi kyntökilpailussa kauneimman sarkapellon taideteosta tekemässä.

Korkman asian ytimessä yhteiskunnasta:

https://areena.yle.fi/1-67443521

Eira-Riitta Korhola luonnosta ja harhaanjohtajista:

Farmarimarssi paljastaa ekoaatteen kriisin | Uusi Suomi Puheenvuoro

Orpon magnetofoni jauhaa harhaoppista paskaa kaikesta:

https://areena.yle.fi/1-66757663

 

10 vastausta artikkeliin “Korkman puhuu asiaa, Eija-Riitta Korhola puhuu asiaa, minä puhun asiaa ja hallituksen paskapuheet eivät lannoita edes peltoja !”

 1. En ole vakuuttunut että Korhola oli samalla planeetalla kun järkeä jaettiin. Ei sillä, tokihan tuossa on pesunkestävää äärioikeistolaista lööppiaineista hänellä taas. Hän vain on niin äärillä etteivät edes persut hänhä huoli. Aihetta käsiteltiin Euronewsilla tänä viikonloppuna aika laajalti. Tokihan taustalla on EU-päätöksentekijöiden kyvyttömyyttä ymmärtää maanviljelyn arkea, mutta sen yksinkertaistaminen venäjän sanoman mukaan ei asiaa ratkaise.

  Maanviljelys on aina muuttunut. Muutos on aina kivuliasta. Maanviljelyn ongelmat ovat kuitenkin ennemmin oire muusta huonosta politiikasta kuin oma saarensa.

 2. Lähipiirissä sitä maanviljelyä:
  Karjan kasvatus lopetettiin kannattamattomana.
  Sikojen kasvatus jo ennen.
  Nyt viljellään viljaa ja ostetaan lannoite, kun ei ole sitä karjanlantaa.
  Viljan viljely vaatii isot koneet koska se työ tehdään säiden mukaan ja edellyttää nopeaa oikea-aikaisuutta.
  Vilja kuivataan hakepolttimilla.
  Maataloudessa on aina velkaa niin ettei veroja tule maksuun.
  Viljajyvän hinta on ollut välillä niin alhainen että sitä on poltettu hakkeen seassa talven lämmitykseen.

 3. En vain oikein pidä ideasta että annetaan räyhäkansallismielisille ääriryhmille vapaa kortti. Eurooppa kaipaa yhdentymistä, ei eriytymistä.

  Ja se yhtenäinen Eurooppa kaipaa parempaa ymmärrystä maaseudun kehittämisestä, koska ilman maaseutua emme syö. Mutta ilman maaseudun suurta muutosta emme myöskään syö. Mielenosoittajat ymmärtävät edellisen, mutta eivät jälkimmäistä.

 4. Jos olisimme edelleen EFTA:ssa EU:n sijasta, niin Suomi olisi vapaampi ohjailemaan maatalouttaan ja maataloustuotteita koskevia tullimaksuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *